Ako ďalej vo vzťahu?

angela099
26. dec 2021

Ahojte idem si k vám po radu ako mám ďalej pokračovať alebo čo robiť s mojim problémom vo vzťahu.. Takže aby som to zhrnula s partnerom sme spolu vyše 2 rokov, bývame spolu už cca 1 rok a pol .. prveho pol roka to bol idealny vzťah s idealnym partnerom potom sa však všetko zmenilo..v skratke-začal sa urážať pre totálne hluposti a následne na to ma aj ignorovať.. aby som to viac objasnila dam sem zopar prikladov: napriklad urazi sa za to keď v chladničke nie je niečo čo by si dal na večeru.. keď ho niečo pytam urobiť a jemu sa nechce tak sa oduje.. keď ho skoro ráno popytam aby isiel vyvenčiť psa tak sa oduje že musi ist on (pritom ja s nim chodim skoro stale) ,objednam si parochňu s dlhymi vlasmi(kedze ja mam tie svoje kratke a nedari sa mi ich mat dlhsie) na priležitostne akcie on sa ofuči že na aky fras to kupujem že to nechce vidiet na mojej hlave.. idem s kamaratkou von keď on pride z roboty tak sa urazi že sa idem flakat ked on je už doma..atd bolo by toho na dlho ešte..chcem len povedať že ja prenho robim maximum od raňajok po večere, periem mu, čo si zmysli mu donesiem,kupim..ale vždy som ja tá najhoršia keď sa oduje..je schopny ma ignorovat cely den niekedy aj dva..chodila som za nim ospravedlnovala sa nic nepomohlo tak som s tym už prestala..keby išlo aspon o niečo vážne ale fakt pre totalne somariny sa urazi ako malé decko..už to nedavam,psychicky ma to niči mate s tym niekto skusenost? Čo robiť? Za všetky rady ďakujem

karhu
26. dec 2021

rozist sa..toto ty neopravis a on nechce

pribinak
26. dec 2021

@angela099 prečo ste spolu? Čo tá pri ním drzi? Lubis ho? Cítiš že on lubi teba?

roobett
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
26. dec 2021

Este stale by ste mali byt zamilovani. Pocas prveho roka je kazdy vztah uzasny a idealny, takze si neprezivala nic insie ako ine pary.

angela099
autor
26. dec 2021

@pribinak ja ho ľúbim to je jasne..vraj aj on mňa aspoň to tvrdi
..vieš doteraz som mala vzťahy typu kde boli prednejší kamaráti pred priateľkou tak som bola konečne rada ze som si našla niekoho pre koho som na prvom mieste ja..akurát tie jeho nálady ach :/ toto fakt prestávam dávať nebaví ma stále pozerať sa na jeho ofučanú tvár..najprv to robil len občas ale poslednú dobu to robí aj 2-3 krát do týždňa..rozhovory o tom žiaľ nepomohli :/

angela099
autor
26. dec 2021

@roobett snažila som sa..veľakrát

madeline1
26. dec 2021

@angela099 ten vztah ta vycerpava, partner je asi nezrely...treba mu vysvetlit, ze vztah je o dvoch...a ak mu vadia parochne, tak tie nenos...mas predsa vlasy svoje, aj ked kratke...pripadne si daj vlasy nastavit, ak chces dlhsie, ale parochne...to aj chapem, ze mu nie je prijemne, ze to nosis...

liljana
26. dec 2021

Chces cely zivot riesit velke decko, co urobi problem z kazdej pips? Za par rokov budes vycicana z energie riesit kazdu blbost.

martina1201
26. dec 2021

@angela099 pozri máš tri možnosti ďalej trpieť toto jeho správanie aj popri Tom sa o tom rozpravat až kým ti nedôjde že už nemá zmysel ďalej pokračovať v tomto vztahu. Alebo začneš robiť čo robí on, za všetko sa urážať. Proste mu nastaviš zrkadlo a možno pochopí. Alebo sa s ním rozideš..... Proste rozhodnúť sa musíš sama, čo chces pre vzťah ešte urobiť....

sante81
26. dec 2021

@angela099 zbaliť ponožky, slipy do igelitky a dovi, dopo. Ja by som s takým chlapom žiť nemohla

diewcatqoo
26. dec 2021

Lebo robis zo seba dobrovolne chuderu. Nie si jeho sluzka, nemusis ho obskakovat...
Ak sa urazi a ignoruje ta, ignoruj ho tiez. Nechod sa mu 100x ospravedlnovat a pytat sa ho, preco sa hneva. Ak si nie si vedoma nejakej chyby z tvojej strany, tak naco sa ponizovat a dobiedzat za nim. Ak sa hneva, je to jeho problem. Nech si ho vyriesi sam so sebou, nech vychladne v sukromi. Chod normalne von, funguj normalne, aj ked on je oduty.

mimi1237
26. dec 2021

@angela099 On chce služku a putku domácu, tým oduvanim ti dáva najavo, že máš skákať ako chce on

mimi2018
26. dec 2021

@angela099 a aký vzťah má k jeho mame? Je to jej milovaný synacik?

mimi2018
26. dec 2021

@angela099 skus porozmýšľať aké má plusy a mínusy a podla toho sa rozhodni. Ideálneho nenájdeš nikde. Tu sa mnohé tvária že by s takým neboli, no doma majú možno ešte oveľa horšieho no nechcú to priznať ☺ Možno by prospelo byť pár dní od seba a vyčistiť si trocha hlavu a začať myslieť pozitívne a s novým nádychom 😉

satoshi
26. dec 2021

Mala som takého bývalého priateľa, odul sa a nerozprával, bol ticho. Zas a znova, dookola. Ty píšeš, že sa snažíš mu vyhovieť ako sa dá, a aj tak sa stále oduje. No a to je presne hra pernamentne urazených ľudí - on vie, že čím viac sa bude odúvať, tým viac nápravných krokov Ty budeš podnikať k svojmu "polepšeniu". Nakúpiš, navaríš, operieš. On sa však urazí, lebo si aj nepožehlila. Tak nabudúce aj požehlíš. Ale to sa zase urazí, lebo si navarila ryžu, nie zemiaky. Tak nabudúce navaríš aj ryžu, aj zemiaky. A takto sa to bude stupňovať až do bodu, že zistíš že je na Tvojich ramenách obrovské bremeno, bremeno jeho požiadaviek, ktoré už nevládzeš niesť.

Z jeho strany je to aj istá forma pýtania si pozornosti, ktorá mu chýba. Ty mu ju dávaš týmto spôsobom. Vytvorili ste si spolu taký Palov reflex. Keď on cíti ten svoj nedostatok, zduje sa. A Ty ochotne hráš jeho hru, a reaguješ. Avšak, tu je on ten kto ma problém, nie Ty. Až si ho v sebe vyrieši, prestane sa urážať.

Píšeš, že rozhovory nepomáhajú. Skús tomu dať ešte šancu, a keď sa urazí, nerieš ho, neobskakuj ho, nesnaž sa to napraviť. Nechaj ho nech sa odduje. Možno príde sám, keď sa vo svojom vnútri poľutuje a vyplače, a nastane rozumná diskusia. Aj keď podľa mňa skôr nie, ale ak sa na to cítiš, skús to ešte takto.
Ak to nepomôže, odíď. Môžeš mať chlapa, ktorému nebudeš musieť vykonať milión služieb, a hľadať sto spôsobov, ako docieliť, aby si Ťa vážil.
Všetky neduhy ľudí sa stupňujú, keď začnú spolu žiť. Keď sa zosobašia, tak duplom. A keď založia rodinu, tak na totálku. Takže ak si on v sebe nevyrieši svoj problém, do budúcna to násob desiatimi ...

angela099
autor
26. dec 2021

@mimi2018 s matkou nemá veľmi dobrý vzťah..málokedy ku nim zájde na návštevu

angela099
autor
26. dec 2021

@satoshi skúsim takto aj keď aj ja silno pochybujem že sa to zmení..možno skúsim ešte raz si sadnúť a poriadne sa s nim porozprávať ..keď to nepomôže viem ze asi najlepšia cesta je rozchod len je to dosť ťažké to takto utnúť :/ predsa bolo v tom vztahu aj veľa pekných chvíľ ..ale zas trápiť sa tiež nechcem donekonečna

angela099
autor
26. dec 2021

@satoshi ty si to inak ako riešila? Skúšala si sa s nim porozprávať navrhnúť nejaké riešenia? Či si to hneď ukončila?

mell27
26. dec 2021

@angela099 Ľúbi ťa a nadáva ti? Zaujímavá láska ... O takej som ešte nepočula... 🙄

mell27
26. dec 2021

@angela099 nikdy sa nezmení, bude taký ako je teraz, zlé vlastnosti budeš ale ešte intenzívnejšie na ňom vnímať, tak si rozmysli či hodlaš s takýmto individoum stráviť zvyšok svojho života alebo si zbaľ ponožky a odsťahuj sa...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thoughtfulweirdo
26. dec 2021

Môj manžel bol zo začiatku taká ofuklina. Neviem, či až takto, určite za neofučal za to, že nič nie je v chladničke, ale napríklad sa vedel zduť za to, že sa mu nepáčil môj tón hlasu alebo sa mu zdalo, že sa na neho škaredo pozerám 🤣 proste sa prestal rozprávať, ja som netušila, čo sa stalo, ale on po nejakom čase sám vyfučal a začal zase normálne komunikovať. Toto ale u neho bola jediná zlá vlastnosť, nebyť tohto, tak bol pre mňa fakt ideálny, takže ja som bola rozhodnutá to z neho "vytĺcť" 😄 nastaviť mu zrkadlo u nás vôbec nepomohlo, ja som to ani nevedela a on videl, že to len tak akože hrám. Do aleluja som mu 3 roky opakovala, že základ je komunikácia, že mi má normálne povedať, čo sa mu nepáči, nech to môžme nejako vyriešiť, no fakt ako so škôlkarom 😅 neviem ani kedy a prečo, ale začalo sa to zlepšovať, ofukovania postupne ubúdalo. Teraz sme spolu 6,5 roka a ofučí sa tak možno raz za štvrť roka, zvyšok času normálne komunikuje. A keď sa aj ofučí, začnem do neho rýpať a podpichovať ho, posmievať sa a za chvíľu to zo seba otrasie a je zas normálny. A teraz máme 3 ročnú dcéru a vidím, že to bol skvelý tréning, teraz do aleluja opakujem jej, že nemá jačať a hádzať veci na zem, ale radšej použiť slová 😅 takže záleží od celkového vzťahu, či je toto jediné, čo ti vadí a ako veľmi ti to vadí. Ale bohužiaľ, pokiaľ on nebude chcieť a nezačne sa sám snažiť lepšie zvládať svoje emócie, nezmení sa to.

retatka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stary_ujco
26. dec 2021

Nemas este dost odzite. Za uspech povazujes, ze chlap radsej ostane večer doma namiesto toho aby siel s kamošmi do krcmy. Ale to je len taky minimalny úspech. Lebo zatiaľ uspesne pracuješ iba na tom, ze budes robiť slúžku a celý život skúšať uhádnuť, co panovi dokonalemu nefrnkne do nosa, aby sa naaahodou nepokazila domáca idylka...

vler
26. dec 2021

@angela099 takto sa muz co lubi nechova

michaela789
26. dec 2021

Nezrelé správanie. Napriek tomu z toho už teraz kuká poriadny manipulátor, podľa môjho názoru. Ovplyvňuje tvoje správanie a rozhodnutia tým, že ťa stavia do nepríjemných situácii - tým, že sa uráža a robí dusno. Samozrejme, že ty sa tomu snažíš vyhnúť a môžeš sa roztrhať aby bol pánko spokojný a mali ste pokojný domov.... Takto z teba vydupe všetko, čo si zmysli... Dala by som si pozor...

mimi2018
26. dec 2021

@thoughtfulweirdo ako sa vraví trpezlivosť ruze prináša, musí byť šťastný brutálne že ta ma ☺

matqa411211
26. dec 2021

Ako si si ho naucila tak máš, co tak si otvorit nanho raz ústa?

mimi2018
26. dec 2021

@retatka myslím ze mas sčasti pravdu no aj preháňas. Ved dievča to už prestalo baviť a obviňovať ju že si neváži samu seba, to by si nemala takto vravieť. Chce s tým niečo robiť, ved inak by sem nepísala.

mimi2018
26. dec 2021

@stary_ujco Ty žiješ s nejakou? Mate úplne ideálny vzťah? 😄