Ako by ste sa zachovali?

1. nov 2022

Cez víkend sme boli na dlho očakávanej túre, pár týždňov som musela nadčasovať. Psychická únava, asi poznáte...Potreboval som sa odreagovať od práce, celá rodina spolu, lístky na vlak som kúpila už týždeň dopredu. Vo vlaku sme strelili mužovu bývalú kolegyňu, ktorá nám predstavila svoju známu. Slečna sa s partiou tiež chystala na tú trasu čo mi. Muž jej zdvorilo ponúkol, aby sme šli spolu. Šla nakoniec iba ona, partia nikde.
Začalo to ešte vo vlaku, jej drobnými narážkami či so rodinka zvládne, predsa je tak jeden taký kritický úsek v tiesnave.
(S dcérkou sme 3 týždne po covide, tak nie som tip-top)
Pokračovalo to kompliment mi zo strany muža celé kilometre.
Slečna a mužom vpredu, v rýchlom tempe, starší v strede, ja s dcérou trocha pozadu. Keď sme ich dobehli počula som tie rečičky, vo mne stúpal tlak. Ešte pred najkritickejším úsekom sme dva krát zablúdili a museli sme sa vracať km späť. Nasledoval ten úsek, zvládli sme, ale pri poslednom rebríku som sa začala cítiť zle, nejak som vyšla hore ale dostala som astmatický záchvat, musela som si sadnúť, dať si lieky a čakat kým začne pôsobiť. Dcéru som poslala do predu aby mužovi povedala čo sa deje. Po chvíli som vyšla posledným strmím úsekom po ktorom šla trasa už iba dole. Mali sme asi hodinu času po vlak. Naposledy sme mali čas aj na obed v reštaurácii, teraz sme ledva stihli zmrzlinu. Muž sa veľmi ponáhľal za slečnou. Hoc vlak meškal pár minút. Ona bola na stanica nalepená na akési mladíka. Dcérka jajkala, že chce hranolky, lebo ocko sľúbil, muž viditeľne nervózny a ja som to už nevydržala. Po mojej narážke, že keby bol pozeral namiesto výstrihu mladej na turistické značky tak by sme mali dostatok času.
Sme spolu skoro dvadsať rokov nie som zvyknutá u neho. takéto správa nie. lepšie. lepšie lepšie. Teraz máme doma tichú domácnosť

stellarstar
1. nov 2022

A? Komunikácia? To si vybav s ním doma

petamich
1. nov 2022

neviem ale mne z toho vyplyva, ze muz si evidentne uzival chvilu, ked bol stredobodom pozornosti, ked mu niekto lichotil...cim nechcem povedat, ze sa zachoval spravne, uz len tym, ze neprisposobil tempo pomalsim v skupine a ze ani nevedel, ze si mala zachvat a ze v prvom rade vy ste rodina, ktora sla na turu spolu 🤷‍♀️ kazdopadne urcite sa o tom porozpravajte a skus sa aj ty zamysliet, ci mu vo vasom vztahu nieco nechyba (pripadne, ako by si sa spravala, ked by to bolo opacne a nenaky mlady muz ti venoval pozornost a lichotil, tiez by ta to zrejme minimalne potesilo)

autor
1. nov 2022

@stellarstar je v práci, aj dnes. V nedeľu bol viezol svojich rodičov po hroboch, došiel domov neskoro. Včera som šla ráno do roboty, on mal poobednajšiu , tak prišiel domov o jedenástej. Dnes bude v práci do siedmej.

mimi3008
1. nov 2022

@petamich scasti suhlasim, ale jedna vec je, ze by ju to potesilo a druha, ci by sa spravala ako poblaznena pubertiacka, ktora kasle na muza, deti a leti okato za napadnikom. Ved to sa nerobi. A ta mlada zena, co bola s nimi, by sa mala za seba hanbit. Ja by som popravde na nieco take nepristupila, bud ideme my ako rodina, ale ak chce manzel zvolavat slecny, nech si ide sam, ja by som si spravila s detmi nahradny program

stellarstar
1. nov 2022

A aj ty si mohla vo vlaku otvoriť ústa , dat poznámku tvojmu aj tej kočke

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
1. nov 2022

To si cely výlet nezasiahla? Len tak si sa prizerala?

petamich
1. nov 2022

@mimi3008 suhlasim 🙂 tiez by sa mi to nepacilo, neviem na co ju volal a hej to s tym pubertiakom sedi a o co islo slecne, nuz to nechapem

domak2
1. nov 2022

No a teraz neviem ci som tu jedina Rosamunda Pilcherova, ale podľa mňa nebola v tom vlaku nahodou😬

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. nov 2022

@pribinak nie, lapala som po dychu , snažila som sa ich dobehnúť. No nedarilo sa, dcérka chcela vždy niečo, čo bolo na spodku batohu, keksík, čaj, náplasť na prst....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
1. nov 2022

Takže ja by som zasiahla už počas výletu, dala chlapovi ruksak a dieťa. po ďalšie po covid by sme my s chlapom ťažkú túru neplánovali. A keď už túru plánujeme tak sa prispôsobujeme pomalsiemu à nie ze chlap ide x metrov predomnou
Tvoj chlap si chcel zrejme pomstiť ego pred mladou a zabudol ze je s rodinou.

jaskolka
1. nov 2022

Za prvé by som 3 týždne po chorobe a s astmou neplánovala vôbec túru cez rebríky a náročné úseky
Za druhe už vo vlaku by som mužovi povedala, že je to rodinný výlet a keď slečna tam ma partiu tak nech si ide s partiou
Za tretie by som neletela ako šialená s vyplazenym jazykom za dvoma ľuďmi, ale už na začiatku by som povedala ze tempo sa prispôsobuje tým najslabším, nie aby oni sa hnali ako na pretekoch

autor
1. nov 2022

@hazelgracegus komunikácie ok, aspoň som si doteraz myslela. Vysokoškoláčka vyzerá isto atraktívnejšie ako žena v prechode.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
1. nov 2022

Pre boha, to sú výhovorky ako 3 ročne dieťa. Však si dospela žena a hádam si vieš otvoriť ústa, nevyhovaraj sa na dieťa

Mimochodom keď si bola marod tak si mu mala dieťa zavesiť na krk a nie sa hrať na obeť

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
1. nov 2022

@pribinak Dieťa po covide môže ísť v pohode?a ja čo som to celé zorganizovala , lístky kúpila nie?

svetlonos
1. nov 2022

Autorka,
normalne si mala vo vlaku reagovat. Jed je muz vadny, povedat: Nie, slecna nech sa drzi svojho povodneho planu a my tiez. Je to rodinny vylet !
U mna by k takemu pruseru nedoslo. Vyriesila by som si to rychlo aj so slecnou, ci jej nie je trapne a vtierave, pchat sa do cudzej rodiny a ruesit jej kondiciu. Povedala by som jej to priamo. Ako aj to, ze hviezdit moze v ramci svojej partie alebo s tym ma problem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
1. nov 2022

Vôbec si nepochopila čo som ti napísala. Mala si dať dieťa otcovi na krk - dostáva aby ju niesol a hneď by spomalil, ty si mohla byt odbremenena a mat viac síl

A samozrejme mu razne pripomenúť že toto je rodinný výlet a slečnu odkloniť napr do riti

Ale toto si dokáže priemerná žena ľahko zorganizovať

autor
1. nov 2022

@evamarek77 nikdy sa tak v mojej prítomnosti ešte nechoval, ani vo sne ma to nenapadlo. Keď tam bola jej partia tak to správanie nebolo tak okaté. Niekto s tej partie nemal dosť vhodnú obuv na túru, tak si nakoniec vybrali inú trasu až na tú slečnu.

svetlonos
1. nov 2022

@domak2
tiez ma napadlo. Divna nahoda 😏

doriiis
1. nov 2022

Mňa viac ako kučeravé myšlienky tvojho muža zarazil laxný až nezodpovedný prístup všetkých zúčastnených dospelých k prítomným deťom.Co ste chceli byť vo večerných správach na JOJ?

1gramofon
1. nov 2022

ty máš záchvat a on len okolo tej zasranej beha?! A ze ju slušne pozval k vám? Na čo keď mala ísť s partiou, alebo minimálne s kamoškou? Nech sa nevyhovara, nebola sama, vtedy by to bola slušnosť. Aby raz nezasiel tak ďaleko, ze príde o to co ma. Jasne, ze mladá je lákavá, ale ten ošiaľ opadne a môže rozmýšľať čo všetko mal, treba si to uvedomiť

doriiis
1. nov 2022

@pribinak ...odkloniť do riti...toto je najlepší výraz aký som tu kedy čítala.Tlieskam👏

thereisabear
1. nov 2022

Mala by som nervy, že sa k nám pridala a snažila by som sa z jej prítomnosti vyvliecť už vo vlaku. Na mieste tej ženy aj manžela by som sa hanbila. Keby že si dobre všetci rozumiete a idete spolu, tak ok, ale nie že teba nechá ďalej a ide s nou sám 🤦‍♀️

svetlonos
1. nov 2022

@elizabet173
ten napad otocit to je skvely 😂 Slecna by asi po 20 minutach najneskor usla alebo si nadavala za blby napad 😁

autor
1. nov 2022

@elizabet173 tú trasu som už raz s mojou astmou zvládla ešte pred covidom. A covid sme nemali ťažký ale stále trocha kašleme