Ahojte,zaujíma ma ako to máte rozdelené pri deťoch,kto koľko času s nimi trávi?Manžel sa so mnou kvôli tomu sa háda.Robi na tri smeny.Ostatny čas je doma,občas niečo spraví okolo domu,alebo vnútri oddychuje.Ja každý deň to isté.Rano do škôlky,utekám do roboty,potom domov rýchlo navariť niečo,zas do škôlky.Doma si porobiť čo treba,hrať sa s deťmi,staršia je školáčka už je ako tak samostatna.Manzel sa venuje deťom približne hodinu denne.Ked má poobednú tak ani ich nevidí.No často sa hada so mnou aby som sa hrala viac s deťmi,že on je unavený chce si aj oddýchnuť.Hodinu sa deťom venuje a má dosť.Len chyba je že aj ja si chcem len tak sadnúť si a nič nerobiť alebo si prečítať niečo na mobile v kľude sama.A to sa mu nepáči.Vecer uspavanie menší chce aby si tato ľahol prinho.Ani to sa neľúbi manželovi,že mám ja uspavat.Obcas si ľahne pri malého,hodinu ležia a nezaspí,aj tak musím potom ja ho uspať.Ako to máte vy,máte vydelene kto koľko času strávi s deťmi?Tiež sa kvôli tomu hádate?
Nie, nehadame sa. Občas si síce treba vymeniť názory, ale na výchove a opatere nášho spoločneho dietata sa podieľame obidvaja. Aj sa zahráme aj sa každý s nim učí, aj vonku chodí. Podľa toho kto je doma a ak ten druhy ma inú robotu, ten druhy sa stará.
Nemáme to podelené, lebo som s nimi sama tri týždne, týždeň čo je doma aj muž, deti sú nonstop na ňom zavesené. Nevadí mu to. Aj s nimi robí okolo domu, aj svoje veci vybavuje, aj nakŕmi, prebali, okupe, aj uspava. Ten týždeň ja len varím a periem, ani neviem že mám deti 😃
Tak prvé čo by som zrušila, je to uspavanie. Za tu hodinu co lezis v posteli by si využila inak. Ja som ten čas využívala na sprchu. Neviem ako veľké máš deti, ale hranie sa s nimi by som tiež obmedzila. Viem ze to je teraz moderné, ja som tak deťom čítala knižky pred spaním, pripadne poobede sme robili nejakú tvorivú činnosť.
My sa deťom venujeme úplne na poly. Ani nechápem, prečo by sa mal jeden rodič menej a druhý viac (pokiaľ je pracovná doba rovnaka)
Nechápem načo treba uspavat deti… však dám do postieľky a hotovo. Keď ho takto navyknete tak ešte veľmi dlho nebudete mať žiadny súkromný život. A rodičia sa hrajú s deťmi? Tak kedysi to bolo tak že deti sa zahrali spolu lebo rodičia mali povinnosti.
Mám,sl tiež pracuje na tri smeny a s deťmi je stále keď som v práci ja. Ja robím na polovičný, pri deťoch sa striedame.
Ak sme obidvaja doma, tiež má pokoj jedine na WC, niekedy ani to nie, lebo sú mu v pätách 🤣🤣🤣
Ja mám 44 a niekedy také že hrať sa s deťmi nebolo vždy sme sa hrali samé mama nám raz za čas prečítala rozprávku u babky keď sme boli lietali sme po dvore nehrala sa s nami robila si svoje dom záhrada zvieratá...teraz sa tým deťom venuje až moc podľa mna
Nemáme to podelené. Väčšinu času s nimi trávim ja - manžel má časovo veľmi náročnú prácu a plno povinností navyše. Keď je doma, tak sa venuje - aj prebalí, nakŕmi, uspáva, kúpe, ide k Dr., do škôlky/školy po nich atď. Ale času má veľmi-veľmi málo.
My ani jeden nežijeme život pre deti ale život s detmi.. keď sa nám chce sa s nimi zahráme, keď nie, tak nie.. keď robíme jedlo, spravíme pre všetkých a jeme, odkedy som začala chodiť do roboty mame všetci svoje prava ale aj svoje povinnosti, už to ani neberiem ako staranie sa o deti, staráme sa všetci spolu o seba 😂 keď bude treba robiť úlohy a desiatu, budeme to robiť nejak na striedačku, ale inak nemám pocit, že by to bolo nejaké brutálne staranie sa, 90% činnosti robia deti úplne samé bez mojej asistencie, mám dve škôlkarky
@nadazdi U nás sú deti prvoradé.Maju 3 a 10 ,staršia sa zahrala aj sama keď potrebovali sme insie porobiť,no menší sa ešte nezabavi sám.Pri ním častokrát nemám čas na seba,a na svoje záľuby.
Tak to je už tvoj problém 🤣 ohybaj ma mamko, pokial som ja Janko.. moje deti si po sebe upracú keď sa dohrajú, odložia taniere keď sa najedia, oblečú sa, vyzleču, prezleču, jedine čo im pomáham tak s vecami v kúpeľni.. starám sa o ne na 100% keď sú choré, ale to sa aj o muža a aj muž o mna, každopádne pokial sú zdravé, tak žijú plnohodnotný život ako členovia domácnosti a nerobím nikomu slúžku, majú 2 a 4 roky.. netvárim sa že som nenahraditeľná, som rovnako nahraditeľna ako aj ty
Nemyslím že by deti mali byť prvoradé a len sa im točiť kolo zadku...deti sa musia vedieť aj zahrať musia sa vedieť aj nudiť aj samostatnosti im treba...máš 10 ročnu veď to je už veľká baba tak ti tiež môže pomoct
@nadazdi To robia aj moje úpracu po sebe tanier dajú do dresu.Lebo od mala som ich do všetkého zapriahla.No ja píšem o hraní že sa sami nezahrajú,musím sa venovať a hrať sa s nimi.Ako píše
@slavomira236 nevedia sa nudiť,keď sa nudia tak malý mrnci plače a chce aby sme sa s ním hrali.
Ale hranie s deťmi nie je staranie sa o dieťa.. hranie s deťmi je HRANIE s deťmi a keď to robíš nasilu, tak to nemusíš ani robiť lebo to potom žiadne hranie ani nie je.. ja sa s mojimi deťmi tiež hrám, naháňačky, schovku, pexeso, ale preto, že sa chcem hrať a rada sa hrám.. avšak keď sa mi nechce tak sa mi nechce, vezmú si puzzle alebo stavebnice a stavajú si.. veď cely deň sú v zariadeniach, v kolektíve, tie 4 hodinky čo sú so mnou sú schopné prehrať sa samé, niekedy stačí poradiť im hračku na hranie, veď ich majú 300 a myslím, že aj tvoje deti nemajú ako hračku len vás rodičov
Nie. Vieme sa dohodnut.Celkom sa vieme vcitit jeden do druheho a vieme,kedy jeden ci druhy ma dost a potrebuje oddychnut.