Chcem hypotéku, manžel je proti

9. júl 2022

Dobry den. S manzelom uvazujeme o väčšom byte. Keby sme predali náš, musime si zobrat hypoteku okolo 50 tisic. Splatky nam predbezne vyratali 230 eur. Mame 2 deti, ZŠ, plat od 700- 900. Ja si chcem ist do toho, manzel sa boji. Pytam sa tu, na nazory kvoli tomu, ze z toho uz začínam šaliet, už sme naozaj krocik od poriadnej hadky.

ropucha6
9. júl 2022

Mate len jeden plat v tej vyske 700-900?

autor
9. júl 2022

Nie. Ja mam 830, manzel v zavislosti od mesiaca , od 750 - 900

ropucha6
9. júl 2022

Tak potom ja osobne nevidim problem v tej vyske ak nemate este nejake dalsie zavazky/leasingy.

loginexistuje
9. júl 2022

zavisi aj od inych zavazkov ale ste v dobrom pomere co sa tyka hypo a prijem sla by som do toho

autor
9. júl 2022

Nemame ine pozicky, pri predaji sucasneho bytu sa vyplati sucasná hypo, zostatok. Mame este chatu, kde platime elektriku, internet, take klasicke vydavky

nnnuuunnn
9. júl 2022

Veď to je pri vašom prijme ako zadarmo. Brala by som to hneď.

lucinka1988
9. júl 2022

závisí aký máte životný standard, či ste skromní, či chodíte na výlety, dovolenky, zážitky, kultúra atd atd..My máme tiež 2 malé deti, príjem podstatne vyšší, splátka na hypo presne tá istá ako by ste mali vy, ale z príjmu ako uvádzaš by sme to nedali- to by sme museli okresať absolútne všetko- výlety, dovolenky, reštaurácie, proste dosť výrazne znížiť životný standard..čo je pre mňa ťažko si len predstaviť. Ale je to naozaj veľmi individuálne, len vy viete, aké máte výdavky na stravu, bývanie, ostatné položky..Ja hodnotím život v BA..

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
10. júl 2022

určite hypo, platy nemáte síce vysoké, ale ani splátky nie sú vysoké a 50000 nie je závratná suma. Ako to chce riešiť muž? Tlačiť sa naďalej v malom byte?

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spadnutaslivka
10. júl 2022

@zoro9836 mám tušáka, že rezerva nebude, keď treba brať 50tisíc hypo.

Ešte je otázka, aká stabilná je vaša práca. Či sa muž nebojí, že jeden z vás (ak nie aj obaja) môžete ľahko o tú prácu prísť.

luccija
10. júl 2022

Coho sa boji mate neistu pracu?Je nutne mat vacsi byt v akom ste teraz?
Isla by som do toho, ked nemate ine pozicky, leasing.Splatka je nizka.Ved mu daj na papier kolko je strava, hypo, energie, benzin?..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spadnutaslivka
10. júl 2022

Plus deti sú na ZŠ, ale nepíše sa presne vek. Okolo puberty rapídne rastú náklady, ako na bežné fungovanie detí, tak na školu. Aj s tým treba počítať. Ale ja by som aj bola za, mne nepríde tá suma splátky nejaká horibilná, ale že možno toto muža odrádza.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. júl 2022

Byt mame 2 izbovy. Je smiesne maly. Realne nam staci na doplatok okolo 30 tisic, tych 20 chceme na pripadnu prerabku. Deti idu do puberty. Pracu máme stabilnú, keby aj sa nieco stalo, manzel si vie najst pracu zo dna na den, mne by to trvalo dlhšie, ale pracujeme v odboroch, v ktorych budu ludi potrebovat vzdy - zdravotnictvo, stavebnictvo. A ano, s manzelom mame rozdielne nazory takmer na vsetko.

saxana000
10. júl 2022

Urdite ano cim skor a zafixovat to na co najdlhsie..prave preto ze deti idu do puberty budu potrebovat vacsie sukromie..vacsi byt bude mat o par rokov zase len vacsiu hodnotu..plat myslim mate v pohode nic extra ale uplne bezna normalna stredna trieda..

mooonika1975
10. júl 2022

určite choďte do toho teraz, deti idu do puberty, teda ešte máte nejaký ten rok dva, kedy vám budú rásť náklady , takže sa trošku utrasiete a budete už počitať s tou hypotekou, ako keď by ste brali až neskôr. Zrejme to máte na veľa rokov, to chlapov odrádza, u nás chlap ak vezmem ja hypoteku a budem ju platiť , tak súhlasi, inak nie. Toľko ku chlapom, opora rodiny . Ešte že mám viac testosteronu ako on 😂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. júl 2022

@zoro9836 on so mnou vychadza. Nevidi problem, pretoze sa roky riadime len podla neho a jeho potrieb. Toto je prvy krat ked chcem nieco ja

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mooonika1975
10. júl 2022

😉 áno, takto si chlapi predstavuju , že všetko funguje, ak ide podľa nich.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mooonika1975
10. júl 2022

@zoro9836 Zastarané názory. Žiadnu hlavu rodiny nepoznám. Ja pozriem na chlapa a vidim, nie ako väčšina žien svojho pána, ale človeka, ako ja a ty. Ale ok, tvoj názor.

ale, moja mama vždy hovori, o čo jednoduchši život by som mala, keby som bola prispôsobiva. No včul , nie som. 😂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucinka1988
10. júl 2022

@zoro9836 konečne inteligentný a sofistikovane podaný názor, ktorý som tu na MK nečítala ani nepamätám, ak vôbec👏

autor
10. júl 2022

@zoro9836 ale ceny nehnutelnosti budu stupat, uroky tiež, či?

panelacikova
10. júl 2022

ja by som do tej hypotéky na vašom mieste určite šla. už len z dôvodu obrovskej miery inflácie je dobré vziať pôžičku, ktorú budete splácať a investovať do väčšej nehnuteľnosti.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
Zobraz