Chlapi naviazaní na rodičovský dom

11. nov 2024

Som na zoznamke a väčšina chlapov na zoznamke 30-40 to má takto, že žijú vo veľkom dome s rodičmi, čo až tak za zlé nemám. Ale ak sa ich opýtam, že či by vedeli bývať inde, tak nie, lebo ich otec to postavil vlastnými rukami, nechcú, aby v ich dome býval niekto iný. Sú proste rodičmi vedený k tomu, že do toho domu si privedú ženu a budú tam žiť do smrti.
Ale reálne, ktorá žena bude žiť v dome svokrovcov bez súkromia a otročiť na veľkom dome s veľkou záhradou? Myslím, že väčšinu žien to neláka. A tak takto naočkovali svojich synov na doživotné bývanie v rodičovskom dome a urobili z nich "starých mládencov" ešte v detstve. A sa ešte aj čudujú, že prečo o ich dobrého, šikovného syna žiadna nemá záujem.

vilma7
11. nov 2024

Tak otázne je, ci aj chlapi to tak chcú. Ak hej, tak potom dovi dopo. Ale možno si časom nájdu ženskú, čo rada príde do hotového.

klotildabazarik
11. nov 2024

Niesu "tak vedeny" proste su neschopný a nikdy sa neosamostatnili😂

colsami
11. nov 2024

"Ale reálne, ktorá žena bude žiť v dome svokrovcov bez súkromia a otročiť na veľkom dome s veľkou záhradou?"

No, by si sa cudovala ze mnoho zien. Napr. vidina usetrenych penazi, byvanie bez starosti, varovka pre deti a pod. A potom vyplakavaju na fore ze byvaju u svokrovcov a aki su svokrovci zli a ako nemaju sukromie.

Je fajn, ze v tom mas jasno. Tiez mi to pride ujete.

es2021
11. nov 2024

Och mala som takeho zadubeneho priatela a veru som zutekala 😄

zojazoja
11. nov 2024

Ja ti to napíšem z opačnej strany. Mame fajn výborného kamoša. Fasa chalan..super povaha. Šikovný, múdry, vzdelaný, spolocne záujmy..taky skôr prírodný typ( príroda, turistika, zvieratá, ale aj kino kludne). Žije sám s mamou. Mama fasa ženská..mila príjemná staršia pani. Maju dom tesne pod lesom..skoro v lese. V malej dedinke. Bývajú tam cez 50 rokov. Bačuju sami dvaja. Otec zomrel.surodenci sú v zahraničí. Jeho mama tam vyrastala, učila tam v miestnej škole celý život. Ju si fakt neviem predstaviť ze by išla žiť na staré kolená niekde inde. Starší ľudia majú s týmto veľký veľký problém. Taktiež si neviem prestaviť ze by ju tam nechal samú žiť. To nemá šancu zvládnuť. Chalan je po rozchode s dlhoročnou priateľkou...samozrejme ze ma problém teraz si nájsť inú...fakt si napríklad ja u nich neviem prestaviť ze by tam nechal starú mamu samú a on by odišiel niekam do mesta bývať napríklad...

autor
11. nov 2024

@klotildabazarik Ale sú aj vedení, veľa rodičov takto synov vedie, že naučím ťa starať o tento dom, gazdovstvo, privedieš si sem ženu a tak a budeš sa o to starať ty. Zaujímavé, že ak majú chlapi sestry, tie odídu, ale chlapca si rodičia pripravujú k tomu, že ostane žiť v rodičovskom dome.

autor
11. nov 2024

@zojazoja No len máloktorá žena pôjde dobrovoľne žiť do takých podmienok, lebo nie je to taká romantika ako to vyzerá dom niekde na samote s obmedzenými financiami. A presne toto ma štve na tom, že tí chlapi nie sú často povahovo zlí a tak, len takto to už nefunguje ako si to predstavujú ich rodičia a ako to od nich očakávajú, že žena príde k svokrovcom do veľkého domu, lebo dnes je iná doba, iný spôsob života.

madeincssr
11. nov 2024

Aj mnohe zeny ziju vo svojom dome a zhanaju partnera (aj) ako domaceho gazdu - pracovnu silu. A je tu aj dalsi faktor - kto je cely zivot (velku cast) v dome, nerad pojde do bytu. A niekedy to plati aj naopak. Zivotny styl sa na nas rokmi "nalepi". Jasne ze zamilovanost to moze zmenit, ale ci to vydrzi "natrvalo"... Mozno aj z tohto dovodu sa po rokoch niektore vztahy porozpadaju.

0silvia0
11. nov 2024

no tak na zoznamkách asi zostali len takíto chlapi nalepení na rodičoch, ostatní sú už zadaní. Vždy boli aj takí chlapi, to nie je fenomén dnešnej doby.

simca06022011
11. nov 2024

"Ale reálne, ktorá žena bude žiť v dome svokrovcov bez súkromia a otročiť na veľkom dome s veľkou záhradou? Myslím, že väčšinu žien to neláka. " Vazne??? vies kolko panelakovych zien sniva presne o velkom dome s velkou zahradou ? a kolko 30-40cnych zien okopav na jar a jesen zahradu a natesene zbiera urodu? :D by si bola prekvapena. Az na to, ze casto sa zadlzia az po usi, alebo niektore maju podedeny dom a tiez si tam partnera prinesu...

Ale nie, keby nejaky chlap na mna isiel odovodnenim ako tu opisujes, tak by som o nom ani neuvazovala a nech byva s rodicmi. Zvacsa uz je to v 30-40tke aj zvyk, na co by chodili inam a namahali sa, brali nebodaj hypo (niektori by to platili az do dochodku?) ked maju rodicovsky dom? A zena nech sa prisposobi. Alebo budu stari mladenci, no a co? 🙂))

Vobec to "vedenie" k tomu co pises podla mna daaaavno moderne nie je.. teraz je skor ta pohodlnost a ked uz niekto pol zivota tam byva, nebude ot menit.. a na co kupovat, ked ma... :D kazdy rodic prirodzene uci (a mal by) dieta ako sa o seba postarat a aj domacnost. Ak zije v dome, tak je normalne, ze vie obriadit dom a dvor, ak v byte tak tiez...

tetapetra
11. nov 2024

Už tu pár takýchto tém bolo. A väčšinou sa to skončilo tým,že tie ktoré takto bývali si svojich mužov bránili, že načo by mali bývať ti chlapi sami keď by bol dom prázdny.... Trochu inak na to pozerám,keď sa berú mladí, po škole, to aj chápem,že ešte nestihli,možno časom odídu. Ale že starý paprda si užíva mám hotel, je nad moje chápanie

mandzula
11. nov 2024

@zojazoja to je vsak sebectvo tej mamy, ja by som sama dieta poslala zit si svoj zivot a nie aby plnil moje sny a zil niekde, kde je tazko si najst a doviest zenu. Druha vec je, ze to mozno sam takto chce a vyhovuje mu to, vtedy je to v poriadku.

elviku11
11. nov 2024

@simca06022011 mám slobodné kamarátky, tiež mali takéto ponuky a poviem ti, že žiadne z nich nesníva o tom, že bude natešene okopávať a zbierať úrodu. Lebo to nie je až taká romantika, keďže:
1. svokra ti nedovolí zasadiť a pestovať, čo chceš, lebo novoty nepovolí a mrkva sa bude pestovať len tu v týchto hriadkach, zemiaky tu a tam ďalej je hnoj a tam toto nesmieš.
2. altánok/krb/bazén pre deti svokrovci nedovolia alebo len s takými rečami, naťahovačkami, podmienkami, že ťa aj prejde chuť.
3. súkromie vlastne žiadne, cez steny všetko počuť, ani schuti sa pohádať alebo zasexovať si nemôžeš
4. svokrovci prídu do vašej časti hocikedy s hocičím, musíš sa im venovať, pozvať dnu, vysvetľovať/obraňovať sa, prečo máš toto tu a toto tu, prečo nemáš tak poriadne upratané ako bývalo, keď tu žila babka... Prečo sa tak často sprchuješ, nevetraj toľko, lebo vychladnú steny a bude zima aj nám... atď atď.
5. vtedy môžete ísť na dovolenku a na víkend preč a vteyd nemôžete, lebo treba robiť toto a toto na dvore.
6. nechajte si tieto skrine z roku 1976, veď ešte držia a sú dobré, nieže ich vyhodíte!
a mohla by som pokračovať donemoty....

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
11. nov 2024

@elviku11 ja nikde nepisem o svokrach.. pisem o dome so zahradou ;) ano asi bolo nutne v citovanom vymazat svokru ale necchela som do toho zasahovat :D ja viem ake su negativa a nesla by som do toho.. Ale drviva vacsina zien chce dom a muklovanie v zahrade ((aj ked si to tak nepredstavuju = myslia si ze zahoncek, mini, lehatko.. a potom to dopadne inak a radsej ostanu pri travniku, aj o ten su stastne ked sa stihaju starat)

a druha vec ked pises negativa = ziadna zena nie je nesvojpravna, povie, ze to nebude robit a nechce to = a vybavena vec. Mne tiez pchaju do domu stare veci a to ani nebyvame spolu, poviem, ze nechcem a nebudem o tom diskutovat a mozu si piskat vsetci. Rovnako tak, ak vidi, ze chlapec je mamanek, a doma robi ako mama kaze, tak ani vztah s nim nemusi mat, na co aj? to nepomoze ani odstahovat sa takemuto muzovi.. aj tak bude stale u maminy okopavat.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
11. nov 2024

@mandzula ano mala som upravit jej prispevok, lebo hned sa tu na mna vzlietli supy :DDD ALE aj b povedz, kopa rodicov nevladze a je im u prdele, co robia deti zo zahradou nakoniec, ak syn nie je tutko. Moj chlap pred rokmi sa schytil, rodicom zlikvidoval zahradu cez cely dvor, zrovnal kuriny a sopy so zemou a nepovedali mu ani n... potom stastni ako blchy, lebo bol zrazu poriadok, zahrada postacovala aj mini a aj bazen sa vpratal... Len ak je chlap tutko, nepomoze mu ani odist od mamy, ani byavt so zenou o 100km dalej, aj tak ich budu komandovat :D ako som uz pisala skor

personality
11. nov 2024

A prečo to štve Teba? Veď keď to neštve toho chlapa, tak ty si môžeš vybrať iného. Takého, čo si kúpil dom sám. Ale ja by som ani tam nešla, lebo máloktorý chlap by mi dovolil zmeniť jeho zariadený dom po mojom. 😀

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska12323
11. nov 2024

Však nech si každý býva ako chce. Ak chlap naozaj miluje ženu odsťahuje sa aj na iný kontinent.

autor
11. nov 2024

@mandzula áno sú k tomu vedome vychovávaní a potom sa je ťažko z toho vymaniť. Ja napríklad nemám problém žiť kdekoľvek na SK a teda vedela by som sa chlapovi prispôsobiť že by ostal v svojom rodnom kraji, ale ísť bývať do veľkého rodičovského domu do jeho detskej izby je už cez čiaru.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katulienkax
11. nov 2024

@zojazoja to je hlavny problem - rodic, v tomto pripade matka si urobila zo syna druheho manzela. Zial ja ako matka musim pochopit, ze si dieta takto priviazat nemozem a bud sa prestahujem alebo ostanem sama. Ale chalan zialbohu ostane sam, alebo si musi najst seberovnu domasedku, co bude okopavat so svokrou zahradku

ahhola
11. nov 2024

A co navrhuješ- aby vsetky deti z tych 3.p horor dedinskych domov odisli, stari do starobinca a dom podminovat? 💥Nech sme vsetci vykoreneni ako v usa, vyrastiem v rodnom dome, kupim velky pre rodinu, vymenim za tiny house na Floride... Tam asi dom kde byva cez storocie jedna familia nenajdes. Nie je to u takych gazdov ideal, ale vzdy zalezi na konstelacii ludi v nom, ako ma dedic jasno v prioritach, ci na prvom mieste zena, potom matka a neda si od nej krakorit za chrbtom proti zene. Tu je iny problem, ako vyplatit surodencom, kto postavil kulturak namiesto domu, uz nema penazi na spravodlive vyplacanie, tak sa zvysne deti rozkmotria - ked zhabal dom, nech sa stara a nech doopatruje. 🍄

klotildabazarik
11. nov 2024

@mandzula ok do chovať pokial niesu vyslovene odkazany na" dochovat"nemaju tam ich deti co robiť, moj nazor. Nie bývať 30rokov ma jedno dvore este sj so synom 40rocnym, viem o com to je zial mame take neschopne hovado v rodine a veruze keby sa normálne osamostatnil ako surodenci babka este mohla zit

autor
11. nov 2024

@ahhola No presne, to je další problém že čo ak sa rodičia pominú, zatiaľ som si písala s chlapmi čo mali súrodencov, nereálne pracovať za minimálku niekde za horami-dolami, financovať opravy starého megadomu a kúrenie v ňom a ešte uživiť rodinu a vyplatiť súrodencov. Moje riešenie nech rodičia ak chcú bývajú v dome sami a ked sa pominú dom sa predá a syn nech býva so ženou vo svojom kľudne aj v danom okrese, aby im mohol pomáhať .

autor
11. nov 2024

@ahhola a ešte čo potom? Zmanipulujeme tiež nejaké naše dieťa, aby tam ostalo priviazané do konca života, lebo nech ja tam napríklad neostanem sama na starobu nevládna v megadome? Proste tie domy bol veľký omyl, doba sa zmenila a dnes sa žije inak a nedá sa že jedno dieťa ostane v dome, lebo problém je spolužitie dvoch rodín, spravodlivé dedenie a tak.

mandzula
11. nov 2024

@ahhola nuz, ine je pozerat sa na situaciu, ked ide o dom na bratislavakej Kolibe a ine kdesi vo Vysnych Cabinach, kde nemas ani pracu, ani kulturu, kruzky pre deti, len daku barabiznu, ktora sa ti rozpada pod rukami. Darmo tam budes cloveku, ktory nema ako uzivit rodinu, vykladat o tom, ako sa vykorenuje, ked sa na to chce vybodnut.

alenka58
11. nov 2024

ja som neskutočne vďačná môjmu bratovi, že zostal na "rodičovskom", udržuje dom úplne moderný dizajn vnútri aj vonku, môžeme tam kedykoľvek prísť všetci sa z toho tešíme - ináč nech si život žije každý ako chce, veď tu sa preferuje život bez detí, alebo singl, nech má každý vyhovené

ciernysokol
11. nov 2024

@zojazoja ale toto vobec nie su zle podmienky. Mam kamaratky, ktore by presne nieco take zaujalo- sikovny, dobra povaha, turistika,byvanie pri lese...v akom okrese to je? Lebo zas na uplne lazy by nesli..