Aký názor máte na matky alkoholičky?

4. jún 2024

Aký názor máte na matky alkoholičky? Myslím že sa to v tejto dobre trošku rozrástlo, popíjanie na materskej. Nehovorím pohár vínka raz za čas. Ale aby bolo matka opitá? Už viac krát som bola svedkom toho, ako boli matky so svojim malym dieťaťom (do 2r) v kočíku v obchode, a kupovali si alkohol. Nie víno, alebo liter vodky alebo veľké 1,5L pivo. A samozrejme boli opité a tiahlo z nich ako zo suda.
Mňa by hanba fackovala ísť takto s batoľaťom do obchodu…

autor
4. jún 2024

*nie víno, ale liter vodky alebo 1,5L pivo (preklep)

14petulka88
4. jún 2024

Vzdy to bolo aj bude, nemyslim si, ze je to volajaka novinka. Bohuzial aj moja matka bola alkoholicka, ale u mna to zanechalo, ze nechcem aby moje deti mali take detstvo ako ja 🤷🏻‍♀️

egonsk
4. jún 2024

navyse podla vyskumov to moze mat negativny vplyv na zdravie a IQ ich deti 😟

zuzana9393
4. jún 2024

Keď pije chlap, tak je to zle... Ale keď pije žena/matka tak je to tragédia

zuzinka888
4. jún 2024

Je to hrozne- kedze sa matka povazuje za srdce rodiny. Mna minule oslivila jedna pani na prechadzke aby som jej sla kupit flasu vina. Odmietla som boli 11 hodin do obeda. Ale bola som z toho riadne v soku az doma som si uvedomila ze ma asi 5 rocne dieta. Ze som ju viackrat videla s kocikom asi pred par rokmi😥

14petulka88
4. jún 2024

@egonsk nemyslim si, ze mam nizke IQ.

autor
4. jún 2024

@zuzana9393 ale mama je prevažne 24/7 s tým malym dieťaťom, niekedy aj novorodencom… fakt nepoviem keď si dá trocha vina.. ale sťať sa ako posledný ožran?
A týmto nehovorím že pitie u chlapov je ok…

petronellla87
4. jún 2024

Neviem teda v akej spoločnosti sa pohybujes, ale ja žiadne alkoholicky na materskej nepoznám 🤷‍♀️

autor
4. jún 2024

@14petulka88 aj moja mama veľa pila keď som bola mala, možno aj preto to teraz tak odsudzujem

aurinia
4. jún 2024

Ja tiež žiadne alkoholičky na materskej nepoznam. Ak by som poznala, kontaktujem socialku. Pišem moj nazor, kto so mnou nesuhlasi, nech preskoči prispevok. O tomto nediskutujem.

14petulka88
4. jún 2024

Nam to dalo odpor, inym priklad.

autor
4. jún 2024

@aurinia ja tie matky osobne nepoznám… len z videnia však sme malé mesto.
Neviem či by som ja rovno socialku volala. Ja si napríklad dám tiež sem tam víno alebo pivo ale nechodím ožratá ako teľa s dieťaťom von a ešte si aj kupovať alkohol.

bluka2
4. jún 2024

A teba sa to ako dotýka?

anavixy
4. jún 2024

Na to sa da mat rozne nazory?

14petulka88
4. jún 2024

@bluka2 Ja si tiez myslim, ze by sa ro malo dotykat kazdeho. Chudak tie deti. Clovek kym to nezazil, si nevie predstavit zivot toho dietata. Ja osobne som si tymto peklom presla a ,,nikto to nevidel,, . Asi by som bola vdacna keby niekto zasiahol, a moja mama sla na odvykacku a nie ako 12 rocna s prepacenim kradnut ludom ovocie so zahrady aby som mala co jest. Neskor chodit do skoly, zo skoly na brigady atd.
Ziadne rodinne vyleťy, spomienky, detstvo.
Neutocim je to len taky nazor cloveka ktory prezil zivot s alkoholickou.

autor
4. jún 2024

@bluka2 je mi ľúto tých malých detí

autor
4. jún 2024

@14petulka88 súhlasím s tebou do bodky. Človek čo nezažije - nepochopí.

anavixy
4. jún 2024

@14petulka88 je mi luto, co si musela zazivat… mas pravdu, je to kazdeho vec, zatvarat pred tym oci je najhorsie, co sa da (ne)urobit, obzvlast ak to robi aj rodina 🙁 dufam, ze teraz uz mas zivot, aky si prajes 🍀

aurinia
4. jún 2024

Ak ich osobne nepoznas tak neviem... Je kopec pripadov, matka ožrata zaspala, dieta vypadlo z okna cez sietku, odišlo z domu slabo oblečene v zime, utopilo sa v bazene....atd . Moze mu to zachranit život

ivangeline
4. jún 2024

Všímam si mnoho ľudí. A naozaj nepoznám! ;D Ináč je to smutne. Ale kto som ja, aby som to súdila? Taká istá, len mám iné formy kompenzácie a potešenia..

lily246
4. jún 2024

@14petulka88 toto je strašne smutné. Tiež ma vždy nahnevá, keď tu zvyknú na všetko písať "nestaraj sa". V takýchto prípadoch by sa veru do toho mali starať kľudne aj úplne cudzí ľudia, hocikto.

maminkadeticiek
4. jún 2024

Je to smutne,ale pred takou zenou sa netreba pohrdavo odvracat a lutovat jej deti ale pokusit sa jej pomoct.Coskoro mame v kinach Dennik alkoholicky.

14petulka88
4. jún 2024

@anavixy chvala bohu mam 3 zdrave deti, robotu ktoru mam rada, mama uz 3 roky nepije, otec 5 rokov.
Takze len clovek to musi zobrat ako vyzvu, len vela ludi taku moznost nema a boji sa.
Urcite netreba zatvarat oci pred tym.

bluka2
4. jún 2024

@14petulka88 tak ale ona vie, že je to alkoholička, sleduje ich a videla tu istú ženu pravidelne v supermarkete kupovat vodky?
Lebo vieš, môže to byt aj tak, že ta žena práve zistila, že jej muž ma terminálnu rakovinu a bola to nejaká nešťastná jednorazovka a ešte viac problémov nepotrebuje. Nemusí to byt ako si to mala ty. Tiež píšem v dobrom úmysle ako ty 👍

babulkomale
4. jún 2024

Áno poznám. Dokonca kamosku z detstva, kopec známych cez FB, ktoré sa potrebujú prezentovať s pohárom alkoholu v umelých pazúroch na fotkách...
Reči na ihrisku, ako si nalejú večer, ako sa na to tešia...
Odsudzujem a netolerujem, protiví sa mi to.

14petulka88
4. jún 2024

@bluka2 ano je to rozdiel, ja som minule kupovala rum do kolacov, pritom palenku nepijem, alebo kazdy rok kupujem palenku znamej uctovnicke za danove. Je to rozdiel. Nasralo by ma keby ma nazvaali alkoholickou.

denithestrange1993
4. jún 2024

O mesiac je v kinach Dennik alkoholicky ak ta zaujima tato tematika. Inak matky alkoholicky su hrozne,ale co otcovia? Je to prijatelnejsie? Kazdy alkoholik je chory clovek,bez ohladu na to ci je muz,zena.

bluka2
4. jún 2024

@14petulka88 presne to myslím. Preto za seba sa radšej nestarám, kým som si nie na ~100% ista, ale chápem aj, že je to na polemiku

vesimelonimarsista
4. jún 2024

Nie kazda zena kupujuca alkac je hned alkoholicka.

daniela2202
4. jún 2024

Také chudery nemajú mať deti