Ahojte👋. Včera sa mi aj s kamoškou stala taká nepríjemnosť. Boli sme sa prejsť okolo železnice. Ide o to že tam pod vlak skočila jedna dospelá žena. Nejako ma to síce nevzalo , nemala som z toho stres ani nič , ale keď sme chceli ísť s kamoškou okolo tak som jej povedala že : "Nechoďme stade" alebo dačo také že : "Hejže nejdeme týmto smerom". No a včera tam bolo nejak viac ľudí takých čo poznám z videnia , a čo aj oni poznajú z videnia mňa. A keď som povedala kamoške jednu z tých viet (už si nepamätám presne ktorú , ale niečo v tom zmysle) , tak akurát prechádzalo okolo nás pár ľudí.Tiež ľudia , ktorých poznám z videnia , ale sú mi vlastne cudzí. Ale aj tak sa dosť bojím že to počuli a že si budú niečo namýšľať a riešiť to že prečo som nechcela ísť stamaď a že prečo tam nechcela ísť a či si ešte pamätá tú ženu čo skočila pod vlak a keď hej tak je určite narušená a že ma budú ľutovať , že Chúďatko už na to nezabudne a podobne. To proste už neviem zniesť , keď si druhý niečo o mne vymýšľajú a ohovárajú ma. Ja som proste najradšej keď o mne druhí ľudia vedia čo najmenej. Boli tam aj také 10-13 ročné deti a hlavne od nich sa bojím tých rečí o mne že sa to potom nejako hlavne od nich roznesie po škole a ja sa budem hanbiť ako pes. Lebo určite na to nezabudli , hovorilo sa o tom dosť dlho. Možno mesiac. Od toho už ale ubehli dva roky , tak neviem. Neodsudzujte ma ale za to , prosím. Nie som ani blázon ani nič , len som taká bojazlivá😁. Veľa vecí si beriem príliš k srdcu. Chcem len počuť váš názor , že či z týchto dvoch viet čo som povedala som sa nemohla nejako prerieknuť , že sa tam proste bojím chodiť.
Myslim, ze vidiet niekoho zomriet je traumatizujuci zazitok. Ja som nedavno bola na mieste smrtelnej autonehody asi 2 minuty po. Videla som toho cloveka vydychnut. Vzalo ma to. Ale nenapadlo ma riesit, co si o mne myslia druhi.
Absolútne by som neriešila, či to niekto počul a co si kto pomyslí. A vlastne pochybujem, ze aj keby to dakto počul, že by riešil, prečo si to povedala.
Môžeš byť akokoľvek bojazlivá, podľa mňa si skôr človek so slabou sebadôverou, ktorý si mylne navráva, že si ho každý všíma a rieši jeho bezvýznamný život. Uvedom si, že cudzí človek dnes absolútne nikoho nezaujíma. Ani co robí, ani čo povie. Aj keby si sa tam vyzliekla donaha, senzácia by rýchlo uhasla a každému by si bola ukradnutá.
Neviem kolko mas rokov, toto mi pripadá ako uvažovanie max 14-15rocnej baby, ale úplne zbytočne zvelicujes. Nic sa nestalo, keby to aj niekto počul tak by sa asi nad tým ani nezamyslel.. . Nauc sa do budúcna neuvažovat až tak nad kazdou vetou ktorú povieš, ludia si o tebe budú myslieť nieco cely život, bud dobre, bud neutrálne alebo aj zlé, pomyslia si a život ide ďalej a to čo si iní myslia nie vždy dokážeš ovplyvniť, ale určite netreba rozoberať každú vetu ktorú vyslovíš a zamýšľať sa ci to niekto počul a čo si o tebe myslí.. Zase nikto nad tebou nerozmýšľa cele dni, ani hodiny, toho sa báť naozaj nemusíš. Ale na všetko prídeš časom keď budeš staršia.
Podľa mna, ak aj registrovali čo si hovorila, tak to šlo jedným uchom dnu a druhým von. Nepoznajú ta, nemajú prečo sa tebou zaoberať. Zbytočne si vytváraš stres 🙂 ja absolútne neriešim kto si čo o mne mysli, nech si myslia čo chcú aj tak mi to v živote nepomôže 🙂
Ďakujem všetkým za odpovede ❤️
Ja preto riešim čo si o mne myslia druhí , lebo žijem s nimi na jednom sídlisku , a potom mám z toho také predstavy , že keď pôjdem po ulici a niekto taký ma zbadá a povie si : To je ona , tá čo.......
Ja proste neznášam klebety a keď sa to potom roznáša a o chvíľu to vie už polovica sídliska.
Ale fakt si možno len priveľmi domýšľam a beriem si všetko osobne.
@leskovael Áno , trafili ste🙂. Mám 15 rokov
A Ty si registrovala, čo hovorili v tej chvíli tí ostatní? A premieľaš si tie ich slová teraz v hlave? 🙂 Predpokladám, že nie. Tak si odpovedz, či akurát na Teba a Tvoje dve vety sa niekto okrem Tvojej kamarátky sústredil… 🙂🙂🙂 Kľuuuuud, ľudia riešia seba, svojich blízkych, nie známych z videnia idúcich náhodou okolo. 🙂
Riesis uplnu kravinu. Preco by ta mal niekto ohovarat za to, ze nechces ist tam, kde zomrel clovek? A ak by aj hovorili na teba nieco, moze ti to byt uplne v zadnici. A vies, kedy sa stava clovek dospelym? Ked prestane riesit, co si kto o nom mysli.
Btw, "stamaď" je super slovo :D
Zacni sa pripravovat na zivot a obrnit sa proti ludom. Vzdy naozaj vzdy sa najde nieco,preco si o teba niekto obtrie usta. To je jedno,co spravis,povies. Ludia nie su stroje,ze ty si neprajes a tak nebudu o tebe hovorit. Nauc sa nebrat si nic k srdcu,lebo takto sa zblaznis trapit sa kvoli tomu,co si kto pomysli.
V prvom rade si uvedom, že nikto z nás nie je dokonalý, ani ty, ani ja, ani tie sídliskove deti. Každý sa niečoho bojíme, každý robíme chyby. A zapamätaj si, že nikdy neovplyvnis čo si budú o tebe cudzí ľudia myslieť, možno ovplyvnis názor kamarátov a rodiny, ale nie niekoho koho nepoznáš. Ja tiež neznášam klebety a predsa ich okolo seba počúvam, keď niekto o niekom niečo povie predo mnou. O 5 minút aj zabudnem na takú zbytočnú info a žijem ďalej. Áno, niektorí ľudia z klebiet žijú, ale prevažne sú to chudáci alebo chudery, lebo sú znudení vlastnými životmi a sú nešťastní. Prečo by ta teda malo trápiť čo si takí ľudia o tebe myslia?
Urcite toto nikto nerozobera. Lebo keby to aj zacul, vobec netusi, preco si naozaj chcela zmenit smer.
Ze to bolo pobliz takeho miesta nic neznamena.
A navyse - vobec ti nenapadla varianta, ze ak to niekto uz pocul a rozoberal to, tak si pomyslel, ze si sucitna, vnimava a chapava k ludom, ked vnimas take veci citlivo.
Hned len to, ze si musia mysliet, ze si narusena.
Takze problem je v tebe a tvojej nesebaistote. To musis poriesit. Nie, co si kto asi mozno zrejme pravdepodobne o tebe mysli.
(Cudovala by si sa, pre kolkych ludi si len dalsi z mnozstva ludi, a hoci ta denne stretaju, nevedia si vybavit ani tvoju tvar. Naozaj nie sme taky predmet zaujmu pre vsetkych.).
A reci - tie budu vzdy. Ked raz niekto chce, najde vysmech aj na tom, ktorou nohou si vystupila z auta.
Pust to z hlavy. Zi za seba ako najlepsie vies, a ked sa dozvies, ze ktosi cosi o tebe riesi, nedaj sa tym odradit.
Uc sa zo svojich chyb, ale vnimaj ich s humorom, nie ako tragediu a hanbu. Ludia, ktori sa vedia aj zo seba zasmiat su vsetkym sympatickejsi, ako ti, co ohovaraju a riesia druhych.
A hadaj kto bude potom oblubenejsi?
Este si ta aj druhi zastanu.
@diewcatqoo aj mne sa páči stamad a spátky
Počúvaj, klebety sa môžu roznášať, či ich znasaš alebo nie, či sa ich dozvieš alebo nie. Tomuto nezabraniš, trkotať sa trkotá všade.
A kebyže poviem že : Vieš že ja sa tam bojím chodiť.
Ta by druhí (myslím aj tie deti) už vedeli že prečo , alebo by to neriešili?
Neviem či ťa to poteší alebo nie, ale v skutočnosti ťa majú všetci úplne na háku. Možno tí, čo ťa dobre poznajú by aspoň zaregistrovali že tam si, ale netušili čo hovoríš, ale pre ostatných si šum v pozadí. Skús si spomenúť či si dnes videla niekoho v modrom tričku a čo robil/hovoril. Ak to nebol niekto s kým si priamo bola, tak predpokladám, že nemáš ani tucha. Inak raz robili jeden sociálny experiment kde do plnej kaviarne vošli dvaja chlapci kde na čiernom tričku mali obrovský biely nápis jeden IDI0T a druhý HOVADO. (Česi). Boli tam hodinu a vychádzajúcich ľudí sa potom pýtali, že či si všimli niečo zvláštne. Okrem dvoch ľudí čo sa na tom zasmiali ale vonku si nevedeli spomenúť čo presne tam písalo si nikto nič nevšimol. A tí dvaja dobrovolnici sa hodinu úplne zbytočne cítili trápne. Takže takto to medzi ľuďmi funguje.
@minimie tak mňa keď mám pravdu povedať , to skôr teší že ma má každý na háku. Ja som práveže najradšej keď o mne druhí vedia čo najmenej 🙂. A ten experiment čo robili , je celkom zaujímavý
Naozaj riešiš kraviny, nevzťahuj na seba a netráp sa.
Prehanas. Nie si stredobodom pozornosti a nikto ťa nesleduje, nepočúva a nemyslií si že trepeš drísty.
Kľud
Ešte som zabudla dodať že tie deti ktoré som tam vtedy stretla , tak mi sa vlastne poznáme tak , že len ako zo školy. Nerozprávame sa , ale vieme ako daná osoba vyzerá , niektorí z iných tried (ale fakt iba niektorí ma poznajú aj po mene) , ale to je asi tak všetko. Nekomunikujeme spolu , iba ak cez nejakú kamarátku
- prílišná zameranosť na seba, vzťahovačnosť sa to volá. Máš pocit, že sa ťa všetko týka. Myšlienky sú veľmi nebezpečná vec. Hlavne, keď si ich točíš v hlave dookola. Paranoidné úzkostné stavy - moja mama má. Žije v bubline, aby si o nej ľudia nič zlé nemysleli. 🙂 Väčšinou ani 5% z toho, čo si myslíš, že si iní myslia, nie je pravda. Nikto ti totiž ani nič nepovedal a ty si myslíš, že si myslia.
to bolo už taaaakkkk dávno, určite sa našlo medzitým niečo iné, načo ľudia poukazujú .... neber si to až tak k srdcu, nikto nevie ako by sa zachoval v Tvojej situácie.
Mimochodom, raz sa po pri nás vyplavila mŕtvola z vody, to bol šok, a je to už pekne dlhooo a stále má zmrazí, keď si na to spomeniem. Šiel si len zaplávať!! Chápeš? Snažím sa na to nemyslieť, myslíš, že keby som ho videla, že sa topí, že by som skočila za ním 90 kg muž, vravím si aspoň by som kričala a tak .... neviem, čo by som v skutočnosti robila, viem, že som tam stála ako drevo, len pri pohľade na mŕtvolu, no musela som sa venovať, deťom, ktoré boli malé a našťastie som to ukecala, že ujo iba spí, ale deti tomu nevenovali veľkú pozornosť, hrali sa.
@dahra a keď by som povedala že : "Vieš že ja sa tam bojím chodiť" , tak by to podľa teba tých čo ma poznajú z videnia nejako zaujalo. Lebo na toto slovo nie je tých dôvodov veľa že prečo sa tam bojím ísť a ľudia nie sú hlúpi. Či? Aký máš na to názor?
To je jedno , kto mi na to odpovie , čo som teraz večer písala. Vaše rady mi pomohli❤️ ďakujem.
Ale kebyže poviem túto vetu , že sa tam bojím ísť a poviem to pred nimi , nezaujalo by ich to nejako a nevedeli by si už domyslieť že o čo asi ide? Už iba s týmto nie som tak úplne vysporiadaná
No zrejme ti nepomohli, lebo sa s tým stále zaoberas. Nie, nezaujímalo by ich to, lebo si im ukradnutá, nepoznajú ta. Sotva vedia o tvojej existencii.
@fleur1111 nebuď krutá.
Raz prídu veci, iné, ktorým sa bude dať fakt povedať, že sú to problémy a budú to ozaj problémy, ktorým bude treba čeliť. A menšie pôjdu na bok. To neznamená - nepíšem, že malým sa netreba venovať.
Vieš, čo skús zájsť k dr. - autor - dr. Ťa povzbudí, vyrovná Tvoju dušu, budeš odvážnejšia. Domýšľavosť bude pre Teba minulosť.
@fleur1111 áno , poznajú ma len zo školy. Tam sa vlastne "poznáme" tak všetci 🤷🏻♀️.
Práve preto sa tým asi zaoberám
Neber si to až tak ...
Kebyže vidím zomrieť človeka, aj cudzieho, mna by to vzalo. A je mi jedno čo si kto mysli