Moj priatel hovori, ze to uplne prehanam, ale ja sa u nich necitim dobre. Docasne u nich byva aj svagrina s manzelom a dcerkou. Maju horne poschodie a ked tam prideme, tak vlastne spime v ich byte. Najradsej by som ich tam vobec nechodila obtazovat, ale musim, kvoli tomu, ze priatel tam ma firmu, chodi to kontrolovat a trochu mu s nou pomaham. Co mi napr. ide na nervy je, ze svokor krici po dcerke, ked place (sesternicky sa obcas hadaju o hracky) a vravi jej aka je zla... Potom svokra ju porovnava so svagrininou dcerkou, ze ona je aka kludna, poslucha, sama sa naje, atd atd., moja zas beha, vystraja, kebyze ju nezabavam, tak by nejedla, musim ju do jedenia nutit.... Medzi riadkami vlastne hovoria, aka je nevychovana. Svagrina ma zas nervy, ked jej hracky nepoukladam presne podla jej predstav, lebo kazda mini figurka musi mat svoje miesto na svojej vyhradenej policke...Zuri, ze "to je ale bordel". Naposledy si to s nervami ulozila a kazala, nech sa toho uz nase deti nechytaju.... Proste vy by ste sa tam citili dobre a chodili tam? Asi aj mne by to liezlo na nervy, kebyze mi chodi nechcena navsteva na vikend 1-2 x do mesiaca, ale je to rodinna firma a nechodime tam pre zabavu...
Ďakujem za precitanie
@pribinak bohuzial, obcas tam musim ist, ja mu to vysvetlujem, ale hovori mi, ze som precitlivela, ze si vsetko moc beriem... svokrovci boli u nas asi 2 x za 4 roky, nechce sa im chodit 150 km, takze to nehrozi 😀
ja by som tam nechodila... tiez by sa mi nepacilo kebyze sa mi niekto premava pravidelne kazdy druhy vikend doma. a ani by som sa necitila prijemne kebyze ja takto niekam chodim. nemate inu moznost? nejaky penzionik pobliz? ked sa dohodnete ze budete chodit pravidelne tak daju dobru cenu...
co sa tyka tych reci svokrovcov, ja to tiez neznasam ked stale porovnavaju decka medzi sebou. ved kazde je predsa ine co sa tyka temperamentu aj navykov. pustaj jednym uchom dnu druhym von.
@libka1 tiez som uvazovala nad penzionom, ale oni maju ten vrchny byt velky 5-izbovy, svokrovci by mali zas z toho nervy, ze nie sme u nich, ked je miesta dost... ani z voza ani na voz....
@lvandrealv no ale ten vrchny byt je svagrovcov, ci nie?
@lvandrealv ked spat,tak jedine dole u svokrovcov,nie hore,nie je to vase a ozaj im to moze prekazat
@lvandrealv peepac ale asi je jedno co si budu mysliet alebo povedia svokr9vci napisala si sem tak ta to asi trapi takze to treba nejak riesit a nejake ineubytko je asi naj.riesenie
@lvandrealv ale byvaju tam, aj ked je to svokrovcov ak som dobre pochopila... takze je to ich sukromny priestor, ktory im svokrovci dali k dispozicii a nemal by im nikto donho vstupovat. myslim ze svagrina dava dost jasne najavo ze ste tam neziaduci 😅 takto to dopada ked sa niekto nastahuje k rodicom. nie je to jeho a o nicom nerozhoduje, ked si svokra zmysli, tak im tam zriadi aj terarium s krokodilom 😝
@lvandrealv tak potom ak to nie je ich tak to neries a rovno povedz ze si tam tak doma ako aj oni.Alebo to povedz svokre,ze kde je problem,nech si to vyriesi ona,ked chce aby ste tam chodili
@lvandrealv bolo by mi srdečne jedno, či by z toho boli svokrovci na nervy, alebo nie, trvala by som na malom milom penzióniku, kde by sme boli akoby na výlete a nie v strese u svokrovcov.
Bohuzial, je to presne tak, ako pise mihula. Tvoj manzel je tam takisto doma ako jeho sestra, takze si tam kedykolvek doma aj ty a vsetci ostatmi to jednoducho musia tolerovat. A toto treba jednoducho povedat aj svagrinej...ci sa jej to paci alebo nie. Ak su svokrovci spravodlivi, musia uznat, ze mas pravdu.
To, ze je svagrinino dieta lepsie ako tvoje je podla mna skresleny obraz len toho, ze svokrovci su s nim kazdy den, pricom tvoje dieta vidia len raz za cas. Takisto radim....nebat sa, ale slusne, diplomaticky vysvetit, ze tvoja dcerka ma divoku povahu a vobec to nie je o nevychovanosti, a ze si neprajes, aby sa takto o nej vyjadrovali. Bola som v tej istej situacii, takze doverne viem, o com hovoris a ako odstrcene sa tam citis.
Myslim si, ze penzion nie je riesenie. Ide o malichernosti, ktore si treba vydiskutovat. Neboj, nemas co stratit, Akurat mozes ziskat respekt, Tot moj nazor...u mna to zabralo a ver, ze pokojnejsie spavam.
Vela stastia!
150 km domov? ja by som bola schopná ísť autom aj o pol noci. Určite by som nechcela spať u švagra, ani u svokrovcov. A čo keby chlap chodil sám?
My máme svokr. 30 km od nás, oni u nás neboli 2,5 roka, zavolajú ako sa máme - to je všetko, ale im sa nechce. Chodíme my asi tak 5 krát do roka. MM aj častejše. Tiež tam nechceme spať, radšej ideme domov. Aj večer.... Nám je naj. doma. 🙂 🙂 🙂 Asi by ich aj porazilo s našími 4 deťmi.
neviem ale kebx som niekde cítils žr som tam neviitsns tsk idcem preč a nejdem tam,o to viac ak aj moje detil.lneznášam porovnavanie,,lebo každé dieta je ine ☹ 😒
Tak asi tak..isto by som si premyslela či tam pojdem..
Ja mam na to iny nazor ako dievcata. Ja by som na tvojom mieste zatala zuby a nechala to tak. Hovoris, ze tam nechodite casto, tak to proste pretrp. Je to muzova rodina. Ma ju rad. Urcite sa citi medzi svojimi dobre, aj ked ty nie. Aj o tom je laska. Urcite mas so svokrovcami a svagrinou spolocne min. to, ze obaja milujete tvojho muza. Moje vztahy s muzovou rodinou boli tiez z pociatku vselijake. Tiez nic nebolo dost dobre. Ale neskor som si ich oblubila. Bohuzial moja svokricka uz nie je medzi nami a veru chyba mi. A ked vidim muza a svagrine, ako sa pre to trapia a ako je im za nou smutno, tak by som strasne chcela vratit cas, aby tu bola opat s nami. A ze by mi sem tam vynadala, ze ako zle varim a robim domace prace (co je mimochodom pravda), tak by mi to vobec nevadilo. A nejaky bordel s hrackami, alebo ze je mala zivsia. Nic to, milo sa usmej, pomysli si svoje a nechaj to tak.
@lvandrealv co sa da robit. si u nej na byte, dodrzuj jej pravidla. tak kaze slusnost.
aj si si sama toho vedoma. tak nevidim problem.
v podstate keby boli oni u teba a robili by nieco, co ti vyslovene ide na nervy, tiez by si aspon v duchu soptila.
kazdy mame nieco specialne, co je nam svate.
porovnavanie deti jednym uchom dnu, druhym von. vyrastu, zmenia sa.
kto vie teraz povedat, ktore bude lepsie? a ktore bude mat vhodnejsiu povahu prebit sa zivotom? a koho bude zivot tlct? ved to poznas. neposednik v detstve moze byt rovnako uspesny manazer plny energie a napadov, ako neprisposobivy jedinec, co si nikde nevie najst miesto a s nikym vyjst. tiche poslusne dieta moze prekvapit rozhodnostou, rozvahou a schopnostou ist sustredene za svojim cielom. a rovnako moze skoncit ako radovy zamestnanec, ktory je schopny fungovat len podla presne daných pravidiel. ak by po nom chceli vlastnu inciativu, to je jeho nocna mora. a podobne v partnerskom zivote.
takze nech si hovoria svokrovci, co chcu a nech vychvaluju. aj tak tam chodis obcas, to vydrzis a cas ukaze sam.
jedine, co mozes urobit, je zacat ich mat rada. iba tak sa vase vztahy zlepsia. inak budu stale takto nemastne neslane, skor na bode mrazu.
@moonlight1210 samozrejme, ze dodrzujem pravidla, nabuduce si musim odfotit vsetky policky, aby to mala na milimeter presne 😀
@lvandrealv nie sú to tvoji svokrovci ani švagriná, je to len rodina tvojho priateľa. Ja osobne zatiaľ nevidím žiadny dôvod na nejaké veľké obete, zvlášť ak tam podľa všetkého nie si nejak extra vítaná ani ty, ani tvoja dcéra. Dcéra je z predchádzajúceho vzťahu? Firmu má u rodičov, takže predpokladám, že blízko svojho bydliska, prečo tam musíte spávať? Nedajú sa tie pracovné veci zariadiť počas pracovného týždňa bez toho aby ste tam prespávali a vodili tam deti? Odpoveď na otázku: Nie, necítila by som sa tam dobre a nechodila by som tam. Hľadala by som spôsob ako mu s prácou pomôcť inak a ak by sa nenašiel, musel by si poradiť sám, alebo navrhnúť riešenie, ktoré by mi nebolo také nepríjemné..ako píšem vyššie - krátka návšteva, počas ktorej by sme poriešili pracovné veci a hajde domov.
Ziram ako ste niektore schopne sa kludne natrepat k niekomu kto sice nie vo svojom, ale predsa len trvale byva v priestoroch ktore mu niekto poskytol a ma tam teda svoju standardnu domacnost 😕
Skuste si to predstavit v opacnom garde...
@lvandrealv Neber to v zlom, ale Tvoj príspevok mi prišiel smiešny. Mám 42 rokov a keď som bola mladá som sa cítila tak isto. Čím viac cirkusu som robila, ako tam nepôjdem a akí sú, tak to bolo len horšie, Hlavne pre mňa.
Tak som sa na to vykašľala, išla som, zabavila som sa, vypila som si, keď si dáš tri poldeci, tak Ti to bude buď jedno, alebo povieš čo si myslíš. Kašli na to a pobyt si čo najviac urob príjemným Ty sama.
Proste niektoré veci si netreba všímať, nereagovať na ne, neriešiť. Zle som poukladala veci na poličku, och prepáč, nechcela som, najlepšie by bolo keby si si to urobila sama, vieš ja to tak nedokážem. Milo, s úsmevom.
@lvandrealv nuz ja som asi tvoja svagrina 🙂 , proste je to jej uzemie, jej domacnost, bezohladu na majetkove pomery si tam gazduje ona a zrazu pride velka voda a jej to narusite. Ja som silne teritorialny jedinec a doslova ma irituje ked pride na navstevu moja svagrina s detmi ktore ako ona hovori su z "domu" ( preklad dupu, revu, vsetko vyhadzu, skacu kade tade, jedia kade tade, naposledy si slecinka sadla do cokoladovej torty ktoru som zakazala jest v detskej a potom s cokoladovym zadkom sa mi vytrela do koberca... slecinka mala 8r!!! nie ze 2
takze kazdu takuto navstevu predychavam, nakolko rodicia maju na haku ( asi si dali tie @natalym 3 poldeci pred navstevou 😀 ) a 2x za rok vydrzim, u svokry je mi to jedno , nech jej aj barak zburaju, aj ked naposledy ked som tam dosla nasla som slecinky s pastekovym chlebom v perinach... kkso som sa neovladla a za 5min sedeli v kuchyni ako slusni ludia nie opice, svokrovci ani nemukli, tiez na nich vidim ze dychaju zhlboka ale nepovedia nic
takze mat take tornado kady 2.vikend....hmm necudujem sa svagrine ze nehadze usmevy ked vas vidi
@neverendinglove
@libka1
A teraz baby nechápem, ako chápem čo ste napísali, možno na tom niečo bude, ale aký má problém sestra bratovi, švagriná je asi teda jeho sestra povedať, že im to prespávanie vadí. To čo je za blbosť.......Asi sa tam jej muž nasáčkoval a hotovo, či ako.
@lvandrealv Moje deti boli pre svokru a švagriné nevychované asi tak do 10 rokov, potom zázračne prestali s blbými rečami dokonca dnes povedia, že naše deti sú najvychovanejšie a najslušnejšie z celej rodiny. Tak raz to príde, neboj. 😉
@natalym vieš, ale tá jeho sestra tam má svoju domácnosť, kde oni pravidelne prespávajú. Majú ich tam chtiac nechtiac každý mesiac raz až dvakrát. Myslím, že robiť si pobyt príjemným sebe samej je síce fajn, ale nie v cudzom byte a pravidelne. Tá sestra asi dáva jasne najavo, že jej to nie je vítané. A úprimne - ani mne by nebolo, keby to bola "povinná jazda" každý druhý víkend bez ohľadu na mňa a moju rodinu.
@lvandrealv Baby, kde ste to nabrali, že ju svokrovci nemajú radi? My sme na seba občas príliš precitlivené, najmä v mladom veku. Absolútne súhlasím s odporúčaniami, aby si sa týmto nezaťažovala. Po čase prídeš na to, že to nie sú veci, na ktorých stojí tvoj život. Spočiatku sa budeš musieť vnútorne premáhať, ale pokús sa chodiť tam už sama dobre naladená. My samé sme zodpovedné za svoje pocity. Vytvor si "obal", za ktorý nič neprenikne a na všetko, čo by ťa podráždilo si s ľahkosťou v duši povedz - mám na háku! S opačným postojom budeš škodiť sama sebe aj vzťahu s partnerom. V každom prípade, podľa toho čo som pochopila, by to mal byť len dočasný stav a nemá zmysel vyvolávať vojny v rodine partnera pre niečo, čo nie je v živote podstatné.
@natalym no velmi dobry vztah svagrine ocividne nemaju. To je vidiet zo zakladatelkinych posmesnych poznamok o polickach a fotkach.
Manzel zakladatelky bude asi jeden z tych co to ma na haku co si kto mysli, alebo sa riadi tym co tu aj poniektore pisali, ze ma take iste prava aj on 😝 mne by to teda nikto napriamo hovorit ani nemusel 😅 uz len z toho popisu mi je jasne ze tam zavadzaju.
Inac ked je ten byt 5 izbovy tak by sa hadam dalo izbu ci dve vymedzit len pre nich a nemusia sa svagrinej spacirovat po jej izbach a narusat jej zauzivany system. Niekto je na toto dost citlivy. Na rovinu, kebyze mne takto chodia pravidelne svagrovci do domacnosti, tak sa radsej odstahujem. Ked ich pozvem, to je nieco ine. Ale nie ked sa pozvu sami, alebo ich ku mne pozve svokra 😝
@lvandrealv Ja by som to vyriešila tak, že vaše deti by som nechala u tvojich rodičov a išla ku svokrovcom vybaviť pracovné veci v klude a v pohode. Bez detí to vybavíte určite rýchlejšie a ani spať tam nemusíte. Takže vlastne zabijete 2 muchy jednou ranou. Alebo firmu presunúť na iné miesto, to by nešlo? Ved je to dosť nepraktické mať firmu tak daleko od svojho bydliska.
@alaguema obe deti su nase
Tak nech chodi muž sám, ved ked nevidí ako sa veci majú, takmu to vysvetli lopatisticky, aj ked zas riskujem, ze svokrovci prikvitnu k vam