Ahojte chcela by som sa poradit ako zamedzit vstup do bytu. Chcem podat ziadost o rozvod mame 4 r.syna.Byt je vylucne moj kupili sme ho pred manzelstvom na liste vlastniczva som pisana vylucne ja a chcela by som vediet ci je mozne vymenit zamky aby sa do bytu nedostal som z neho na nervy
@limetka69 preco by bol problem? Vlastnik bytu ho predsa moze vzdy zrusit.
@limetka69 trvaly pobyt nema nijaky vztah k vlastnictvu alebo k uzivaniu bytu. Je to iba informacny udaj.
@alena68 mozno by ti vedeli lepsie poradit v skupine pravna poradna - je tu na konikovi.
@simsalabim u nas v dedine zena vymkla muza ked sa vratil z basy, boli rozvedeni, mal tam len trvaly pobyt, prisla policia a vysvetlila jej, ze ak tam ma trvaly pobyt, moze tam byt. Neviem ako sa to riesi, urcite sa to poriesit da, ale nie len tak, ze ho dnes nepusti dnu. Inak paradox, zamilovali sa do seba a ziju tam dodnes. 😁 Happy end.
nemôžeš zrušiť trvalý pobyt manželovi kým nie ste rozvedení, žiaľ
ak vás ohrozuje tak riešiť podaním trestného oznámenia
Ja som sa nesrala....raz ma dobre vytočil vystrčila som ho za dvere, topánky a šaty vyhodila cez balkón. Pre veci si prišiel neskôr.
Viem, že neštandartné riešenie, ale nikde sa nesťažoval. Vedel za čo to bolo.
ako manžel má právo užívania aj keď by nemal trvalý pobyt na danej adrese, z bytu ho dostaneš jedine tak, že mu zoženieš náhradné bývanie
osobne si myslím že pokiaľ ste manželia, nemôžeš mu zakázať vstup do spoločnej domácnosti.....
A ak sa rozvedieme budem moct vymenit zamky? Mozem mu zrusit trvaly pobyt?
@alena68 trvaly pobyt mu nemozes zrusit, ak ma. (zakon o hlaseni pobytu obcanov sr, par. 7 pism. f). rozvod alebo podanie neodkladneho opatrenia na sud (napr. zakaz priblizenia sa ak vas napr. tyra, zakaz vstupu do obydlia atd.)
@kindervajicko a ak sa rozvedieme mozem vymenit zamok?
@alena68 ano, bez problemov. manzel nema ziadny vlastnicky vztah k nehnutelnosti.
Ďakujem vam vsetkym
ked sa rozvediete bez problemov mozes, to potom on uz nezmoze nic 🙂
@mondolina nemôžeš vyhodiť manžela, ktorý má v nehnuteľnosti TP
@maciatkolulu
Stalo sa. Som opísala vlastnú skúsenosť, nie zákonný postup.
Neviem dovod rozvodu ale ak ste ho kupovalos spolu taknje tonriadne svinske od teba vyhodit ho a zhrabnut byt
@alena68 ak tam ma trvaly pobyt bude to problem.