Už nejakú dobu nám robí biologická matka peklo zo života. Najskôr podala trestné oznámenie, že cez leto čo sa tu išla do kosti pretrhnúť, že ona nechce len 4 víkendy voľné cez leto že ona si chce užiť, že nemusíme jej platiť nič ale každý deň nás vyslovene šikanovala aby sme si rozdelili leto na polku. Stalo sa. Vzala som malého na dovolenku, potom bol na Tábore… Bol u nás dokonca viac dní než u nej. Samozrejme žiadne peniaze nepýtala, ani zmienka. Teraz podala trestné oznámenie, že sme jej nezaplatili za minulé leto (pričom rozsudok bol až koncom augusta vydaný a platí sa mesiac predom), za toto leto, a ešte dnes napísala že sme jej nezaplatili za “ tento” mesiac november. 27.10. sme jej poslali vyše 1200€. Moji rodičia si museli vziať úver, lebo saamozrejme dohoda bola ústna a nie písomná a neviemčovšetko ešte... Reálne rátame každé euro, ja som ZŤP, psychiatrický pacient liečim sa 9 rokov. Dnes ešte k tomu napísala že veď manžel má edupage čo ona ho má čo informovať, a že malého živí sama. SAMA. 1200€ je manželov mesačný plat. Odmieta manželovi dať malého na ten víkend čo ho má mať lebo citujem “ Xxx je chorá a ja si neprajem aby bola v prítomnosti môjho syna”
Extrémne ma to rozplakalo lebo mám s malým veľmi dobrý vzťah, nikdy by som mu neublížila, doslova ma to až ranilo. Ani len nevidela nikdy moje zdravotné záznamy a ukončila to tak že ide zase na políciu a že proste malého nedá kým som tu ja…. Navyše nám malý prezradil že nonstop hovorí o nás dvoch škaredo, a že sa ho pýta či má radšej mamu alebo oca, a keď neodpovie tak začne naňho vrak kričať… Na súde to už dávno je, akurát sú súdy lenivé a presúvajú si to z jedného na druhý… Čakáme vyše polroka….
Poraďte mi čo s takýmito “mamami”?
Vaša velka chyba, platí len to čo je na papiery, žiadne ústne dohody
Vy ste urobili chybu, žiaľ ona to nechutne zneužila..
Ale ako som napísala, platí len to čo je na papiery
@tykat cakame….. navrh bol najskor na sude v pezinku lebo tam ma on trvaly pobyt v byte jej byvaleho frajera, ona teraz aj s malym byvaju u babky v jednej izbe, cize z pezinka to dali do bratislavy z tade do pk tam to poslali ze trnnavsky sud ma urcit ze kde a kedy to bude ten sud, ti to poslali okresnemu sudu ba ze oni maju rozhodnut…. a cakame uz dokopy vlastne asi aj rok.
Odhliadnuc od penazi, ktore od vas taha (ktore jej mate davat cisto podla dohody, prevodom, podla rozhodnutia sudu, nic viac), na druhej strane mam plne pochopenie, ze nechce, aby jej dieta travilo s niekym, kto sa xy rokov lieci na psychiatrii, vaznejsie stavy (ZTP) a neviem, co od neho mozem cakat... bala by som sa... chapem, ze ty to vnimas inak, ale ona ta nepozna a nevie odhadnut.
@pribinak uz som sa poucila vsetko len pred notarom ziadne jej prosikacky…
@anjelicek26 Ja nie som nebezpecna sama pre seba ani pre ostatnych. Mam bipolarnu poruchu, trocha ma urazila ta stigmatizacia. A ona ma pozna myslim dost, pred troma rokmi mi bola velka kamoska a vtedy jej nerobilo problem nechat ma s malym osamote aj dva mesiace v karantenach, vtedy som asi este nebola chora. Ja nie som vrah, tato stigmatizacia je hnusna naozaj.
@anjelicek26 liecim sa ambulantne a moj stav je dlhodobo vo velmi dobrom stave. Myslim ze moja lekarka o tom vie viac ako ona alebo vy.
@anjelicek26 ja som si tu chorobu nevybrala ale nie som vrah. Toto je ukazkovy priklad stigmatizacie, podla vas by som teda ani vlastne dieta mat nemala ci?
@carddama pri niektorych diagnozach sa psychiatrickym pacientom deti mat skutocne neodporuca. Prosim zbytocne ti to dvihlo tlak, zle to myslene nebolo. Len ti vysvetlujem s pohladu matky, ze by som mala velke obavy, keby sa moje dieta styka s clovekom, co ma tak zly stav, ze je ZTP a ani pracovat nemoze kvoli svojej diagnoze... to nie je len tak, ale proste vazne, mega varovna kontrolka...
Mne je zvlastne ze si ju nazvala “ biologicka “ matka. Take sa pouziva pre zeny ktore sa svojho dietata po narodeni vzdaju. Ona je normalne “ matka.” Ex tvojho muza. Dalej mi je cudne ze uver si brali tvoji rodicia aby pomohli nie jeho rodicia. Vlastne je to dost velka palka na to ze zaraba muz len 1200e . Dalej mi je divne ze pises ze v lete si ona peniaze nepytala Tak jej muz nic nedal . Ved to mal bez pytania sa bez cakania na jej pripomienky posielat z uctu automaticky sumu na ktorej sa dohodli. Ked sa nevedia dohodnut musi si svoje prava na to aby bolo dieta aj u vas muz poriesit na sude.
Tvoji rodičia si museli vziať úver aby zaplatili cudzie výživné ? Tvoj muž nemá chrbtovú kosť ked na taketo niečo pristúpil. Splodil dieťa je to jeho povinnosť sa starať nie to chcieť od cudzích ľudí .
@anjelicek26 ZTP som ciastocne kvoli chrbtici, nie kvoli BP.
A načo ste jej posielali 1200. Určite nemá také vysoké výživné keď ma taky plat. A prečo si brali tvoji rodicia úver keď o dieťa sa majunstarat rodicia dieťaťa. Nie niekto cudzi
A prepáč tvoj muz tiež ma asi nejaký problém keď si nevie dať rady s ex a ako dospelý svojoravny chlap nevie ze len to co je na papieri sa pocita
@carddama nikto nerobi z teba vraha. Neviem ci je naj napad mat deti ked mà clovek tazku psychicku diagnozu . Stretla som jednu mamicku co bola bipolarna mala 3 deti vsetky do 3r Cize kazdy rok rodila.. a potom v detskom centre svoje vlastne deti nespoznavala musela ju zobrat sanitka a bola mesiac na psychiatrii, a tie deti chudatka .,smutne. Drzim palce nech sa ti dari a si v dobrom stave .ci uz budes mat svoje deti ci nie,
Ona sa o maleho stara sama, vyzivne asi nedostava vysoke, tak ano ak za cele leto neposlal muz nic (a je jedno, kde to dieta realne bolo), tak jej to do rozpoctu chyba. Lebo ona s toho plati aj reziu, byvanie pre seba a dieta... co sa tyka tej sumy - to doplacal kolko naraz, styri mesiace? Lebo toto nebola platba za dva mesiace vzhladom k platu...
Kazdopadne prosim maj pre nu trochu pochopenia. Ona nevie, ako sa ty citis, ake lieky beries-neberies, pozna len tvoju diagnozu a rizika s tym spojene, ked sa ti stav zhorsi. Ja by som s toho proste tiez ako mama mala zmiesane pocity a aj tym argumentovala na sude, ze ten kontakt si pre dieta nezelam, ze to vidim ako riziko.
@anjelicek26 4 mesiace + navyse aby dala pokoj. Hej? A z coho potom sme mali platit malemu jedlo my, ked bol u nas, keby tie peniaze dame jej?
@anjelicek26 Ja som plne otvorena k tomu aby ma pokojne dala vysetrit.
@carddama ale to nefunguje tak, ze "maly je u nas, nic jej nedame". Ona ma v rukach rozsudok a podla toho sa mate vsetci riadit - ohladom platenia. Nie ustne sa na niecom dohadovat.
@veronikaszabova Uz som sa poucila ze moja blbost ze som si to nedala overit u notara. My sme chceli jej platit. U nas bola prosikala nas ze bude striedava nebudeme si platit len. ze ona chce mat “od maleho pokoj “
@carddama autorka takto proste funguje vyzivne, nezaplatil 4 mesiace - doplatil styri mesiace. Vyzivne na neho neznamena, ze mu cez vikend, ked bude u vas, nedate jest. Vyzivne nie je totiz len o jedle - ale o jeho byvani, energiach, pomockach na ucenie, obleceni, kruzkoch, liekoch atp. kedze zije u maminy...
Pises fakt strasne jedno cez druhe, na jednej strane sa ho chce zbavit a dat do striedavky, na druhej ho nechce k vam dat ani na vikend, tak ako to je? Najlepsie bude, ked si to doriesi partner s ex sam... a ano treba mat dohodu na papieri, vsetko platit prevodom - a nacas - a povinnost splnena. A ano obcas sa platia aj veci nad ramec vyzivneho - okuliare, zubny strojcek, drahsi bicykel, skola v prirode, drahsi tabor, na ktory dieta chce ist...to je uz na tom, ako sa rodicia dohodnu...
@carddama striedavu starostlivost