Baby ktoré máte muža, ktorý je škriepny a užíva si keď vás vytočí do nepríčetna … nemáte nejaký overený recept na ignoráciu? On nemá problém do mňa rýpať pred deťmi. Dnes mi zadrel pred deťmi že som horšia ako učiteľka.
Nežila by som s mužom, ktorý má hádky ako hobby a cielene ich vyvoláva… ale u mňa by si na svoje neprišiel - buď by som odpapuľovala tak, že by ešte tri dni plakal v pivnici alebo by som ho ignorovala. Akurát že tu sa dostávame zas na začiatok môjho príspevku - čo mám z takého vzťahu? Lepšie bez neho 🤷♀️
Nedať sa vytočiť, počítať do sto, odísť z miestnosti.
Ale keď ta vytočí, že zadre, že si horšia ako učiteľka, porucha nebude len na vysielači. Na hádku treba dvoch.
tu bude problem v tvojej sebahodnote, ktory ti odraza...predpokladam, ze aj on ho ma
Zo zaciatku urcite odosobnit sa. Ked ma niekto s tebou problem je to jeho problem. A este velmi dobre pomaha pritakat mu. Vtedy mu zoberes "vietor z plachiet". Ale nie urezenym sposobom ale s usmevom v klude, "Ano som horsia ako ucitelka".
Pokial sa ta nejaka poznamka dotkne tak ti to ukazuje, ze nemas nieco v sebe vyriesene. Treba patrat preco sa ma tato poznaka dotkla. Je to praca sama na seba velmi narocna a aj dlha ale da sa to.
@lauriik na neho toto nefunguje. Keby mu poviem áno som horšia ako učiteľka, ďalej by ma takto znevažoval a aj učiteľov. To ako potom budú deti v škole rešpektovať učiteľov a mňa doma keď má on také reči?
Recept, ako sa nedat vytocit?
Recept na ignoraciu?
Skoda. Podla mna potrebujes skor recept na to, ako vzajomne s respektom komunikovat.. Ale tak to je moc zlozite, jednoduchsia je ignoracia 😉😉
@viestta nedá sa s ním fungovať tak že sa s ním nebavím úplne. Má na starosti ráno vstať a urobiť nejaké veci kým ja kojím, no žiaľ je nezodpovedný a stále si robí po svojom. To mám tomu dieťaťu vytrhnúť cecek z úst s ísť sa s ním hádať či poriadil ostatné deti? Najradšej už všetko robím sama, aby bol kľud.
A čo je na tom, že robí po svojom? Hlavne, že spraví.
@marzuz89 taký recept už nehľadám, na neho nič neplatí, on má svojeho Boha.
@viestta nespraví… deti nervózne lebo on si vstane ako chce a kedy chce… a potom si ide von na pol dňa a mña nechá nech sa aj roztrhám čo za ním stále všetko “žehlím” .
Pozri narobila si si s nim deti tak trp. Co ti na to povedat. On vsetko zle,ty najlepsie, ideal aby robil vsetko iba ako tebe vyhovuje, radsej si spravis sama. Tak si rob. Mne keby niekto 2x vytkol ako nieco robim uz by ma ani nehlo. Tak trosku sa nad sebou zamysli.
Myslim ze ta ucitelka bolo este fajn, pripadas mi ako teroristka.
@eeffka nie ako robí ale ako nerobí ;)
No ale to je tvoja chyba. Mala si si ho včas vycvičiť. Deti sú rovnako jeho ako tvoje. Domácnosť je rovnako jeho ako tvoja. Nemala si dopustiť, že pánko si vegeti a ty makáš ako fretka. Co si si zobrala to máš. Ani môj nebol naučený a naučil sa. Až sa jeho mama čudovala, že už dokáže aj navariť.
No a hádka i nič nevyrieši. Ani krikom. Máš doma jedno decko navyše, tak alebo ho výchova aby bol užitočný, alebo ho budeš obskakovat až do smrti. A tvoje deti budú mať vzor. Raz sa ti nevesty poďakuju. A dcéra a tom nebude ináč ako ty.
veď si vedela, koho si si zobrala, či? Dobrovoľne si s ním mala deti, prečo si sa hrnula do druhého, keď ste nemali zabehnuté spolužitie, ktoré by vyhovovalo obidvom, pri jednom? Pomôže len nehádať sa, nedať sa vtiahnuť do hádky, pri hlúpej a uštipačnej poznámke sa usmiať, možno podotknúť - keď myslíš a nereagovať. Viem, je to nesmierne ťažké, ale dá sa to naučiť, spočiatku pre teba bude možno ľahšie odísť z miestnosti.
@elizabet173 skúsim ďakujem. Postupne sa vyfarbil.
Obrat to na zart, pokial ti nehovori horsie veci a nebud vztahovacna.
Ja som raz použila slovíčko,,už si skončil?,, A odišla som do kuchyne,som myslela že bude mať infarkt ako som ho naštvala,ale zabralo to.
A ako mu oznis, že ma niečo spraviť? Ono v istom pohľade sú chlapi krepi, oni sa nedovtipia, oni potrebujú jasnú inštrukcie. Ak treba umyť riad, tak im to treba oznámiť. Neziaoat, ale dat jasnú inštrukcie. Umy riady, ja idem zatial prebaliť. Ďakujem. Daj deťom raňajky, ja sa idem osprchovať. Idem s deťmi von, ty zatiaľ povysavať. Chod s deťmi von, ja budem zatiaľ žehliť. Alebo druhá možnosť je dat mu na výber. Umyjes riady alebo pôjdeš deti ulozit spat?
Drobnými krocikmi a bez hádok sa dá aj chlap "prevychovay", len treba k tomu vôľu.
@macalau snívam o tom, že by aj u nás také pomohlo. Už keď ho nevládzem počúvať poviem už dosť zo zúfalstva a on si ide ďalej si hundre do bezvedomia a vie že to neznášam keď to deti musia počúvať. Snažím sa zamedziť akýmkoľvek “stretom” aby deti mali kľud no dnes ma už dopálil. Som tak psychicky vyčerpaná z neho a z jeho škriepok že fakt už radšej od neho nič nechcem a snažím sa spoľahnúť len na seba ak to čo i len troška ide. Žerie ma ako sa tvári ako najlepší tatko a pri tom nás doma týra.
@viestta u neho to nie je že nevie, on vie a kašle na to. Kašle na to že každý deň máme nejaký režim aby som to potom keď odíde stíhala sama z deťmi. On si ide svoje a potom si odíde na turistiku. Tak keď sa chce už flakat, nech si porobi aspoň ten základ.
Lenže tým, že sa spolieha len na seba dosiahol co chcel. On ma veget, a už ani nič od neho nechceš. Prestaň ho obskakovat, prestaň robiť za neho.
@viestta on vie, že mu to po rodičovskej spočítam. Zostane sám s nech si žije ako chce. Mal šancí dosť. Ja sa snažím budujem, makám od rana do večera a on mi zadre dnes pred deťmi aká rodina? Takú rodinu, radšej žiadnu. Je to úbožiak. Toto mu neprejde že mi rozbíja rodinu a zdravie nás všetkých. Toto nie.
možno by som ešte skúsila, ak zadrie, že si horšia ako učiteľka mu zbraň zbraň z rúk tým, že by som mu povedala - a vieš, že máš možno pravdu? A rozosmiala by som sa. Teba ale asi viac hnevá to, že sa doma nejako nepretrhne a odíde preč. Odíď aj ty, nemusí to byť na turistiku, choď na návštevu, na kávu, alebo len prejsť sa. Deti sú ja jeho.
Tak ty si už rozhodnutá, že tomu ani šancu nechceš dat. Tak sa nedaj vytočiť. Proste počítaj. Tie necelé tri roky co ti ostávajú sa napocitas veľa krát. No a potom mu to spočítas.
Najskor som ti chcela napisat,ze chlapa treba prevychovat,ale ako tak citam,tvoj je taky debil,ze jeho neprevychova nikto. To su tie ojedinele kusy,narcisy hadave,ktori su spokojni,len ked su hadky okolo nich,oni nevedia zit v harmonii a pokoji. Musi to byt velmi vycerpavajuce.
@elizabet173 nie mňa najviac hnevá ze nám robí doma peklo a deti ma potom nerešpektujú a keď už nerobí tak aspoň nech nám dá pokoj.
1. Prepočuješ
2. Uzemníš ho
3. Odídeš