Ako nabrať silu niečo zmeniť?

kokosovykolac
24. feb 2017

Ahojte dievčatá, prekonali ste niekedy situáciu, dám model: máme tesne po 30tke, byt na úver, chceme ísť do domčeka alebo do bytu do iného mesta, lebo tu práca jednoducho nie je. Vrátili sme sa zo zahraničia a viac živoríme ako žijeme. Ja som v nás verila, no začínam tápať a podliehať depresiám. Mám pocit, že lepšie to nebude, že na viac už nemáme a že sme zlyhali. Takisto zlé vzťahy v rodine, kde sme viacerí súrodenci no matka má chce vydediť. Nebudem rozoberať bližšie, v podstate dôvod nemá, len je bezcitná. Ako sa pozbierať? Ako nabrať silu niečo meniť, keď už neveríte že môže byť aj inak.

pimpa12
24. feb 2017

co tak obratit sa na priatelov, ak ta rodina nepodrzi? zacat vlastne podnikanie? vratit sa do zahranicia? Predat byt a odist? urcite by som urobila nejaky razny krok a zmenu, lebo len cakat asi nepomoze. myslim ze to ze ti sucasny zivot nevyhovuje, je najlepsi dovod na zmenu. uvidis ze akonahle nieco zmenis, ulavi sa ti.

mima4
24. feb 2017

@kokosovykolac

dolezite je ujasnit si, co chces, a ako chces, aby vyzeral tvoj zivot a dolezite je o tom komunikovat s manzelom a stanovit si mety, ktore chcete dosiahnut.

Tiez podla mna je dolezite:
- nehanbit sa za svoju nespokojnost a netvarit sa ze tu nie je, ze vsetko je fajn
- vediet pomenovat svoju situaciu, pocity, vnimanie, veci ktore ta hnevaju
- eliminovat alebo minimalizovat cas s ludmi, ktori na teba negativne vplyvaju, ktori ta deptaju, utocia na teba, snazia sa tebou manipulovat
- nebat sa novych vyziev, zmien, na zaciatku su neprijemne, ale neskor ich mozes velmi pozitivne zhodnotit
- nebat sa aj padov a nespravnych rozhdonuti - je to ludske, co je podstatne - poucit sa z toho, vstat a ist dalej!!!
- neviazat sa k ziadnemu majetku, k ziadnemu domu, bytu... sme slobodni ludia, nie vazni, a ziaden posraty dom nam nebude diktovat co mame robit... ak nam nevyhovuje zit tam, kde sme, vstaneme a ideme dalej 🙂

Nemaj strach, na veci nie si sama, mas manzela, ktory ta istotne lubi, budte slobodni v rozodnutiach a mente svoje zivoty, aby ste boli spokojni.

libawet
24. feb 2017

@mima4 len ten úver im už nik nevezme....

dominika6
24. feb 2017

@kokosovykolac úver sa vždy dá preniesť na inú nehnuteľnosť ak ti nevyhovuje momentálne miesto žitia lebo si zvyknutá zo zahraničia na vyšší štandart,tak sa presťahuj..
len niekedy treba upustiť z nárokov a potrieb..
vzťahy s rodinou sú iná kapitola..

mima4
24. feb 2017

@libawet predaju byt a vyplatia uver

eliska13
24. feb 2017

@kokosovykolac asi tak o nicom nebudete, ked ste boli v zahranici nie kazdy to zvladne odist z domu od rodiny.....co Ta trapi, ze tu nie je praca, si sklamana zo situacie na SK?ci rodiny?preco ste mali zlyhat?
Zisti si najprv ci v tom inom meste bude praca a ci sa nechcete radsej vratit do zahranicia.Hypo sa da kedykolvek prehodit byt predat s tym nie je problem
s mamou si to musite same vydiskutovat aky ma dovod na vydedenie

matazirafa
24. feb 2017

V BA nie je praca? To sa mi nechce verit 😉

sissy27
24. feb 2017

@kokosovykolac zdvihnúť prdel a ísť tam, kde ti to bude vyhovovať, aký problém? Deti nemáte, rodinné vzťahy na bode mrazu, tak čo ťa drží tam kde si?
Ja ani celkom nechápem, aký máš vlastne problém - ak si nespokojná v práci, tak s tým treba niečo robiť - buď sa porozprávať s nadriadeným o preradení / zvýšení platu / akejkoľvek inej zmene, ktorá by ti vyhovovala, alebo zmeniť prácu... ak ti nevyhovuje bývanie v byte ale máš pocit, že dom je to, čo ťa spraví šťastnou, tak treba porozmýšľať čo a ako by sa dalo skombinovať - predať byt, vyplatiť hypo, začať stavať, preniesť hypo na inú nehnuteľnosť, proste pošpekulovať, riešenie určite existuje... máš 30 rokov, mama počítam okolo 60, možno aj menej, zbytočné sa teraz zaoberať dedičstvom, vydediť len tak ťa nemôže, môže akurát tak svoj majetok počas života previesť na niekoho iného, no holt s tým nenarobíš nič, je to jej majetok, môže si s ním naložiť ako chce, nie je povinná ti nič nechávať...
Popravde fakt nevidím v tvojom príspevku žiadny taký problém, z ktorého by si mala byť až tak na dne, ako sa tváriš... ťažká choroba, nemať strechu nad hlavou, choré dieťa, nemať elektrinu a základné životné potreby - to je ťažký údel, ale nebaví ma práca a chcela by som dom a neviem čo s tým - to je pre mňa len rozmaznanosť, neschopnosť alebo lenivosť s tým niečo robiť.
Alebo ak máš naozaj pocit, že ťa nič nebaví, nič nezvládaš a nevidíš zmysel života, tak by som zvážila aj návštevu odborníka, či za tým nie je nejaká diagnóza...

eliska13
24. feb 2017

@sissy27 aj maly problem moze cloveka trapit nie iba chore dieta,ci strecha nad hlavou

sissy27
24. feb 2017

@eliska13 samozrejme, že aj maličkosti potrápia... tak si jeden-dva dni poplačem, poľutujem sa a potom dvihnem ctenú prdel a hľadám východisko, nie? Toto, čo tu ona opisuje, sú síce problémy, ale riešiteľné... bavíme sa o dvoch mladých, zdravých ľuďoch bez záväzkov preboha...

juliet86
25. feb 2017

Na vydedenie musi splnit zakonom stanovene podmienky... cize ak ich nesplnis tak tazko. Prestuduj si to

sasa1310
25. feb 2017

@juliet86 stačí napísať majetok (nehnuteľnosť) na ostatných súrodencov, a včul je "vydedená"

kokosovykolac
autor
25. feb 2017

@sissy27 no ja teda určite nie som lenivá, ani partner nie. Jednoducho má nebaví sa celý život sťahovať, čas beží a nechcem svoj život prežiť behaním kade-tade, pretože posledných 15 rokov takých bolo. Zdravá nie som, ale to tu rozpisovať nebudem. Každý má obdobie že má toho dosť a rezignuje.

kokosovykolac
autor
25. feb 2017

@sasa1310 nech robí čo chce, ja sa s ňou nestretávam, nepotrebujem ju k životu.

tiper24
25. feb 2017

@kokosovykolac zivot ta nauci byt silna a zvladnut vsetko kazdy clovek ma svoju vnutornu silu je len na kazdom jednom ako tu silu zuzitkuje urcite aj ty mas svoju vnutornu silu pozri sa do svojho vnutra a cerpaj silu zo svojho vnutra hlavne sa nevzdavat na kazdy problem je riesenie hlavu hore 🙂

kokosovykolac
autor
25. feb 2017

Len ja mám pocit že Boh pomáha niktošom, lenivcom a hlupákom !! No nie že pocit, jednoducho to tak je 🙂

tiper24
25. feb 2017

tak sa spoliehaj iba sama na seba dnes sa da verit malokomu az nikomu 🙂

sisaka
25. feb 2017

@kokosovykolac pomôž si človeče sám aj pán Boh ti pomôže!
1. ked ste nechceli ostať žiť v zahranici, tak predpokladám, ze ste si tam boli zarobiť. Co ste tam preboha toľké roky robili, ked ste si nenašetrili ani na blby byt? Stratili ste tam kopec rokov, vrátili sa s holou prepáčením ritou, kedze ako pises zivorite. Sťahovať sa ti uz nechce... tak ti len ostáva sedieť na zadku a sťažovať sa aký je svet nespravodlivý
2. zda sa, ze vôbec neviete plánovať a myslieť na budúcnosť - boli ste dlho v zahranici, aj ked sa vam to očividne finančne neoplatilo, vrátili ste sa bez toho, aby ste porozmýšľali kde ísť, kde si nájsť dobre platenú pracu - ale hurá štýlom - do hladovej doliny a este si rýchlo zoberme aj úver na byt, nech sa v tej hladovej doline hneď aj usadíme a este co najbližšie k rodine, s ktorou nemáme dobre vzťahy nech si uz ten život "osladime" neviem, mne tam všade chyba rozum, riadite sa pocitmi, náhlymi popudmi alebo čím vlastne ?

kokosovykolac
autor
25. feb 2017

@sisaka ufff ty si asi prišla z lady.sk, pretože tam sú také útočnice :D Nepoznáš nás, tak nemáš žiadne právo písať takéto nezmysly 🙂 My nemáme úver na celý byt, brali sme len časť úveru, všetky peniaze išli do bytu, vlastníme 2 autá, len momentálne sme sa zasekli.

eliska13
25. feb 2017

@kokosovykolac tak, ked sa nechces stale stahovat bud zostanete kde ste, alebo sa posl.krat rozhodnes, ze chces teda dom a tam sa usadite.podla mna si sklamana z celkovej situacie na SK chod tam, kde je praca a s tym usadenim sa Ta chapem mate 30 cas zacat rozmyslat nad rodinou len nie, ze zase potom budete daleko od skolky skoly myslite aj na veci, ktore budete riesit o 5-7 r
tske vydedenie nie je jednoduche a je lahko napadnutelne

sissy27
25. feb 2017

@kokosovykolac a čo teda chceš? Dobrú platenú prácu a dom so záhradou, najlepšie bez úveru? Alebo len ten dom, záhradu, bazén a pštrosa a nemusieť chodiť do práce?
Zdravotné problémy ťa nejako obmedzujú v bežnom živote či pri hľadaní práce?

laura1804
25. feb 2017

👍

laura1804
25. feb 2017

@sisaka 👍

sunny8
25. feb 2017

Vsetko to zacina v hlave. Ci na podnet nejakej motivacie ci bez nej to nejako zapalis sama. My takisto mame byt na uver v lokalite kde praca moc nie je. Rada by som sa odstahovala mam toho vsetkeho vyse hlavy. Samozrejme no muz nechce a ja sa nechcem hadat. Skusam presviedcat nejde to zatial. Ale nemozem sa zadepkovat kedze tu mam svoje dieta ktore ma mimoriadne potrebuje. Musim sa dvihat hore aj z najhlbsieho dna a obcas tam upadne kazdy. Ak chcete obidvaja tak v com je problem. Uvery ma v dnesnej dobe kazdy. Malokto nasetri a nehnutelnost si kupi. Ak ste boli v zahranici verim ze mozno mate nieco odlozene bokom a plus ked predate byt urcite by sa nieco naslo aj blizko k miestu kde je robota. Treba chceit a stanovit si ciel a tahat sa za nim. ;)

zkad
25. feb 2017

@laura1804 aj za mňa palec hore@sisaka 👍

bakita
25. feb 2017

Tiež som v podobnej situácii .... verím že dnes je veľa takých čo si nevedia poradiť...skrátka v niektorých častiach sk ľudia nežijú jen prežívajú a zivoria ... J a už mám svoje roky ale keby som mala 30...tak idem za prácou ...držím vám palce ....nevzdávajte sa🙂

xoxolusik
25. feb 2017

@kokosovykolac som trosku v niektorych veciach podobna tvojej situacii a citim sa tiez niekedy akoby najhorsia z rodiny a tiez k tomu nieje dovod, aby sa moja mama takto spravala.. Jednoducho od ocovej smrti islo vsetko dolu vodou a mam casto pocit, ze on jediny z rodiny ma naozaj lubil....

tiper24
25. feb 2017

@xoxolusik no vidis mna z rodiny nelubi nikto 🙂

xoxolusik
25. feb 2017

@tiper24 aj ty si tu? 😀 no vidis.. Co narobime.. Tu verejne nebudem rozpisovat konkretne priklady, ale stojim si za tym, co som napisala v prvom prispevku.