Chcela by som poprosiť o radu. Rodičia majú po dlhšom čase ďalšie vnúča. Samozrejme, že si ho chcú popestovať, pomojkať sa, ale oni nič iné nevedia ako len nosiť. Budú ho celú návštevu len prekladať zo strany na stranu, no malý už chce objavovať svet. Dáva im najavo, že chce svoj priestor, ale oni ho o to viac stiskajú a ani za nič nepustia. Už som im ukazovala ako by sa s ním vedeli zahrať, že keď sa s ním budú rozprávať tak nebude taký uplakaný a znudený, ale nič nepomáha. Keby mohli, tak ho nadojčia , len aby ho nemuseli pustiť z rúk.
posadím na kolená - čítame knižku, posadím na zem staviame vežu z kociek... atď
hmmm to je tazko. podla mna aj keby im to neviem ako ukazes, tak si proste budu robit po svojom
u nas podobne. ale je to raz za mesiac, tak to hadam zvladneme. ale pripnem sa
@evaname ved ich nechaj, zvladli vychovat Teba, tak snad nieco vedia. Ty sa venuj ako vies a ich tiez nechaj, nech sa venuju ako vedia. Do maturity ho nosit nebudu, neboj, o par mesiacov s tym sami prestanu.
@zooeynka nemyslím si ze autorka ma potrebu organizovat- len chce aby jej syn bol spokojný pri starých rodičoch a zjavne im dáva najavo ze ho ,,obmedzujú,, v pohybe, nudia ho a autor ako rodič sa nechce pozerať na dieťa ktoré,,trpí,, v náručí. Malý začne vzdorovať viac a oni to pochopia- momentálne je ten vzdor z jeho strany asi slabší a pre nich necitatelny. Ale ono sa to upraví. Ty im to môžeš jedine narovinu pri takej situácii vysvetlit- je nákladný preto lebo: nechce už sedieť ale stvornozkovat, chodiť, popozerať kvietky v okne, .....
Bud rada, ze sa o vnuca zaujimaju, to v prvom rade. V druhom...normalne im to povedz, ked nepomaha naznacovanie.
@evaname strasne vidno ze mas prve dieta :D Neber to v zlom prosim. Maly sa zacne na rukach odtlacat, mrncat, natahovat sa za vecami a oni pochopia....nikto nebude krutiace sa dieta drzat nasilim na rukach. Daj tomu cas ked nechces priamo starkym povedat:dajte ho na zem, nie je u teba na rukach spokojny.
Nerieš to, oni sami pochopia, že ho majú položiť na zem. Aj moja svokra stále malého brala na ruky, tancovala s nim a po čase on už to nechcel, chcel lozit, objavovať. Proste sa postupne vytrhol a neexistuje, aby niekto stále nasilu držal dieťa, ktoré sa bude hemzit krútiť a vrtiet.
@evaname Patris do oktobroviek 2021, takze dieta ma zrejme pol roka, o 2-3 mesiace im uz bude tazky a aj bude raznejsie svoje "nazory" prejavovat. Myslim, ze staci vydrzat. Ale ja myslim, ze nie je nad dobru komunikaciu-treba rodicom priamo povedat, co Ta trapi, slusne a jasne.
@dskjhfdlkdjhl áno, zvládli nás vychovať, ale niektoré veci chcem práve preto robiť inak. Vidím, ako dopadli staršie vnúčatá, ktoré s ňou trávili veľa času... preto sa im snažím ukázať aj iné formy zábavy s dieťatom, že to dieťa je hneď veselšie a dlhšie pri nich vydrží, keď s ním budú aspoň komunikovať. Na druhej strane takto fungujeme a malý je tam uvoľnenejší.
Pokiaľ tam nie si každý deň, pokiaľ nemá dieťa rok a chce behať po vlastných, tak ich nechaj nech tu jeho potrebu pochopia sami.. pár krát do mesiaca sa dieťaťu nič nestane ak ho ponosia, objavovať svet predpokladám že objavuje pri tebe..
@evaname na vychovu je rodic, nie dedko s babkou. Ak nejake vnucata nedopadli podla tvojich predstav, tak je to skor vina rodicov, ako starych rodicov. A doporucujem zvolnit, lebo dieta nepotrebuje animatora, ako si mnohe premotivovane matky myslia.
@katarinka89 malý už štvornožkuje, objavuje a ani mne na rukách nevydrží. Miluje svoj priestor, tak snáď to pochopia aj oni a my to snáď dovtedy vydržíme :D
@evamarek77 hrkalky už sme odložili, jeho hračkami sú šuflíky :D a lozenie hore dole top činnosť :D
@evaname ja napríklad viem ako to myslíš, mam takú svokru, ktorá aj teraz keď ma náš malý 2r a skoro 12kg by ho najradšej nosila na rukách 🤦🏼♀️🤷♀️ a potom lamentuje ako ju všetko bolí 🤦🏼♀️
Keď bol ešte malý a nechceli sme aby ho stále nosila, pretože potom to chcel aj doma a my sme fakt neboli ochotní nosiť 20h denne išla som na to tvrdo - nech ho stále nenosí, my to doma nerobíme a vieme sa s nim zahrať. Našmu totiž po každej návšteve trvalo par dni pochopiť, že my ho nosiť 20h denne nebudeme, takže sme ho vždy po návšteve od toho oducali...
@evaname U nas bolo to iste. A nepomohlo ani to, ze je tazky. Tiez ho vkuse len na ruky brali a on bol z toho nervozny a nasilu ho drzali a fotili sa... Naposledy ked sa stretli moji rodicia so svokrovcami, tak manzel uz vypenil a sa s nimi pohadal. Cely den z ruk do ruk ho prekladali a maly bol nervozny a za cely den sa ani raz neusmial a to on sa rehli vkuse...oni ze haha aky je podareny a dieta vyzeralo akoby malo brutalnu depresiu, bez ducha, bez energie...a oni nic. Do nas sa pustili, ze my mladi sme velmi citlivi a oni vsetko robili inak a lepsie a my sme hlupi. Mne ho ani nechceli dat..ked som povedala, ze je hladny...ze ho musim prebalit, tak reakcia vzdy, ze to nie je pravda a ze si vymyslam, aby som im ho zobrala...
@evaname moja svokra je tiez tento nadrapovaci typ, jednoducho som jej dieta z ruk zobrala a dala na zem a zacala sa s nim hrat. Podla mna z teba citia, ze si nedovolis a nepovies alebo nebudes konat, tak ho natahuju jak kocku dalej.
Však im normálne povedz nech ho položia na podložku nech sa hra aj sám..moja svokra chcela takto nosiť deti keďže ona chodí iba raz ha uhorský rok chce si vykompenzovať všetok čas ktorý s nimi neni tak som sa jej opýtala či bude chodiť zakaždým keď sa budú chcieť nosiť či ma dohodnutý taxík rýchlo ich položila..ale áno väčšinou sú to tie babky ktoré na svoje deti z veľmi vysokej výšky kašľali.
Môj veľmi rýchlo dal najavo, že sa mu nepáči byt na rukách nasilu.. Proste začal rycat tak, že až bubienky praskali a metal sa ako ryba na suchu. Hotovo, každý to pochopil. A nikto ho nasilu už nešiel madzgat.
Keď sa chce tulit a maznat, on príde sam, objíma okolo kolien a pýta sa na ruky. Ale to je tak 2-3x denne inak stále je zaujatý dakou činnostou
Čiže za mňa, proste to nechaj tak. Vydobyje si časom svoje
@evaname Podľa toho, čo píšeš, to nebude dieťa, ktoré po takýchto akciách starých rodičov by sa chcelo aj doma len a len nosiť na rukách (píšeš, že sa to malému ani nepáči). Čiže kašli na to, daj si kávu, prelož si jednu nohu cez druhú, otvor si nejaký časopis, ja by som sa aj vzdialila pre istotu.. a pekne čakaj.. Ich to po čase naozaj prestane baviť, lebo jeho už na tých rukách aj tak neudržia. Pokiaľ to naozaj nie je o tom, že potom mám doma umrnčané dieťa, ktoré spustí vreskot hneď, ako ho položím na zem a nevláčim, alebo by mal zdravotný problém z nesprávnej manipulácie (môj napr. musel byť podľa odporúčania fyzio čo najviac na bruchu, aby sa aj takto vycvičil, čo som musela našim stále vysvetľovať, ktorý by ho len šupli na chrbát do kočíka na celý deň) tak by som to naozaj neriešila, vôbec nie. Ja vlastne ani nechápem, ako je to možné, môjho ľudia ani nechceli brať na ruky, lebo ak sa mu to nepáčilo, tak spustil taký vreskot, že to by nikto nevydržal dlhodobo a bol vytrvalý, nehovorím o tom, že neskôr doslova vyskakoval z rúk, nedokázali ho ani udržať aj keby neviem aké hmaty a chvaty použili...
Syn má už svoju váhu a babka boľavý chrbát. Keď sa ponamáha hneď je to na nej vidno, no keď vidí vnuka tak ju zrazu nič nebolí :D a to ešte pred týždňom chodila na infúzie. Párkrát som ho dala na zem, ale hneď ako zamrnkal ho už mala znova na rukách. Vyslovene stepovala okolo neho a čakala na dôvod, aby ho mohla znova vziať na ruky. Dokonca aj keď ho dojčím, tak stepuje poza chrbát a hneď ho ťahá ku sebe. Už jej viacerí hovorili, že nech ho toľko nenosí (aj kvôli tomu chrbtu), ale nikoho nepočúva.
Cochvila bude mat tolko kg ze ho nebudu vladat vkuse nosit. Myslim ze dieta vie dat najavo ked je nespokojne na rukach. Neorganizuj vsetko.