Boj s rodičmi

2. júl 2020

Mám 26 rokov, bývam so synom 5r. a s priateľom u mojich rodičov. No čisté peklo. Otec ma zomna slúžku, (daj prines odnes chod odvez ma, odvez ho a pod.) a mama - všetko jej namne vadí. Ako upratujem ako vesam prádlo ako obliekam syna ako umývam podlahu no proste komplet ale že komplet všetko. Za všetko sa urážajú nedá sa im povedať nič. Už na to nemám nervy. Stále mi vykrikujú koľko toho premna spravili a tie take rodičovské dristy. Keby mi to vytkli sem tam ale oni pri každej príležitosti. Každé deň mame neustále hádky. Hlavne s ocom všetko ma len diriguje rozkazuje cely deň. Nič si nevie urobiť sám ani psovi ísť dať strčí mi to do ruky a že chod mu dať. Našli sme si s priateľom byt, no keď som povedala že chceme ísť bývať sami že vyskúšať si tak až vtedy nastalo peklo - keď sa tam po smrti dostanem, ako keby som prišla z mesta nazad domov 😂😂😂 Samé výčitky vyťahujú veci čo sa stali pred 10-11 rokmi ako sa okna cely čas starali finančne ma podporovali koľko peňazí domna vložili na oblečenie a sprostosti no úplne tie take rodičovské reči typu my pre teba toľko a ty ku nám tak ??? ..... Na nevydržanie .... Snažím sa byt milá ale čím viac som ja milá tým to je horšie ... Najnovšie sa hádame pre peniaze moje ( otec ma mojich 1400€ buchla som auto a dostala som poistku ) no nechce mi ich dať ... Argument že - koľko my še ti dali už peňazí tak čo pýtaš ? .... Lenže o týždeň mame svadbu a ja tie peniaze potrebujem .... Ale on si stále ide svoje .... Už neviem ako ďalej fakt .... Nič iné len sa hádame . Priateľa už musím krotiť pretože on už na toto nemá nervy a len čaká kedy odídeme ...

lija22
2. júl 2020

tak ti treba, nemala si to nechat zajst tak daleko

dankavass
2. júl 2020

Preč, preč, preeeeeč! Tu iné riešenie neexistuje. Zbaľ dva kufre a utekaj. Veľmi sa čudujem, že si to nespravila už dávno...

evkano1402
2. júl 2020

Koho auto si buchla? Svoje?

janka_266
2. júl 2020

Už aby ste boli preč, jedna maja učiteľka na strednej hovorila, že pre dobrý vzťah s rodičmi/svokrou je ideálne, keď každý býva od deti 50 km 😂 návštevy to áno, ale trvalo spolu bývať, to aj my by sme sa pobili, nám stačí keď prídeme na víkend na návštevu a už potrebujeme od seba oddych 😂

elizme
2. júl 2020

Neznášam reči takéhoto typu od rodičov, čisté vydieranie. Nevidia to čo pre nich robíš ty a majú mylný obraz o Tom že ty ako ich dieťa im niečo dlžíš za to že ťa vôbec vychovali. Ty si sa nerozhodla im narodiť, oni chceli mať dieťa, tak mali povinnosť sa o teba starať dokym nie si samostatná dospelá osoba. A predpokladám z tvojho rozprávania že teraz sa už pár rokov o väčšinu chodu domácnosti staráš ty. Bohužiaľ tie peniaze bohvie či uvidíš, každopádne by som určite zmenila zmýšľanie už od teraz, prestala sa s nimi baviť a odsťahovala sa s najbližším možným termínom. Ak nie sú peniaze na svadbu, tak ju preložiť alebo si požičať. Proste to nejak prežiť a keď budete vo svojom, už to bude dobré.

pribinak
2. júl 2020

Prečo byvas s rodičmi? Už dávno si mala byt odsťahovana. Pobaltie si veci, poďakuj sa za pomoc a choďte preč

V inej diskusii píšem, že keď budeš bývať s rodičmi, mizes mat aj 35 rokov, furt si pre nich decko a tak sa k tebe aj správajú

h2
2. júl 2020

Najprv som si myslela, že rodičia sú takí, lebo im už doma leziete na nervy, že ste aj s mužom a synom u nich, musia sa prispôsobovať atď. a tak sú hnusní, aby ste čím skôr vypadli. Ale potom si písala, že Vás nechcú pustiť a urážajú sa, že odchádzate. No, vieš čo, ak máš o týždeň svadbu, tak im jednoducho oznám, že po svadbe budete býať sami, ako sa sluší a patrí na manželov, rodinu s dieťaťom. Na 1400,- € sa vykašli, viem, sú to slušné peniaze, ale asi nie je cesta, ako ich od otca dostať, tak to ber tak, že to si im zaplatila za 5 r. bývania u nich. A proste sa odsťahujte.

veronikaszabova
2. júl 2020

A preco ma otec tvoje peniaze a nemas ich ty??

jaskolka
2. júl 2020

Zbaliť, odísť, zrušiť kontakt, rodičia nerodicia. Možno dakto povie, že som krutá, veď sú to rodičia, ale ani oni nemajú právo vydierat, využívať a vyhrážať sa.

0kristina0
2. júl 2020

Poznas svojich rodicov a ty im este jovoris o vasich planoch? Si normalna? V den odchodu by som im oznamila adresu vasho noveho byvania a hastala vista baby.

jennky13
2. júl 2020

Noooo, byvas u rodicov kolko rokov ? Ako mate podelene finacie , kolko prispievas na energie, byt, kolko tvoj priatel ? ....to su prve otazky ktore mi napadli .
Na druhej strane si doma a pre rodicov si dieta a tym oni urcuju pravidla.
Mladi ludia, ked si chcu zalozit rodinu a mat dieta, mali by si najst ubytovanie a byvat sami. Je to tazke pre teba, ale aj pre tvojich rodicov. Neviem ake ste si na zaciatku stanovili pravidla a ci vobec.
Ale taketo spolunazivanie konci vo vacsine pripadov zle, ak sa na zaciatku nedohodnu.na druhej strane Je jasne, ze si trosku zvykli, ze im pomahas a asi sa boja toho prazdneho bytu. Treba to v klude vykomunikovat a dohodnut aj s buchnutym autom. Kto bude platit opravu , atd.....

kataka10
2. júl 2020

Uvidis, ze ked odidete, vztahy sa zlepsia. Oddychnete si od nich a oni si budu musiet viac davat pozor na to, co hovoria, inac vas tak skoro neuvidia. Vydierat sa nenechaj, budu si musiet zvyknut zit bez vas ako kazdy rodic. To je normalne. S tymi peniazmi je to blbe, ale asi by som to uz nechala tak. Aspon budete mat argument, ze peniaze dostali a nie ste im uz dlzni.

mirkava
2. júl 2020

Strasneeee.... niektorí rodicia si neuvedomuju, ze do dietata "vrazame" peniaze staaaate a vela, ale ono vsak pojde raz svojou cestou... neda sa tomu zabranit.... či teraz im mas za to, co do teba vrazili sluzit??? 😁 Rodicom treba otvorit oci, ale teba pocivat nebudu. Jednoducho sa treba zbalit a ist svojou cestou

zooeynka
2. júl 2020

Ze ty nepracujes?

77daniela77
2. júl 2020

....uz si tu pisala ak si dobre pamatam....kasli na vsetko,aj na tie peniaze,pobalte si veci a chodte uz prec.

deti95060810
2. júl 2020

toto bolo v širšej rodine...nakoniec keď rodičia odišli do mesta na nákup , mladí rýchlo odišli do pripraveného podnájmu aj s kuframi čo si rýchlo zbalili....je to hnusné ,ale tak asi sa inak nedalo....😉

autor
2. júl 2020

@zooeynka Som na predĺženej materskej koli zdravotným problémom syna

veronikaszabova
2. júl 2020

Stale si neodpovedala, preco nemas svoje € u seba, ale u otca.

sasa1310
2. júl 2020

zaujímavé, že poisťovňa ti dala na ruku peniaze. Ono totiž dáva peniaze iba servisu, kde si si dala opravu urobiť. To ktorá poisťovňa ti dá peniaze na ruku, keď si ty buchla auto

simca06022011
2. júl 2020

no viac veci zaujimavych... kto mu dal peniaze z poistky? ako sa k nemu dostali? vy ste s priatelom nesvojpravni, ze si najdete byt a neodidete, elbo rodicia robia cirkus? Ved to by vas prave mali tie ich reci nastartovat... pobalte sa a chodte. Nechapem na co potrebujete povolenie, ved ste dospeli, mate dieta... to ma v takom cirkuse vyrastat?

simca06022011
2. júl 2020

@sasa1310 je to rozne, my sme dostali peniaze od poistovne na ucet za skodu tento rok. Auto sa nedalo opravovat, skoda bola, ostalo doskriabane-ohodnotil to znalec, poslali peniaze.. Rovnako ked sme mai auto na totalku rozbite, poslali nam peniaze ked sme povedali, ze sa auto nejde opravovat.

sasa1310
2. júl 2020

@simca06022011 ale si neurobila chybu ty

simca06022011
2. júl 2020

@sasa1310 pri totalke sa to nepreukazalo nakoniec kto bol na vine, ale mali sme havarijnu poistku, plnenie sme dostali obaja... A tu ona nepise, ze bola na vine...

bavlnka92
2. júl 2020

presne pre toto som ja odišla už po strednej. do prvého najlacnejšieho podnájmu aký sme našli a potom sme postupne šetrili na ďalšie.

zooeynka
2. júl 2020

Skusim to zhrnut, ak sa v niecom mylim tak ma prosim autorka oprav. Rodila si 21 rocna, nevydata, zostala si rodicom visiet na krku. Nikdy si financne neprispela, vsetko tahaju tvoji rodicia, teba aj tvoje dieta. Teraz mas priatela, predpokladam ze to nie je otec dietata. Namiesto toho aby ste spolu odisli si ho nastahovala k tvojim rodicom. Uplne zle. Rodicia by ta asi najradsej vyfackali, ale to nerobia, len ti nadavaju lebo im je luto ze to mas v takom mladom zivote take dovrzane. Necuduj sa im ze ti nadavaju. Chapem ze kym nemas prijem tak sa tazko stahuje prec, ale osamostatnit sa treba. Uz vcera bolo neskoro.

sasa1310
2. júl 2020

keď na to nemáš nervy, čo tam robíš toľko rokov? Ja by som skôr povedala, že vaši už na teba nemajú nervy, preto to chovanie.

0silvia0
2. júl 2020

priatela si si rozhodne nemala doviest byvat k rodicom, maju ta rodicia za velke decko, ktore treba kontrolovat, lebo si myslia, ze sama do nedas.
Nechapem, preco ma otec tvoje peniaze za poistku, bolo to jeho auto? On platil poistku za auto? Ak bolo tvoje, preco si si poistku nenechala vyplatit na svoj ucet?

queen_mary
2. júl 2020

Sa odstahujte do vlastneho

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. júl 2020

@0silvia0 Povedal že to takto bude lepšie vraj ja peniaze rozflakam keď mi príde taká veľká suma na účet , podotýkam čo som nikdy nerobila takze neviem z čoho to súdi 😔 Úplne odkedy sme povedali že chceme sastahovat nastalo take správanie .... Povedal že vraj mi ich dá potom a už nechce dať