Breakdown

10. okt 2024

baby ahojte, aj vam sa stalo, ze ste zo vsetkeho toho celeho kolotoca okolo deti a prace a domacnosti mali taky ze breakdown. ja som revala vcera cely den, proste som uz zufalo unavena bola. normalne som sa rozplakala pred sefom, ten mi hend kazal skoncit a ist oddychovat. uz som ako tak ok , ale nenormalne sa hanbim za seba. ako to zvladat vy? ano, mam manzela, pomaha, deti rano vozi, len proste je toho strasne vela (skolak a skolkar). prosim nejake pribehy na povzbudenie.

viestta
10. okt 2024

Zber si jeden den dovolenky na "vyspatie", alebo aj dva. Proste vyprav rodinu z domu, lahni do postele a lez, nic nerob. Ja som toto spravila, kazdy sa cudoval na co je toto dobre, ale mne to pomohlo. Ked sa neda niekde bez vsetkych vypadnut, aj toto je riesenie.

janickacrazy
10. okt 2024

No treba pravidelne oddychovať, aby to nedopadlo takto. Neviem, čo po práci robíš, či napríklad varíš teplú večeru, tak proste rob len to minimum, aby si nebola unavená. Ja som vynechala varenie a žehlenie, takže menej práce pre mňa a všetci to prežili. Prípadne si nechaj skrátiť v práci úväzok, ak máš takú možnosť.

autor
10. okt 2024

pracujem na vyssej pozicii, mam skrateny uvazok a mam pocit ze idem na doraz. nemame ziadnu pomoc/ ja viem vacsina zien nema, lebo vsak teraz sa babky sanuju na dochodku, lebo konecne mozu zit. vcera mi manzel navrhol ze nam zaplati pani do domacnosti. tak asi to bude jedna z tych veci. ja uz proste roky som si poriadne nesadla (kolotoc okolo deti, zacala som robit este pocas materskych) a zistila som ze zarabat plus rodina ide, ale niekde musim ubrat.

jennky13
10. okt 2024

vsetko sa da stihat, ked clovek zaberie, ale otazka je, ci to ma naozaj vyznam. Trosku sa zastav a urob si svoj "rebricek hodnot", co je pre teba dolezite najviac a potom postupne a samozrejme musi platit, ze to najdolezitejsie musi mat aj prioritu v tvojom case, rozhodovani sa.
Pracovat na vyssej pozicii na skrateny uvazok nie je velmi dobry napad, lebo vlastne robis skoro vsetku pracu za menej casu - obycajne to tak chodi, tak zacni tam - skus pracovat adekvatne mnozstvo prace k uvazku.

autor
10. okt 2024

@viestta ano, manzel navrhol, ze zoberie deti na vikend prec a ze mam vylozit nohy a nic nerobit. asi to uz potrebujem

autor
10. okt 2024

@jennky13 to nie je pravda, ja naozaj odrobim len tie hodiny, skor je to psychicky narocnejsie. akurat sme sa rozpravali s kolegom, ze vlastne rutina je super. byt manazerom, znamena robit sto veci naraz a ani jednu poriadne. to ani nie je o hodinach, to je skor o naplne prace. a ano vycerpava ma aj to, ako jedna z dalsich 100 veci.

viestta
10. okt 2024

Tak vyuzi ponuku a daj si pauzu, strav tie dva dni tak ako tebe nejlepsie vyhovuje a nie, ze sa pustis do umyvania okien, ked uz budes mat vsetkych, ktori by zavadzali prec 😉

autor
10. okt 2024

@viestta 🙂 🙂 🙂 to zas nie

zoja1234
10. okt 2024

@autorka máš dobrého manžela, veľmi vsimaveho. Nie každá takého ma. Urob nasledovné:
1.podakuj Bohu/alahovi/vesmiru/spagetovej prisere/komu veríš za takého manzela
2. S vďakou a úsmevom prijmi jeho návrh, nech pozbiera deti a nech idú spolu na víkend preč, kdekoľvek, nech si tam robia čokoľvek
3. Akonáhle za sebou zatvoria dvere, ty sa zabal do deky, objednaj si jedlo online, pusti si telku
4. Lež, dokým ti nepríde jedlo, potom ho zjedz, a ulož sa spat/alebo pozeraj co si pozerala dovtedy
5. Bod 4. opakuj vždy keď budeš hladná
6. Pomedzi jedenie lež. Spi. Schovaj sa.
7. Dodržiavaj pitný režim
🙂

autor
10. okt 2024

@zoja1234 dakujem 🙂 a este mam aj skveleho sefa. poslal ma do konca tyzdna oddychovat. boze ja zas revem. nie nie som tehotna. ale ludia vedia byt aj dobri

kiki68
10. okt 2024

Zaplatit tu pani do domacnosti, uvidis ako Ti odlahne. Zacni sa viac setrit. Toto neni sranda. Poznam par ludi, co mali tieto stavy a potom PN dost dlho. Treba sa veru sanovat, aby sme sa dozili v zdravi vnucat ❤️

kiki68
10. okt 2024

Mas dobreho sefa, len sa opatruj. Jemine a nieco dobre chod zjest. Prejdi sa sama bez deti po okoli. Vies jak to pomaha

autor
10. okt 2024

@kiki68 ja som to videla nazivo parkrat a nikdy som nechapala ako niekto moze vyhoriet a byt iracionalny v urcitych situaciach a tada, som tam kde boli ti ludia. ja nedokazem zastavit plac. isla som si uz aj zabehat a na konci som uz revala ako decko . teraz mi pise kolega, ze nech si oddychnem, ze na mna myslia a zas revem. uplne som otrasna. vobec sa nespoznavam

autor
10. okt 2024

@kiki68 Losos na ceste 😉 a dakujem!

janickacrazy
10. okt 2024

Možno by som zvážila aj zmenu práce, nie je normálne, že si takto vyčerpaná. Kamoška tiež robila na manažérskej pozícii a skončilo to kolapsom a pobytom v nemocnici. Potom si našla inú prácu a je úplne v pohode.

som_realistka
10. okt 2024

Aj pomoc v domácnosti na par hodín ti neskutočne pomôže. Nasmeruje si ju na štvrtok alebo piatok nech urobí týždenne upratovanie, ona to spraví za pár hodín, lebo ju nič nevylučuje a uvudiš, že cez víkend si s deťmi oddýchneš, lebo už nebudeš myslieť ze musíš ešte toto a tamto

autor
10. okt 2024

@janickacrazy ak by som mala byt v takomto stave dlhsie, tak mi aj tak nic ine neostane ako zmenit pracu

autor
10. okt 2024

@som_realistka uz som rozhodila siete na pani v domacnosti

som_realistka
10. okt 2024

Super, čím skôr nájdi takú co ti bude vyhovovať. Je to neskutočná pomoc. A zase nestojí to majlant, však nebude chodiť každý deň na 5 hodín. 😆

kiki68
10. okt 2024

Pocuj mozno treba tyzden, dva mimo. Normalne tomu nechaj volny priebeh, tie emocie musia von. Bud rada, ze si ziva, ze si nedostala infarkt alebo co. Vyreves, usporiadas veci inak a pojdes v pohode dalej. Ja by som si este pustila dobry film, ked uz revem, tak poriadne 😀

kiki68
10. okt 2024

Inak pani si daj na pondelok a stvrtok, po vikende da binec dokopy a vo stvrtok tiez. A mozno niekoho, co nema problem aj s detmi sem tam, alebo on call, ze zavolas ked je nejaka ramba camba v domacnosti a necitis sa na to. Osekaj veci iba na tie, co robia radost. Vsetko ostatne do prec, alebo to minimalizovat.

mamamasama
10. okt 2024

Typické vyhorenie. Stalo sa mi presne to čo tebe. Plač, normalne som mala chuť skončiť. Musela som na PN. Dlhodobú. Pomohlo ♥️

evansova
10. okt 2024

Ano, zazila som to. Dvojcata, plus presne na den o 17 mesiacov mladsi novorodenec. Manzel pomahat nestíhal, rano o siedmej v praci a do siedmej vecer. Mala som to o to tazsie, ze jednorazove plienky este neexistovali, takze denne vyvarit, vyprat a zavesit plienky tych starsich a potom znova pre tu mladsiu. O ostatnom prani a zehleni ani nepisem a samozrejme, bolo treba nakupit a navarit. Nastastie, prisla ma navstivit teta z Popradu. Zalomila nado mnou rukami (jej komentar: zelena ako svehla a chuda ako palica do fazule). Manžel si vybavil dovolenku a na druhy den nas vzala k sebe do Tatier, kde cast mojich povinnosti prebrali jej slobodné dcery, varenie pranie a zehlenie ona. Za dva tyzdne som sa zotavila a doma som to uz zacala lepsie zvladat.
Ale som odmenena. Mame krasnu rodinu, uspesne dcery i zatov, milovane a milujuce vnucata. Vsetci navzajom vychádzajú, maju sa radi a stretavaju sa tak casto ako sa da. Stalo to za tu namahu.

autor
10. okt 2024

@kiki68 som si pustila extremne premeny na voyo a bola tam pani co sa obetovala pre rodinu, tiez som revala cele premeny

autor
10. okt 2024

@evansova ja viem, casom su veci lepsie. Ja tiez neviem poziadat o pomoc. S malym som pisala ulohy a zas som revala a syn, ze mamiii, co sa stalo. Ja ze nic, som hrozne vycerpana. On ze teda dopise sam❤️

kiki68
10. okt 2024

Nevadi, ale aspon tie emocie prezivas, ono to povoli. Ale keby to neprechadza, tak PN a smer psycholog. Stale dufam, ze to mas len nahromadene a prejde to.

kiki68
10. okt 2024

Vies co, nehovor ze nic, povedz synovi, ze Mama toho mala tak vela, ze dnes nevladze a musi si poplakat. Je dobre to detom pomenovat. Aby vedeli, ze mama je len clovek a tiez moze mat zlu naladu, ze ju moze nieco boliet , proste nie sme superman krizeny s batmanom

ema22270
10. okt 2024

Pozrie si na fb lenka madlenka siklienkova ak ju nepoznas venuje sa vyhoreniu v materstve mala 3 deticky naraz resp jedno a potom dvojicky a potom vyhorela, bola perfekcionistka, my zeny mame take umenie, robit tisic a jednu vec naraz, lenze ty si musís doplnit baterky aj, lebo to nejde ked su vybite. ❤️ ako tu niekto pisal, nic nerob, oddychuj, dobre sa najedz, napi ... ked ti bude lepsie potom az ries ako dalej, ake riesenia existuju.❤️

ema22270
10. okt 2024

Ja som mala na zaciatku roka do leta take stavy vselijake, rozne zdravotne problemy za sebou, len som spala uz od osmej, do rana, robila som nutne len,,, syn mal tazku alergicku sezonu a ja uz som bola zrela na psychiatriu... ale je uz lepsie..nic mi nerobilo radost.

hanaxxx
10. okt 2024

Ja mam len jedno dieta a tiez mam pocit, ze mi niekedy sibne, hocico emotivne ma rozreve, nespoznavam samu seba, pred dietatom a teraz. Ked ides dlho na hranici svojich sil, tak to dopadne ako u teba. Naozaj super, ze mas takeho manzela, daj si vikend volna, najdi pomoc do domacnosti a bude lepsie. Ale den volna cez vikend si ber pravidelne, nie len ked si uz na pokraji sil ako teraz.