Ako toto vyriešiť bez konfliktu?

8. jan 2023

Ja som za očkovanie syna proti HPV, mužovi by to bolo jedno rešpektuje moje rozhodnutie a názory na tému zdravia lebo som zdravotník a aktívne vyhladavam nové a nové studie. On sa do toho tak nevyzná a dôveruje mi v tom. Lenze jeho matka už začala dávat rozumy, že načo a zbytočne a to sa dávajú len dievčatá a je to zbytočne drahé a neviem čo. Ja som jej len povedala že jej vec to nie je, ale už bolo neskoro, konflikt je za rohom a mám pocit že sa z nej zbláznim. Do všetkého sa musí starať, hlavne že keď bol chorý už mi hucala že mu mám dať antibiotiká že som nezodpovedná pri tom to bolo klasické vírusové ochorenie a za týždeň bolo dobre. Samozrejme ja som premudrela, nemám sedliacky rozum a bla bla. Ja by som sa na ňu aj vykašlala, ale ona mi každý deň vypisuje a zisťuje či som to urobila alebo nie. Utajiť sa to nedá, z decka to dostane keď bude chcieť. Čo jej mám povedať aby dala pokoj a zároveň aby som na ňu už nevyletela?

petamich
8. jan 2023

do toho ci dam alebo nedam ockovat svoje dieta mozu kecat presne dve osoby manzel a ja, ja osobne by som svokre velmi asertivne vysvetlila, ze o ockovani svojich deti rozhodla a my si teraz rozhodneme o tom svojom 🤷‍♀️ a ani by som necitila potrebu ju informovat, ze idem davat dieta ockovat a ci som to urobila, na co ste to s nou vobec riesili?

anjelicek26
8. jan 2023

Tak syn je dostatocne stary, aby babke povedal sam, ze sa chce bavit o inych temach, ako je jeho zdravie... Nabuduce odpovedat - riadim sa odporucanim naseho vyborneho pediatra, ale dakujem za radu. Ze sa zaujima, ako sa ma vnuk (ktory bol/je chory) zasa take divne nie je...

kristinka92
8. jan 2023

pani svokra by sa mala viac starať o seba a o svoje zdravie. predpokladám že v tej dobe ked o ockovaniach svojich deti rozhodovala ona, vtedy taká premúdrela nebola, ale v dnešnej dobe ma každý pocit že je expert na všetko. normálne by som jej neodpisala a vybavené, ak by sa starala ďalej tak narovinu povedať ze ju do toho nič a bodka.

autor
8. jan 2023

@petamich asi máte pravdu, kašlem ju nech sa aj rozkraja. Ja som jej to nejak extra na nos nevesela, ale bola u nás keď som telefonovala do lekárne tak sa už vypytovala že čo samozrejme.

kristinka92
8. jan 2023

nabuduce treba povedať že riešiš krem na hemoroidy 😂 či aj k tomu chce niečo dodať

autor
8. jan 2023

@kristinka92 tá by mala čo povedať aj keby jej poviem že chcem telové mlieko

luccija
8. jan 2023

HPV je tak rozšírené, že určite má význam očkovať aj chlapca len o dievčatách a očkovaní sa viac hovorí... Nie je to teraz do určitého veku zadarmo či mierny poplatok?my sme ešte platili plnú sumu.
Asi len na rovinu rozhodli sme sa, že očkovať budeme.ona býva s vami či prečo je o všetkom informovaná?

syslik81
8. jan 2023

a naco jej vesat na nos oskovanie dietata alebo to ake lieky berie ci neberie?dohodnut sa s muzom ze tieto temy sa prd nou riesit nebudu a hotovo ...

sasa1310
8. jan 2023

Nerozumiem, keď sa do všetkého mieša a stará, načo jej hovoríte aké očkovania absolvovalo vaše dieťa, aké lieky berie vaše dieťa? nebude tak chyba niekde u vás, že nie že svokra sa do všetkého mieša, ale vy všetko vešiate svokre na krk

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angel993
8. jan 2023

Keď bude zas písať o očkovanie odpíš jej, že ďakujem, my sa máme dobre a vy ako? Po čase ju to prestane baviť.

siska53
8. jan 2023

Je to vase dieta. Cize o tom rozhodujete vy dvaja.

dadaa1234
8. jan 2023

Nestačím sa diviť, do čoho všetkého sú svokry schopné sa montovať 😲 ja by som na takéto niečo ani neodpisovala, neodpovedala.

tykat
8. jan 2023

Napis jej ze nech to berie tak ze uz je zaockovany.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. jan 2023

@bilberryday ja som sa snažila po dobrom, ale to nejde. A popravde nie som dva krát tolerantná veľa krát má už vytočila a povedala som si svoje

sasa1310
8. jan 2023

keď to nejde, načo jej to vešiate na hlavu, že nejaké očkovanie sa absolvovalo?

stannkal
8. jan 2023

Ja si myslím ze tato situácia nie je dôvod na konflikt. Normálne daj svokre najavo, že sa zariadite ako uznáte za vhodné a tuto tému považuješ za uzatvorenú. Ak bude ona chciet ísť do konfliktu, je to jej rozhodnutie a vypoveda to o jej charaktere. Nie je tvoja povinnosť sa za každú cenu vyhýbať konfliktom, to ťa len bude stáť zbytočne veľa energie a nervov.

kaca222
8. jan 2023

Čím skôr si urobíte poriadok so svokrou, tým lepšie…

ahhola
8. jan 2023

Prečo to ideš do syna pchať, nevidela si dokument, ako gá.dassil "prospe"l tým severankam?

autor
8. jan 2023

@ahhola svokra si to ty? 😂

adrianka2606
8. jan 2023

Kolko druhov HPV virusu existuje a proti kolkym sa ockuje??

adrianka2606
8. jan 2023

Odpoved:
HPV je heterogénna skupina vírusov (je známych viac než 100 typov), ktoré infikujú epiteliálne bunky pokožky a slizníc laryngeálnej a anogenitálnej oblasti.

Dostupné vakcíny
V súčasnosti sú na trhu tri vakcíny proti HPV. Rozsah ochrany je daný počtom typov HPV, proti ktorým vakcína chráni: bivalentný Cervarix (chráni proti 2 typom HPV), kvadrivalentný Gardasil (predtým Silgard, chráni proti 4 typom HPV) a nonavalentný Gardasil9 (chráni proti 9 typom HPV).
Potrebné informácie o vakcínach proti HPV nájdete tu (link na menu-prevencia-očkovanie)

autor
8. jan 2023

@adrianka2606 teraz úplne nerozumiem prečo ste sem skoporovala nejaký text ktorý si každý nájde za štyri sekundy aj sám a vôbec sa to netýka témy.

adrianka2606
8. jan 2023

Lebo je to odpoved, preco sa to svokre tak celom nepaci...
Mne osobne je jedno, kto da alebo neda svoje dieta proti comu zaockovat, ja nie som antivaxer a neriesim co ini rodicia...

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
8. jan 2023

Wow, takto. Kto sa má dať zaočkovať, priateľ, či dieťa? Ak tvoje dieťa, tak svokru jedným uchom dnu druhým von, už keď ste jej to prezradili, tak holt už len tvrdíý gnor čo sa tejto témy týka. A poučiť sa do budúcna - čo svokra nevie, to nebude riešiť... Ak priateľ, hmm, no tak je to jej dieťa, ak je presvedčená, že ho chceš zabiť, tak reakcia je taká aká je 😄.

ahhola
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adrianka2606
8. jan 2023

@sasa1310 Mozno jej to spomenul muz medzi recou a je ohen na streche..