Som tlacena k muru. Manzel ma na mna paku. Liecim sa u psychiatra. V minulosti som pojedla lieky. Teraz sa mi vyhraza ze ak sa budem chciet rozviest vezme deti so sebou. Ze kto by mi ich zveril. A ja aj ked sasnazim utvorit stastnu rodinu nedari sa mi to. Momentalne vychadzame celkom dobre je doma pokoj. No vzdy kedsi nato spomeniem citim sa ako ze nemam na vyber. On sa rozvadzat nechce podla neho vsetko v poriadku. Plus je v tom aj iny muz. Nic som s nim nemala ale casto nad nim uvazujem ake by to bolo. No nevymenim deti za muza. No som z celej tej situacie nestastna.
Tá udalosť keď si pojedla lieky sa ako dávno udiala ?
on ta tym chce len zahnat do kuta, pripadne vyvolat dalsie prejavy aby mal silnejsiu paku na teba.
Ved nech vezme, ale toto mu nedaju, dostanete striedavku. A to si pojedla kvoli nemu v nejakej depresii? Lebo ak to bolo davno, tak toto vplyv mat nebude, max si vyziadaju posudok od psychiatra. Ale takych zien poznam vela a deti maju v striedavke. Vacsinou su to vyhrazky, co by s detmi sam robil
Teraz máš nejakú diagnózu?
@pribinak 1,5 roka dozadu
@januska12323 mam tazka depresia a hlasy neviem presne ako to mam definovane v karte. Poberam plni id
Zlatko, 1,5 roka …..to je veľmi krátka doba a nie že dávno, to si povedzme na rovinu, dávno by bolo tak 15 rokov
Čiže je dosť mozne, že súd chcel znalecky posudok ako si teraz na tom čo sa psychiky a stability týka
Otázka je skôr,že kvôli čomu si pojedla tie lieky.Vykrik o pomoc? Depresie? Alkohol?
@pribinak vsak samozrejme. Ide mi len o to aby sa nedala zdeptat ...ak nahodou jej depresie ci konzumacia liekov nevyplyvala zo spoluzitia.
napr. mojej kamaratke sa rozvinula dg. OKP tiez az v suvislosti s psych. tyranim muza, bol to narcis ktory ju planovite deptal, co sa ja pamatam uz od kedy chodili spolu.
Ona bola "len" submisivne dievca z chudobnejsej rodiny, nemala apriori ziadnu dg. predtym.
schizofrenia je vaznejsia vec, tam zase zalezi na spolupraci s lekarmi a dodrziavani liecby.
Aké staré sú tie deti?
@pribinak 4a 6
@doriiis depresia opila som sa a pojedla lieky
No nic, autorka, ja na tvojom mieste sa snazim ako tak vyjst muzom, stabilizovat svoj stav, dodrziavat liecbu, pises ze muz sa nechce rozviest, mas ty nejake dovody na odchod ci rozvod?
Je pricinou tvojich problemov muz, ci si uz mala depresie a hlasy skor?
Zlatko a si si istá, že by tá psychiater podporil?
Ty máš pomerne ťažké diagnózy. A detičky ešte maličké
Otazka je ci mas tieto psychicke problemy kvoli muzovi a jeho spravaniu, alebo kvoli niecomu inemu. Ako tu uz bolo spomenute, takych bolo co sa vyhrazali ze vezmu deti. Nabuduce ked pojdes k lekarovi skus sa porozpravat o svojej situacii, mozno aj s pravnou poradnou a riad sa tym, co ti povedia oni a nie tym cim sa vyhraza muz. Samozrejme ze ten vytiahne vsetky zbrane len aby ta mal pod kontrolou, nesmies sa dat!
@pribinak ved to ze neviem
@kandelabra nie kvoli muzovi zacalo to porode v podstate "samo"
@negymama skor
mozno bude najlepsie sa porozpravat na pravnej pomoci alebo socialke ako to funguje, ked su tieto problemy a podla toho co ti poradia sa riadit.
A preco sa chces rozvadzat? Prepac, ale nie su myslienky na ineho muza len dalsi blud a vymysel tvojej chorej psychiky? Kde beries istotu, ze by ti ten druhy muz opatoval naklonnost? A ze by lubil teba aj tvoje deti? Tvoj manzel ma zrejme opodstatnene pochybnosti o tvojej schopnosti postarat sa o deti. To, ze s tebou napriek vsetkemu zostal, je mozno sposob, ktorym ti chce ukazat, ze ta ma rad a ze to spolu nejak zvladnete, i ked to iste nie je jednoduche.
Autorka.Uprimne si odpovedz na otázku.Dokazala by si sa sama postarať o seba,deti? Vybavovať bežné veci ako školu,škôlku,úrady,lekárov?
Ak v dobe,keď repka udrie naplno?
tak hormonalne zmeny pocas tehotenstva ci kojenia ti mohli spustit depresie, ak si mala nejaku predispoziciu ci aj predtym v mladosti depresie.
Mala si poporodnu depresiu? Niekedy to moze pretrvavat roky?
Moja svagrina mala mamku, ktora po porode a tazkom baby blues nakoniec nebola v stave starat sa a o dieta sa starala prevazne babka, a ked mali druhe dieta , tak sa to iste zopakovalo. Ju i brata vychovala babka, aj ked formalne boli u rodicov. Ale babka zila v tej istej obci.
Ešte taká otázka, manžel sa o deti stará alebo je všetko na tebe?
Baby, nedávajte autorke zbytočne “rozumy”
Ona musí svoj zdravotný stav konzultovať u ošetrujúceho psychiatra
Píšete jej: nedaj sa! Uvedomte si, že má ťažké psychiatrické diagnózy, počuje hlasy, má za sebou suicidialny pokus.
To nie je sranda
Deti sú malé. V prípade nejakého ďalšieho pokusu by jej zrejme nevedeli pomôcť.
Niektor príspevky jej dávate takú nádej akokeby ste boli sudcovia. Veď si uvedomte, že ona má vážne problemy a neviete posúdiť aká je realita
Ma plny ID, ten asi nemá zo srandy.
Autorka, ty si toto rieš najskôr so svojim lekárom. Aby si náhodou nebola sklamaná a ešte viac nešťastná
o tom kde budu deti rozhoduje sud. Moja kamaratka sa liecila na psychiatrii, mala aj polovicny ID pre psychiatricku diagnozu a dieta ostalo s nou. K otcovi chodil len na dobu urcenu sudom.