Bývanie so svokrovcami

25. jún 2024

Dobrý večer... neviem, či si idem po radu alebo sa len vyžalovať, ale už to nedávam..bývame s priateľom u jeho rodičov aj s 1.5 ročným synom..není sú to zlí ľudia...ale ako viete, súkromie, návštevy...nula bodov...jedna kuchyňa, prispôsobovanie sa čo kto nemá rád pri varení....proste celé zle..ja normálne už z toho chytam na nervy..neviem asi som možno v tomto labilnejsia ....čakáme na stavebné....ja chcem zatiaľ ísť na byt..on nejak nadšený nie je z toho ...ale on je 2/3 dna v robote a príde sa vyspať ja som tu s nimi celé dni ..proste ponorka...nechápe to ten môj či ja som precitlivena..ja neviem proste čo robiť ale strašne to to obija celé.. ďakujem za prečítanie..

stanulienkat
25. jún 2024

Ono je to najlepsie robit z uplne opacneho konca ako vy: byvanie, svadba, dieta. Potom byva menej problemov.

frflos_nespokojny
25. jún 2024

@stanulienkat uplne nesuhlasim s druhou vetou

pribinak
25. jún 2024

Chyba že si s niekym takýto vôbec súhlasila. Teraz je už neskoro fnukat.

Kedy máte dostať to stavebné? Ak je to dlhšie ako rok, tak by som zutekala

stanulienkat
25. jún 2024

@frflos_nespokojny pisem menej problemov. Nie ziadne.😁

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januska12323
25. jún 2024

Ty sa vráť k svojim rodičom a čakaj kým si dáte dokopy vlastné bývanie. Je nejaký dôvod prečo ľudia začínajú bývaním a až potom zakladajú rodinu.

frflos_nespokojny
25. jún 2024

@stanulienkat viem dobre citat. 🙂

sisska96
25. jún 2024

To je najhoršia vec. Prečo ste začali bývať so svokrovcami? Nemali ste prácu? Ak ste mali, prečo ste nešli bývať zvlášť?

kacena2022
25. jún 2024

Treba sa len prispôsobiť aj vy mladí aj svokrovci aby bolo spoločné bývanie znesiteľnejšie.Ja som tak bývala tiež u svokrovcov hneď po svadbe.Mali sme hore podkrovie pre seba,no kuchyňa a kúpeľňa bola spoločná.Varenie raz som varila ja raz svokra.Nakupy sme robili ja s manželom lebo mali sme auto.Ked som ostala na materskej,bývala som sama u nich doma keďže všetci chodili do práce.Navarila som upratala,svokrovci keď došli domov boli vďačný že nemusia už nič robiť doma.Byvanie u svokrovcov je na dohode a prispôsobovani sa.Obidve strany musia niečo upustiť z nárokov.Odstahovali sme sa keď malo dieťa 1,5 roka a kúpili sme si dom.

autor
25. jún 2024

Dieta sme riešili lebo nám povedali že neskôr to už možno nepôjde...stavebné je komplikované ale ak do konca roka nevybavime , už som mu navrhla ten byt...riešilo sa to všetko tak za jazdy ...tehotenstvo, pozemok, stavebné...že teda zatiaľ tu budeme ...vravím no dobre teda ale nebola som nadšená z toho ..ale muž tlačil..

autor
25. jún 2024

@kacena2022 viem že o prispôsobovani...veď sa tak aj snažíme ..ale ja už nemám 20 rokov...tiež chcem variť čo ja chcem ...nie stále upratovat aby ma svokra neriešila či mám smeti v obývačke ...človek sa medzi so ti ak zavolať kamošku...rodičov...ja som rada,že máme strechu nad hlavou...ale psychicky to nedávam akosi ...

hopsas
25. jún 2024

Nikdy za nijakých okolností by som nešla byvat ku svokrovcov bez ohľadu na to ako dobrí ľudia to sú, za mňa to je rýchla cesta k rozvodu...celkovo sa neodporúča aby mladí bývali so svokrovcami...mladá rodina si ma budovať sama svoje zvyky, svoje jedla, svoje rituály...

betulinka1
25. jún 2024

S jednym príjmom je odvaha stavat. Skus vydrzat pol roka, odplienkuj dieta, daj ho do skolky a chod robit. Potom mate viac moznosti. Lebo aj stavba nieco trva ak nechcete montovaný dom. Tu na ulici postavili dva monotovane domy za 3 mesice aj s hotovym interiérom.

frflos_nespokojny
25. jún 2024

cize zacnem od zaciatku. ja ta neodsudzujem je to vasa vec ale mat 1,5 rocne dieta, priatela a zobrat pozicku na stavbu? fuuu ... zhrniem to . aj ked sa pokrajas si (dajme tomu) nevesta a nikdy to nebude uplne ok. priatel to nechape a pochopi to az za cca 20 rokov a mozno skor, alebo nikdy. musi sa tento stav byvania rychle zmenit. pokial sa to nebude riesit hrozi ti bud rozchod alebo choroba. viem je jednoduche radit, ale po rokoch si potom spomen na co som ti pisal

sisska96
25. jún 2024

Tak potom prečo si nekúpite už hotový dom? Sú fajn novostavby aj staršie domy čo sa dá postupne prerábať

frflos_nespokojny
25. jún 2024

starej búde sa vyhni oblukom

olimuc
25. jún 2024

Skuste najskor existovat sami dvaja s dietatom v byte … ty najdi jasle a chod do roboty. Idete investovat do domu a mate jeden prijem? To by mohlo byt tazsie

i_vu_li_cek
25. jún 2024

Píšete, že ste celé dni so svokrovcami a máte z nich ponorku - nepomohlo by, keby ste si teda robili viac výletov sama s dieťatkom alebo sem ta nejaký predĺžený víkend aj s mužom? Príde mi to ako riešenie, ktoré by bolo menej finančne nákladné než byť, s ktorým váš partner nesúhlasí, a zároveň by ste mali čas odpočinúť si od svokrovcov.

alickapusinka
25. jún 2024

Takže TY bývaš s dieťaťom u svokrovcov alebo sama a dieťa sa ešte len narodí. Ak sama odsťahovala by som s ak svojím rodičom a tvoj je cez týždeň preč .No ja by som sa odsťahovala. Hoci do bytu aj tak tam s tebou nie je a aspoň budeš mať svätý pokoj od jeho mamy. Na pár dni príde domov k jeho rodičom ťa odvliekol a ON čau na týždňovkách nesúhlasila by som ani za nič. Urobil ste zlé že najprv riešte bývanie a potom dieťa a teraz čo jeho mamu máš na krku jemu sa hovorí ak chodí preč za robotou.

isis234
25. jún 2024

Nuž, bývaš u svokrovcov, treba ich rešpektovať. Oni sú doma. Pochopíš to, ak budeš mať doma nevestu. Nič v zlom, Je to tak. Preto je najlepšie, ak by ste mali svoje bývanie.
Nemôžeš sa presťahovať rodičom, pokým si vyriešite svoje bývanie?

kristi40270
26. jún 2024

Aj ja tak bývam tiež jedna kuchyňa všetko a pôjdeme stavať ja nič len tak že ťa chápem 🤣🤣

h2
26. jún 2024

@frflos_nespokojny Trochu mimo témy: keď som zbadala tvoj nick, prvé, čo mi napadlo, bolo: môj muž si založil profil na MK! 😂 Ešte šťastie, že tam máš uvedené úplne iné bydlisko.

erika237
26. jún 2024

Sadnut si s partnerom a realne zhodnotit vase financne moznosti a to kedy bude povolenie. Ak chcete stavat svojpomocne tak to potom rovno by som sla do bytu.
Partner ostal doma, kde vacsinu casu proste nie je a aj tak mu nedocvakne, co tebe vadi. Ak by on nadalej nevidel problem, isla by som prec ja, nebolo by to jednoduche, ale ak ostanete u svokrovcov aj tak by sa to mozno skoncilo rozchodom.

tamitamitami
26. jún 2024

Šla by som do bytu kým sa vyrieši vlastné bývanie (čo u vás vyzerá ešte na dlhú dobu). Stačí vám aj malý byt na tú chvíľu. Čo by nemuselo byť finančne až také strašné, predpokladám že aj teraz niečo platíte.

angelous1991
26. jún 2024

Ja som za vlastne bývanie . Bývali sme u mojich rodičov 3 roky po svadbe a sme vďační veľmi nám pomohli ale šli sme si po svojom. Presne vlastná kuchyňa mamina nikdy nebola spokojná s mojim varením chcela som ľahšie jedla variť ona bola za tzv závodnú kuchyňu . Chodili na smeny sťažovala sa že ich syn budí po nočnej že sa nevyspia domácnosť bola viac menej na mne lebo však som doma … vzdala som to a šli sme do prenájmu . Ideme momentálne stavať domček vlastný a pre zachovanie dobrých vzťahov odporúčam bývať sami u nás to časom šlo do ponorky veľkej my sme sa dve strašne už hádali potom sme rovnaké povahy a nebolo to kompatibilné . Podľa mňa mladi majú bývať sami . Keby môžem vrátiť čas späť šli by sme hneď po svadbe preč .

domkakvet
26. jún 2024

Este kym postaviate, ak sa ti da chod zatial k rodicom, alebo to striedaj, par dni u rodicov a par u svoktovcov.

0kristina0
26. jún 2024

Sama vies, ze ste zacali zle. Najprv byvanie potom deti. Trvaj na tom, ze pojdete do podnajmu, resp. kaslite na dom a kupte si byt. Stavba domu sa vam moze pretiahnut na niekolko rokov, vies si predstavit, zit so svokravcami tak dlho?

janickacrazy
26. jún 2024

Stavať dom v dnešnej dobe je veľmi finančne náročné. Ak tvoj muž nezarába ozaj nadštandardne, tak o tom ani nerozmyslajte. My sme stavali pred 12 rokmi a vtedy bolo oveľa lacnejšie a tiež sme mali čo robiť. Byvali sme u mojich rodičov, lebo platiť podnájom sme nechceli a aj tak nám to trvalo 2 roky. K tvojim rodičom nemôžeš ísť aspoň dočasne? Cez víkend môžeš prísť vždy za mužom.

janulienka144
26. jún 2024

@hopsas súhlasím na milión percent s týmto názorom ...mladý majú byť sami ak sa dá 👌

fantaghiro21
26. jún 2024

No ,ja som samozrejme byvat u niekoho,aby som si postavila chalupu,nemohla.
Rodicia zamietli,nebola ochota pomoct...z.muzovej strany detto
Byvali sme v byte(na hypo)kde boli absurdne susedske vztahy.(napr im prekazalo ak som unyla dlazky 1x za tyzden,a nie kazdy den,diskoteky a ozran party do rannych hodin-mala bytovka) predali sme byt ,byvali sme v najme, kupili chalupu,platili energie,vsetko naraz,kym sme prerobili do obyvatelneho stavu...
Vykoristovat rodicov by som tiez nemohla,ale v ramci stavby/prerabky by to bola lahsia alternativa ,hlavne financne.

Mozes si vazit to,ze mas nejaku pomoc,strechu nad hlavou, (neviem,kolko prispievate a co vas stoja celkove vydavky? Kto plati dane,smeti,energie,vodu,stravu,opravy ,udrzba,upratovanie..)
Zial,zijes v chalupe,ktora vam nepatri.
Musis niest nasledky,alebo sa "zdekovat" do najmu