Ako sa k vám správajú vaši muži v rôznych situáciách?

lady511
23. feb 2016

Zaujímalo by ma ako sa.k vám správajú vaše.mužské.polovičky, ,napr.keď.ste choré doma,,zavolá.vam? Keď.príde domov spýta sa.ako.sa cítite,,teda je tam záujem veľký alebo minimálny? Ako.komunikuje po príchode z.práce? Rozprávate si zážitky z.práce,dennú rutinu?často vám telefonujú, ,chcú váš.počuť? Ide o to že ma zaujíma ako to.je v iných rodinách, ,my sme akosi stále ticho,,momentálne som chorá,,dosť silný zápal priedušiek, plus dcérku.mám doma.aj.ona je chorá,,žiadny záujem,,ani telefonát jediný čo.mi.dnes.zavolal či mu prišla dobierka som z toho frustrovana

mamka_danka
23. feb 2016
Používateľ mamka_danka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamka_danka.

Ku mne sa nastastie moj manzel sprava pozorne. Rano sa budime spolu pretoze on sa chysta do prace a ja zase syna do skolky takze to sme spolu. Potom mi vzdy poobede zavola, ze kedy pride z roboty a co budeme vecer robit. Ja sa fakt stazovat nemozem aj ked male hadky su v kazdom manzelstve a tiez aj v nasom

lady511
autor
23. feb 2016

@mamka_danka závidím v dobrom

luciferkax
23. feb 2016

Teraz máme "horšie" obdobie, ale aj tak si aspon počas dna zavoláme, napíšeme, aj ked nie som chorá :/ ked príde z práce a som unavená, vezme deti, môžem spať.... aj ked, večery trávi skôr pri telke ako pri rozhovore so mnou :D no on ni eje extra komunikatívny, tak mu odpúšťam :D

mandala77
23. feb 2016

@lady511 muži tak nefungujú veľmi, tak fungujú ženy, že si potrebujú zavolať, vedieť ako sa má a tak. Ak to potrebuješ, tak mu to povedz, ale na porozprávanie ti budú aj tak najlepšie kamarátky. Muži sú proste inak nastavení.

danika999
23. feb 2016

my sme v kontakte casto aj pocas dna ked niesme spolu..ale dakedy je tiez nechapavy kym mu rovno nepoviem co a ako.ze je mi zle, pomoz mi, urob mi caj atd..nie vzdy, ale ked viem ze ma toho vela na hlave tak do neho nebabrem..aj ja som bola vo faze ze som cakala co urobi a oni su ini ako my..ziadna empatia v tomto smere 🙂 takze narovinu treba asi..mozno skus ty byt prva co nadviaze kontakt..napr smskou ako sa mas..my robime to a to..

katkakovac
23. feb 2016

@lady511 prečo tieto otázky neadresuješ svojmu mužovi? Nie výčitkami, ale normálna, slušná debata, že ťa to trápi. Možno on to berie takto ako samozrejmosť a vôbec netusí, že tebe to vadí. Ženy a muži majú úplne odlišné vnímanie a rozmýšľanie. Tým, že sa spolu nerozprávate, tak nie je šanca zistiť, že to tomu druhému vadí. Alan a Barbara Peasoví píšu o tom krásne a vtipné knihy. Mne pomohli veľmi zlepšiť našu komunikáciu. Boli sme spolu ale zároveň každý sám. A bolo to o ničom. Dnes sa rozprávame o všetkom, aj keď nemáme na seba veľa času. Muž sa zaujíma o mňa aj o syna, sme v kontakte cez messenger. CHce to popracovať na sebe, komunikácii, vzťahu....

luciferkax
23. feb 2016

@danika999 presne, chlapom treba narovinu povedať, že: zober deti, idem spať :D :D alebo "som chorá, navar mi čaj" :D :D

zuzankasm
23. feb 2016

U nas je to napodobne. Ked som chora ja,alebo mala,mm nam vie volat aj kazdu hodinu...A teraz som momentalne tehu,tak to my mi aj hodinky s vodotryskom doniesol keby som chcela 😀 Ale nie, z a do prace chodime spolu,a stale sa rozpravame,co nas caka,a poobede ako sme sa mali...Zaujimame sa jeden o druheho,a z mojej strany je to tiez take...Min tyzden bol na lyzovacke,tak nam posielal fotky,aby sme vedeli kde je a ako sa ma...Mne to pride take normalne,aj s malou sa takto bavime,aky mala den v skolke,co sa jej pacilo, co nie...

lady511
autor
23. feb 2016

Veľa.sa.snažím komunikovať vysvetliť mu nech mi.zavolá.keď.mi.je veľmi zle či.mi netreba.niečo, ,čo sa týka malej.je.úžasný otec ale my.ako.partnery. ...som.nešťastná, ,počas celého večera.mi.povie.akurát ahoj keď.príde z.práce,,trvá to už.dlhé.mesiace,,s.ním sa o.tom rozprávať je.nemožné keď.mu poviem prečo sa.ma.nezostávalo.raz za deň ako.mi.je začne hneď zjapat že "však vidím že.je ti.zle " ,,o.malú ma veľký záujem ale.ja,,ako handra sa cítim, ,nebaví ma.vyvíjať iniciatívu len z.mojej strany,,

mimca77
23. feb 2016

Samozrejme, ze sme v kontakt. Napriklad ked idem na sluzobku, tak po prichode na miesto mu volam, ze som dosla, potom mi on vola podvecer, ked je uz doma, aby sme si zavolali cez Skype, ci je doma vsetko OK... Standardne mi napriklad vola "Ahoj laska, skoncil som v praci, potrebujeme nieco z obchodu?" alebo si zavolame len tak, aby sme sa poculi. Myslim, ze ja volam viac, ale za prve som ukecanejsia a za druhe mam neobmedzeny sluzobny pausal, takze aj preto. Ale ked som napriklad chora, tak je este pozornejsi ako ine dni, zavola mi niekolko krat za den, ako sa mam, a potom pred prichodom, ci si nieco neprosim z obchodu alebo z lekarne. Mne to pride samozrejme, ale vidim, ze asi az taka samozrejmost to nie je. Asi by som si to mala viac vazit 🙂

lady511
autor
23. feb 2016

@mimca77 no ako vidíš nieje to samozrejmosť, ,neviem čo.už s tým s.malou.majú krásny vzťah, ,venuje sa.jej ,,ale čo.ja??na.rozhovory ma.stále rovnaké odpovede že.prehanam a bla bla,,čo viac robiť?

timea7
23. feb 2016

@lady511 vieš, keď si chorá, berieš všetko citlivejšie, ako bežne, ale prístup tvojho manžela sa mi nepáči. Je takým vždy? Ako máte podelenú starostlivosť o dieťa a domácnosť? Veď uvidíš, ako sa bude správať, keď príde z práce. Teraz by som to na tvojom mieste neriešila, iba ak by si niečo potrebovala, tak ho o to požiadaj, nič mu nevyčítaj. Snaž sa vyzdravieť, to je prvoradé. Neskĺzol obsah vašich rozhovorov na úroveň - kde majú plienky v akcii, koľko malá spala, jedla a pod. ? Aj keď ju miluje, ty už nie si pre neho zaujímavá. obsahom rozhovorov. Keď budeš zdravá, snaž sa robiť si svoj program, bez neho. Daj mu dcérku a choď, kdekoľvek - do sauny, s kamoškou na kávičku, poflákať sa po obchodoch....prídeš na iné myšlienky, budeš mať iné témy na rozhovor. Úplne najlepšie by bolo, ak by ste aspoň raz za dva týždne išli niekam spolu, nemáte zrejme spoločné zážitky, nemáte sa o čom až tak strašne baviť. Aj rozhovor o jeho prístupe k tebe sa vedie lepšie niekde v kaviarni, kde ti nemôže odvrknúť , vziať do ruky ovládač TV a ignorovať ťa. Najmä sa mu nevnucuj a nič nevyčítaj, povedz mu, že ťa to bolí, čo očakávaš. Ak sa karta obráti, ignoruj ho ty, ale že totálne. Žiaden servis, žiadne telefonáty, žiaden záujem. Viem, že sa choroba naplánovať nedá, ale to by ho možno najskôr trklo, ak by to zažil, najmä preto, že muži už pri nádche zomierajú....Ale toto nebude problém len tvojej choroby, ale trvalejší. Skús byť pre neho atraktívnejšia, spomeň si, ako ste sa k sebe chovali, keď ste jeden druhého balili. Možno sa zmenil aj tvoj prístup k nemu. Muži väčšinou spozornejú, ak majú pocit, že sa niekto pokúša ich ženu baliť. Nenavádzam ťa tu na nejaký flirt, to v žiadnom prípade, ale ak si nakúpiš nové handry, zmeníš účes, budeš skúšať nové šminky prd zrkadlom, pospevovať si v kúpeľni, tancovať pri varení, mal by si to všimnúť a uvedomiť si, že by sa mal viac snažiť.

ceresnicka1990
23. feb 2016

ja to mam super zatial. Muz mi vola pocas dna. Stale sa ma opyta,ako som sa vyspala. Ked som chora ,nema s nicim problem. Vecer,ked pride domov ,tak robi veceru a debatujeme. este aj ked sa ide sprchovat ma vola do kupelne a popritom kecame. Tak som spokojna.

dai
23. feb 2016

@lady511 vztah treba budovat a asi najviac ho budujes prave cez rozhovory... U nas je prave moj muz kto vola casto pocas dna - je to ale skor kvoli typu prace - ja mam vela ludi o ktorych sa musim starat, vela meetingov, on tiez ale casto sa presuva po meste kvoli meetingom a viac menej vzdy ked sa presuva tak mi vola aby mi povedal ako to stretnutie dopadlo, porozpravame sa aky mame den a tak... detto vecer po praci - vlastne ten cas ked deti idu spat je nas - dllllhe rozhovory🙂
celkovo ale tiez samozrejme su lepsie a horsie obdobia - treba sa o veciach rozpravat a adresovat svoje problemy a veci ktore sa ti nepacia priamo tvojmu muzovi - ako ti uz niektore radili pred mnou, mozno on vobec nevie co od neho ocakavas a tak... ty by si mala mat pocit ci je vo vasom vztahu vsetko ok ( a ta komunikacia tam od zaciatku nebola nejaka super ) alebo sa nieco deje a treba zakrocit...

lady511
autor
23. feb 2016

@timea7 vieš keď.bol dávnejšie chorý nebála.som.okolo neho ako.okolo decka, ,ale preto lebo ho.milujem,,bála.som sa.o.neho mal.vysokú horúčku,,keď vidím že.mne.ani len nezavola ani.sa.nepýta, ,je.mi.do.plaču tak raz dvakrát za.mesiac je.pozorný väčšinou po sexe,,keď.odmietnem sa.milovať.vie byť ofukany aj týždeň sa somnou nebavit, ,a už výčitky či niekoho mám.keď nechcem,,myslím že čo sa.týka.priamo sexu nieje zlý ale ja cítim že som.pre neho kus,,nie živá.bytosť, ,Však.sa.už.o tom.rozprávame mesiace stále odpovede typ i ja.prehánam, ,že on je normálny a stále rovnaký, ,,ja.mu vysvetľujem že aj ja.mám.pocity nech sa.aj.mne venuje viac a že on sa.mi venuje,,,to je.nula bodov,,jeho žiarlivosť? ?keď.ma.pocit že.okolo neho nenechám.nekomunikujem keby som ho.nechala vytrapit hneď začne že ho podvadzam, ,a nech si.idem za ním (aj.keď.neviem za kým) a pritom nemal si.na čo zvyknut domácnosť máme podelenu vie sa.postarať, ,aj pomôcť len ja cítim že som.akýsi predmet,,nemáme moc.možnosť ísť.niekam sami nemá.nám.kto.postrazit dcérku jedine keď raz za dva mesiace prídu rodičia, ,aj to že jemu.sa.nechce,,musím.ho.doslova prosiť,,,je.mi z.toho strašne smutno,,starám sa.o.seba,,nepochvali ma.nikdy, ,keď si.kúpim pradlo aby som.mu urobila radosť akurát si dobre ulavi v posteli a.nič zas to isté

lady511
autor
23. feb 2016

@dai Ja.si.myslím že som.spravila maximum, ,však sa s.ním stále.rozprávam a žiadne odpovede, ,

natalym
23. feb 2016

@lady511 Ale chlapi nepotrebujú toľko veľa rozprávať............... Aj môj máločo povie.

lady511
autor
23. feb 2016

@natalym Tak rozprávať alebo nerozpravat? ?viem že.komunikacia je veľmi dôležitá ale ja.som.už.frustrovana, ,potrebovala by som trošku podpory takto.mám.ukončiť vztah??kedysi bol iný veľa.sme sa.smiali, ,mali.kopec zážitkov ale.odkedy sa.narodila mala a to.už sú 4roky som tu ako.niečo nepotrebné

lenkaa222
23. feb 2016

@lady511 aj u nás je to tak..Cez deň si málokedy voláme len keď niečo potrebujeme on povie že načo volať však sme ráno aj poobede spolu...Keď príde z roboty tak len ako čo nové v práci čo nové doma ja som teraz doma celé dni sama tak nemám ani čo nové keď niečo poviem tak povie že sa nezmenil že všetko je v poriadku že si namyslam somariny

stary_ujco
23. feb 2016

To vasi muzi aj pracuju? Alebo len cele dni vyvolavaju zo zadarmo pausalov domov, ze sa boli vykakat, ze boli na kavu a potom dostanu aj report z domu, ze sa manzelka bola vykakat a bola na kavu?

moonlight1210
23. feb 2016

@lady511 toto je vec, s ktorou pohnes len ty.

hnevanim sa, ze nevola a porovnavanim, ze inde je to krajsie (teda presne podla tvojej predstavy, akoby si to chcela u vas doma) ti nepomoze.
nedajboze, ak mu povies, ze inde muzi robia toto a hento pre svoje zeny. pomoze to obvykle nakrátko. alebo vôbec. este sa aj urazi a zatne.

ako rychlo zdvihnes telefon, ked ti vola? uhanas k nemu na prve zvonenie, nech nepremeskas a co najrychlejsie zdvihnes?
stava sa, ze ked nestihnes, uz ti nezavola spat? musis volat ty? resp. hned sama iniciativne volas spat?
ak hej, zmen to.
mozno je len zvyknuty, ze naco snaha, vsak ona sa ozve sama. ja jej budem volat, az ja budem daco potrebne chciet.

teraz konkretne asi neurobis nic prevratne (ale dlhodobe vysledky prichadzaju nenapadne cez drobnosti. asi ako rutina a sklamanie zo vztahu tiez nedprislo od vecera do rana. nejak sa potichu vplyzilo, az si si ho jedneho dna uvedomila, ze uz tu dlho je.).
teoreticky ti odporucam, ked bude volat, nezdvihnut telefon. nie hned, nechat vyzvonit a pockat.
prvy raz ho to zrejme neznepokoji a teoreticky to skusi asi znova neskor. ak nezdvihnes ani vtedy, mozno mu zacne v hlave vrtat, kde si a co take robis. podla mna sa ta to aj spyta.
ked uz zdvihnes, kludne povedz: prepac, sprchovala som sa... davala som spat malu... jasili sme sa, nepocula som mobil...
a potom uz zalezi na tebe, ci zapalis iskru rozhovoru. aspon na chvilku. zo zaciatku.

nehovorim, ze toto urcite pomoze. ale teoreticky ho to navykne castejsie vytocit cislo. vies, taky ten navyk, ze robim to, ani neviem preco, nejak som uz zvyknuty vytocit to cislo za den aj viackrát.
(alebo bude rozmyslat, co mas take na praci, ked nezdvihnes hned.)
a ak budes s nim hovorit o veciach, co ho zaujmu, tak ti podla mna zacne volavat. napríklad sa spytaj, co nove (nie tou otrepanou frazou, skus nejak inak). alebo mu skrat nejaky zazitok do 2-3 viet s pointou: doma sama sranda, susede vypadol paplon z balkona. mal si ju vidiet. alebo: akysi rotvajler sa tu pod okanmi prave drhne civavou.
kludne trosku nadsat, ale neprezen, len tak, pre zasmiatie. (ked sa ta vecer spyta, ako ten rotvajler, povedz, ze ju nakoniec vyplul. ze oba zivi sli domov.)

a ak je on skor malovravny typ, hlavne vtedy svoje rozpravanie skrat na par vystiznych viet.
myslim, ze tymto ho nakriatnes k tomu, aby sa aj on obcas zveril so svojimi dojmami a nakoniec sa aj spytal, co bolo zaujimave v praci dnes.

lady511
autor
23. feb 2016

@lenkaa222 Ako.ja si myslím že zavolať keď jeden.je.chorý a to už.mám.týždeň od rána do 8-9 je v robote ,,viem že čas.má,,a to nieje len toto je.to xy situácií, ,teraz.idem.do.novej.práce som z.nej.nadšená je.to.presne čo som hľadala,,povedala som.mu to ani len hlavu nezdvihol žiaden záujem, ,

lady511
autor
23. feb 2016

@moonlight1210 veľa.som toho poskusala preto som už.unavená, ,skúšala.som to s nezdvihnutym tel, ,keď znova volal hneď začal zjapat kde som s.kým a tak pritom som len.nepocula zvonenie a toto vždy ak.náhodou nezdvihnem

mima4
23. feb 2016

@lady511 no mne muz nejako nevyvolava 😀 ani ja jemu..iba ked nieco potrebujem 😀 😀 ale ked pride domov, aj pokecame spolu, pripadne ideme sa prejst... ale najviac sa bavime pri soferovani..to kecame stale...

ale pre mna je prirodzene, ze potrebujeme aj ticho.... milujem to 😀

moj muz je vsak totalny introvert..ktory ma iba mna na rozhovory... takze niekedy sa nedostanem ani k slovu...

motovidlo
23. feb 2016

@lady511 Čo ja ti viem... záleží to od situácie. Môj muž zavolá, keď má v práci chvíľku, ale ak má nabitý deň, neozve sa vôbec. Ak som chorá, väčšinou si spomenie, až keď ma počuje zahuhňanú v telefóne. Podľa mňa to nerobí náročky, proste mu to v momente ako zavrie dvere, vypadne z hlavy.
Ty si ho poznáš, tak musíš ty vedieť, či mu na tebe prestalo záležať, alebo je to proste taký typ chlapa.

lady511
autor
23. feb 2016

Nejde len o telefonovanie to je.minimum chápem že pracuje veď aj.ja pracujem,,skôr ten záujem nula bodov,,či to že som chodila po pohovoroch, nepýta sa ako bolo,,alebo.keď som mala vážne chorú.mamu,,(a to.majú dobrý vzťah) znova žiaden záujem, ,keď idem k.lekarke so sebou, ,uff ťažko sa mi to píše, ,,,,

vydrnik
23. feb 2016

U nas je pomoc a starostlivost vzajomna,ked su deti chore ale nas maly ide so mnou k lekarke,kedsom bola v nemocnici bud z malym alebo z mojou dcerou a malym chodieval za nami kazdy den,a stara sa aj pomaha i ked niezme chori

timea7
23. feb 2016

ťažko sa to číta...neprosila by som ho, či niekam so mnou ide, ani náhodou, išla by som sama a prišla by som nad ránom. Na žiarlivostné reči typu, nech si idem za tým druhým, by som bez výčitiek s kľudom Angličana odpovedala - vieš, že ma to už napadlo, niekoho si nájsť? Veď tebe som ľahostajná, okrem sexu a toho, že sa starám o dieťa ma nepotrebuješ, nemáme si čo povedať, nezaujímam ťa. Som krásna žena (a to teda si!!!!), myslím, že by som s tým nemala problém. Ale ľúbim teba, mrzí ma, že netrávime spolu viac času, ty si spokojný s tým ako žijeme? (Lebo aj on môže mať niečo, čo sa mu nepáči.)
Nechodíte spolu ani s dieťaťom? Na výlet, kúpalisko, na prehliadku hradu, dnes sa dá aj s dieťaťom podniknúť čokoľvek.
A nebude to tak, že je pre neho zaujímavým jediný človek - on sám? O svojich rodičov, súrodencov, kamarátov sa zaujíma, zavolá im občas?

vhlave
23. feb 2016

@lady511 ty urcite zijes s mm a ak nie rovno s nim tak urcite su pokrvni pribuzni ☹, sme tu fakt len dve na konovi co mame taky vztah? Smutne to je.....skusala som podobrotky pozlotky a NIC sa nezmenilo....ako otec UZASNY, ako manzel 0 bodov

moonlight1210
23. feb 2016

@lady511 tak toto si nespomenula.

tvoj chlap ma ziarlivostne sklony?

a co s tym robis?