Bývame so svokrou. Kúpila som si nový bicykel. 2 týždne co ho mam. Minulý týždeň fúkalo pršalo tak som ho nemohla poriadne vyskusat. Dnes som išla na nákup a svokra prečo nejdem na bicykli. Ja nato ze mam menzes tak preto radšej nie. A muž mi dal prednášku aká som neslušna ze som povedala ze mam menzes. Ze žiadna žena také nehovori. To naozaj je to neslušné povedať?
Svokra je pruderna? Nie, nie je to neslusne. Ale zavisi od toho, aky mate vztah
Menzes, menštruácia to je normalna vec a v 21 storočí sa ludia hanbia o tom rozpravat a vypustit tieto slova z ust nechápem....
Tvoj muz je nejaky divny, zabudol sa v predminulom storoci?
@dskjhfdlkdjhl ma také staromódne názory to je fakt
@dskjhfdlkdjhl nie, bol tak vychovaný to sú tie hlúpe rodinne vzorce🙂autorka nič zle si nespravila to, že pre nich je to tabu je ich problém
Určite to nieje neslušné, menštruáciu má skoro každá žena, je to predsa jedna z najviac prirodzených vecí, aké telo robí. Nevidím dôvod prečo by malo byť neslušné sa o tom otvorene rozprávať😅
@luccija vyznela som ako hlúpana co nevie ako sa správať. Ale nemyslím si ze som urobila chybu. Muž má vkuse akoby vychovával.
Určite si neurobila žiadnu chybu, absolútne si nič nevyčítaj!!!
sorry, vy ste zvlastna cela rodina. Muz aj s mamou pruderni, zaspati min. v 18 storoci.
A neist na bike, lebo menzes? Uplne zbytocna vyhovorka. Nic by sa ti nestalo.
@zelenakobyla123 dakujem
Nechápem, čo je na tom neslušné. Menštruácia je normálna súčasť ženy, učia sa o tom deti na ZŠ. Svokra s manželom pochádzajú z nejakej Bohom zabudnutej dedinky? Predpokladám, že pri slove sex sa 10x prežehnajú.
Nič zlé si neurobila, nič neslušné si nepovedala. Neslušné je klamať. Ty si len povedala pravdu.
@elanor nie každému to je príjemné, hlavne ak má menštruáciu silnú alebo bolestivú🙃
No ja neviem, ale ja sa so svokrou, s maminou, sestrami, svagrinou, kamoskami normálne bavíme na túto tému. Neviem,čo je na tom neslušné. Veď bežné ženské záležitosti. Ale ok, beriem,ak je svokra rezervovana v istých veciach.
@dominika126 muž mi dal prednášku pre mamu. Ona bola ticho
@autorka a o čo išlo, nepáčilo sa mu, že si použila slovo menzes alebo to, že si to vôbec celkovo priznala? 😀 Aj mne slovo menzes znie, neviem ako to nazvať, možno vulgárne. 😀 Ja ho nepoužívam. Ale nevidím nič zlé na tom, keď niekto iný áno, ak išlo o to slovo, možno to vychádzalo z toho, že ho tak tiež vníma. Ak išlo o to, že si spomenula menštruáciu ako takú, tak je hlúpy, prepáč. Ale v ani jednom prípade si neurobila nič zlé, nemáš si absolútne čo vyčítať, nikdy by som nebola v spoločnosti, kde menštruáciu berú ako tabu.
@elanor tvoj názor je zvláštny. Keď som ešte používala vložky, tak sa mi na bicykli posúvala, pot spôsobil, že nelepila tak dobre na nohavičkách a samozrejme vložka pod tlakom.. no. Taktiež nevieš či nemala kŕče, naťahovanie podbrúška môže byť bolestivé. Je tu mnoho dôvodov, nebuď zvláštna.
@dominika126 svokra neprotestovala, iba muž
Nabudúce ak budeš doma ležať chorá dopíš mu do nákupného zoznamu aj vložky, nech sa naučí, veď jeden čas bežala v kuse reklama na nich. Alebo mu zavolaj ak bude nakupovať, že sa ti minuli a si zabudla kúpiť.
@zelenakobyla123 pri dnesnych modernych tamponoch, ci kalisku, alebo menstruacnych gatkach, to je iba vyhovorka. A na bolesti existuju ci tabletky, ci caje. A ked mi zle, a mam krce, ze sa skrabem po stene, tak nikam nejdem ani peso. Takze ten bike je fakt len vyhovorka, nic ine.
K tomu jej muzovi, no konecna, poslala by som tam kde slnko nesvieti.
Ja bežná hovorím menzes,sviatky alebo krámy nič neslušné na Tom nevidím
@elanor výhovorka na čo???? aby mohla svokre oznámiť, že má menštráciu? už je asi veľa hodín nemyslíš... 😀😀
@cocolino234 chodim na bike-u kazdy den, aj s menzesom, aj za dazda, aj za slnka, aj po snehu. Takze, pardon, ale za mna je to iba vyhovorka, a nic viac. Za tymto celym toho bude viac... A nie iba damske zalezitosti.
@cocolino234 celkovo ze som povedala ze mam menzes a ze sme v záhrade a co ak to počuli aj susedia ze co som to za ženu ze také poviem
Neviem, aky mate inak vztah so svokrou, ale ja by som teda svojej nikdy nevysvetlovala preco nejdem to a hento a z akych dovodov... moja odpoved by bola v style lebo medved, lebo preto, kebyze som v tvojej situacii ale teda uz tak by som povedala lebo mam vies co... to by snad pochopila
Treba mu asi slušne vysvetliť , že sú to bežné ženské problémy, o ktorých sa ženy bežne bavia a hovoria o nich. Neviem, či mate/ nemáte deti, ale ak hej a máte dcéru, aj s ňou bude neslušné sa o tom baviť? Veď to je normálna súčasť nás, žien.
Ale zas, ano, generácia našich starých mám sa o tom nebavila. Aj moja mamina mi vždy vravela,že ona sa s mojou starkou nerozpravala o týchto veciach, vždy len tak v tichosti si posuskali. Ale to je vek 59r., 90r.by mala starká. Ktovie, ako to bolo u tvojho muža.
@miamaria a ty ako dospela zena nie si schopna ziadnym spovom pomenovat tuto fazu cyklu? 😂 Co je na tom povedat, ze mas kramy? No pane boze, bez nich by asi ziadna z nas nebola na mamickovskom fore 🤦
Autorka: tvoj muz je fakt cudak. Moj by svokre sam povedal, ze mam kramy 😃
@cocolino234 neviem, co koho vedie k tomu oznamovat celemu svetu, ze ma menzes.
Uprimne? Cez den pojdes na nakup, muz ti spravi nezmyselny vystup, ty ani nepipnes za cely den, ale pred polnocou to vytrubis celemu internetu, naj ako anonym. Hmmmm...
Cele vymyslene, len aby tu zeny este nepospali, a trochu sa prebrali...
Menzes je úplne normálna vec. A nie je vôbec nič neslušné na tom keď žena žene povie, že má menzes alebo menštruáciu. Neslušné by bolo pomenovanie "krámy". Podľa mňa Tvoj muž je akýsi divný, ako tu už niekto povedal -zaseknutý v minulom storočí.... Inak na tvojom mieste by som mu ukázala túto diskusiu... A odkazujem mu, že ho pozývam na deň ku nám do kancelárie kde sme 4 ženy a teda tam by s týmto názorom pri našich otvorených rozhovoroch o všetkom asi do hodiny odpadol 😎
v dnešnej dobe ani nie...
ja som naučená však inak - tiež by som to nikdy nepovedala....