Biologické hodiny? Tlak okolia? Veľké trápenie z neprichádzajúcej zmeny a posunu v partnerstve.

sima789
25. dec 2018

ahojte , prosím vas mali ste niekto taketo obdobie ? Som s priatelom uz 8 rokov ale nikam sme sa neposunuli.... Stoji to v mrtvom bode a ja uz velmi tuzim po spolocnom byvani po svadbe mat vlastne sukromie. Vela krat som mu hovorila ze to chcem posunut a ze by sme sa mali vziat. Ze tuzim po prsteni. A on ze si ma chce vziat, ale vsetko ostava pri slovach , natahuje sa , akoby mal cas ale ja mam pocit ze dlhsie uz cakat bezvladnem. Stale ma mucia myslienky ze zbytocne cakam. Ze sa nedozijem ze vzdy bude niečo dolezitejsie co on riesi napr futbal ako dajak konecne uz sa posunut. Vela krat ma tato tema polozi na kolena... Lebo sledujem vsade dookola ako sa ľudia posuvaju berú zasnúbili maju deti A ide im to hladko ...a to ma vie totalne zlomit( nie zeby som zavidela , len nechapem preco to u mna ide tak tazko alebo skor vobec) uz nevladzem. Ma to zmysel ? Proste nechapem preco ale velmi velmi tuto temu riesim a trapi ma, neviem co dalej so životom. Lebo priatelov pristup ma brzdi a ja uz naozaj potrebujem sa posunut!!! Neviem co robit som v zacarovanom kruhu ci ist sama alebo dalej cakat ked sa z toho nezblaznim. Mam uz 27 rokov myslím ze je na case .,. Lubim ho , je to skvely clovek ale ja uz nevladzem cakat kým sa rozkyve.... Prosim poradte ak viete

beky1813
25. dec 2018

Kašli nanho, jemu to tak vyhovuje, on to menit nemieni

bielavlcica
25. dec 2018

@sima789 ja som s mojim teraz druhy rok. Chodili sme spolu od maja sme zacali spolu byvat. Aj ja cakam kedy ma poziada o ruku Ked som to viac krat vytishla povedal mi kde sa ponahlam a to mam 32. Nikam sa neponahlam ale rada by som bola jeho niesla jeho priezvisko a nebola vecne slobodna. Bohuzial budem musiet cakat hadam uz tento rok 2019 bude ten pravy takze pevne nervy
@sima789

pribinak
25. dec 2018

Povedz mu rovno tak ako si tu napisala, ze uz nevladzes cakat kym sa rozkýve
Proste, ze potrebujes posun vpred

Z jeho pohladu: nepotrebuje zmenu, ma pravidelný sex, bezplatný mama hotel, vsetko funguje, tak preco to menit

topasitta
25. dec 2018

@sima789 moj si pockal na spolocnu dovolenku, pekne miesto. Ale od zaciatku vztahu vedel, ze ja sa s nim viac ako 2 roky nemienim vlacit len tak.

deti95060810
25. dec 2018

mladému pánovi to isto vyhovuje...ja by som mu povedala čo si o tom myslím.... Možno že nechce svadbu - teraz je taká móda....aj dieťa odmieta? či to zas nechceš bez svadby ty....

83lenka83
25. dec 2018

Ja som mala to iste , po 6 rokoch som mu dala ultimatum, bud tento rok svadba alebo rozchod, vzal si ma 😀, uz sme spolu 12 rokov, 6 vo vztahu a 6 v manzelstve 😉

sima789
autor
25. dec 2018

@beky1813 je mi luto to len tak ukoncit. Lubim ho len neviem preco som tym posunom taka posadnuta. Akoby som uz ani minutu nechcela cakat ....

sima789
autor
25. dec 2018

@bielavlcica Vy spolu aspon byvate. No ja som u rodicov a on chodi Len "na navstevy" ale uz mi je dlho .... Takto fungovat.. Drzim palce tiez

dzulli1980
25. dec 2018

8 rokov je moc ... presne viem, ako sa cítiš, ja som ukončila vzťah po 6 a pol roku, lebo sme sa tak isto nehýbali ku niečomu nášmu, spoločnému ... v podstate žil každý svoj vlastný život ... to sú tie okamihy, keď stojíš na mŕtvom bode ... a musíš sa rozhodnúť ... či budeš čakať a dúfať alebo sa posunieš vpred a sama.
@sima789

sima789
autor
25. dec 2018

@pribinak Vsak mu to hovorim a on suhlasi ale neberie to tak vazne asi Ako ja.

sima789
autor
25. dec 2018

@topasitta Aj moj mi povedal ze caka na dovolenku ale momentalne tak skoro na dovolenku nepojdeme lebo som bez prace a zas sa to natiahne... A mne je jedno kde nepotrpim si na nicom uzastnom. Staci ze uvidim ze to uz mysli vazne ..

sashabb
25. dec 2018

@sima789 neviem ako si na tom finančne, no ak by si sa osamostatnila od rodičov do "svojho", myslíš, že by za tebou neprišiel bývať?
8rokov je velmi dlhá doba...

sima789
autor
25. dec 2018

@deti95060810 Svadbu chce Len ma stale cas... Toto ma stve... Aj deti ale ja ich chcem az ked budem mat zazemie, kde byvat a ked si budem ista ze priatel ide so mnou.

marfikchov
25. dec 2018

@sima789 muž môjho brata, chodili spolu 7 rokov, navštevovali sa cez víkendy, bývať k nej nie, ona k nemu tiež, dovolenku absolvovali tak, že prišli na Slovensko každý k svojim rodičom, keďže oni sú v Česku. Ona chcela dieťa, možno by aj svadbu prekusla, ak by nebola,no on nič. On jedno decko má, s nejakou Českou, krachlo to, tak už sa asi obaval podobného. Takže po 7 rokoch to ukončila, mala 32. Mňa by najviac mrzel ten premárnený čas

marfikchov
25. dec 2018

Bože brat mojho muža 🤣

nerya
25. dec 2018

To nie je posadnutosť, to je normálna reakcia, po toľkých rokoch prepana, obdivujem ťa, že si to ešte vydržala. Ja som mala vzťah tri roky len a tiež sme sa nejako nikam neposuvali, horko ťažko som sa nasťahovala k nemu ale aj to mu príšerné dlho trvalo sa rozhodnúť, boli sme totiž po výške a ja som nevedela či vziať miesto v jeho meste alebo si hľadať v mojom... Niekoľko mesiacov má naťahoval... Nakoniec sa po troch mesiacoch so mnou rozišiel s tým že proste nemal pocit že chce byť so mnou navždy... Až vtedy mi docvaklo to jeho chovanie... Že sa nevedel rozhodnúť, že sa vždy úplne zarazil keď som spomenula svadbu alebo deti... Potom som.si našla priateľa, bol v zahraničí ale po roku som odišla za ním, začali sme spolu bývať... Samozrejme hodiny tikali a on nič, tak som po roku spoločného bývania začala rozmýšľať či teda niekam spejeme, mali sme obaja 27, dakto by povedal že máme kopu času, ale ja som ten pocit nemala... On najprv že chce ale že ešte máme čas... To bolo vo februári tohto roku... Bol to tazky mesiac ale nakoniec sme to nejako zvládli, všetko si vysvetlili, uvedomili si nejaké veci a zrazu už nebolo také ťažké prísť v máji s prstienkom a o pár dní sa nam má narodiť náš syn... Nie že by sme to tak silili po tom, ale nejako sa pritrafilo... Oni asi fakt keď im je dobré tak zrazu ako keby asi spohodlneli alebo čo aj s ich hodinami, celkovo mám dakedy pocit že my ženy skôr chceme predtým a chlapi si uvedomia až potom že je to vlastne jedna z najlepších veci v ich živote... Každopádne chcem tým povedať že viem čím si asi prechádzas a že to nie je jednoduché, ale nakoniec sa to nejako vyrieši :-* prajem.pevne nervy 🙂

donnam
25. dec 2018

@sima789 Ahoj, som na tom podobne ako ty, s tým rozdielom, že my sme už vyše 2 rokov v spoločnej domácnosti. Len k tej svadbe sa akosi priateľ nemá, lebo vraj "musíš dokončiť školu". On zarába, ja mám ešte rok a pol do skončenia štúdia. Podľa mňa by nebolo nič zlé na tom sa aspoň zasnúbiť a začať svadbu plánovať, ale on nie ...
Prepáč, v podstate ti neporadím nijako. Môžem ťa len súcitne pochopiť.
V tomto čase, keď som už pol roka čakala prsteň a on stále neprišiel, som jednoducho rezignovala. Prestala som myslieť na svadbu, na zásnuby. Aj v mojom okolí sa všade ľudia berú, ženské rodia deti a ja stále nič. Ale vieš čo? Konečne sa idem začať venovať sama sebe a svojím veciam. Pevne verím, že ma prejdú myšlienky na svadbu a môjho priateľa do donúti uvažovať ...
Ale môžem ti poradiť jednu vec: pokiaľ ste sa o tom doteraz rozprávali, úplne s tým sekni. Aj tak nemá význam chlapovi tlačiť do hlavy kaleráby, lebo čím viac na neho tlačíš, tým viac uteká

anabella111
25. dec 2018

@sima789 ..ultimátum..ale nie jemu ..ale sebe. Stanov si cas..dokedy chces Ty takto zit. A maj svoj plán svojho zivota. Mat zivotny plan je zalezitost autonomnej bytosti. Nemusis svoj osud zverovat do ruk druheho cloveka. Drz ho vo vlastnych rukach. A ked budes pevna vo svojich predsavzatiach..ten pravy Ta bude v dobrych veciach nasledovat. A ak nebude..rovnako ostane vec jasná..☺

asia83
25. dec 2018

@sima789 Lebo to chcete a on to vie. Muži sú odjakživa lovci, musia mať pocit, že oni o niečom rozhodli. Skúste sa s ním rozísť. Ak vás nenechá ísť, bude svadba. Ak bude súhlasiť s rozchodom, choďte od neho.

asia83
25. dec 2018

@topasitta Správne. Na začiatku si to ujasniť.

cickamon
25. dec 2018

poznam vela vztahov co sa prave po tak dlhom case ( 6-8 rokov) rozpadli len preto ze chlapom sa nechcelo nikam posunut...ale ked si zoberiem mojich kmaratov chlapov zvacsa to boli lasky este zo strednej skoly a neskor ostavali s dotycnou uz iba zo zvyku lebo dospelacky zivot je iny a oni sa bali ake by to bolo byt bez partnerky ale zaroven nasli na nej chyby ktore nevedeli prekusnut aby si ju vzali...nakoniec sa rozisli az ked mali istu druhu znamost a tam vleteli do toho rychlo a do roka planovali aj svadbu aj deti kym este tie ruzove okuliare neopadli a nestihli sa dokonale spoznat 😀

sima789
autor
25. dec 2018

@donnam
@donnam Pekne napisane. Asi fakt prestat nato mysliet a sustredit sa na seba a netlacit. Niekedy to mam v Pazi a niekedy dolahne a zlomi ma to. Dakujem za podrzanie🙏

evalin88
25. dec 2018

Ja som s byvalym bola v rovnakej situacii. Chodili sme spolu od strednej. Stale len rande a vikend. Ked som mala 24 povedala som mu ze bud sa rozidme alebo spolu podme aspon do podnajmu a " vyskusajme" spolocny zivot. Lebo v 30_tke ak nakoniec zistime ze to nefunguje sa mi nebude chciet zacinat znovu. V tom podnajme sme načas boli. A d es už je ex. So sučasnym sme randili cca 3 mesiace. Poznali sa pol roka ked navrhol spolocne byvanie. Chcel to hlavne on. Vzdy som v noci chodila domou ( cca 8 minit peši) vyhovarala sa ze si musim umyt vlasy..kupil dva sprchace aby som si vlasy umyla u neho a nokam nesla. Sme spolu stvrty rok. Nas syn ma 9 mesiacov.

janickacrazy
25. dec 2018

@sima789 Vôbec sa ti nečudujem, 8 rokov je veľmi veľa a pokiaľ sa vzťah nikam neposunie, tak je to problém. Skús mu to všetko povedať, tak ako si to tu napísala a daj mu nejaký čas, napr. do júla 2019, nech riešite spoločné bývanie alebo svadbu alebo aspon tie zásnuby. Ak sa nič z toho neudeje, tak vzťah ukonči. Viem, že to bude ťažké, ale ver tomu, že keby ťa ozaj chcel, tak nemá problém si ťa zobrať. My sme mali svadbu po pol roku vzťahu.

sima789
autor
25. dec 2018

@nerya No ten moj svadbu chce aj deti neni s tym problem . Len ja ho nechcem manipulovat a tlacit ho.lebo potom by som mala pocit ze bol dotlaceny a o com to je potom. Ja viem ze on s tym nema problem. Problem je len v tom ze sa to stale odklada a ja som dosla do bodu ze uz nemozem a nemam silu cakat.

sashabb
25. dec 2018

@sima789 to, že on chce, sú iba reči. Veď ak tak chce, prečo stále nič z toho nemáte? 🙈🙊
Vieš ono to tak býva, dlhý vzťah a stále nič, potom zrazu rozchod, chlap si nájde novú a do roka je aj svadba aj dieťa.

mrkvicka060
25. dec 2018

@sima789 Vy ste spolu 8 rokov a ani spolu nebyvate??? Cista strata casu dievca. Uz davno ste mali spolu ist aspon do podnajmu a mozno by ste uz po pol roku zistili, ze zit spolu nedokazete a skoncili by ste to. Ved ty ho vobec nepoznas a chces si ho vziat? Je rozdiel byt s niekym 24/7 a byt s niekym podla nalady, ked pride "na navstevu". Stracas cas.

danula.ch
25. dec 2018

@sima789 Prepáč mi uprimnost, ale podľa mňa je s tebou so zvyku, svadbu nechce. Ja som to tak mala z opačnej strany, chodila som s priateľom 6 rokov, ale keď potom začal spomínať svadbu, tak som si uvedomila, že s ním nechcem byť celý život a už vôbec mať s ním deti. Rozišli sme sa a vtedy som si povedala, že už nikdy nebudem so žiadnym chlapom strácať toľko času. Do roka som vedela, či je to ten pravý. S mojim manželom sme sa po roku zasnubili. Asi viaceri to tak majú, že po dlhorocnom vzťahu si to v hlave upracú a už viac nečakajú dlhé roky v neperspektivnom vztahu

pribinak
25. dec 2018

@sima789 tak ukončí reci a hladaj chlapa ktory nema len kopec reci, ale aj koná.

puklica13
25. dec 2018

@sima789 tak ho prestan volat na navstevy k rodicom..a spolocme aktivity by som obmefzila na kavu,kino,prechadzky..a uvidis ci sa rozkyve..😉