Ahojte, neviem čo sa deje poslednú dobu. Skúsim opísať náš vzťah a potom problémy.
Sme spolu 8 rokov z toho dva roky manželia. Máme tri deti (5r., 2r., 6mesiacov). Manžel chodí pracovať do Nemecka, teraz je doma mesiac lebo nemajú stavbu. Je z toho nervózny a ja ho chápem, ale vybija si to na mne.
Bývame v 2 izbovon byte, prerabame dom.
Začal mi vykrikovať ze je tu bordel. Neberiem mu to, áno je tu bordel. Kopa oblečenia čakajúc aby sa spratalo, skrine ktoré sú plné, hračky všade, plná kuchyňa.. predsa sme ale piati. No začal mi kričať že je tu chliev, smetisko atd
Začal mi vykrikovať peniaze, starší chodí do škôlky, mladší pôjde ďalší rok a mám ho dať do vedľajšej dediny, kde staviame dom. Ja som mu povedala že radšej by som bola aby šiel tam kde chodí teraz starší (15min cesta medzi dedinami) keďže keď pôjdem do práce budú vedieť deti zobrať starý rodičia ktorý žijú tu a nemusia cestovať a ja si len odbehnem. A začal na mňa hucat za benzín a že čo je vedľa dedina môžu deti chodiť pešo. (Cesta len jedna bez chodnika asi 15min pešo). Že si nič nevážim a tak.
On ked je doma rano odides na ten dom a potom príde večer.
Vždy sa snaží na mňa všetko hodiť, on sa ku mne chová ako idiot nedam mu pusu a už ja vyvolávam hádku...
Včera som už nemala sil, uspavala som najmladšiu a stále nieco chcel riešiť tak som mu len kyvkala hlavou že ano na každú blbu otázku a povedal mi že takto si koledujem o facku.. reku iste.. už som potom bola ticho mňa to nebaví, ráno sa začal lulkat ale ja neviem takto fungovať ako on si predstavuje, že sa chova večer ako debil a ráno sa mám hrať že je všetko ok..
mňa zarazila veta : povedal mi že takto si koledujem o facku..
už to niekedy urobil? Lebo len raz začne a už to bude potom akoby nič - bežné....
Ono to je komplikované, ostane doma ale až o dva roky. Tiež si myslím ze nevieme spolu fungovať. Ale s ním ťažko, nemá tu rovnicu od detstva.. ja som vyrastala v rodine kde bola silná rovnocenna zena,otec mamu rešpektoval..
U nho otec odchádzal tiež do ceska robiť do teraz tam robí už 30 rokov, keď príde so svokry robí úplne hlúpu, neprispieva jej na nič... Ked aj sa chcem s nim porozprávať o tom tak otazka vysmesne ze ci ja chcem zarábať na ten dom, alebo ze pi*u tam robím. (Linku, záchod, spotrebice som platila ja popri materskej) chodim tam od jari do jesene tehotná ked som bola s deťmi aspoň záhradu, poriadit dnu prach z búrania, skoro celý dom opravil môj otec kým žil posledný rok a pol je tam sám..
@deti95060810 nie nikdy to nespravil tiež som ostala zaskočená.. povedala som mu že to by bolo posledné čo by medzi nami bolo keby ma udrel
@siss98 To realne s tebou tak vulgarne jedna?
@zmrzlinka2021 hlavne teraz keďže je nervózny z tohoto, inokedy nie ale vždy keď príde z Nemecka po takom 3dni uz mu veci začínajú vadiť.. ja ked mu to aj poviem tak vždy to otáča proti mne a začína robiť zo seba chudacika
@siss98 Pretoze nie je zvyknuty na vas, zenu, deti. V nemecku po praci ma volno, zije si zivot podla seba a toto uz trva dlhodobo.
Realne jeho funkcia v rodine je "bankomat", pride, odovzda peniaze, nieco porobi na dome (kto je inak vlastnik?) a odchadza... ziadny zivot s rodinou...
+ este velmi velmi zly vzorec otca a muza v rodine zo strany svojho otca
@zmrzlinka2021 nie peniaze neodovzdava, seba a deti živím len ja, ja platím byt elektriku vodu škôlku deti stravu oblečenie... Robím popri md, on plati úver, plyn, elektriku vodu na dome, kupuje si co chce, ked mu poviem ze mohli by sme škôlku platiť na pol tak mu to vydrží prve dva mesiace. Žiadne také ze on mi posiela na deti peniaze.. dom je na nás oboch.
Ináč občas si na tom dome robotu aj hľadá miesto toho aby bol s nami.
Prekvapuje ma hlavne, že máte 3 deti … tvoj manzel je jeden z primitívnych Gastarbeiterov čo pracujú v DE a domov sa nosia ako 5 koruna do banky…a ty si bohužiaľ hlúpa pretože len na nemeckých detských prídavkoch ma 750€ + plat so zvyhodnenou daňovou triedou kvôli deťom a z daňového priznania asi tiež nic nevidíš … keby si sa rozviedla mas viac peňazí (aspoň detské prídavky kým on pracuje v DE) a o idiota menej (aj keby ste mali úver 1000€ na mesiac tak ho to nezabije keby ti dával polku vyplaty) ešte povedz, že si kúpil BMW alebo obdobne od Turka a je vymalovano
@olimuc pracuje na Slovensku zmluvu a len raz mi poslal bonus na staršieho aj to za jeden mesiac 😄 tiež myslím ze 200€ aspon by ho nezabilo a mne by sa ľahšie dýchalo. Ako mám jeho kartu, ale raz ked som nakúpila aj to mi vyčítal.. a tiez som si hovorila ze by mi bolo lepšie samej s deťmi 😄🤷
@luccija tiež som mu vravela že proste vyberať ich budem len ja, nic od neho nechcem..
Potom začal ze ked si kúpime sliepky tak deti ich ráno pred škôlkou školou budu otvárať. Reku môžu ale cez víkend a cez týždeň môžu zatvárať. Radšej si ich otvorím ja ako ich budiť skorej kvôli tomu, dvakrát obliekať aby neboli špinavý, tri deti...
A začal ze ako ich vediem aby mali zodpovednosť... Reku boha uz ozaj
Prečo si to ženy robíte, už je prekonané tvrdenie že ste na svete iba preto aby mužom bolo lahšie
@siss98
A kto sa bude o tie sliepky starat, ked on a odtrepe do nemecka?
Z toho co pises o svojom muzovi, je mi velmi nesympaticky. Uz to, ze nechape, ze peniaze su spolocne, ze tebe a detom pripravuje, co budete robit...
@zmrzlinka2021 a tak sliepky chcem aj ja, kým budem tak doma tak ja, ráno ich pustím nachovam, ked prídem poriadim dvor aj ich.. ide skôr o to ze si nevie predstaviť ake to bude s deťmi a predstavuje si to úplne inak ako bude realita a keď mu poviem zas som ja zlá
Ešte sliepky vám treba ..malo toho máte :D
@siss98 Prosim ta, a kedy budes zit?
3 deti, cela domacnost, cely dom, zamestnanie - vsetko bude na tebe. Budes chodit ako chora vrana.
Co tovj zivot? Tvoj priestor? Tvoje zaujmy? Tvoji priatelia?
Nebud sprosta... dopadnes ako veeeeeeeeeeelmi vela zien generacie 60+
Ja viem ženy, tiež mám svoju hrdosť.. toto že nepozerá na mňa.. ja som už roky nebola nikde, babky si tri malé deti netrúfnu, raz ich mala na noc moja mama ked som uspala najmladšiu a sla som na stretávku. Ináč nie, keďže je preč, babky obe pracujú..
@siss98
Prosim, neber to v zlom.
Ale aj to, ze manzel kupi bez tvojho suhlasu pozemok - vysoka investicia, aj to vypoveda o jeho vztahu k tebe.
Toto si v manzelstve nemoze dovolit spravit ani jeden z partnerov. STE RODINA.
Nerozumiem: nezijete ako rodina, nespravate sa ako rodina a na dovazok 3 deti hned po sebe. PRECO??
Tak ako inseminator bol dobry (sama si sa rozhodla byt slobodnou matkou pri nou), ak uz nechces dalsie deti, mozes ho pokojne poslat k vode.
@elizabet173 ako s najmensim k rodicom? Nechat mu vsetky, ved su jeho....
@siss98
Podla mna tym ze ste nezili ako rodina, a on viedol separatny zivot, tak ste sa v podstate vzialili, a uz nema toho vela spolocneho.
Cele roky kedy ste si mali budovat vztah, rodinu, on zil ako posledny vandrak niekde v nemecku, daleko od rodiny a chodil parkrat za nejaky cas k vam.
Teraz je doma a je z toho nervozny, pretoze nema vybudovane vztahy v rodine... a za peniaze si to nevie kupit, ale to pochopi vacsina ludi az vtedy, ked sa im tie vztahy rozpadnu.
Skus si s nim sadnut, a porozpravaj sa s nim o tomto, co tu pises. Dajte dve najstarsie deti babkam a chodte s tym najmensim niekam spolu na romanticky vikend. Musite zacat vzztah budovat od zaciatku