Aké je to žiť s mužom, ktorý si rád vypije?

19. feb 2022

Dobrý večer prajem, na začiatok chcem povedať, že máme dve deti a úver a ja som na rodicaku, takže opustiť ho nejde do úvahy. Keď sme sa spoznali nebol taký až neskôr to prišlo.
No začnem takto..... Nemáme žiadne problémy vo vzťahu, stále sa mame radi tak ako pred tým, v posteli to klape, on má dobrú prácu ale 2-3x do týždňa sa stane ze príde z práce pod parou .... Niekedy má pauzu aj 3 mesiace a niekedy fakt to preháňa a keď mu poviem ze je opitý povie ze nie, ale nehadam sa sním lebo aj tak ma svojho Boha. Na druhý deň mi povie hej bol som opitý...... A takto... Sme mladý ľudia, máme obaja 35 rokov, vlastne bývanie...

marsmykkok
19. feb 2022

Pre mňa je alkoholizmus neprijateľný. Ale veľa záleží aj aký je ked je pod parou, poznám ľudí čo sú príjemný, veselý-s takými sa dá fungovať že ho nebudeš riešiť. Ale poznám aj ľudí čo im v opitosti preskočí v bedni vtedy a hádajú sa, sú agresívny, vtedy je to ohrozovanie svojho života s takým niekým žiť.

autor
19. feb 2022

@marsmykkok no to nie, agresívny nie je vôbec, niekedy si ľahne a spí a niekedy sa aj pohádame to je jasne ale agresívny není.

zmrzlinka2021
19. feb 2022

@autorka
A rozpravala si sa o tom s manzelom? Ako to on vnima? Vnima vobec ze ma problem s alkoholom?

drzaopica
19. feb 2022

Ideš to zľahčovať a dopredu píšeš, že nemôžeš odísť, tak načo si založila diskusiu?
Bude piť viac a viac, deti ho budú neznášať, minie veľa peňazí, možno ho vyhodia z roboty, ochorie a ty s deťmi si zničíte život.Aj dom s hypo sa dá predať, ty odsťahovať, on liečiť všetko sa dá, keď sa chce

babulkomale
19. feb 2022

@marsmykkok vies, mozno je aj zle ze nie je agresivny. Lebo toto vyzera ze pohodickaaa. Ale je to stale vazna choroba.
Jedna znama mala agresivneho alkoholika, casto s detmi utekali z domu ked vystrajal. Raz odisla od neho a povedala ze sa nevrati kym sa nepojde liecit. Isiel sa a zostali spolu. Jeden z tych stastnych pripadov...

dzulli1980
19. feb 2022

Pre mňa je alkoholizmus v partnerstve neprijateľný ... poviem na rovinu, horší ako nevera ... môj muž mal otca alkoholika ... kým som bola na materskej, bývali sme v manželovom staromládeneckom byte v jeho rodnej obci ... každý týždeň s kamarátmi na pivko atď., jednoducho som mu povedala, že chľast tolerovať nebudem, že pokiaľ uvidím, že si denne ulieva, všetko budem vylievať do wecka ... skončila mi materská, nastúpila som do práce, presťahovali sme sa 50 km do môjho starodievockého bytu ... raz, dvakrát do roka OK, nech ide s kamarátmi na žúrku, viac nie ... stanov hranice hneď na začiatku ... ja mám muža, čo sa týka alkoholu, stále pod dohľadom, on sa neožiera, ale stále je tam možnosť, že sa ožierať začne, lebo jeho otec je ochľasta ... alkohol je sviňa, úplne zmení človeka ... takže za mňa stopni to čo najskôr.

apolka77
19. feb 2022

Aké to je?
Je to bolestné a smutné spolunažívanie.
Plne strachu, aký zas príde z práce a keď mešká že zas je tam a nie s deťmi a so mnou.
Je to trápenie.
Pretože ty, ako žena, ktorá miluje svojho muža nechápeš PRECO to robí. ..a čím viac mu budeš vyčítať aby nepil tým viac on bude tráviť čas s kamarátmi a fľašou, veď ma dovod- vlastná žena mu nerozumie a stále jej niečo vadí.
Moja skúsenosť...žiaľ je takáto, som sama a deťmi už pár rokov a neľutujem nič ....lebo žiť s alkoholikom bolo plné bolesti a na to sa mám príliš rada.
Viem, že sa ti to ťažko číta. Aj pre mňa to bol šok, že ja sama neviem nič spraviť aby prestal....dlhé roky som sa spamätávala...a tiež nebol agresívny ale hádky boli...no všetko pekne zničili.
Teraz som už inde a rada že som sa vedela postaviť sama za seba a šťastie svojich detí ...nikdy viac si nič nezačnem s chlapom ktorý pije. Nikdy. Radšej budem celý život sama.

mamamoni
19. feb 2022

Ja som bola s alkoholikom čo chlastal sám...Začínal vždy po 18tej pomaly nenápadne,na cigaretku vonku, sliepky zatvoriť,do garáže ešte niečo dorobiť....A zakaždým mal promile vyššie a vyššie,aj jeho agresivita stúpala....už keď mal tú ,,hladinku" tak začal kontrolovať čo som nespravila, bilancovať kde som kedy čo komu povedala,aj 10rokov dozadu mi odcitoval (to on si pozisťoval,povyzvedal) ,na koho som sa usmiala,pozrela,vrieskal,búchal,následne stiskal plačúce deti,že ako on ich ľuuubi, potom opäť vrieskal,nadával....proste psycho.....Ďalší deň začínal,alebo aspoň sa snažil začať s úsmevom,akože nič sa nestalo...alkoholizmus je hnusná choroba ....😔....

elizabet173
20. feb 2022

neviem, aké to je, lebo by som to netolerovala. Po prvých razoch by som sa to snažila riešiť. Ak by mal vypité dva krát do roka - oslava, grilovačka a pod., neriešila by som to, ale ako že príde z práce a má vypité? To ide z práce rovno do krčmy? 2-3 krát do týždňa to robí alkoholik, bude sa to len stupňovať. Rozhovor, najlepšie mimo domov, choďte spolu na večeru, na kávu a povedz mu, že nechceš, ďalej takto žiť, nechceš, aby toto videli vaše deti. Neobviňuj ho, nevyčítaj mu nič, iba sa ho spýtaj, či si uvedomuje, že už nevládne on alkoholu ale alkohol jemu. Povedz mu, že ho miluješ a pomôžeš mu, ak sa rozhodne s tým bojovať, ak nie, vaše manželstvo speje ku koncu.

tehotna40
20. feb 2022

Toto stopni, urči hranice ... inak to k niečomu dobrému nespeje

vilma7
20. feb 2022

Ale.je to žiť s mužom, ktorý si rád vypije? Veď to predsa vidíš sama. 2-3 do týždňa je ozaj dosť, príležitostne by bolo niečo iné. Záleží či to chceš a mieniš takto ďalej akceptovať ďalších 30-40 rokov? Môže sa to stupňovať, nemusí. Kde bude tvoja hranica trpezlivosti? Na to si musíš odpovedať sama.
Ja som vyrastala v rodine kde otec bol alkoholik a nikdy nepochopím mamu, k čomu to bolo dobré...k ničomu.