Ahojte. Pred mesiacom sme mali (podla mna mensiu hadku s mamou). Boli sme u nich na navsteve, prislo k hadke, odisli sme s tym, ze sme sa s muzom pozdravili. Odvtedy nie som s mamou v kontakte. Nakolko spravila ona chybu a ma povahu taku, ze vsetci su zli, len ona je ta najlepsia. Cakala som, ze sa to da do poriadku, ked mi zavola na meniny. Lenze ani nenapisala ani nezavolala a ani neprisla.
X: sestra aj muz vedia o aku hadku islo a su na mojej strane, ze mama urobila chybu. Len ma zaujima ako by ste to vnimali vy.
Bez toho, aby sme vedeli o čo išlo ti povedia, že je to mama, máš sa ozvať.
A keby mama mala meniny skôr, ozvala by si sa?
Bola to taka velka hádka, pre ktoru sa s nou nedokazes bavit?
čo čakáš keď ste pohádané? ja keby som s niekým pohádaná, tak mu nevolám.....mala si sa s ňou udobriť skôr a nie čakať až začne ona...ale ty ako decko čakáš, kým ona bude mať zámienku sa s tebou udobriť....sama vieš aká je......nech urobil chybu ktokoľvek, ona je tvoja mama a tú máš len jednu.....
mne matka neblahoželala od 13 na narodeniny ani meniny a žijem bez toho ďalej 🤣 toto mi príde extrémne detinské riešiť však už si dospelá (pravdepodobne).
Čakala si, že sa ti mama ozve na tvoje meniny a váš spor ,,sa dá" do poriadku. To sa však nestalo. Vzťahy sa nezvyknú dávať do poriadku len tak samé, treba na nich pracovať.
Ja osobne by som sa mame ozvala na sviatky aj ju pozvala k sebe. Na nej už zostáva, či pozvanie prijme, alebo bude aj naďalej urazená. S tým už nič nenarobíš, odraziť sa mama musí sama. Doprosovať sa jej a ospravedlňovať sa za niečo, čo si neurobila, fakt nemusíš.
@mogaa no ja neviem... ale keby som s nou pohadana v case jej menin/narodenin, tak aspon vsetko najlepsie do sms by som jej napisala.
Veď nápis čo sa stalo a budeme viac v obraze
Ty nevieš, že staršia generácia sa svojim deťom neospravedlňuje?
Zdvihni telefon alebo chod za nou a porozpravjte sa. To ste sa o com hadali? Naozaj si myslis, ze je to take dolezite aby si sa s nou nerozpravala aj zpstatok zivota, lebo ten co prvy zavola prehra??? T ebe sa co stane ked jej prva brnknes? Prehras milion? Zdvihni telefon alebo chod za nou a udobri sa s nou - vsak jej nemusis dat za pravdu, ani s nou nemisis suhlasit vo vsetkom ani ona s tebou. Pamataj, ze cas ktori vam ostava spolu je niekedy omnoho viac limitovany ako si myslite
Pred mesiacom? Vy ste mesiac nekomunikovali? Ty si sa sama neozvala vlastnej mame mesiac, ako sa má, či je v poriadku?
@gribka1 tak ale potom nech sa necuduje, ze jej matka neblahozela na meniny ked su tam vztahy take, ze sa nedokazali za mesiac odrazit - ani mlada ani stara
@prasiatko30 Súhlasím, nečudujem sa lebo netuším o čo ide.
Tak aby som upresnila povahu mojej mami:
S polkou rodiny sa nebavi, vsetci su na hlavu, vsetci su chori. Jedinu kamaratku co mala, tak sa s nou prestala bavit, lebo doslo k nejakemu malemu konfliktu medzi nimi a zacala sa vyjadrovat, ze ona ju nepotrebuje, ze Beta potrebuje ju....
Stretava sa jedine s jej mamou, na ktoru neustale nadava a so svojou jednou sestrou (su 7dmi surodenci) s ktorou maju rovnake povahy. Mama nema problem mojmu ocovi vynadat do kadejakych....
Mne kolke razy povedala, ze som prije**** a ona to berie uplne v poriadku. Ked sme s muzom kupili dom, tak nam bez hanby povedala, ze mame vratit kluce od ich domu (ako by sme tam kradnut chceli).
No a to ti vážne chýba gratulácia?
Velmi fobre vies, ze ste pohadane, tak preco ta to prekvapuje? Ved si mamu poznas 🙄
A ty ocakavas, ze ona sa s tebou pohada alebo ty s nou, a po mesiaci ti zablahozela akoby sa nic nestalo pri takej povahe aku ma? Co ocakavas vlastne od tejto temy? Tvoja matka je aka je, a bud to akceptujes a budes to brat jednym uchom dnu a druhym von alebo sa s nou prestanes rozpravat a mas pokoj, nemusis riesit. K tomu vrateniu klucov - detinske, ale ty si jej dala vase kluce z baraku?
Nas konflikt:
Som tehotna, vyslovene som jej zakazala aby to niekomu vravela. Na navsteve som sa uplne medzi podotkla, ze dufam, ze o tom starka este nevie. Ona mi povedala, ze v utorok ide ku nej nabrhnut a ide jej to povedat. Cize keby to medzi recou nespomeniem, tak ani neviem ze to chce poza moj chrbat povedat starkej. Ked prislo k vymene nazorov, tak som sa jej opytala, ze aky dovod ma na to, aby jej to povedala. Vraj taky, ze aby to starka povedala jej sestre (s ktorou sa nebavia) a aby ziarlila, ze ona ide mat vnuca a ze jej dcera doteraz neostala tehotna (nedari sa tetinej dcere ostat tehotna vyse 10rokov). A ze preco by jej to nemohla povedat, ked jej to ona chce povedat. Do toho to chcel oco zahovorit, tak zacal nieco hovorit o mojej mame, ze ked bola niekde (bola som s nervami v riti, tak som to ani nepostrehla, co presne hovori) a ona ho stopla so slovami: ze si nezela aby nieco o jej zdravotnom stave hovoril mne.
Tak som sa zdvihla a odisli sme s muzom. Aj sme sa pozdravili. Taka ista situacia nastala aj u sestry, ktora mala skoro pre mesiacom meniny a ani tej nezagratulovala a ani sa neozvala.
Tie, ktore sa ohradzate na vek: ja 25, sestra 35.
Možno by mi to bolo trochu ľúto, ale keď je mama takýto ,dajme tomu svojský človek(alebo toxický), nečakala by som že sa ozve sama od seba, a že by mi gratulovala. Ona je " mama - gdo je vác" a bolo by pod jej ego úroveň sa ponížiť a byť ústretová, a nie že sa aj ospravedlniť. Keď vy všetci ste debili len ona je lietadlo. Netráp sa, už ju neprerobíš, ale ty sa môžeš brániť, ľudovo - aby ti nesrala na hlavu.
@prasiatko30 my mame kluce furt vo dverach, uz 3 roky ako tu byvame. Cize u nas sa dostane vzdy dnu. Mame psa, ktory pusti len blizku rodinu do dvora.
Tvoj najmensi problem je to, ze ti nezablahozelala na meniny.
To nemysliš vážne ?! Veď stavali na Václaváku tak čo sa čuduješ maminej povahe. Rodina ju pozná najmenej 35 rokov
Ja by som jej nikdy nič nepovedala, čo by som nechcela, aby pustila do obehu. Načo. Ale ani by som sa s ňou nehádala, je divná, mávni rukou, čudačka.
Ak niečo chceš vyriešiť, nečakaj a rieš. Zober život do vlasnych rúk a nedávaj kľúče k nemu kadekomu. Aj keby to mala byt vlastná matka. Už nie si dieta.
no, ďalej to nehroť… neviem koľko máš rokov, ale ľudia čím sú starší tým viac sú ako deti… mňa by to mrzelo, ale nechala by som to tak… až keď sa ozve a dajako sa to utrasie, až potom by som to pripomenula…