Ako sa zmieriť s tým, že v očiach rodiny som socka? Nemám drahý dom, ani drahé auto, bohužiaľ moja rodina si zakladá na takýchto veciach. Majú občas uštipačné poznámky.
Máš kde bývať, pracuješ, maš čo jesť.Na tri otázky áno je tvoja vec ako býváš.Rodinu by som odstrihla načo ich riešiť.Trapi ťa to to áno ale aby som sa nezbláznila som rodinu myslím nevlastných surodencov po maminej smrti som ich úplne odstrihla. Keby nie tak sA s toho všetkého zbláznim.TY ži tak ako to vyhovuje tebe a rodinu si nevšimať.Jedným uchom dnu druhým von.Ja som sa veľa natrápila a im to bolo jedno.Tak že teraz sa tomu už smejem a ignorujem ich.Aj TY by si mala ich ignorovať.
Moja mama raz uzemnila jednu clenku rodiny, ked mala podobne poznamky. Povedala jej nieco ako:"Ano, je to pravda, nastastie nasa rodina su odjakziva dobri a mudri ludia, ktori neposudzuju inych na zaklade majetkov." Dotycna nemohla proti tomu nic namietat, ak chcela zachovat cest rodiny 🙂
a vo svojich ociach nie si socka? lebo take poznamky zvyknu najviac zaboliet, ked sa dotknu citliveho miesta.. nechcela by si ten drahy dom a auto? necitis sa za to sama menejcenna a neschopna, ze ho nemas? v tom pripade sa treba v prvom rade vysporiadat sama so sebou, potom bude pre teba jednoduchsie zvladat blbe poznamky okolia, lebo sa ta nebudu dotykat..
a v pripade, ze si s tym ok, len je ti luto, ze to rodina nechape a ma ine hodnoty, tak asi jedine to prijat, ze su, aki su a neriesit to, pripadne obmedzit vztahy, ked si teda nerozumiete
Tvoja rodina rodičia?či vzdialená rodina?
Veď každý má iný vstup do života niekto si všetko zarobí, vybojuje sám, druhý sa už narodí do majetkov, podnikania ..ale zvláštne veď niekto aj má peniaze, ale zakladá si na vzdelaní, alebo úplne iných veciach.Dom a auto sú meta?všetko na pôžičky a potom človek sa má čo obracať, aby to uplatil
My s mužom sme čierne ovce rodiny. Všetci sú buď lekári, alebo celkom schopní umelci a my ako jediní žijeme len v trojizbovom byte s priemerným autom. 😃 Aj to svokre vadí, že synátor skončil v byte, ale hold... 😃 Ja to mám v paži, čo si myslia tí majetnejší. Ja som spoko.
Pre mna je definicia ciernej ovci rodiny ako niekto kto je problemovi a nie kto ma kolko penazi, aky dom, auto atd.
Ja som tiez socka nemame auto ani vodicaky
@0kristina0 Presne, aj ja chapem ciernu ovcu ako niekoho kto robi zle v rodine.
Autorka, ty si urcite biela ovca. To zvysok tvojej rodiny by sa mohl hanbit za takuto plytkost a povrchnost.
vzdy je dolezite ako sa na seba pozeras ty, ty sama si urcujes rebricek hodnot podla ktoreho chces zit. Ak si ty so svojim zivotom spokojna, tak ti to ziadne poznamky tvojej rodiny nenarusia, ale moze sa stat, ze raz budu chciet mat tvoj nadhlad a tvoj pokoj 🙂
Viete čo, ale aj babka na mňa pozerá na mňa úplne zvrchu, dáva dokonca prednosť priateľovi mojej sesternice predo mnou, chváli ho aký je úžasný a mňa ohovára pred ním. Toto ma trápi.
Zacni zit svoj zivot bez toho ab my si riesila co riesia iny..kto je toxicky toho nemaj v zivote
A babka si sama aku haciendu postavila?
Ak si ty spokojna, ostatne ti moze byt jedno. Jednoducho neriesit, nepremyslat nad tym vobec. Zit si svoj spokojny zivot.