Ako vyžiť z rodičáku?

20tatianas
3. júl 2017

Som matka maleho babatka sla som byvat s priatelom ktory nieje otcom malej s matkou som pohadana avšak priatel nerobi pre domacnost takmer nič každu chvilku ma niečim vytoči už nemam energiu mu o tom ani vraviet...je povereny umyvanim riadu ale to možem snivat musim ho 4 dni nahanat aby to umyl už konecne ...som na materskej čoskoro na rodicovskom 200€ platim len dlhy z minulosti a tak rozmyslam nad tym že mu poviem bud sa zmeniš alebo odchadzam...avšak kam ist s malym dietatom ked nebudete mat ani €? aj by som sla brigadovat ale kto mi malu postraži? som z BA a rada by som pocuvla akukolvek radu
PS: priatel je taky prave preto lebo si ho tak mama naucila nič doma robit nemusel a je to vidiet..

anjelicek26
3. júl 2017

@20tatianas nuz riad umyt stihnes hadam 😂 Daj mu pracu, ktora ti skutocne pomoze - nakupit, vyniest smeti ked rano pojde do prace, ci pokocikovat malu, kym si ty najdse cas na seba chvilu a ZRESETUJES. To je ta pomoc, ktora doda najviac energie, nie hlupy riad... umyvacka inak - top spotrebic!! skor pre pana ako moze mat mlady clovek uz dlhy z minulosti, ze plati 200e mesacne a nevlastni nic? Suchala by som nohy velice ticho po zemi, keby som v tvojej situacii :( Pockaj, kym bude babatko vacsie a pohladaj jasle, pohladaj pracu, potom mozes vymyslat :( Este aj s mamou pohadana, s otcom malej uz nie si, s priatelom si idete do vlasov, vyhrazas sa mu... trosku konfliktny typ? Ako vravim, suchat v zaujme malej nohy trochu pri zemi...

pribinak
3. júl 2017

Tak priateľa si skritizovala a poriadne a teraz by si mala skritizovať aj samu seba
On nie je otcom dietata a zoberie ta bývať k sebe a ty este ides jeho naháňať?
S mamou si pohadana, no tiez super

Kam chces ist? Dlhy z minulosti? Asi vies super narábať s financiami ...

Rada? Trochu sebareflexie by Ti nezaškodilo. Udobri sa s mamou, popros ju o stráženie na par hodín a najdi si brigadu, napr odkladanie v obchode

sissy27
3. júl 2017

@20tatianas priateľ asi robí pre domácnosť viac než ty - zrejme ju celú financuje, keďže ty splácaš dlhy, plus živí teba aj dieťa. Ex aspoň platí normálne výživné?
Nauč sa pokore, udobri sa s mamou, skús vychádzať s exom ohľadne dieťaťa, ak bude aj priateľ ochotný, tak by si mala stráženie pre dieťa vybavené 3x a môžeš sa obzrieť po nejakej brigáde, napríklad upratovanie kancelárií po večeroch.

anjelicek26
3. júl 2017

@sissy27 no ja som mala tu drzost a pozriet si blog, dievca ma 21 rokov no ale dobre ja som mala 22 ked sa dcerka narodila, o tom potom 😂 S otcom dietata sa poznali 6 rokov, je to HIV pozitivny alkoholik, s ktorym ona teda uz teraz nechce byt v kontakte. Co dodat... asi len popriat prestat robit chyby a robit veci poriadne. Je doma, dieta ma len nieco cez dva mesiace, tu domacnost sa proste stihat da, ked ich novy muz bez reptania prichylil a stara sa... pokora je to spravne slovo... pubertiacke casy skoncili, uz je matkou... a hadam tou najlepsou do buducna... minulost je minulost, teraz by sa mala postarat dcerke o lepsiu buducnost.

pribinak
3. júl 2017

@anjelicek26 aj ja som si pozrela jej blog. Mala by svojmu priateľovi ruky nohy bozkávať, ze ju aj s babatkom vzal k sebe.
Dieta s alkoholikom, navyse s HIV pozitívnym

@20tatianas kam chces ist od 2mesacneho babatka? Sed pri nej, buduj si s nou vztah, staraj sa o nu. Brigádovať chod az ked trochu povyrástie

20tatianas
autor
3. júl 2017

dievčata skuste ma pochopit nemam rodinne zazemie s byvaleho sa vyklul debil ktory ma pol roka klamal a "nabuchal ma" len aby si ma k sebe priputal HIV pozitivny je až od rozchodu asi mu len alkohol nestacil...terajsi priatel je super možno som to napisala velmi stroho ale ma niektore muchy ktore fakt nezvladam ma doma robit 3 veci s ktorymi suhlasil a to odkladat si veci do skrine co vyperiem, umyvat riad a vynašať smeti aj to smeti často vynašam ja...čokolvek mu poviem 3x musim zopakovat lebo čumi do telefonu alebo do pc ...žil s mamou a ta ho nenaucila si po sebe ani odpratat riad je po celom byte ponožky spinave tiež ano su to malichernosti ale nejsom na tom zdravotne 100% OK a ešte nonstop beham okolo malej ako prvorodicka nemam zmaknutý ešte režim s malou a namiesto toho aby mi pomohol mi pridava ešte robotu nestiham aj skrs toho že sme sa nedavno nastahovali a ešte veciam hladam svoje miesto spavam denne 3-5 hodin nakolko sa mala casto budi na teplo, jedlo, bolesti brucha a čo ja viem čo ešte...viac menej ma dotlačil do byvania aj napriek tomu že som mu vysvetlila že nebudem mat peniaze na to aby som mu financne pomohla....taktiež moju matku nevedel vystat...ona by bola asi rada ak by som s byvalim ostala iba skrs malej ale pri alkoholikovi ako važne? len preto lebo jej sa pacil? ani si neviete predstavit ako som sa bala ked som sa tehotna dozvedela že ma byvali HIV myslela som si že ma podviedol a že to može mat aj mala :(
priatel mi slubil že sa bude ucit všetko aby mi pomohol a bol samostatnejsi ale serie na to už neviem ako mu otvorit oči ziskal istotu že s nim budem a jeho spravanie sa zhorsilo kym sme spolu nebyvali bol to gentleman, ranajky do postele atd...necakala som že to bude vacsne ale raz za cas by pomohlo keby mi miesto pičovin ohladom auta povedal dobre rano laska chod sa najest ja postrazim malu...s malou mu to ide len dokym neplace ak place skusi co som ho naucila ak neprestane zacne ju trieskat po zadku nie slabo fakt silou to sa mi vlasy dupkom stavaju a radčšej nejem dalsich par hodin len aby som malu ukludnila a dala do pohody...a co sa tyka brigady povedal že pojdem robit aby som dohnala prijem...čiže v tomto na vyber moc nemam ale nemyslim si že by vedel 8hodin stražiť dieta tak aby bolo ok - bez stresov a možnych nasledkov...vela veci s malou robi pre to lebo jeho to bavi napriklad take bu bu bu a mala sa vždy tak neskutocne mikne a darmo mu vysvetlim nerob jej to aby sa nahodou v školke nezacala pocikavat - poznam osobne dievča čo malo taketo problemi lebo mala stresy doma atd...

anjelicek26
3. júl 2017

@20tatianas jeden vacsi poklad ako druhy... on jej fakt da po zadku, ked place?? 10 tyzdnovemu babu? No este mas na vyber azylak pre matky s detmi... privatnu insolvenciu ak su tie dlhy velke... sukromnu opatrovatelku pre babo - a ty do prace hned ked ti skonci materska, nemusi ist do jasli, moze ist nejakej pani na strazenie. Toto nepojde 🤐 Ono vacsinou sa tie skutocne problemy ukazu ked spolu zacnete byvat, potom zasa sa to otrasie, ked prijdu deti... vy ste do toho padli naraz a zrazu vidis, co si pred tym nevidela.

warholette
4. júl 2017

Akoze ak dvojmesacne dieta vybije po zadku za to, ze ho nevie utisit, tak sorry, ak ich nechas doma sama osem hodin a ty pojdes niekam do prace, tak ho asi coskoro uvidime vo vecernych spravach ako ho vedu s putami na rukach a ty budes oplakavat dieta v nemocnici alebo nebodaj mu chystat pohreb.

sense
4. júl 2017

Jeden.lepsi vyber partnera ako druhy....inak pri tom nabuchani si bola ak ty,takze ak si nechcela mat dieta mala si sa chranit....a k terajsiemu vyberu partnera veci kt ma robit zvladnes aj sama ako prvorodicka ak chodi do prace, ak by mi naozaj zbil dieta tak by som s nim nebola aj keby mam zrovna ziadat o miesto v azylaku.... celkovo nechapem naco ises z jedneho na hovno vztahu hned do dalsieho....a rada na zaver, daj si pozor aby ta aj tento nenabuchal...

sense
4. júl 2017

A tiez nechapem ako moze resp zaco mas uz tie dlhy v 21 r ked ich splacas 200e mes

pribinak
4. júl 2017

Stiahni chvost a ber sa k mamke. Keby som videla ako niekto udrie 2 mesačne babatko, tak mu taku tresknem az by mu zle ostalo
Ty si vymenila alkoholika za psychopata, neumyty riad a rozhádzané veci je jeho i tvoj NAJMENŠÍ PROBLEM

V BA mas 2 krizaky v Petržalke a tiez Stredisko soc.sluzieb a este krizak na Stavbárskej

Preco sa neudobris s mamou, to sa fakt prizeras tomu ako on udrie babatko?

loginexistuje
4. júl 2017

No ja len dodavam ze uz teraz mas prilezitost naucit aa spolahnut sama na seba v krizaku tiez nebudes mat okolo seba ludi co ti budu smeti vynasat riad umyvat a pod mne to aj pride divne ze vobwc ma on take veci robit ak si ty doma a on zaezpecuje domacnost nakupy chapem ale hadam umyt riad necakas kym pride z prace to ze ta prijal s cudzim dietatom a zivo vas a zaopatruje byvanie a domacnost je jeho velke plus ty by si sa mala starat najma o to aby bola mala v pohode mat take dlhy v tomto veku ehm a co chces pocut takto ti ani ten krizak nevyjde aj tam sa nieco plati a hlavne sa treba poradit o antikoncepcii nech do toho svrabu v ktorom si neprinesies dalsie dieta

rohypnol1
4. júl 2017

Tebe bije 2 mesacne babo a to povies len tak mimochodom? Hlavny problem je riad? Musis sa naucit,ze si mama,to tvoje babo musis ochranit pred takym psychopatom. Co jej spravi,ked pride obdobie vzdoru,neposluchanie,krik? Utekaj...zmen slovnik,uvazovanie,udobri sa s mamou a dospej. Ale hlavne prec od cloveka,pre ktoreho je tvoje dieta uz teraz len pritazou...

juliet86
4. júl 2017

mozes ist napr do utulku chraneneho byvania pre matky..... to je asi tvoja jedina moznost..... skus si poguglit poradnu alexis....a zavolaj im

26ka
4. júl 2017

a nemôžeš sa radšej vrátiť k mame? viem, že nemáš rod. zázemie, ale starý rodič Tvojho dieťaťa by predsa lepšie pomohol než Tvoj priateľ, ktorý nie je otec....
baby ona nespláca 200 eur mesačne, ona uviedla že čoskoro bude na rodičovskom, ktorý je len 200 eur mesačne a ešte má nejaké dlhy z minulosti, ale keďže nepoužíva čiarky, tak si ich človek musí domyslieť 🙂.

loginexistuje
4. júl 2017

@26ka splaca 200 eur mesacne minimalne pisala to v inj diskusii inak mna by vcelku trapilo aj to hiv otca dietata si si ista ze ste obe v poriadku lebo tam su inkubacne doby nez sa moze vobec choroba potvrdit a ty si mohla otehotniet tak pred necelym rokom sice sa choroba otcovi dietata potvrdila az po rozchode ale musel ju mat v sebe skor inak tanicka to je ten isty co si s nim cakala dieta chcene v 18 nastke? Inak asi potom uz fakt len krizak dokoncit dmsi aspon nejaku strednu skolu a zacat pracovat

26ka
4. júl 2017

@loginexistuje tak asi som to aj ja zle vydedukovala...

krissmac
4. júl 2017

Na jednej strane mi je jej luto, nema to lahke, male babo, priatel pravdepodobne vybusny, nevyzrety.. ale ked si to pozriem aj z druhej stranky, neviem ci je vhodne od neho ziadat umyt riad. Ked uz, tak nech si umyje po sebe a nie tam nechat 4 dni riad a cakat kym ho on neumyje. Ved je tam male babo, v domacnosti je cistota na prvom mieste 🙂 ked uz teraz nestihas, co bude ked mala zacne chodit? Ked bude spat len raz a to na obed? Ved je este malinka, spi vacsinu dna, rano o 8 v tom obdobi ked bol moj syn vo veku tvojej, som uz nemala co robit, len uvarit.. jasne, ze som bola nevyspata, unavena, ale takisto som zena v domacnosti uz, vybrala som si tuto cestu sama, takisto ako aj ty a nasou povinnostou je sa o domacnost a o svoju rodinu postarat najlepsie ako vieme. Priatel pracuje, niekedy kazdy den, niekedy nie, niekedy cely den a niekedy len par hodin za den, ale je v prvom rade zivitel rodiny, stara sa o nas financne a tak ma kazdy den minimalne uvareny obed (treba mysliet aj na priatela), s malym mi pomoze, ale nevyzadujem to od neho, ked viem, ze sam sa v praci namaka. Samozrejme okolo domu mi pomaha so vsetkym, ale domacnost je len a len na mne. Kazdopadne, prve co ti radim je sa udobrit s tvojou maminou. Maminu mas len jednu. Bola tu pre teba vzdy a vzdy aj bude a ver mi, ze len ona jedina je ta, ktora sa ti neotoci chrbtom, aj ked to mozno tak vyzeralo pocas tehotenstva, alebo vyzera teraz. Ja som v tom istom veku ako ty 🙂 preto ta viem pochopit.. len s tym rozdielom, ze som porodila par mesiacov pred 20 🙂 boli aj dni, ked som si povedala, ze naozaj nevladzem (ale to asi kazda z nas) no mas tu najvacsiu hnaciu "silu" pri sebe, a to svoje dieta 🙂 vela sil ti zelam do buducna a hlavne vela spravnych rozhodnuti, uz to nie je len o tebe 👍

20tatianas
autor
4. júl 2017

ja denne zaspinim male lyžičky skrs malej mlieka jeden pohar jeden tanier čo si viem večer umyt ale aby som umyvala plne umyvadlo každy večer mastne jak svina to ako fakt nedavam neznasam umyvanie riadu a preco ho umyvat po nom? nema ruky?
umyvacka riadu sa riesit neda sme v podnajme a nieje ju kde dat...
vybije nemyslite si že mi trieska dieta ako zmyslov zbaveny ale nebolo to len take buckanie na odgrgnutie ...
s mamou sa uzmierit neda na jednej strane ona nechce na druhej ani ja nadavala mi do bars coho čo jedna matka predsa svojmu decku nepovie vyjadrila sa že som zomrela minuly rok ked som odisla z domu..
ano ten s HIV je ten čo som s nim bola tehotna v 18tke asi to aj preto nevyslo lebo dieta nechcelo byt s takym clovekom - nebolo mi to sudene..jeho to vtedy aj dost zmenilo

anjelicek26
4. júl 2017

@20tatianas musis posunut vnimanie vas doma.. aj ked nie pokrvne ale momentalne ste RODINA a tvoja dcera to tak bude vnimat. Uz nie su tvojw lyzicky a jeho mastne taniere, uz su VASE riady. Lebo ti on zavne vyclenevat policku v chladnicke a prasok na pranie... takto sa to nerobi! Vsetko DOMA je spolocne!

sense
4. júl 2017

Ak sa ti hnusi umyvat jeho spinavy riad tak preco sa ti nehnusi byvat v tomco plati on? Ved nikto ta tam nedrzi nasilim...a takusto nechapem ako moze zaspinit plne umyvadlo riadu ked je cely den v praci?

sissy27
4. júl 2017

@20tatianas ja akosi niečomu nerozumiem - kto vám financuje podnájom? Som si myslela, že on je celý deň v robote aby vás uživil a potom napíšeš, že večer po ňom špinavých riadov až po strop, po tebe len pár lyžičiek... To ani nevaríš keď si doma? Či on nechodí do práce?
Každopádne ako píše @anjelicek26 - ste rodina, spoločná domácnosť, takže riady sú spoločné, bordel je spoločný, náklady sú spoločné a financie v podstate tiež, keďže ty do rozpočtu neprispievaš a ak som dobre pochopila, tak ani na malú nemáš vyriešené výživné, všetko je na ňom...
Úprimne, najradšej by som ti napísala, že hoď všetko za hlavu, aj exa aj súčasného frajera, nájdi si 4 roboty nech máš do roka splatené dlhy a začni s čistým štítom, len bohužiaľ, je tam dieťa, to sa za hlavu hodiť nedá...

20tatianas
autor
4. júl 2017

ved to že ja som spoločne byvanie oponovala skrs toho že nebudem mat na to aby so m mu prispela on povedal nevadi zvladneme to spolu ...nerobi cely den max 10hodin aj to pride hocikedy domov sa najest alebo pospat zahrat na pc...nakupovat chodim ja vlacim to s kocikom (v panelaku sa k vytahu musim dostat cez 10schodov nieje to vždy lahke) ..nerozumiem ako ten riad ušpiny nerozmysla logicky na všetko potrebuje riad zvlašt...mala je plačliva spi len ked niesme doma ..doma max 4 hodiny aj to sa každu hodinu budi medzi tym vyperiem prezlečiem postelne poukladam dake veci a casto zrovna vtedy pride na prestavku tak mu riesim ešte jedlo...jedine čo potrebujem je radu ako mu otvorit oci aby zacal aspon po sebe upratat ked už nevie malu dlhsie postražiť aby som mohla upratat ja..pripadne ak to nezaberie kam s malou?
a na objasnenie dlhou zarobila som 800€ tak som si chcela dopriat operacia oci, smostatne byvanie a keby sa mi nešupol do života znova raz byvaly už to mam davno splatene dlh cca 6tisic (100€ splatka 30 poistka 50telefon 10 malej vkladna knižka) byvali plati 50/mes to davam s jeho suhlasom malej na vkladnu lebo ešte neprebehol sud...50e nehavam 2x za mesiac len v lekarni a začal platit minuly mesiac (mala je na svete od aprila)

anjelicek26
4. júl 2017

@20tatianas nechcem byt zla ale fakt par veci zmenit. Na vkladnu knizku sa davaju peniaze ked ich mas prebytok. Ak neni za co jest - normalne ich vyuzivas na beznu reziu. Ziadne setrenie a sporenia nemaju zmysel...6000 dlh 🤤 Zacni doma makat! Zatni sa a pracuj a zi a funguj ako kazda ina mlada mamicka... domacnost a babo pre pana len 1!!! Je zvladnutelne. Nikto tu nie je super matka a ma x krat deti viac a je navarrne a spratane a muz ked prijde pocas dna pozriet tak sa naje a aj ten sex pre radost sa stihne 😂 Ked si unavena tak po porode podoplnaj zelezo a vitamin d, vacsinou ti chyba. Bohuzial tymto stylom - vycitky, bordel doma, nervy - nema vas vztah sancu vydrzat. A ty nemas velmi alternativy.

sissy27
4. júl 2017

@20tatianas ty už vážne začni rozmýšľať hlavou prosím ťa, to je tá vec na krku ktorou sa dá otáčať... zarobila si 800€ - a z toho si si chcela dopriať operáciu očí, ktorá stojí od 700€ vyššie, samostatné bývanie (to neviem, či si mám predstaviť samostatný podnájom, ktorý v BA začína na 300€ mesačne za garsonku alebo rovno hypotéku za 500€), 50€ za telefón mesačne je luxus, to sa dá v pohode zmáknuť aj za 10€... k dlhu 6000€ si sa ako dopracovala, keď z toho nemáš ani auto, ani zariadenie bytu ani nič? Matematika tiež nie je tvoja silná stránka...
Priateľa zaúkoluj trošku niečím iným ako umývanie riadov a vynášanie smetí - to sú veci, ktoré ty zvládneš s prstom v nose a nezaberú veľa času, on nech radšej vláči nákupy a chodí malú kočíkovať a ty zatiaľ porob doma čo treba. Keď nevie používať hrnce taniere, tak do prdele navar aj na tri dni, potom sa len naloží na tanier a to už ťa snáď nezabije umyť. Ty neznášaš umývanie riadov - no madam ale chcela si byť dospelá a dospelí nerobia len to, čo ich baví, ale hlavne to, čo je potrebné. Ak je to až taký problém, tak si nakúpte jednorazové party taniere poháre vidličky a jedzte tak, potom vždy len vyhodíš a hotovo ( o tom, že je to neekonomické, pomlčím)
Škoda, že si sa neinformovala vopred čo obnáša byť samostatná dospelá a matka, mohla si si ušetriť kopu starostí...

20tatianas
autor
4. júl 2017

Zariadenie bytu bolo za tie peniaze az az vsetko ostalo u mamky a nechce mi to dat keby to popredavam tak vela veci splatim...operacia bola 2500€ ...500€ ntb ktory som si musela kupit skrs skoly a 250€ bol fotak co bola sice blbost ale fotit ma bavi...tak podla vas som mala ist radcsej na potrat? Alebo ako to mam chapat? Mala je to jedine co mam a co ma vie rozosmiat...nemat ju uz sa davno odstrelim...peniaze neminame preto co posiela byvaly aby som na sude vedela vydokladovat kam idu jednou vecou ne milion blockami...priatel s tym suhlasil zarobi dost a taktiez som ja z materskej 300€ vrazala do nakupov domov sama som si to nerozflakala jedine co som si dopriala su letne veci za 50€ lebo som uz nemala co na seba po porode...mam nervy na dranc ze nic nerobi aj ked po nom vela nechcem lebo vzdy ked je doma tak sa hra na pc alebo na telefone a ked mu nieco poviem tak ma nepocuje lebo je zamysleny a musim sa 3x opakovat ...preto ma serie ze aspon nemyje ten blby riad ...umyvacku sme si povedali ze ozelieme ked bude umyvat aby sme byvali blizsko jeho roboty...dal vypoved ..

loginexistuje
4. júl 2017

@20tatianas uprimne v tvojej situacii mozes tak suchat nohami a umyvat po nom nielen riad ale aj wc a prat mu zaprdene slipy s uctou a laskou lebo ho velmi obdivujem ze zije s takou zenou ako si ty a este ta zivi aj tvoje dieta aby si si ty mogla odkladat na vklad u knizku ak by to bol moj syn tak trvam na tom aby ta kopol do zadku a nech sa staras ako vies a ak to urobi tak je vysoka pravdepodobnost ze tvoje dieta skonci v domove lebo taketo spravanie ti nebudu tolerovat ani v krizovom

loginexistuje
4. júl 2017

A inak nechapem kto u vas vari ak zaspinie jeden tanier denne hadam nie priatel co pridez roboty ?

deti95060810
4. júl 2017

No ak ti to s priateĺom nejde, tak len skloniť hlavu a naspäť ku mame aj s prosíkom.... Začiatok máš posratý len čo je pravda - otec dieťaťa je alkoholik a ešte horšie ako žienky píšu, no proste spodina.... Ako si sa mohla s takým "dokonalým inteligentom" už len dať dokopy?

zltalienka
4. júl 2017

@20tatianas Nerátaj s tým, že sa tvoj priateľ zmení. Ak takto funguje celý život, a ani Tvoj príchod do jeho života s tým nič nespravil, tak teraz sa už nezmení - ak nemá žiadny iný vnútorný dôvod na zmenu. Môže sa stať, že po Tvojom ultimáte budeš aj s dieťaťom na ulici.
Ktosi tu napísal, že ste rodina. Podľa mňa nie ste rodina. Ste dvaja nevyzreti sebci, ktori si zhodou okolností môžu navzájom pomôcť - on dá Tebe a Tvojmu dieťaťu strechu nad hlavou a Ty mu budeš robiť "mama hotel" a "spoločnosť v posteli".
Buď to vydržíš kým dieta trosku nepodrastie a šup skoro do práce, alebo azylak. A šetrí si každé €, ešte sa Ti zídu.