Ahojte, idem so po radu za kamosku. Riesi taku prekernu situaciu. Pred dvomi rokmi si k sebe domov nastahovala partnera s 2 detmi vo vylucnej starostlivosti. Ona sama ma 2 vlastne mladsie deti z predosleho vztahu. Pointa je, ze sa rozisli. Partner sa odmieta vystahovat s detmi, ze nema kam ist, ale ani nema snahu hladat podnajom. Nehnutelnost je v jej vlastnictve a nie su zobrati. Maju u nej trvaly pobyt. Rada by nasla nejaku win win situaciu. Nechce ich vysupnut hned kvoli situacii, ale nevie donutit ex, aby zacal hladat novy podnajom a ona sa so svojimi detmi neciti dobre vo vlastnom dome. Druhej strane je to fuk. Jeho deti su pubisi, ti ohlad neberu na mladsie deti a este su k nim protivni, lebo vedia, ze sa rodicia rozisli a uz ich nemusia brat ako surodencov. 🤷🏻♀️ Ako to riesit?
A ten chlap kedze mu zverili dve deti,niekde bývať predtym musel.Takže ak sa neodstahuje,tak čo?Bude u nej naveky? On by mal v prvom rade hladat podnájom,aby mu tie jeho deti nevzala socialka,ked ich vyhodí partnerka z domu.
Už mu zrušila trvalý pobyt v jej dome?
1, konzultácia s právnikom
2, súd so žiadosťou o vysťahovanie
@maranco este nie. Moze bez jeho suhladi?
zrušiť trvalý pobyt, pobaliť a vyhodiť, vymeniť zámky, keď bude otec vypyskovať tak pohroziť sociálkou (deti ktoré majú TP na meste/obci by riešili lebo vlastne sú "bezdomovci"). má bohovské šťastie že nie sú manželia. a žiadny súd! nič oficiálne! nie na slovensku preboha 😉 treba to vyriešiť šup šup, ešte aby sa vo vlastnom dome ohliadala na drzých pubišov, keď si má chrániť hlavne svoje malé deti 🙈
Zrušiť trvalý pobyt všetkým trom, do školy napísať riaditeľke, ze deti majú zmenu adresy, momentálne na adrese obce. A škola bude riešiť s rodičmi a možno úradmi. Otec bude musieť riešiť bytovú otázku detí. Bude to drsné.
Zrušiť trvalý pobyt, čím skôr. (Nemusí mat jeho súhlas, je to len jej nehnuteľnosť a nie sú manželia.) Toto vie vybaviť na počkanie. V tom momente je to pre ňu cudzi človek, ktorý absolútne nemá právo u nej bývať, dovidenia. Požiadať o odchod a ak nie, normálne dať vyviesť políciou. Je to cudzi človek, ktorý Ti nechce odist z bytu. Nemá nárok na nič.
Držím jej palce. Nech hlavne kona a nenechá sa takto využívať.
zrušiť trvalý pobyt a zavolať policajtov, že sú tam neoprávnene. Nemajú ani zmluvy ani TP nič.
majiteľ domu môžeme zrušiť trvalý pobyt všetkým osobám okrem manžela-manželky tým až po rozvode
polícia bez súdneho rozhodnutia o vysťahovaní nemá právo niečo urobiť. len dohliadať na verejný poriadok, nie niekoho sťahovať.
Tak ked on si nie je schopy hladat najom, tak ako to chce riesit, jedine ho vyhodit nie?
Dat ultimatum, ze do mesiaca, do konkretneho datumu opusti byt. Potom tam nabehnut s par chlapikmi-vyvliect ich z bytu, vystahovat, vymenit zamky. Dufam, ze jej aspon nieco plati.
@janinque Aj ja by som radšej riešila toto s právnikom, ale zrušiť im trvalý pobyt a dať termín dokedy sa má vysťahovať, to treba urobiť, aby potom netvrdil on niečo iné.
@petronelag
áno zrušiť TP plus dať písomne termín na vysťahovanie.
@mondolina na základe čoho on preukáže, že má právo tam bývať? Nepoučujem ťa, len sa pýtam už tretíkrát na základe akého dokumentu sa preukáže pred policajtmi, že tam má nárok bývať. U cudzieho bez nájomnej zmluvy bez ničoho. Akurát adresa TP v OP, kde ona bude mať papier, že je TP dávno zrušený.
Alebo potom pytat trhove najomne 200e za osobu.
Vlastník nehnuteľnosti môže komukoľvek, kto nemá žiadny vlastnícky vzťah k nehnuteľnosti zrušiť trvalý pobyt, aj bez jeho súhlasu.
Treba ísť zrušiť osobne na obecný úrad.
Nedá sa zrušiť trvalý pobyt manželovi a nezaopatreným deťom vlastníka/spoluvlastníka domu.
Definitivne len pravnik a sud, deti su sice v puberte ale stale malolete a on si je toho zrejme velmi dobre vedomy. Zrusit im trvaly pobyt moze ale dostane ich odtial az sudnou cestou, zial. V tomto su deti chranene a odkedy im tam dala trvaly pobyt uz sa ich len tak lahko nezbavi. Presne pre toto nechcu prenajimat byty ani ked ma byt najomnikom aj dieta..nielen kvoli moznemu poskodeniu interieru nehnutelnosti ale aj kvoli problemom s vystahovanim v pripade neplatenia najomneho. Tak isto patria medzi chranene osoby aj dochodca a ŤZP osoba.
Opýtaj sa v skupine právne poradenstvo. Poradia ti právnici .
Rovnaká situácia nastala u švagra a jeho ex ... Zrušil trvalý pobyt ( záležitosť 5 minút na obecnom úrade ) , a ex už nemala žiadnu ochranu ostávať v dome . Prichádzala opakovane ,a keďže si s ňou nevedel dať rady ,vyhodila som ju vtedy ja ( s dieťaťom a tehotnú ) . Nik s tým problém nemal . Dokonca ženy z upsvar jej hovorili , že sa ms odsťahovať a kvitovali moju aktivitu ,keďže sa potom konečne veci posunuli normálnym smerom
Ja osobne by som mu napísala gmail kde by som mu napísala že sa má vysťahovať k 01. 01. 2025 ak by tak nespravil normálne by som ho vyhodila. Každý normálny človek si vie nájsť podnájom v priebehu 2-3 mesiacov.