Muž dostal ponuku pracovať v zahraničí, je to 850km od domova. Švagor tam už pracuje ale on nemá rodinu. Rodinnému rozpočtu by to veľmi pomohlo, ale máme dve deti. Ako často chodia domov vaše polovičky zo zahraničia? Najlepšie ak pracujú 800-900km od domova.
Koľko času pobudnú doma?
@sashka22 a to ako veď to je dlhá cesta kedy pracoval? Kedy si oddýchol? Kedy spal?
Mám veľké obavy
4 alebo 5 týždňov tam, 10 dní doma
Je tam treti rok, máme 2 deti.
Je to o zvyku
Samozrejme,že si prilepsime finančne,ale zas na ženu je toho veľa doma a pre muža tam.narobi sa a sme od seba.
Ale čoskoro skončí. To je na Tom to najlepšie 😁
@sashka22 môj by musel 8-10h manuálne pracovať vo firme, 10h cesta tam 10h cesta späť.
Časovo nerealizovateľné
Muž je v zahraničí už 8 rok, 2 týždne v práci 2 týždne doma. Má na nás viac času ako keď pracoval tu. Je to o zvyku
Ty pracujes? Ake velke su deti? Mozno by rodinnemu rozpoctu pomohol aj tvoj plat. Mala som nastastie len frajera co robil v DE, 10 dni robil, 4 dni doma a takto dokola. Za tie 4 dni spal, daco porobil a uz siel naspat. Stroskotalo to ciastocne aj na tomto. Neviem si predstavit fungovat rodinu v tomto rezime.
@sashka22 900km denne nie je vela? ale je. 😨
Určite choďte za mužom,ty s deťmi
@iv007 deti majú 11 mes a 2,5r a 8 som doma, máme hypotéku. Tiež si neviem predstaviť ako by sme fungovali.
@minenkak určite nie, býval by na ubytovni so švagrom
Tak časom vám môže nájsť bývanie,nik nepíše hneď.Ked sa rozkuka,nájde byť,dom na prenájom a môžte ísť
Nesúhlasila by som. Tam by museli zahrať veľkú rolu peniaze 5 tisíc a vyššie.
Ahoj moze ako chce ale vacsinou 3 tyz tam, tyzden doma alebo 4tyz tam 2 tyz doma.
Tyzden doma je malo.
Mame tiez 2 deti male 3 a 5 rocne a ideme skusit byt zase spolu. Hlada si job na SK pretoze mu velmi chybaju a aj on detom.
Plus si rataj naklady ubytko je tam dost drahe, strava, odvody ak bude robit na zivnost.
@sono2 akou manuálnou prácou sa dá v zahraničí/a kde?/ zarobiť viac ako päť tisíc?
Ako živnostník aj viac
Švajčiarsko, Nemecko, otec strihá ovce v Rakúsku napr.
Tak samozrejme na začiatku nemať veľké oči.manzel tiež začínal cca 2800 mal za 4 tyzdne,dnes už úplne inde.mame spoločný cieľ a obaja zatneme zuby a ideme , makáme.
Je to nekomfort aj pre neho,aj pre mňa.
Vyskúšajte si a uvidíte.pises o hypo a to ma dnes skoro každý.hadma nie všetci robia vonku,lebo majú hypo.
Keď ju máte neúnosnú,treba ísť do menšieho
Elektrikár, manuálna práca v zahraničí, strechari...
1400 km a vacsinou 10 tyzdnov prec, dva doma a plus cele leto doma.
@sashka22 tak to jedine, ze bol sofer, rozvozca... Alebo ratas 900 obe cesty, nie len jedna.
Zväčša 3 týždne v , týždeň doma. Občas 4 mimo, 2 doma... Keď potrebuje vie sa dohodnúť a prísť skôr/ neskôr ale tento systém 3/1 vyhovuje celej partii.
Vyše 900km od domova.. aj ja mám dve deti, prvacku a takmer dvojročnú. Nie je to náročné zvládať dom, domácnosť, záhradu aj deti, krúžky, atď ale mám trošku obavu, že si nenájdem prácu keď budú deti v škole v škôlke+choroby+ pracovný čas(malo pracovných príležitostí....) inak sa to zvládať sa celkom lahko
@autorka 5.000 eur ale nečakaj hneď.aj v zahraničí začínaš s menším základom a potom ,iba keď si šikovny ,vieš zarobiť.kolegovia manžela ostali aj po 3 rokoch na 2800 eurách .nie sú takí priebojni a pracovití.my sme si na začiatku hundrali,že či sa to oplatí za 2800 eur takto pendlovat.na začiatku samozrejme nie.dnes nelutujeme,že vydržal.ale 5000eur prvý mesiac nečakaj
18 dní tam 9 dní doma
Môj túto trasu dával každý deň, odchádzal a vracal sa denne. 900km nie je tak veľa. Keby sa niečo stane, vie byť doma za pár hodín . Niekedy musíme niečo obetovať, aby sme sa mali lepšie, veď to nebude navždy, chvíľu vydržíš a bude ptm lepšie