Ako vysvetliť dcére, že nemôže byť sama s babkou?

4. apr 2024

Ahojte, ako vysvetliť dieťaťu (3-5) rokov že nemôže ísť samé s babkou na ihrisko, von, na zmrzlinu, spať k nej a podobne.
Svokra sa dožaduje deti ale máme súdne rozhodnutie o styku len v našej prítomnosti...svokra ale stále detí volá, dcéra by aj išla, no ako vysvetliť takému 3 ročnému dieťaťu že nemôže? Ďakujem

ms_green
4. apr 2024

A z akého dôvodu máte súdom určený styk? Možno keby ste dcérke skúsili vysvetliť reálny dôvod?

doris11
4. apr 2024

Ak to máte súdne, skôr by som svokre vysvetlila ako to je a nech ich teda nevolá zbytočne. Veď je to malé dieťa, takému ťažko niečo vysvetľovať ..

petricienka
4. apr 2024

akoze aky dovod mate k tomuto? ved je to jej babka nie nejaka suseda ci kamoskyna mama apod.

sirka9
4. apr 2024

tu treba vysvetľovať hlavne svokre, dieťa to až tak nepochopí. ale určite nejak adekvátne veku, sa to dá.

@petricienka určite to má svoj dôvod, pre nič za nič to nemajú súdom určené ....

autor
4. apr 2024

@ms_green spôsobila dcére zdravotné problémy, úmyselne jej nedala lieky a nevhodné veci, nevieme či by to dcéra pochopila už
@doris11 svokra vždy reaguje že súd jej neurčil že ju nemôže volať
@petricienka vážny dôvod, vďaka babke skoro dcéra zomrela...mesiac bola v nemocnici po tom čo u nej raz zostala

zuza265
4. apr 2024

Ak ma styk vo vasej pritomnosti opodstatnenie (co kedze je to sudne, zrejme ma - napr ze sa nevie z nejakeho dovodu postarat), tak by som to jednoducho vysvetlila aj dietatu. Dieta sa aj tak bude pytat a milionkrat. Treba byt urpimny, jemny primerane veku. 🙂 a aj ked to vysvetlis znova, je jasne ze pride otazka zas 🙂 a to je normalne

januska12323
4. apr 2024

A prečo tam teda nejdeš s ňou keď máte určené vo vašej prítomnosti?

autor
4. apr 2024

@januska12323 veď chodím s ňou ale hovorím o situáciách keď ju volá samu

autor
4. apr 2024

@januska12323 napríklad sme v meste a začne že zajtra pôjdeme tiež na zmrzlinu, aké len my dve rodičia ostanú doma a pôjdeme aj na ihrisko no užijeme si ale či to mama dovolí neviem

doris11
4. apr 2024

Tak ak to je takto tak by som babku asi úplne odpísala, dieťa mi je prednejšie.. súd jej sice nezakázal ju volať ale asi nebude úplne kompletná ked lanari malé dieťa von samé, pritom dobre vie že nemôže.. dieťaťu to môžeš skúšať vysvetľovať úprimne ako to je, ale nemyslím si že to bude úplne chápať. Môj syn v 3 rokoch by to asi nepochopil.

zuza265
4. apr 2024

Ach jo. Boj s protivnou zenou🙄 tak by som tiez dietatu hovorila, ze to nesmu a povedala preco. Ze babka nedava dostatocny pozor a moze sa nieco stat a ze sa bojis a zhodnotil to tak napr aj “doktor” alebo nejak nazvat tu profesiu ak ju pozna - sudca. Ze preto co sa stalo ste sa stretli na sude a proste to nie je bezpecne. A ze toto je kompromis, aby sa mohli stretavat a byt spolu. Ale ze osamote je to nebezpecne prave preto co sa stalo.

autor
4. apr 2024

@doris11 je podaný návrh na zákaz styku, čakáme zatiaľ
@zuza265 skúsim ďakujem

lolita555
4. apr 2024

A čo to stará nechápe ,že kvôli nej bola v nemocnici ?ako nič v zlom ale nikdy by som si už sama dieta nepýtala keby sa mi niečo také stalo.a keď povieš jej že prečo ju pýta či sa nebojí že sa to bude opakovať tak na to čo povie?ako starí ľudia už podrobia kadečo ,nie vždy to myslia tak ako to vypáli ale toto už je naozaj moc .3.5 ročnej ťažko vysvetlis že prečo nemôže.tie práve dôvody myslím.ja by som to nejak neriešila proste nedám a hotovo a keď tak len v mojej prítomnosti

autor
4. apr 2024

@lolita555 nechápe, ťažká povaha žije v tom že deti choroby nemajú lebo za nich také nebolo.....vždy povie že raz zabudla dať malej lieky, nebolo to raz ale celý deň a úmyselne, lebo svokor jej to pripomínal a jemu tvrdila že lieky dala.
Dcéra to takto rázne nechápe, pýta sa prečo nemôže a ťažko mi je to jej vysvetľovať

vyrovnanaosoba
4. apr 2024

Tak keď zase nadhodi dieťaťu takú tému, otázku aj v tvojej prítomnosti, pred babkou dcére vysvetliť, že sama s ňou nemôže ísť, že to nedovolíš a hotovo. A keď sa bude stále pýtať, povedať, že sa bojíš. A potom aj svokre vysvetliť, že si nepraješ aby jej vtlkala do hlavy take veci, lebo dáš zase na súd, o úplne zrušenie styku. Nakoľko ju deptá otázkami na tvoju adresu. Ešte stále za ňu máš zodpovednosť ty.

0kristina0
4. apr 2024

Ja by som bola tvrda a dcere povedala primerane k veku, ze babka zanedbala starostlivost o nu, velmi jej ublizila a preto s nou nesmie byt sama a svokre by som povedala, ze este raz ju bude huckat tak ju vidi naposledy.

banalu
4. apr 2024

3 rocnemu to mozes akokolvek vysvetlovat, ale nepochopi, proste budes za zlu, lebo nedovolis. Ak by predomnou takto rozpravala dietatu "neviem ci mamka dovoli" hned by som povedala, ze nedovolim a ani ocino nedovoli. A potom by som jej medzi nami vysvetlila (nie pred dietatom), ze ak dalej takto planuje hrat na city a manipulovat nase dieta, tak to dieta uz vobec neuvidi ani v mojej pritomnosri. Ak by to bola svokra, tak by jej to takto vysvetlil jej syn.

nikoll29
4. apr 2024

Podla netreba vysvetlovat malej nic, skor by som sa zamerala na to, aby to pochopila svokra. Preco ju neustale vyvolava, ked vie, ze je tam sudne nariadenie? To mi nepride uplne normalne. Ma vsetkych pohromade? 😀 Bez urazky, samozrejme.

777januska777
4. apr 2024

Dcérke by som povedala, ze nemôže ísť s babkou sama, lebo ze babka je už veľmi stará a zabudlivá a ze zabúda, že jej ma dat lieky, ze babku treba už kontrolovať, aby nezabudla. Ze aj dedko ju takto kontroluje a stráži

januska12323
4. apr 2024

Pamätá si ako bola v nemocnici? Vždy keď s tým začne pripomeň dieťaťu čo sa naposledy stalo.

betulinka1
4. apr 2024

Povedala by som babke, že ešte raz bude volať vnučku samú, tak jej dám zákaz styku alebo sa odsťahujme 500km ďaleko od nej. Veď ona to dieťa iba trápi. Malej sa spýtaj, že pamatáš si ako si bola v nemocnici a pichali ti tam injekcie a tak? Tak to bolo kvoli tomu, že bola s tebou babka sama a ja sa bojím aby si nešla do nemocnice. Chceš ísť zase do nemocnice ak budeš s babkou sama? Keď budeš veľká môžeš ísť aj sama. Mala to podľa mňa pochopí na takomto prípade. A tú babku by som už vážne poslala do p..e.

beronsche
4. apr 2024

Ja by som dcere rovno povedala, ze nemozes, lebo babka ti nechce dat lieky a bez nich velmi, velmi ochories.

dadka1997
4. apr 2024

Nedávno tu bolo podobny prispevok, tiez babka teda svorka s muzovej strany zanedbala tak vnučku a isli to dať k sudu lebo dieťa skončilo v nemocnici.. ale tusim to bolo dieťa starsie .. ja si myslim, že ak dieťaťu povieš, že s babkou nemôže ísť sama bez tatu aj mami, tak postupne si zvykne, a svokre treba vysvetlit aby dodrziavala rozhodnutie súdu, inak sa to bude posúvať dalej az k úplnému zákazu

beronsche
4. apr 2024

@dadka1997 podla mna je to ten isty pripad.. 🙂

maranco
4. apr 2024

@beronsche to dievča malo okolo 9 rokov a babka jej nedala lieky na alergiu a tvrdila že ich dievča zobralo

lolita555
4. apr 2024

Tak keď ti berie takto tak nemáš mať prečo výčitky ,dcéra to pochopí časom ,viem že ťa to trápi hlavne voči nej ale tak to nie je sranda také vážne keď sa stalo.a keď vám schvália zákaz styku tak aj tak sa nebude stretávať ,či ?

beronsche
4. apr 2024

@maranco aha, ja si Len pamatam pripad, kedy babka odmietala fakt, ze dieta ma cukrovku a Po jednom pobyte u nej to dieta skoncilo v ohrozenia zivota..
Ale ved na tom v podstate nezalezi..
Kazdopadne takyto clovek ma, podla mna, zrejme psychicku poruchu, inak sa take konanie vysvetlit neda..

dadka1997
4. apr 2024

@beronsche aj mne to tak pride, len v tom pripade to dieta bolo starsie ako pise @maranco ..
Ale je to smutne, keď toto robia babky svojim vnučatkám, miesto toho, čo by im mali modre z neba zniesť a chrániť ich, tak im blížia

dadka1997
4. apr 2024

@maranco ano toto je ono