Chcem sa dať rozviesť

mijka58
11. jún 2018

Ahote maminy potrebujem veľkú pomoc !!!
Chcem sa dať rozviesť máme jedno dieťa 9 mesačnú dcérku s manželom to neklape všetko bola lož a klamstvo z jeho strany.
Čo mám ako prvé vybaviť ? Odišla som od neho koncom marca nič sa nepohlo k lepšiemu bývala som u svokrovcov aj tá bosorka mi dala zabrať. Čo mám robiť ? Teraz som u rodičov a mienim tam aj d malou bývať
Prosím pomôžte

majcika
11. jún 2018

Advokat...ziadost o vyzivne, rozvod

pribinak
11. jún 2018

Podaj si o vyzivne, to je to prve. Potom podaj žiadosť o rozvod.
Na nete je vela vzorov, alebo chod na urad peace, kuratorky ti to pomozu spísať.
Ak kupuješ nieco drahšie, odlož si blok.
Spis si kolko ta stoji mlieko, plienky, oblecenie a ostatne pre dcerku.

Co sa tyka vyzivneho, závisí od jeho príjmu, ci ma on aj ine deti, ....

17alisha
11. jún 2018

No v prvom rade si vybav predbezne zverenie dietata do tvojej starostlivosti, a potom tak, ako vyssie spomenuli baby.

conspi
11. jún 2018

Predbežné sa nedá vybaviť ak nie je dieťa v ohrození života...

mirica
11. jún 2018

najprv treba podať o zverenie dieťaťa a výživné-na výživné skús aj predbežné opatrenie. treba dať aj žiadosť o výživné na manželku.

butterfly333
11. jún 2018

@mijka58 najprv treba podat žiadosť o rozvod a tam žiadať dieťa do svojej starostlivosťi plus napísať akú sumu výživného ziadaš. Ja som si tým práve prešla.

mijka58
autor
11. jún 2018

@butterfly333
Kde si bola podať žiadosti a všetko kolo toho ?

mijka58
autor
11. jún 2018

@majcika
Advokát ma bude stáť plno € že ?

tt247
11. jún 2018

@mijka58 prečo by ťa advokát v prípade rozvodu mal stáť plno eur? To sa pýtam ako človek z oboru. Akosi nechápem. Veď ak je jednoduchý rozvod, nevidím problém. No samozrejme, že advokát to nebude robiť zadarmo. Jeho neplatí žiaden zamestnávať a doma ho takisto čaká rodina aj auto, ktoré treba tankovať. No takisto záleží čo je u teba plno eur. 100? 200? 1000?

ishkaa
11. jún 2018

ja som pri rozvode advokata nemala, ani ex, nie je to nutnost...spisat ziadost o rozvod, podat na sude, dalej ta uz budu navigovat oni co a ako dalej

elenita
11. jún 2018

@butterfly333 Prepac, od veci... pamatam si Ta este zo snaziliek, resp.z temy Duch na teste... ale ja som vacsinou len citala... tak aj Ty si rozvedena uz? ☹ Veru aj ja..

mijka58
autor
11. jún 2018

@ishkaa kiežby som advokata nepotrebovala ale myslim si že ho budem potrebovať, manžel bude robiť prieky určite :(

mijka58
autor
11. jún 2018

@tt247 1000€ je dosť mám dcéru nemam na rozdavanie penazí

mijka58
autor
11. jún 2018

@conspi ako to teda je s tou žiadosťou o zverení dietata ?

tt247
11. jún 2018

@mijka58 1000 za rozvod? Ak mi toľko dáš, pokojne aj zajtra som s tebou na súde :D ale teraz vážne. Toľko rozvod bežne nestojí. Teda nie vo VT, ktoré máš uvedené ako bydlisko. Takže neviem odkiaľ máš takú sumu.

butterfly333
12. jún 2018

@elenita ahoj áno v marci som sa konečne rozviedla a dobre som spravila. Teraz som konečne šťastná s mojou novou láskou. Keďže môj ex si ešte minulý rok v lete v blave našiel inú.

butterfly333
12. jún 2018

@elenita a pri rozvode sme nemali advokátov ani ja ani ex. Iba kolízna tam bola. A podanie žiadosti ma vyšlo 66€

butterfly333
12. jún 2018

@mijka58 bola som na okresnom súde v Trnave. 12.1 2018 som podala 5.2 mi prišli papiere zo súdu aj s termínom ten bol 28.3

lienkan
12. jún 2018

@mijka58 U mna to bolo spojene s predbeznym opatrenim samozrejme na deti/dieta a kedze som bola na materskej aj vyzivovacej povinnosti na mna - kedze on pracoval. No ja som sa rozhodla pre pravnika a len vdaka nemu - radam som dopadla dobre.

conspi
12. jún 2018

@mijka58 pokiaľ viem, tak predbežné opatrenie sa nedá vybaviť, teda ho sudca neodsúhlasí kým dieťa nie je v ohrození života. Čo znamená, že ak je dieťa u jedného z rodičov a ten ho nenechá samé, alebo by bol jeden z rodičov alkoholik a dieťaťu ubližoval a podobne. A tiež ako bolo spomenuté o všetko sa žiadna v návrhu na rozvod. Aj zverenie aj výživné.

lienkan
12. jún 2018

@conspi bola to jedna z prvych veci, ktoru mi pravnik poradil - mam to za sebou a predbezne sudy som absolvovala, kedze mi nedaval peniazky ... no v tom case som bola aj tehotna. Nech sa radsej poradi aj na USVAR tam mavaju aj bezplatne poradenstvo, nech ju tu prilis nezavadzame!

conspi
12. jún 2018

@lienkan máš pravdu. Poznajú to lepšie, tak najlepšie skočiť tam. U nás v rodine sa riešilo predbežné už nejakú dobu do zadu a vtedy neprešlo kôli tomu, že dieťa v ohrození života nebolo...

canany
12. jún 2018

Ja som sa pytala na cenu spisania ziadosti o rozvod a nasla som v BA advokatku, co mi dala cenu 80 eur plus 66 eur kolky, nie je to velmi vela, ja osobne som to nechcela pisat, asi to je tym, ze som pravo studovala a sama si netrufam to spisat, kedze je to vsetko o slovickach a nerobim s tym.

ishkaa
12. jún 2018

@mijka58 no v tom pripade jasne, my sme boli dohodnuti..ak by som musela ja, asi by som zhanala bezplatnu pravnu pomoc, urcite nieco take existuje, su tu baby pravnicky mozno sa mylim,no ja by som nemohla ani 300 dat právnikovi

elenita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
butterfly333
12. jún 2018

@elenita ďakujem aj tebe prajem všetko dobré

elenita
12. jún 2018

@butterfly333 Ďakujem :-*

canerko
12. jún 2018

Mna rozvod stal okolo 400 eur.Sudkyna bola velmi tvrda,na prvy krat nas nerozviedla lebo panko nechcel prist,na druhe pojednavanie som splnomocnila pravnicku a uz na Sk nechodila takze pravnicka vyriesila vsetko za mna a pre mna.

mijka58
autor
13. jún 2018

@ishkaa no veď ani ja by som si nemohla dovoliť 300€ dať... dnes sme sa ako tak dohodli že to vyriešime bez advokátov, nemám problém mi podpísať akékoľvek papiere, dúfam že ma nezradí
Ešte sa chcem opýtať kde si bola vybaviť žiadosti o zverenie deti do svojej starostlivosti ? A tiež ako s tým pobytom mam ho zmeniť skôr ako sa rozvedieme alebo až po tom všetkom ?

ishkaa
13. jún 2018

@mijka58 neviem aka je bezna prax, mozem ti len napisat ako to bolo u nas, ja som si pobyt zmenila este pred rozvodom, zverenie sa riesilo pocas rozvodu lebo sme sa dohodli ze bude somnou takze nic predbezne som neriesila..vsetko co ti da podpisat si poriadne prestuduj a podpisujte pred notarom moja rada..