Aj vám sa to stáva? Permanentne mám pocit, že som v sklze - v práci aj v osobnom živote. Ak mám 8 hodín pracovať (plus hodina cesta), 8 hodín spať (plus 3 hodiny dokopy ráno a večer na prebudenie, na hygienu, jedlo atď), ostanú mi tak 4 hodiny na zábavu, vzťahy, zdravý životný štýl, starostlivosť o domácnosť, o seba, koníčky, zabezpečenie obživy a iného okolo života, ničnenetobenie-aj to treba, ako napríklad čítať MK. A to vás asi zdvihne zo stoličky, že nemáme ani s mužom ešte deti, takže čo sa vlastne sťažujem 😁 Dajte tipy ako sa vyrovnávate s tým, ak nestíhate!
@maranta_leuconeura stíham. Co musím, čo nemusím, odložím na inokedy alebo pre nechám manželovi. 🤔
@maranta_leuconeura napríklad nákup na týždeň,nespí až osem hodín,upratujú čo najmenej alebo po práci a voľné dni len užívaj
@maranta_leuconeura a tri hodiny večer a ráno na ogabanie a prebudenie je strašne moc,musíš si svihnut
už nerobím 8 hodín a málokedy spím 8 hodín 🤷 ale zato 2 hodiny denne športujem
Stačí si určiť priority.
Hlavne som sa neodsťahovala do satelitu, že by som musela dochádzať do práce hodinu 😉 cesta do práce mi trvá 20 minút, v okolí mám komplet vybavenosť, za 24 hodín stihnem niekedy viac ako treba. Všetko je otázka priorít.
@minenkak naozaj? Rano hodina kym vstanem a odidem z bytu - hygiena, ranajky. Vecer priprava vecere, jedlo, sprcha, ulozit sa do postele a zaspat, dve hodiny mi na to nepripadaju vela teda 🤔
Vies co aj ja som to takto brala, ked som zacala pracovat a nemala deti, ze nemam cas na nic. Vsetko nejako dlho trvalo a teraz, ked mam 2 deti a chodim do prace to nejako lepsie stiham. Urcite sa treba trosku zefektivnit. A co nestihnem proste nie je urobene a hotovo. Nehovorim, toho oddychu a nic nerobenia by chcelo viac, ale mam deti cize sa neda.
Aj baran si zoberie na rohy len toľko koľko unesie Človek ( poniektory) sa to ešte nenaučil.
Takže stačí sledovať prírodu...
Kym som nemala deti, aj ja som si myslela, ze na nic nemam cas
Teraz ho nemam naozaj
@malasandrika tu hodinu ratam za cely den, tam plus spat, pol hodina max od dveri k dveram, na BA je to celkom slusne este. Do satelitu by som nesla ani ja v zivote 😉
@maranta_leuconeura ráno hodina na toto?Proste si pomalá,jedlo nech robí aj muž a ty sa osprchuj
@maranta_leuconeura a skús robiť 12 hodín 😁
@maranta_leuconeura asi viem, čo myslíš.. málo času na život, veľa času na prácu, je v tom nepomer
No si rozpistana zatial 🙂, pri detoch jednoducho musis, ja to stale hovorim, ze je to uplne ina dimenzia fungovania, nastavenia mysle, tela ked mas deti. Ale ako si kto spravi tak ma 🙂. V kazdej situacii sa musis vynajst, inak to nejde.
@maranta_leuconeura veru, si pomalá 🤷🏻♀️ hlavne ráno a večer. Mne na 'uloženie sa do postele a zaspať' stačí 5 minút 😄 môj drahý by ti povedal, že mám ešte jednu nohu na zemi a už spím 😛 ale najskôr to bude tým, že mám deti a čas na seba akurát tak vo vani. Dnes k tomu všetkému bežnému pribudlo aj rodičovské a to som už fakt K.O. Možno zaspím aj do dvoch minút 🙂 a hej, nespím 8 hodín.. možno tak 6.. Tvoje 4 hodiny na zábavu a koníčky sú pecka. Úplne vážne.
Fuuu, no musim sa pridat k väcsine, si naozaj pomala alebo pohodlnna, neviem.
To bude aj tym ze nemas deti ako sama pises takze mas na vsetko ,,cas" a nejdes za pochodu ale lazo plazo .
Bezdetny maju casu ,,najmenej" ale to zistia az neskor pri detoch 😃...
Ja za mladi (vtedy 2deti malé), som vstala o 4,00 o 4,30 mi išiel autobus. Za ten čas som stihla sprchu, obliecť sa, hodiť jedlo do taška a 10 minút svižnej chôdze na autobus.
@nikaeli to nie su 4 hodiny len na zabavu a konicky, pisala som tam aj ine veci 😉 to by boli hodiny len pre mna, keby som zila v palaci, kde by sa o vsetko ostatne ohladom obzivy a byvania staralo sluzobnictvo. Takto mame cast povinnosti ja cast muz, nikto to za nas neurobi. Ale chapem. A spanok naozaj nie je nieco, co mozem vypustit, nie je to ani zdrave a ani tak neviem fungovat (na rozdiel od inych, ktorym zavidim).
stiham ked mam dovolenku, alebo PN, inak tristvrte dna v tahu v robote
@maranta_leuconeura a čo potrebuješ doma toľko robiť keď ste iba dvaja
Veci, ktoré musím, ale zároveň ma nejak nebavia sa snažím odbiť čo najefektívnejšie a najrýchlejšie. Tj. napr. taká domácnosť - efektívne zorganizovaná, čo najviac šikovných pomocníkov (umývačka, robotický vysávač, manžel 😝 skrátka také veci, čo to spravia za teba 😁).. Starostlivosť o seba taktiež, čo ma baví v tom sa piplem dlho, čo ma nebaví ale "musím"/chcem to sa snažím hľadať lepšie efektívnejšie alternatívy.
Čo sa týka práce za mňa by malo byť cieľom buď znižovať počet h v práci a/alebo mať prácu, ktorá nie je pre človeka úplne prácou, ale skôr hobby, relax, vášeň... Čo viem že nie je jednoduché, ale ideálny cieľový stav pre mňa áno 🙂
A pomalá, nepomalá, za mňa ako si kto zariadi tak aj má. Od otvorenia očí po odchod z bytu mi to vie trvať do 15 minút, ale kľudne aj vyše hodinky. Je to o prioritách všetko. Kto sa chce naháňať, nech sa naháňa. Kto chce žiť pomalšie, nech žije. Hlavne tie priority a skúšať si rozvrhnúť ten deň, tak aby si s ním ty spokojná.
@maranta_leuconeura nič nestíham...celý život mám taký pocit. 🤪 Som chronicky meškač a nestihač.. vždy mi chyba aspoň hodina/ deň/ týždeň.. zrejme mám aj sklon k prokrastinácii.
Už som si zvykla a tak si šťastne nestíham životom.. 😁
Ale súhlasím s názorom, že si musíš určiť priority. Nedá sa ísť dlhodobo na 100% a mať všetko dokonale.
@maranta_leuconeura ty nám to píšeš tak, ako keby sa o naše deti starali pestúnky a upratovali, či varili nám slúžky 🤷🏻♀️ so staršími deťmi sa už treba aj učiť. My napr nemáme varené večere. Nemáme denne vyluxovaný byt. A ver, že by som rada spala 8 hodín, ale jednoducho to nejde.. Keby som nemala deti, mala by som toľko voľného času, že ani neviem, čo by som robila. Ale určite by som každý deň neupratovala a nevarila. Asi máš chybne nastavenú 'logistiku' 🤷🏻♀️ na čo konkrétne ti chýba čas?
@mama_ trápne komentáre si nechaj pre iné. My sa rozprávame o Bratislave, nie o dedinách. Jasné, že sa stane, že v zápche idem do práce dlhšie, ale bežne teda hodinu nechodím. Nie som tela, ktoré si kupovalo nehnuteľnosť na okraji Bratislavy a všade mi to trvá hodinu. Tak kľud 😉
Hodinu sa rano chystat? Za hodinu mam rano nakrmenych 16 kralikov,morca,prasa,2macky,dvoch psov,nachystana desiata dcere a muzovi,umyta,oblecena,namalovana 🤣 zatial zvladame dceru,pracu,dom a farmu.a nemam dom taky,ze by sa dalo jest z dlazky ( aj ked prasa zhe aj to),ale na spanok si cas najdem to u mna musi byt
@maranta_leuconeura urob si dieťa, pôjdeš na materskú a možno budeš stíhať všetko alebo aj nie, podľa toho, či bude dieťa kľudne a spave alebo uvrieskane a nespave. Proste čo stihnem, to stihnem. Čo nestihnem, odložím na neskôr. 😁