Ako stíhate život za 24-hodinový deň?

maranta_leuconeura
14. nov 2024

Aj vám sa to stáva? Permanentne mám pocit, že som v sklze - v práci aj v osobnom živote. Ak mám 8 hodín pracovať (plus hodina cesta), 8 hodín spať (plus 3 hodiny dokopy ráno a večer na prebudenie, na hygienu, jedlo atď), ostanú mi tak 4 hodiny na zábavu, vzťahy, zdravý životný štýl, starostlivosť o domácnosť, o seba, koníčky, zabezpečenie obživy a iného okolo života, ničnenetobenie-aj to treba, ako napríklad čítať MK. A to vás asi zdvihne zo stoličky, že nemáme ani s mužom ešte deti, takže čo sa vlastne sťažujem 😁 Dajte tipy ako sa vyrovnávate s tým, ak nestíhate!

janickacrazy
14. nov 2024

@maranta_leuconeura urob si dieťa, pôjdeš na materskú a možno budeš stíhať všetko alebo aj nie, podľa toho, či bude dieťa kľudne a spave alebo uvrieskane a nespave. Proste čo stihnem, to stihnem. Čo nestihnem, odložím na neskôr. 😁

kavasmliekom
14. nov 2024

@maranta_leuconeura stíham. Co musím, čo nemusím, odložím na inokedy alebo pre nechám manželovi. 🤔

minenkak
14. nov 2024

@maranta_leuconeura napríklad nákup na týždeň,nespí až osem hodín,upratujú čo najmenej alebo po práci a voľné dni len užívaj

minenkak
14. nov 2024

@maranta_leuconeura a tri hodiny večer a ráno na ogabanie a prebudenie je strašne moc,musíš si svihnut

zuzanka.zuzu
14. nov 2024

už nerobím 8 hodín a málokedy spím 8 hodín 🤷 ale zato 2 hodiny denne športujem

januska12323
14. nov 2024

Stačí si určiť priority.

malasandrika
14. nov 2024

Hlavne som sa neodsťahovala do satelitu, že by som musela dochádzať do práce hodinu 😉 cesta do práce mi trvá 20 minút, v okolí mám komplet vybavenosť, za 24 hodín stihnem niekedy viac ako treba. Všetko je otázka priorít.

maranta_leuconeura
autor
14. nov 2024

@minenkak naozaj? Rano hodina kym vstanem a odidem z bytu - hygiena, ranajky. Vecer priprava vecere, jedlo, sprcha, ulozit sa do postele a zaspat, dve hodiny mi na to nepripadaju vela teda 🤔

mer12
14. nov 2024

Vies co aj ja som to takto brala, ked som zacala pracovat a nemala deti, ze nemam cas na nic. Vsetko nejako dlho trvalo a teraz, ked mam 2 deti a chodim do prace to nejako lepsie stiham. Urcite sa treba trosku zefektivnit. A co nestihnem proste nie je urobene a hotovo. Nehovorim, toho oddychu a nic nerobenia by chcelo viac, ale mam deti cize sa neda.

janinah
14. nov 2024

Aj baran si zoberie na rohy len toľko koľko unesie Človek ( poniektory) sa to ešte nenaučil.
Takže stačí sledovať prírodu...

hederamonstera
14. nov 2024

Kym som nemala deti, aj ja som si myslela, ze na nic nemam cas
Teraz ho nemam naozaj

maranta_leuconeura
autor
14. nov 2024

@malasandrika tu hodinu ratam za cely den, tam plus spat, pol hodina max od dveri k dveram, na BA je to celkom slusne este. Do satelitu by som nesla ani ja v zivote 😉

minenkak
14. nov 2024

@maranta_leuconeura ráno hodina na toto?Proste si pomalá,jedlo nech robí aj muž a ty sa osprchuj

janai1
14. nov 2024

@maranta_leuconeura a skús robiť 12 hodín 😁

lllaila
14. nov 2024

@maranta_leuconeura asi viem, čo myslíš.. málo času na život, veľa času na prácu, je v tom nepomer

samkolea
14. nov 2024

No si rozpistana zatial 🙂, pri detoch jednoducho musis, ja to stale hovorim, ze je to uplne ina dimenzia fungovania, nastavenia mysle, tela ked mas deti. Ale ako si kto spravi tak ma 🙂. V kazdej situacii sa musis vynajst, inak to nejde.

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikaeli
14. nov 2024

@maranta_leuconeura veru, si pomalá 🤷🏻‍♀️ hlavne ráno a večer. Mne na 'uloženie sa do postele a zaspať' stačí 5 minút 😄 môj drahý by ti povedal, že mám ešte jednu nohu na zemi a už spím 😛 ale najskôr to bude tým, že mám deti a čas na seba akurát tak vo vani. Dnes k tomu všetkému bežnému pribudlo aj rodičovské a to som už fakt K.O. Možno zaspím aj do dvoch minút 🙂 a hej, nespím 8 hodín.. možno tak 6.. Tvoje 4 hodiny na zábavu a koníčky sú pecka. Úplne vážne.

ivik4
14. nov 2024

Fuuu, no musim sa pridat k väcsine, si naozaj pomala alebo pohodlnna, neviem.
To bude aj tym ze nemas deti ako sama pises takze mas na vsetko ,,cas" a nejdes za pochodu ale lazo plazo .
Bezdetny maju casu ,,najmenej" ale to zistia az neskor pri detoch 😃...

janettdamian
14. nov 2024

Ja za mladi (vtedy 2deti malé), som vstala o 4,00 o 4,30 mi išiel autobus. Za ten čas som stihla sprchu, obliecť sa, hodiť jedlo do taška a 10 minút svižnej chôdze na autobus.

maranta_leuconeura
autor
14. nov 2024

@nikaeli to nie su 4 hodiny len na zabavu a konicky, pisala som tam aj ine veci 😉 to by boli hodiny len pre mna, keby som zila v palaci, kde by sa o vsetko ostatne ohladom obzivy a byvania staralo sluzobnictvo. Takto mame cast povinnosti ja cast muz, nikto to za nas neurobi. Ale chapem. A spanok naozaj nie je nieco, co mozem vypustit, nie je to ani zdrave a ani tak neviem fungovat (na rozdiel od inych, ktorym zavidim).

zobaka
14. nov 2024

stiham ked mam dovolenku, alebo PN, inak tristvrte dna v tahu v robote

minenkak
14. nov 2024

@maranta_leuconeura a čo potrebuješ doma toľko robiť keď ste iba dvaja

wolf_
14. nov 2024

Veci, ktoré musím, ale zároveň ma nejak nebavia sa snažím odbiť čo najefektívnejšie a najrýchlejšie. Tj. napr. taká domácnosť - efektívne zorganizovaná, čo najviac šikovných pomocníkov (umývačka, robotický vysávač, manžel 😝 skrátka také veci, čo to spravia za teba 😁).. Starostlivosť o seba taktiež, čo ma baví v tom sa piplem dlho, čo ma nebaví ale "musím"/chcem to sa snažím hľadať lepšie efektívnejšie alternatívy.
Čo sa týka práce za mňa by malo byť cieľom buď znižovať počet h v práci a/alebo mať prácu, ktorá nie je pre človeka úplne prácou, ale skôr hobby, relax, vášeň... Čo viem že nie je jednoduché, ale ideálny cieľový stav pre mňa áno 🙂
A pomalá, nepomalá, za mňa ako si kto zariadi tak aj má. Od otvorenia očí po odchod z bytu mi to vie trvať do 15 minút, ale kľudne aj vyše hodinky. Je to o prioritách všetko. Kto sa chce naháňať, nech sa naháňa. Kto chce žiť pomalšie, nech žije. Hlavne tie priority a skúšať si rozvrhnúť ten deň, tak aby si s ním ty spokojná.

beronsche
14. nov 2024

@maranta_leuconeura nič nestíham...celý život mám taký pocit. 🤪 Som chronicky meškač a nestihač.. vždy mi chyba aspoň hodina/ deň/ týždeň.. zrejme mám aj sklon k prokrastinácii.
Už som si zvykla a tak si šťastne nestíham životom.. 😁
Ale súhlasím s názorom, že si musíš určiť priority. Nedá sa ísť dlhodobo na 100% a mať všetko dokonale.

nikaeli
14. nov 2024

@maranta_leuconeura ty nám to píšeš tak, ako keby sa o naše deti starali pestúnky a upratovali, či varili nám slúžky 🤷🏻‍♀️ so staršími deťmi sa už treba aj učiť. My napr nemáme varené večere. Nemáme denne vyluxovaný byt. A ver, že by som rada spala 8 hodín, ale jednoducho to nejde.. Keby som nemala deti, mala by som toľko voľného času, že ani neviem, čo by som robila. Ale určite by som každý deň neupratovala a nevarila. Asi máš chybne nastavenú 'logistiku' 🤷🏻‍♀️ na čo konkrétne ti chýba čas?

nafka0483
14. nov 2024

@minenkak Utriet prach, povysavat, pozmyvat, dat prat, susit, zehlit, varit, umyt riad (pustit umyvacku), navarit, nakupit, umyt kupelnu, kuchynu... to sa robi len ked su doma viaceri ludia ako dvaja? Alebo len ked su deti? 😁

malasandrika
14. nov 2024

@mama_ trápne komentáre si nechaj pre iné. My sa rozprávame o Bratislave, nie o dedinách. Jasné, že sa stane, že v zápche idem do práce dlhšie, ale bežne teda hodinu nechodím. Nie som tela, ktoré si kupovalo nehnuteľnosť na okraji Bratislavy a všade mi to trvá hodinu. Tak kľud 😉

misulka22
14. nov 2024

Hodinu sa rano chystat? Za hodinu mam rano nakrmenych 16 kralikov,morca,prasa,2macky,dvoch psov,nachystana desiata dcere a muzovi,umyta,oblecena,namalovana 🤣 zatial zvladame dceru,pracu,dom a farmu.a nemam dom taky,ze by sa dalo jest z dlazky ( aj ked prasa zhe aj to),ale na spanok si cas najdem to u mna musi byt

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz