Baby prosím ako mám reagovať , dnes mám narodeniny ,písala mi moja mamina , že všetko najlepšie ti praje a podpísala meno a priezvisko a meno a priezvisko ocina ( na Facebook nástenku ) 😷😷😷 chladnejšie to už ani nejde , ešte aj cudzím na Facebooku píše na narodeniny krajšie .... toto začala robiť odkedy som sa vydala a mám dobre vzťahy z mm rodinou , akoby žiarlila a akoby stále vyhadzovala na oči , že už nemám ich priezvisko a už pre mna nič neznamenajú , ale to je téma na dlho ... len ako jej teraz odpovedať ? Úplne by som ju najradšej schladila , ale to bude zas plakať a zas budem ja zlá , od rana mi je s toho na nič , akoby to bolo nevyhnutne v tejto aj tak zlej dobe 😞
@dollyzv to mozem urobiť , len mi doslova pokazila deň a to ma mrzí , lebo aj keď si to nepripúšťam tak som už na deti vybuchla kvôli maličkosti 🧐
Veď sa jej spýtaj s usmevom prečo tam dala priezvisko a nie mama, otec..aké by jej to bolo, keby si jej gratulovala a podpísala by si sa svojim "novým priezviskom'.Alebo to prehliadni a nechoď do konfliktu.Ja mám rada, ale keď sa veci vysvetlia
Nerieš take hovädziny. Zbytočne sama sebe robíš nervy. Daj tam obyčajne ďakujem a nejakého smsjla a vybavená vec.
Ja by dom vôbec neminula čas a e enrgií na riešenie takýchto hovadin
@eliska13 veď keď sa jej opýtam , tak isto napíše niečo čo už ma vytočí do vývrtky a ja by som rada mala dnes pekný deň ešte s mojim mužom a deťmi , budem to musieť zas prehliadnuť , zavrieť sociálne siete ..... len keď človek doma sedieť musí 😒
Prepáč , ale fakt chceš toto riešiť na fóre??
To verím že to pokazí deň,ale na tvojom mieste by som cez internet nic také neriešila. Najmä kvôli tomu,že cez internet kopec veci vyznie inak ako v skutočnosti. Asi by som sa s ňou porozprávala osobne a vysvetlila svoje pocity z toho celého a hlavne utvrdila ju v Tom že napriek zmenemu priezvisku ju máš rada rovnako ;) možno že len to potrebuje počuť..každý človek potrebuje aspoň občas pocit že ho má niekto rád..najmä keď ide o vzťah rodič dieta
@pribinak máš pravdu , viem ,nemala by som sa s tým zaoberať , veď ja sa už dlho nezaoberám ani s tým co stále riešia , viac menej som ich začala ignorovať a to preto takéto blahoželanie som dostala...
@dollyzv máte pravdu , nemala by som to tu riešiť , ale nemám to moc s kým rozoberať , muž to počúva stále a žijeme v zahraničí a tu moc nikoho ani nemám , však ja to vymažem len som sa možno chcela vykecat na začiatku dňa 🥺
Niekedy človek vyjde lepšie s novou rodinou ako so
Svojimi pôvodnými - môj švagor. Mna by z jeho rodiny už dávno porazilo. Naučil sa odignorovať veci.
Asi by som jej odpísala: "ďakujem Vám obom za narodeninové prianie. Podpis meno a priezvisko cez pomlčku za slobodna-vydatá. P.S.: mám Vás veľmi rada."
Len doplním - myslím, že tým dáš rodičom dostatočne najavo, že boli, sú a aj vždy budú Tvojimi rodičmi, aj keď máš už svoju rodinu. Dôstojne ale zároveň veľavravne.
A teraz máš len zlosť v sebe a nakricala si na deti.Normalne by som jej napísala ty nie si mama ty si xy?ale, keď si v zahraničí a komunikujete skôr písomne ťažko také veci riešiť.Ja mám rada nech sa veci povedia možno mama má pocit, že si na nich "zabudla", keď píšeš o ignoracii z tvojej strany, asi jej chybate. Ďakujem Ti mama, alebo pani xy?možno pochopi
Nie nie,to nebolo že to nemás riešiť alebo sa poradiť s niekým iným( hoci aj cez internet) 🙂 ale že s maminou by si to nemala riešiť cez internet ale osobne. Ale keďže žijete v zahraničí tak to más asi ťažšie aj čo sa komunikácie s ňou týka. V každom prípade...netreba sa tým trápiť,aj keď to určite zamrzí. Ale chce to otvorený a úprimný rozhovor.
Ja fakt neviem , je to komplikovane , začalo sa to tak , že všetko čo sme urobili bolo zle , žijeme v zahraničí a keď sme išli na Sk na návštevu tak sme vždy išli najskôr k mm rodine lebo oni sú po ceste skorej 350 km a potom k ním , vždy som sa snažila nejako to urobiť aby bolo dobre na oboch stranách ale nakoniec bolo zle , lebo mi bolo vyčítané , že tam sme boli 4 dni a tam 3 dni napríklad ... a keď sa mala narodila mala mesiac a prišli sme na Sk v zime a najskôr sme sa zastavili u jednej rodiny a na druhý deň sme mali ist k našim , ale strasne v noci nasnežilo a cely deň snezilo a cesty boli neprejazdné , tak som im pekne napisala , že radšej nejdeme s dvoma malými deckami s že uvidíme ako bude neskôr a už ma poobede sestra bombardovala správami , že prečo tam nejdem , že mama doma plače , že ja som len u druhej rodiny ☹️☹️☹️ To mi potom časom prišlo ako divadlo , že len aby mali čo riešiť , každá návšteva , nové výčitky .... koľko krát som vysvetľovala , vy ste moji rodičia , nikto mi nie je prednejší , a prišla som domov a zas mi niekto povedal, že ma ohovárali ...
@janne318 😁😁😁🤣🤣🤣presne toto isté ma napadlo 👌👌👌. Inak moja mama mne, deťom ani mužovi nikdy nepíše blahoželanie na fb, ani sms nepošle, ale všetkým naokolo z rodiny hej, dokonca aj moje sesternice co majú deti, aj tým a neriešim to, lebo to by som vkuse bola nasratá🤷♀️. Blahoželáme si len osobne, keď je oslava.
Kazdy ti tu napise z pohladu, aky ma on sam doma. Rodinne vztahy su zlozite. Az ked ti tvoje dieta odide prec, vytvori si novu rodinu, az potom pochopis to, co citi tvoja matka.
Kazdopadne s takouto situaciou ma pocitat kazdy rodic, ze raz dieta vyleti z rodinneho hniezda, bude mat svoj zivot a dokonca bude mat rado cudzich ludi. Na tvojom mieste by som dnes neisla do konfrontacie a pitvania pocitov a len normalne podakovala. Vysvetlili by sme si to inokedy pri vhodnej prilezitosti.
ja osobne by som tvoju rodinu neinformovala o tom kde sa zdrziavate a kolko mimo navstev tvojich rodicov, vzdy len strucne oznamila ze mate v plane k nim prist vtedy a vtedy.... ziadne info o tom kde kam idete este predtym ci ku komu inemu... toto je cisto sukromna vec teba,tvojho manzela, ako si cas rozvrhnete vzhladom na rozne podmienky (časové, stav pocasia, zdrav.stav deti atd....), ziadne vysvetlovanie, ziadne ospravedlnovanie, ci sa uz budu urazat, hrat divadlo alebo hocico ine, nenechaj sa do toho vtiahnut... konas ako najlepsie vies, zial, nie vzdy sa da zavdacit vsetkym. a take treba mat aj odpovede na pripadne vycitky... univerzalne. "neprisli sme, lebo to situacia nedovolila", "prideme hned ako to situacia dovoli", pripadne "ozvem sa ked sa bude dat".... Co sa tyka toho fb blahozelania, je to trapna a detinska podpichovačka. Reagovala by som tak maximalne smajlikom.
1. vsetko najlepsieeee, 2. ak sa ti prispevok nepaci, tak si ho vymaz a s mamou komunikuj v iny den, dnes sa na to vykasli
Vies, ze si to vsetko len mozno domyslas a tvoris si problemy u teba v hlave?🙂
By som podako ala ze : dakujem s pozdravom meno a priezvisko moje 😂 nech ju roztrha
podakuj napis ze ja ty ich lubis a hotovo ... so easy az sa vsetko vonku upokoji skus sa jej troska venvat .. vezi ju na kavu , mozno spa den - aby vdela ze ti na nej zalezi a neodstrcila si ju
Ja by som to otočila na srandu, dala by som poďakovanie, smajlov a ukončila tvoja dcera Janka Mrkvičková, načo to detailne rozoberať. Možno jej trkne, možno nie 🙈
Vsetko najlepsie prajem ❤
Normalne by som odpisala iba "Dakujem ❤"... a neriesila by som dalej.
🙈🙈🙈
mozno to ani nemyslela tak ako to vyznelo, odpisala by som normalne a neriesila 🙂
🤦
Normálne jej podakuj 🙂 tým nič nepokazís..teda pokiaľ chces kľudne vzťahy 😄