Ako by ste reagovali, keby si k vám návštev donesie vlastnú kávu?
V pohode by som im ju uvarila, ak by to nevyzadovalo nejake specialne naradie a postupy. A bola by som rada, ze neofrflu nasu 😂 Niektori kavickari su celkom vyberavi.
otcov brat chodil na navstevu tak, ze si doniesli vlastne jedlo, vlastnu kavu a spali v stane na dvore... niekto na navsteve nic nechce jest, moja svokra ofrflala, co som navalila, takze kava je asi to najmenej 🙂
Ja mam kamosku, ktorá si nosí všade svoju kávu. Pije bezkofeinovu a tu má doma málokto
Ja tiez nemam rada hocijaku kavu, lebo z niektorej mi nie je dobre, tak ze v pohode.
Moja svokra chodi k nam na navstevu tak, ze si donese vlastne jedlo, este aj naberacku si beru z domu. K mojej mame si doniesli aj varic 🤣🤣 My sa na tom len smejeme.
Potesila by som sa - u nas totiz kavu nikto nepije, takze vacsinou tu ani ziadnu nemam 😂 takze by aspon neostali bez kavy ak ju potrebuju k zivotu.
...vzhľadom na to, že doma žiadnu nemáme, tak by som im ponúka konvicu, hrnček a cukor, nech sa ponúknu. 🤷♀️
Mám silný reflux a kvôli tomu nemôžem piť bežnú kávu. Nosím si svoju mletú Robustu a ako bezlepkovo-bezlaktózová, bežne aj zákusok - pre mňa úplne bežné a normálne riešenie. Uvedomelý človek nemá problém toto pochopiť.
Babka si k nam naposledy doniesla vlastny chlieb a cukor. Ze my nemame taky "obycajny" ako ma ona rada 🙂. Mamina si tiez doniesla vlastnu kavu, moze len jeden konkretny druh, tak si doniesla. Kavu mam len kvoli navstevam inak. My ju nepijeme a ani ju neviem uplne dobre uvarit podla predstav. Vzdy sapytam kolko lyziciek do akej salky.
Podakovala by som sa im, ja kavu doma nemavam.
Keby si doniesli vlastnu a ziadali spravit z nepresso, tak by mali smolu, nemam kavovar. Ale ak by im stacilo zaliat do salky, tak kludne im zalejem tu ich. Mam kamosku co si nosi bezlaktozove mlieko do kavy. Kavu vypije taku aku mame, ale pije z mliekom a my bezlaktozove doma nedrzime.
Nijako, normalne by som navsteve uvarila kavu, aku si priniesla. A este ak by si tu kavu uvarila sama, bolo by to najlepsie. K nam si tiez svokra nosi svoju kavu - zijeme v zahranici a nosi si stale popradsku mletu. Ja si k nim nosim tiez svoju, aj svoj french press, lebo popradska je pre mna nieee. A najradsej som, ked si mozem uvarit kavu sama, pretoze len malokto vie odhadnut, ako chcem mat kavu urobenu. Vacsinou teda na navstevach pijem kavu, ktora mi nechuti, ale tvarim sa, ze ok. Takze ak by si kazdy kavickar mohol nosit svoju kavu a aj si ju sam bez predsudkov uvarit, bolo by to najlepsie 🙂
inak, ked som bola mladsia, asi by som to brala inak. Teraz uz take veci vobec neriesim. ja osobne sa pamätám, ze som bola na jednej návšteve, kde mali na obed bryndzove halušky, ktoré ja teda nemám veľmi rada. Naložili mi a teda trpela som pri ich jedeni, ale nepovedala som, ze mi nechutia 🙂v Teraz by som nemala problem povedat, ze nechcem...
Ja chodím k švagrinej rovno s kávou v šálke😂 býva na rovnakej ulici a nemá kavovar, mne obyčajná zaliata nechuti. Úprimne, keby ku mne niekto príde s vlastnou kávou, opýtam sa ho na dôvod? Any som vedela nabudúce. Ku mne kamošky chodia rady na kávu a pochvaľujú si, že je ako z kaviarne, ale tiež sme voľakedy pili nescu, čo teraz už vôbec nechápem a je mi z nej zle
@viera77 Robusta je dobra na reflux? Taka silna a tazka? Myslela som ze prave jemnejsia Arabica by mohla vyhovovat.
Ja chodím bežne už so svojou šálkou uvarenej kávy( nosím si ráno aj do práce) . Nie len kvôli sójovému mlieku, ale aj kvôli káve- mne máloktorá ulahodí. Takže nevidím na tom nič divné..
Ano nosim si vlastnu kavu, espresso z kavovaru, tam kde kavu nemaju lebo ju nepiju a keby aj kupili, o nescu nestojim. Chapu to.
A v niektorych hotelovych kaviarnach byva taka hnusna, ze neviem ci si nebudem nosit aj cely kavovar 😃
V pohode....mne nechuti kazda kava, tiez som si k svokre nosila svoju...lebo ona pila velmi silnu kavu, mne to neslo dole krkom a nevychutnala som si ju vobec
V pohode, asi pije len tu svoju, nic neobvykle.
Uplne to chapem... tiez si obcas prinesiem vlastnu kabu, hlavne ak idem niekam, kde viem, ze ak si neprinesiem vlastnu, dostanem nanajvys zalievanu popradsku alebo nescu, to uz radsej ziadnu...
@babulkomale neviem prečo , ale aj mne je robusta ľahšia na žalúdok aj mu viac chutí
Ja som si tiež nosila, lebo nie každý má doma 3v1 a nescafé, často sa mi stávalo, že ľudia nemali ani mlieko do kávy doma, tak toto bolo pre mňa jedinečné riešenie v prípade núdze 😜
Úplne v pohode, my kávu nepijeme. Akože mame doma nejakú ale ak ma niekto obľúbenú tak úplne v pohode by som to brala
V pohode, tiež mam svoju obľúbenú značku
moja mamina si nosi vlastnu, lebp ona ma rada iba tu jej,aj hrncek si nosi. vsade. nevadi mi to. svokra si nosi vlastne jedlo, nech, ale tam mi vadi, ze ak aj ja si donesiem vlastne jedlo, tak sa urazi (nosim si aj k nasim, nechuti mi co oni varia )
Napriklad moja mama velmi dlho hladala kavu z ktorej by nemala kyselinu.svokra pije iba tu instantnu sacikovu 2v1 z normalnej sa.jej vraj rozbucha srdce. uz ju teraz doma mame stale ale tiez si najprv nosila..
Kamoska si bezne nosila svoj caj specialne namiesane bylinky na problem ktory riesila..dala som varit vodu a bez problemov jej ho zaliala.
@lauriik 😀😀
pobavilo... ten varič je TOP
@babulkomale Áno, Robusta, pijem ju už 2 roky a chutí mi od prvého ochutnania. Dovtedy som musela s pitím kávy skončiť. Odporučili mi ju u nás v miestnej pražiarni kávy a pripravujem si ju v mokka konvičke (koťogó).
Za to ja kavu nikde na navsteve nepije. Memoblubenu jednu znacku- ine mi nechutia, ni musi byt v mojom pohary, plus sladidlo- konkretnu znacku a smotanu12% - ziadne mlieko, slahacka. Yakze si uvedomujem ze toto je 🤦♀️ tak pijem len doma.
Normálne ....uvarila by som jej ju.