Bozk a výčitky

nikanika3
12. jún 2016

Ahojte prosím poraďte mi veľmi by mi pomohol názor niekoho nestranného. S priateľom sme spolu 6 rokov dali sme sa dokopy ked som mala 16 on mal 19. Ked sme sa dali dokopy nebola som si našim vzťahom istá bol to taký letný románik ani sme sa nepoznali a hned sme sa dali dokopy. Na začiatku vzťahu asi po 2 mesiacoch som sa bozkávala s jeho kamarátom a potom ešte so spolužiakom, a s bývalím priateľom. Viem bola to chyba priateľovi som to povedala o všetkom vedel, odpustil mi. Ale teraz po 6 rokoch mi to ešte stále vyhadzuje na oči, že som ho podviedla atd. ale bol to iba bozkávanie nič viac a mala som 16 teraz je zo mňa úplne iný človek. Pri každej hádke to vyťahuje a ja už nemám silu s tým bojovať. Nechápem prečo so mnou zostal ked mu to tak veľmi prekážalo, mal sa so mnou rozísť hned ked vedel,že sa to stalo a nie to teraz vyťahuje pri každej hádke a vyčíta mi niečo ked sa to stalo tak dávno. Snažím sa ho pochopiť ale mohol by aj on pochopiť mňa, mrzí ma to ale je to pre mňa už dávno zabudnuté, už s tými ľudmi niesom ani v kontakte a milionkrát som sa mu ospravedlnila. Napíšte mi prosím váš názor.

misel0806
12. jún 2016

Kolko sarapaty dokaze bozk... Ak to nevie predychat preco ste teda spolu??? Dajte si pauzu alebo rozchod,,lebo ak to on myslel stebou vazne a ty si to brala ako romanik a hned si rozdavala bozky na vsetky svetove niet divu ze tak reaguje😃

nikanika3
autor
12. jún 2016

no áno ale bolo to dávno a teraz sme spolu 6 rokov, nechce pauzu ani rozchod.

misel0806
12. jún 2016

@nikanika3 tak co potom chce,,,byt s tebou cely zivot a vyhadzovat ti na oci ze si sa cumlovala s druhymi?😀

nikanika3
autor
12. jún 2016

@misel0806 ja tomu tiež nerozumiem on tiež spravil xy chýb(nepodviedol ma) a nepripomínam mu ich. Keby mi to on nepripomínal pri každej hádke už by som na to aj zabudla , že sa niekedy vôbec stalo pre mňa je to uzavretá kapitola.

janinah
12. jún 2016

nebliká ti kontrolka s nápisom chorobná žiarlivosť?...v 25r.bymalbzť z neho už zrelý muž,zrejme nie je....že on sa nechce rozísť je figu platné,rozhodni sa čo chceš ty,to vyzerá,že ťa nechce "pustiť z rúk" to kde sme? porozmýšľaj ako sa správa,hovorí a žije,či máš istú normálnu slobodu,napísala si málo,ale ja píšem POZOR

misel0806
12. jún 2016

@nikanika3 pre teba ano,,,ale prenho nie ,kazdy robime chyby ,vzdy je lepsie si ich priznat a napravit ich... Ked on tiez nie je bez chyby tak mu pripomen tie jeho.. Ked chcete fungovat normalne musite robit kompromisy... 😀

nikanika3
autor
12. jún 2016

@janinah nebývame spolu ale plánujeme to aj svadbu a tak..ale v poslednej dobe ma to už začína poriadne štvať ako vyčítať niekomu chyby spred 6 rokov, je to už trošku divné.

sissy27
12. jún 2016

@nikanika3 dala by som mu ultimátum - buď mi odpustil a teda nebudeme sa viac o tom baviť, alebo neodpustil a ideme od seba...
v tvojom prípade by mi blikal na hlave maják a v ušiach hučala siréna - on nie je celkom kompletný, keď silou-mocou chce byť s tebou napriek tomu, že ti dáva pravidelne pocítiť, že nie si dosť dobrá... ver, že toto sa bude len a len zhoršovať a nakoniec ešte z teba spraví debila, že môžeš aj za hlad v Angole a vojnu v Náhornom Karabachu...
Na tvojom mieste s ním už o tom nedebatujem - ešte slovo o starom hriechu a vymažem ho z telefónu aj zo života... čo chceš zvyšok života stráviť tým, že ti bude vykrikovať, čo si urobila v 2010 a donekonečna sa mu budeš za to ospravedlňovať, alebo čo?

lintu
12. jún 2016

ja ho náhodou chápem... na hentaké veci sa nezabúda..tým, že ti ich stále pripomína, dáva najavo, že s nimi ešte nie je duševne vysporiadaný... trápia ho... na druhej strane je na teba príliš silno naviazaný na to, aby sa s tebou rozchádzal... takže buď mu dáš nejaké ultimátum, vo vhodnej situácií mu popripomínaš nejaké jeho strašné hriechy alebo sa s ním hneď na mieste radšej rozíď.... naospravedlňovala si sa mu už dosť...mimochodom, nespáchal sám niečo o čom nevieš a je mu to natoľko ľúto, že útočí radšej na teba?

jeennyv
12. jún 2016

@nikanika3 je ocividne, ze aj napriek rokom, to priatel berie ako zradu a jednoducho sa cez to nepreniesol, ci sa vezzmete ci nie alebo pride ina prilezitost vo vztahu, bude to jednoducho vytahovat to, mozno pred rokmi sa to zdalo ako nejaky presliap,ale po case si clovek uvedomuje iste veci hlavne v takomto rozmere povedzme si nejakej tej nevery inak....ak sa cez to nevie preniest za mna sa netrapte, planovat si buducnost je sice pekne, no budes potom musiet zit s tym, ze svoj zaciatocny preslap si budes pocas vztahu stale niest....plus potom co si pisala, bozkavam sa tu i tam...vnima seba ako len jednu z tvojich moznosti, aj ked ste spolu roky...

nikanika3
autor
12. jún 2016

@lintu neviem o ničom , on je dobrý chlap . Má určité chyby ale každý máme chyby. Snažím sa ho pochopiť najviac ako môžem ale už mám toho dosť nastal asi koniec mojej trpezlivosti a tolerancie.

3009
13. jún 2016

@nikanka3 treba mu dať ultimátum, buď s tým skončí, alebo končíš ty s ním. V živote prídu aj horšie veci, ako to, že si sa ako 16-ročná s niekým bozkávala a čo potom bude robiť? Nemožno donekonečna vyťahovať staré "hriechy" i keď to ako hriech ani nevidím. A poučenie do budúcna - chlapovi netreba všetko vešať na nos. Už teraz cítiš, že ťa to zaťažuje a čo ako prídu deti a oveľa zložitejšie veci, potom ak sa niečo nevydarí, tak to bude všetko hádzať na teba, že je to tvoja chyba. Dúfam, že takto nechceš prežiť celý život. Treba to zamedziť už teraz, lebo potom to bude oveľa ťažšie.

melesmeles
13. jún 2016

podla mna je uplny cvok. ved si mala 16 🙂 mal to uz davno hodit za hlavu a mali by ste to brat ako "vtipnu historku" zo zaciatku vasho vztahu...mala by si sa dobre zamysliet nat tym, ci to s nim ma ozaj vyznam a nie je vas vztah len o "zotrvacnosti"...drzim palce 🙂

zuzhe
13. jún 2016

ja poznam viac takych muzov, ktori pri hadke zenam vyhadzuju na oci a vycitaju dokonca veci, ktore sa udiali este pred ich vztahom, napr. pocet partnerov, ze rada roztahovala nohy (aj ked mala len jedneho partnera pred nim)... je to nespracovana ziarlivost a tuzba muza mat mocensku prevahu- v podstate je to chudak, ktory si potrebuje dokazovat, ze ma nad tebou moc a ty mas byt ta podriadena, lebo ty si ta, ktora urobila chybu. Ak planujete spolocnu buducnost, je to potrebne vyriesit co najskor, a bud za tym urobite hrubu ciaru (on tym, ze na to zabudne alebo ty tym, ze sa s nim rozides) alebo budes trpiet cely zivot.

vroni
13. jún 2016

Nuz, velmi kludnym hlasom by som mu povedala, ze ak sa este raz opovazi spomenut tu pubertalnu blbost, moze si hladat novu frajerku. Ak nevie "zabudnut", tak nech si tuto hovadinu drzi vo svojej makovici az do smrti, ale tam aj ostane a ja jeho kydy na tuto temu pocuvat nebudem. A co sa teba tyka - do buducnosti - taketo veci sa partnerovi nerozpravaju (najlepsie je, ked sa vobec nestanu, ale ked uz sa stali, aspon treba drzat hubu). Skutok to uz nenapravi a ty vramci "ulahcenia" svojmu svedomiu zatazis nevinneho, ktory si s tym nejako - jeho problem ako - ma poradit. Avadbu by som neplanovala ani omylom, evidentne ste este nedospeli (obaja).

hlaura
13. jún 2016

ja som priatelovi tiez odpustila nieco "zle"... skoro rok ma to drzalo, bola som ziarliva a vykrikovala tie veci az kym mi nepovedal ze ak som odpustila mam to tak nechat, ak nie tak naco sme spolu... odvtedy to viac neriesim, ak mam depku ci mi to nejak napadne, riesim to sama so sebou... jemu uz nevykrikujem nic. pripadne sa postazujem najlepsej kamoske... myslim si, ze by si mala konat podobne... preboha v 16ke je normalne sa bozkavat "kade-tade" 🙂)))

bluff
13. jún 2016

Žiarlivec... pozor na takého. Daj mu ultimátum a ak sa nevie spamätať, asi lepšie preč od neho. Žiarlivec ti môže spraviť zo života peklo.

sense
13. jún 2016

Dala by sim ultimatum bud prestane vykrikivat alebo od seba....nevravim ze bozjavat sa s inymi je koser ked su dvaja vo vztahu ale je to uz sest rokov a bola si mlada....

A este jedna vec vibec by som nepkanovala svadbu lebo potom sa to este zhorsi lebo bude zit v tom ze ta vlastni.....odpustit sa da zabudnut nie....ake ak raz niekomu preslap odpustim akykolvek tak uz to nevytahujem....

natalym
13. jún 2016

@nikanika3 No nech sa strčí do riti. 6 rokov????
Z toho mi výjde iba jedno, nič iné na Teba nemá tak vyťahuje toto.
Buď nech sa začne chovať ako dospelý alebo na neho radšej vykašli.

dominika6
13. jún 2016

@nikanika3
tak ak on urobil tiež chyby pred 100rokmi tak mu to pripomínaj tiež a ste si kvit

simonezet
13. jún 2016

@nikanika3 moj nazor je, ze je to riadna blbost. Nemoze ti Vycitat nieco co sa stalo pred 6 rokmi, ked si bola este len decko. Terza ked ste vela veci prezili, tak su to hluposti.
Moj manzel, ked sme sa dali dokopy, boli sme po 3 dnoch na koncerte, kde mal vypite, mal tam dobru kamaratku a pleskol ju po zadku predo mnou - to mu tiez mam vycitat?
Prezili sme si vela, viem ze ma nadovsetko miluje a taka primitivnost predsa nestoji v normalnom vztahu. Tvoj priatel je podla mna este nedospely, alebo urobil nieco teraz (mozno ta tiez podviedol?- ale to je len hypoteza) a mozno sa snazi v tebe vzbudit vinu, ak by sa to jeho klamstvo prevalilo.....

papricka33
13. jún 2016

@nikanika3 povedz mu na rovinu, ze ti to je naozaj luto ale davno nema preco ziarlit,pretoze si zostala s nim cize lubis jeho. Povedz mu,ze je to poslednykrat co sa ospravedlnujes,bud to prijme,posuniete sa dalej a bude sa spravat ako rozumny dospely clovek,alebo sa rozidete. Povedz mu,ze na takychto vycitkach sa vztah budovat neda. Zda sa ze si tebou nie je velmi isty. Tazko takto povedat ci mu na to davas dovod,alebo je prehnane ziarlivy. Ani jedno ani druhe nie je pre skutocny seriozny vztah dobre. Kombinacia obidvoch este horsia :-/

bigbigbooty
13. jún 2016

trapos. povedz mu, ze sa mozes bozkavat aj teraz, aby mohol vycitat aktualne, ked uz to musis znasat. za uprimnost len na zobrotu, radsej nic nehovorit

bigbigbooty
13. jún 2016

ak neprestane, tak by som sa rozisla, toto by si pocuvala uz do smrti, ako obohranu platnu... a myslim si ze aj tak to tam bude visiet, on to nezabudne. nech si zije v minulosti sam, ty si uz aj zabudla

miriam11
13. jún 2016

@nikanika3 tak ked pri hadke to znovu vytiahne, skus na to vobec nereagovat, lebo mozno preto to robi, lebo v hadke ti chce ublizit a vie, ze tieto jeho slova ta vzdy rania. Ked nepomoze, rozidte sa.

tonhajzerka
13. jún 2016

@nikanika3 povedala by som mu že sa ti nepáči že to stále vyťahuje, čo bolo bolo už to aj tak nezmení a keď to bolo ešte tak dávno, tak načo to vyťahovať? Keď sa s tým nevie zmieriť tak to nikdy nebude dobre a tým pádom by som to s ním ukončila

sissy27
13. jún 2016

@zuzhe heh, píšeš o mojom ex... a aj to je jeden z dôvodov, prečo som z neho spravila ex...

bonnie1
13. jún 2016

urcite razne sa s nim porozpravat a ked neprestane rozist sa . Ono po svadbe sa to len zhorsi..

charlie1980
13. jún 2016

Dala by som mu ultimatum docasne. Nech si to ulezi v hlave a nech sa s tym vysporiada ako chce. Ked sa mu budes donekonecna ospravedlnovat, vie, kde "zabrnkat" a bude ti to opakovat kedy a ako sa mu to hodi. Ja by som na 1.mesiac vypla telefon 😀😀😀

moonlight1210
13. jún 2016

@nikanika3
"odpustil som ti to, ale to neznamena, ze to mas prepacene." - presne takyto paradox na teba kazdy raz vytahuje.

co s tym? odpoved je jednoducha.
ked to pri najblizsej hadke vytiahne, tak uz sa neospravedlnuj. rovno mu povedz, ze ti je to luto, ale ak ho to ma nicit do konca zivota, tak bude najrozumnejsie, ak sa teda ihned rozídete. ze to teda nema zmysel.

ospravedlnila si sa velakrat, nema zmysel buchat celom o zem kazdy jeden raz, ked on si na to spomenie.
to ze to robis, tym ho iba podporujes v tom, ze nema potrebu sa s tym vysporiadat. naopak, ako male decko k rozmaznanosti, jeho tymto ucis k tomu, ze to funguje ako vynucovanie si tvojho priznavania viny (co mu urcite vzdy pekne pomasti brusko) a tiez sa to da krasne pouzivat vtedy, ked potrebuje "vyhrat" nejaku vasu hadku.
jednoducho sa vdaka tejto davnominulej vine postavi do pozicie toho cnostneho a teba odsunie do pozicie tej, co sa ma na seba pozriet, co si za cloveka a mas sa kajat (jednoducho, aj keby si v nejakej hadke mala pravdu, nemas co vyskakovat, lebo pred sto rokmi si pobozkala iného muza, si hriesnica, hanbi sa, bodka.).
mozno ho to naozaj stale trapi, ale zaroven to pouziva proti tebe ako zbran.

a navyse, ked ho takto "zazenies do kuta", tak pochopi, ze sa bud s tym musi vysporiadat alebo naozaj odist.
otocis situaciu. prestanes byt tou, co je povinna hladat riesenie na jeho pocity (co sa ani neda, lebo su to jeho pocity), a presunies tuto povinnost na neho (lebo vsak su to jeho pocity).
ved ani jemu by nebolo prijemne, keby kedysi urobil chybu a niekto druhy by mu ju cas od casu zas a zas vyhodil na oci, ze "ale vtedy si urobil toto a hento, tak sa mas citit uz navzdy vinny".