Ako často chodia domov vaše polovičky zo zahraničia?

9. sep 2024

Muž dostal ponuku pracovať v zahraničí, je to 850km od domova. Švagor tam už pracuje ale on nemá rodinu. Rodinnému rozpočtu by to veľmi pomohlo, ale máme dve deti. Ako často chodia domov vaše polovičky zo zahraničia? Najlepšie ak pracujú 800-900km od domova.
Koľko času pobudnú doma?

sashka22
9. sep 2024

Môj túto trasu dával každý deň, odchádzal a vracal sa denne. 900km nie je tak veľa. Keby sa niečo stane, vie byť doma za pár hodín . Niekedy musíme niečo obetovať, aby sme sa mali lepšie, veď to nebude navždy, chvíľu vydržíš a bude ptm lepšie

svetlonos
9. sep 2024

@sashka22
nesranduj! Véd to musel padať na hubu. To len robil šoféroval a spal.

tundra
9. sep 2024

@sashka22 900km kazdy den?A teraz tu o cervenej ciapocke...na 900km potrebujes min. 10h jazdy,pri normalnej premavke.Tam a spät 20h za volantom.

autor
9. sep 2024

@sashka22 a to ako veď to je dlhá cesta kedy pracoval? Kedy si oddýchol? Kedy spal?
Mám veľké obavy

123hombre
9. sep 2024

@sashka22 prepáč,môžem sa opýtať že akú mal pracovnú dobu? Zaujíma ma to len preto,lebo 900km je autom tak 8hod cesty a to nemôžu byť zápchy.

sashka22
9. sep 2024

@123hombre áno, tak ako píšeš, pracovná doba sa nerátala, bol na úkon. Musel dodať súčiastky denne.

pe_mi
9. sep 2024

4 alebo 5 týždňov tam, 10 dní doma
Je tam treti rok, máme 2 deti.
Je to o zvyku
Samozrejme,že si prilepsime finančne,ale zas na ženu je toho veľa doma a pre muža tam.narobi sa a sme od seba.
Ale čoskoro skončí. To je na Tom to najlepšie 😁

autor
9. sep 2024

@sashka22 môj by musel 8-10h manuálne pracovať vo firme, 10h cesta tam 10h cesta späť.
Časovo nerealizovateľné

123hombre
9. sep 2024

@sashka22 Tak 16hod denne za volantom. Pekne. Tých zvyšných 8hod zrejme spal. To musel mať zaujímavé ohodnotenie.

matullienka
9. sep 2024

Muž je v zahraničí už 8 rok, 2 týždne v práci 2 týždne doma. Má na nás viac času ako keď pracoval tu. Je to o zvyku

tundra
9. sep 2024

@autorka ja som 6 rokov chodil na tyzdnovky do AT.Cesta 5-6 hodin,vikend doma.Do nemecka cca.2 roky,domov raz za mesiac.Rok do Švajciarska - 1000km,10 hodin cesta,domov,raz za mesiac,potom sa rodina prestahovala za mnou.
Vsetko sa da zvladnut,ked mate spolocny ciel.

iv007
9. sep 2024

Ty pracujes? Ake velke su deti? Mozno by rodinnemu rozpoctu pomohol aj tvoj plat. Mala som nastastie len frajera co robil v DE, 10 dni robil, 4 dni doma a takto dokola. Za tie 4 dni spal, daco porobil a uz siel naspat. Stroskotalo to ciastocne aj na tomto. Neviem si predstavit fungovat rodinu v tomto rezime.

bublinka1426
9. sep 2024

@sashka22 900km denne nie je vela? ale je. 😨

minenkak
9. sep 2024

Určite choďte za mužom,ty s deťmi

autor
9. sep 2024

@iv007 deti majú 11 mes a 2,5r a 8 som doma, máme hypotéku. Tiež si neviem predstaviť ako by sme fungovali.

autor
9. sep 2024

@minenkak určite nie, býval by na ubytovni so švagrom

minenkak
9. sep 2024

Tak časom vám môže nájsť bývanie,nik nepíše hneď.Ked sa rozkuka,nájde byť,dom na prenájom a môžte ísť

sashka22
9. sep 2024

@123hombre to bola jediná motivácia prečo to zvládol a na slovenský plat to bol priam luxus. Dodávku mal s kabinou hore, takže si podľa potreby pospal aj medzicasom.

sono2
9. sep 2024

Nesúhlasila by som. Tam by museli zahrať veľkú rolu peniaze 5 tisíc a vyššie.

vieronika14
9. sep 2024

Ahoj moze ako chce ale vacsinou 3 tyz tam, tyzden doma alebo 4tyz tam 2 tyz doma.
Tyzden doma je malo.
Mame tiez 2 deti male 3 a 5 rocne a ideme skusit byt zase spolu. Hlada si job na SK pretoze mu velmi chybaju a aj on detom.
Plus si rataj naklady ubytko je tam dost drahe, strava, odvody ak bude robit na zivnost.

autor
9. sep 2024

@sono2 akou manuálnou prácou sa dá v zahraničí/a kde?/ zarobiť viac ako päť tisíc?

tundra
9. sep 2024

@autorka vo Švajciarsku

minenkak
9. sep 2024

Ako živnostník aj viac

vieronika14
9. sep 2024

Švajčiarsko, Nemecko, otec strihá ovce v Rakúsku napr.

pe_mi
9. sep 2024

Tak samozrejme na začiatku nemať veľké oči.manzel tiež začínal cca 2800 mal za 4 tyzdne,dnes už úplne inde.mame spoločný cieľ a obaja zatneme zuby a ideme , makáme.
Je to nekomfort aj pre neho,aj pre mňa.
Vyskúšajte si a uvidíte.pises o hypo a to ma dnes skoro každý.hadma nie všetci robia vonku,lebo majú hypo.
Keď ju máte neúnosnú,treba ísť do menšieho

pe_mi
9. sep 2024

Elektrikár, manuálna práca v zahraničí, strechari...

martinkatinka
9. sep 2024

1400 km a vacsinou 10 tyzdnov prec, dva doma a plus cele leto doma.
@sashka22 tak to jedine, ze bol sofer, rozvozca... Alebo ratas 900 obe cesty, nie len jedna.

elbejo
9. sep 2024

Zväčša 3 týždne v , týždeň doma. Občas 4 mimo, 2 doma... Keď potrebuje vie sa dohodnúť a prísť skôr/ neskôr ale tento systém 3/1 vyhovuje celej partii.
Vyše 900km od domova.. aj ja mám dve deti, prvacku a takmer dvojročnú. Nie je to náročné zvládať dom, domácnosť, záhradu aj deti, krúžky, atď ale mám trošku obavu, že si nenájdem prácu keď budú deti v škole v škôlke+choroby+ pracovný čas(malo pracovných príležitostí....) inak sa to zvládať sa celkom lahko

pe_mi
9. sep 2024

@autorka 5.000 eur ale nečakaj hneď.aj v zahraničí začínaš s menším základom a potom ,iba keď si šikovny ,vieš zarobiť.kolegovia manžela ostali aj po 3 rokoch na 2800 eurách .nie sú takí priebojni a pracovití.my sme si na začiatku hundrali,že či sa to oplatí za 2800 eur takto pendlovat.na začiatku samozrejme nie.dnes nelutujeme,že vydržal.ale 5000eur prvý mesiac nečakaj

ariannazara
9. sep 2024

18 dní tam 9 dní doma