Ako riešiť, že manžel s nami trávi málo času kvôli vzdialenosti práce?

1. jan 2020

Dievčatá poradte mi, ja som už zúfala.S manželom sme niečo cez 2 roky a máme malé dieťa. Problém je v tom, že manžel s nami netrávi moc času, stále chodí domov k mame a otcovi, kvôli tomu že prácu kde pracuje ma blízko pri bydlisku jeho rodičov. Od nášho bydliska k jeho práci to ma necelú hodinku a od svojich rodičov to ma 15 min.Ked ide ráno do práce tak odchádza od nás o 17.00 ide domov k rodičom je tam s nimi celý večer spí tam pri nich a ráno od nich ide do práce to ma tých 15 min. Ku nám príde až večer o 20.OO Ked ma nočnú tak od nás odchádza o 16.00 pojde do práce a z práce ide k rodičom, lebo na vlaku sa mu nechce cestovať, a a autom sa bojí aby nezaspal, že sa chce tam vyspať samozrejme sa tam aj naje a ku mne a dieťatku príde až o 15.00. A tak to ide celý čas sviatky bol v práci a pri rodičoch.24 utekal od nás skor aby sa stihol najesť s rodičmi a isť do nočnej.Prácu si bližšie dať nechce, proste jemu to tak vyhovuje no mne nie.Včera som to povedala svokre tak ostala urazená a povedala manželovi že som na ju kričala takže manžel je u nich doma a mne sa neozýva.Čo by ste mi poradili ? Kedže on na nič nepristúpi jemu to tak vyhovuje.Este dalšia vec ani sa nechce odsťahovať bližšie k práci. Je to začarovaný kruh. Pred tým ako sa nam narodilo dieťa mi vravel že on si to porieši aby bolo dobre no nič neporiešil.

veronikaszabova
1. jan 2020

Uz si tu mala o tom diskusie, pod svojim nickom, ze? Nic si si nevzala k srdcu z tych rad?

amelia000
1. jan 2020

@veronikaszabova akurat som chcela pisat ze tento pribeh je tu uz znamy...

evita2222
1. jan 2020

To je potrebné riešiť s manželom, nie so svokrou. Hádam ona ho nenúti k nim chodievať. Ak príde k nej syn predsa ho nebude vyháňať.

deti95060810
1. jan 2020

tiež si pamätám...ale nevadí, však aspoň vidíme ako sa to dálej vyvíja....
Mm by som postavila pred hotovú vec....Ideme sa sťahovať. Dala by som mu riadne najavo, že to takto ďálej nejde....
ďalšia z možností je že necháš všetko po starom , po čase bábo vyrastie a pôjdeš do práce...A budeš si žiť svoj život.... Samozrejme ďalšie bábo by som si asi s týmto rozmyslela...😉

nikussa0408
1. jan 2020

Podľa mňa nič nevyriešiš pokiaľ on nebude chcieť "zmenu". Možno mu niečo doma chýba co ma u rodičov... Ťažko povedať a poradiť... No držím palce lebo ja by som sa zbláznila. A svokra super ešte než by pomohla to okorenila 😣

0kristina0
1. jan 2020

Naco to stale riesis ked to vlastne ani neriesis?

autor
1. jan 2020

@veronikaszabova ano spominam si ze tu bola podobna diskusia len tam to bolo ine lebo priatel tej pani to mal asi cez 2 hodiny cesty?

zooeynka
1. jan 2020

Vymenit si so svokrovcami byty? Ci ako byvate, dom, byt? Komu patri byt? Preco nechce muz byt/dom blizsie k robote?

deti95060810
1. jan 2020

@nikussa0408 chýba? jednoducho mu to tak vyhovuje...Dám krk nato, že takých šikovníkov by sa našlo viac, len mm im by to rovno zatrhli....😉

autor
1. jan 2020

@deti95060810 toto je najhoršie ze som to povedala svokre a ta muzovi povedala ze som na nu kricala

deti95060810
1. jan 2020

no tak aspoň vidíš s kým máš do činenia a že svokra nie je naklonená riešiť tvoj problém....jednoducho mm je ešte mamkin cecok...😉

autor
1. jan 2020

@deti95060810 ved som myslela za ak jej to poviem tak to poriesi a ona mi povedala ze to si mame sami vydiskutovat, a nasledne urobila hadku hned.

deti95060810
1. jan 2020

podobná diskusia? tá istá...ako cez kopirák...

ada309
1. jan 2020

Vyhovuje mu full servis u mamicky..
Nechápem tvoju svokru, ako jedna matka moze toto tolerovať, prizerať sa na to, aky neschopný je jej dospelý sanáčik..
Zbal veci aj ty a chod aj ty k svojim rodicom(ak je to možné).. Kopiruj ho, nastav zrkadlo, mozno mu docvakne... Ak nie, je to beznádejný pripad 🤦‍♀️

adusa1987
1. jan 2020

Uz by som sedela v base za jeho vrazdu lebo neznasam mamickinych maznacikov...este ze moj taky nieje 😆

autor
1. jan 2020

@deti95060810 takže niekto ma tiez taký problém ako ja :/aspon nie som sama

autor
1. jan 2020

@ada309 nemožem isť k rodičom a jemu by to iba vyhovovalo sak čo vezmem dieta a on ma pokoj on by siel tiez k mame

darinkaninka
1. jan 2020

Práve si si odpovedala, prečo to manžel nerieši. Jemu vyhovuje mať pokoj a full servis u mamičky. Je nezrely a lenivý na manželstvo a rodičovstvo.

autor
1. jan 2020

@darinkaninka myslela som si že ked ma 38 rokov tak by mohol byt iny trosku... aj sluboval ine veci, ale ja pravda ze na dieťa nema nervy ked pride z prace tak dietatku sa nevenuje.

darinkaninka
1. jan 2020

To nie je vekom ale povahou☹️práveže bol pridlho v mama hoteli. Riešením by bolo presťahovať sa k miestu jeho práce , aby sa nemohol vyhovárať, že od rodičov to má bližšie.

simca06022011
1. jan 2020

Nič by som nerobila, napísala by som mu nech si príde po veci, má ich pred dverami...

darinkaninka
1. jan 2020

@simca06022011 Myslíš hneď rozvod? Po dvoch rokoch, malé dieťa...Snáď sa oplatí ešte zabojovať.

simca06022011
1. jan 2020

@darinkaninka nech bojuje on, prečo ty? Ani prstom by som za chlapa čo se**e na rodinu a uteká za mamičkou nepohla

autor
1. jan 2020

@simca06022011 ved ja som myslela ze ak svokre poviem ze tu nikdy nieje ze som s dietatom sama, že som vyčerpaná ako sa ma každý pýta kde je zasa manžel, zasa tu nieje ? A pri tom keby bol v práci tak dobre ale po práci ma prisť domov a nie utekať k rodičom.24 utekal lebo večera musí byť s rodičmi sa to patrí ale že s dieťatom som bola sama toto mu lúto neprišlo.

autor
1. jan 2020

@darinkaninka a ak už niekto nevládze tolko bojovať a tolerovat?

lenkakravcova
1. jan 2020

Prečo nechce byť s tebou? Ja neviem ale skúsila by som sa na to pozrieť z tejto stránky. Co je svokra viac než ty?
Intímny život mate vporiadku? Cíti sa doma chceny?
Najčastejšie byť doma muži nechcú keď ich ženy neustále diriguju, a otravujú co treba aby urobili, alebo kritizujú.. Svokra mu uši pravdepodobne nepili. Ci? 😀

autor
1. jan 2020

@darinkaninka len ja mam pocit ze mama ho vola lebo vcera mu tiez volala ci sa zastavi na veceru lebo siel do prace aj by siel k nej len nestihal..

darinkaninka
1. jan 2020

@simca06022011 to malo byť asi autorke 😉Ja by som zas minimálne kvôli dieťaťu zabojovala. A aj kvôli manželovi, snáď ho ešte ľúbi.

autor
1. jan 2020

@lenkakravcova ono vies teraz ked je male dieta tak ten zivot nieje taky extra a akoby aj mohol byt? ja som vycerpana cele dni sama, on tu nikdy nieje bud je v praci alebo doma

dskjhfdlkdjhl
1. jan 2020

Ak aj na stedry vecer uprednostni mamicku pred zenou a dietatom, tak potom asi uz nie ste rodina. Toto si naozaj neviem predstavit a asi by ma uz prestal zaujimat.