Agresivita u muža

pantina007
19. sep 2024

Dobry den som na materskej 4.rok; s druhym dietatkom. Mame to tazke ale asi ako kazdy rodic dvoch malych deti ale muz ma vacsie problemy zvladat to vsetko okolo. Je nervoznejsia a prchkejsia povaha ako ja, ale nejak som sa s tym uz vzila. Hadky uz beriem ze semtam musia byt. Je pravda ze niekedy ma prekvapil ako vie na mna zhuknut co pred manzelstvom aom samozrejme nepoznala ale neriesila som. Vcera mu vsak uz tak praskli nervy ze sa ku mne velkymi krokmi rozbehol a krical na mna tesne tvarou tvar, ako ked sa muzi v krcme idu bit. Strasne som sa zlakla, podla mna by bol schopny ma aj udiriet, nedala som sa a povedala mu ze a co teraz chces ma udriet? Potom som mu povedala ci je spokojny ze sa ho bojim povedal ze to chcel.. proste otazka ja viem ze sme unaveni zo vsetkeho ale prekusli by ste nieco taketo? Mozno som ho vyprovokovala ze som nebola ticho a poucovala.. neviem si kusnut do jazyka viem o tom. Len nechcem bytnuzkostliva, mozno sa nic mestalo, ved ma nakoniec neudrel.. ale no neviem uz to neni muz za ktoreho by som dala ruku do ohna. Co by ste robili na mojom mieste? Stalo sa to vcera, nekomunikujem s nim, len ak trebalo nieco skrz deti tak som velmi neprijemne a diplomaticky. On nema pocit ze sa nieco stalo tak ma ignoruje v podstate tiez.

hipuska
19. sep 2024

Ja sa každopádne muža nezastavám. Ale, keď ja vidím niektoré ženy ako skáču do chlapov....nauč sa mlčať v pravý čas. My sme kedysi v predmanželskej príprave mali taký príbeh. Ak chlap zalezie do jaskyne, nechajte ho na pokoji, pretože, keď budete dráždiť, môže z nej vyliezť drak a zožrať vás. Pozri sa na Váš vzťah celkovo, spíš si za a proti, ako ti pomáha/nepomáha. Nepozeraj sa na to cez jednu jedinú hádku. Skúsila by som celkovo prehodnotiť priority, viacej upustiť od upratovania a vecí, ktoré si nevyžadujú až takú pozornosť. Je to záležitosť 3 rokov, kedy deti budú trošku väčšie.

br4n
19. sep 2024

Píšeš : Mozno som ho vyprovokovala ze som nebola ticho a poucovala... A čo si čakala, že sústavne bude submisívne šúchať nohami? Tak nakričal aj on na Teba, no. Nedotkol sa ta ani ti inak neublížil.

bale1rinka
19. sep 2024

je veľmi tažké na základe jednej situácie, ktorá sa stala hodnotiť a radiť a hneď vedieť čo robiť. každopádne sa treba o tom v klude rozprávať a komunikovať aby sa to nestalo druhý krát, rozhovor je základ, povedzte si čo vás žerie a čo chcete a potrebujete a ako to idete zladiť, každý máme dáku predstavu o tom ako by sme chceli vychovávať deti a ako by mal náš vzťah z partnerovi napredovať, smerovať niekde...ciže v klude si sadnúť a otvorene sa rozprávať.

angeli121212
19. sep 2024

@pantina007 čo sa vlastne stalo?

janickacrazy
19. sep 2024

@pantina007 prečo sa hádate? Kvôli nejakým somarinam alebo kvôli niečomu vážnejšiemu? Prečo si ho poučovala? Ak je to kvôli deťom, tak nechaj ho, nech robí veci po svojom. Možno plienka bude nakrivo, možno mu oblečie pyžamo na von ako môj manžel, možno urobí inú blbosť, len ho nechaj. Je to chlap. Nebude robiť veci tak ako ty. Alebo keď vidíš, že sa schyľuje k hádke, tak odíď do inej miestnosti a počítaj do 20.

gribka1
19. sep 2024

A čo vlastne bolo konkrétnejšie dôvodom hádky?

simona92101
19. sep 2024

Zeny,podla vas je v poriadku ak muz chce aby sa ho zena bala?aby drzala hubu a suchala nohami?jedna vec je sa pohadat,ale nechat si ujst nervy tak ze je schopny udriet,tak to uz je za mna "red flag".
Otazka casu,kedy to zajde za ciaru..

ina2405
19. sep 2024

@simona92101 neudrel ju, inak aj mňa sa muž bojí, keď kričím, lebo je to veľmi zriedka. Niekedy sa emócie vyhrotia. Ale treba tomu čo najviac predchádzať. Ja viem presne, čím by som dokázala muža vytočiť, čím by som udrela na citlivú strunu, ale pri hádke sa takým slovám vyhýbam. Nevieme ako to bolo, o čom sa hádali, ako dlho a čo si navzájom vykričali. Ale tiež to nemôže byť jednostranné, že jeden ryje, ryje a druhý musí čušať, aby sa ho ten druhý nezľakol.

pantina007
autor
19. sep 2024

Dovod hadky bolo ze zacal kricat po dcere za nieco co nespravila- nebol v obyvacke a pocul ze maly place a zle to vyhodnotil, tak som zasiahla nech po nej nereve ze sa stalo nieco uplne ine..

januska12323
19. sep 2024

@ina2405 zatiaľ ju neudrel

gribka1
19. sep 2024

Ani to nie je ok, ak vrieskal na dieťa, na to som alergická, a to vyskočenie na teba je už cez čiaru.

derdia
19. sep 2024

@pantina007 prepac, keby som chlap a keby sa do mňa zena stále navazala, skakala, rypala, riešila, Mudrovala a nevedela odkiaľ pokiaľ... Bohuzial taka si aj zaslúži... Lebo keď sa bavíme o dvoch rozumných ľuďoch Tak vieme proste že kedy už stačí, poznáme sa, a jednoducho keď vidím že ten chlap je už vytočený, aj ja som vytočená tak normálne rozumne viem že mám byť ticho... Alebo mam ísť dakde inde a nie doňho skákať atd...keby teraz si všetci začneme presadzovať svoj názor ako by to vyzeralo... a jedno čo viem je že proste by som nezniesla, by keby sa moja manželka, ktorá má byť moja parťáčka, ku mne chalavala ako K malému decku.... Ako moja matka. A bohužiaľ mnohé to robíte.

marsmykkok
19. sep 2024

@pantina007 ja som mala rozpísaný komentár, ale zmazala som ho, ked si objasnila situáciu. Myslela som si, že sa hádate kvôli niečomu čo bude a že si do neho 15 minút hustila a radila som ti, že ked ty nie si tam prchká, máš vtedy proste povedať, že ty sa hádať nemáš záujem, odísť a vyriešiť to neskôr v kľude a dohodnúť sa. Ale tu nešlo len o hádku, ale len o výmenu názorov krátku v rámci situácie čo nastala, ak si mu povedala len to, že čo kričí, že to bolo inak a nebola to 5 minútová hádka, jeho reakcia na tvoje slová je cez.

stanulienkat
19. sep 2024

Je tuminimalne 183 diskusia, kde majú ženy hneď po sebe dve- tri deti, celá rodina to nezvláda, muž je na prášky, žena je na prášky, nevyspati, nervózni... Na čo si ženy robíte tie deti hneď po sebe?? Naco sa silíte do materstva, načo potrebujete mať reťazové materské??

pantina007
autor
19. sep 2024

@derdia pockat pockat ze si akoze zasluzi dostat? To vazne?

ina2405
19. sep 2024

@januska12323 jemine to nie je argument ho teraz rovno pokladať za agresora, lebo "zatiaľ ju neudrel". Možno ním bude, ale nie je ním. Zľakla sa, lebo do nej riadne skričal a predtým ona zhúkla do neho. Nech si spolu sadnú a dohodnú sa, že to takto ďalej nejde. Ak bude on hnusný, tak beriem späť čo tu píšem. Inak dvaja ľudia si majú výchovné rozdiely vydiskutovať mimo detí.

januska12323
19. sep 2024

@ina2405 s tým súhlasím. Obaja majú maslo na hlave, problém bude keď si to nepriznajú a bude sa agresia stupňovať.

katkati
19. sep 2024

Poučovanie s agresia sa nedá porovnávať. Poučovanie je nesprávne, ale agresia je zlo.

gaborka28
19. sep 2024

ťažko povedať, ako veľmi "otravné" z tvojej strany to bolo, ale na druhej strane - kvôli tomu, že hučal po dieťati a ty si ho poučovala, že pri tej situácii nebol, tak nech nehučí - prepáčte, ale toto nie je pre mňa dôvod toho, aby zareagoval takto - že chcel, aby sa ho bála... podľa mňa máte problém v komunikácii obaja, ale tiež bolo prvé, čo mi vybehlo v hlave z tvojho textu, "zatiaľ ju neudrel".

svetlonos
19. sep 2024

@stanulienkat
to fakt? A ti chlapi sú nesvojpravni ťuťkovia, ktorí veria ze deti bocian nosi? Ved treba sa dohodnúť kedy mat deti a nie jednoducho "pracovať na nich" a potom sa rúcať.
Inak 3 kamoskam sa stalo, že roky nemohli mať deti, po ifv otehotnela. A potom do 1-2 rokov znova. Bol to šok, 2 z nich muži obvinili z nevery!
No oni boli tak naplánované hormónmi z ifv ešte, že to až takto dlho pôsobilo. Tiez jedna z možností priskoro otehotniet.
Každopádne tu nejde len o zeny ale aj mužov a prebratie zodpovednosti no - za sex bez ochrany.

doriiis
19. sep 2024

@pantina007 ...na krik si reagovala krikom.To,že on kričí hneď je prúser a to že aj ty kričíš hneď je dvojitý prúser.
A potom sa to už len nabaľuje a nabaľuje ako snehová guľa.A keď sa takto pochytite týždenne tak to je prúser jak mraky
Odporúčam aj tebe aj mužovi nejaké terapie na zvládanie hnevu a svojich emócií.Pretoze ani jedna z vaša reakcií nebola v poriadku

svetlonos
19. sep 2024

@derdia
neblázni! Veď ona píše ze celkovo je uhucany. To je prehnaná reakcia. A pokial mu len objasní situaciu, ktorú nevidel a hucal neprávom po dieťati, nie je to poucovanie. Tu sa zachoval ako cisty debil!
Aj my si vieme názory povymienat pekne nahlas ake každý vie, kde sú hranice. Vies, keby sedela a smiala sa mu do ksichtu, do nekonečná ho provokovala, no budis ze takto reaguje.
Ale toto bola nepasujuca reakcia. A ze chce aby sa bála? Takže debilko môže žiadať po všetkých za všetko a oni musia drzat hubu a čakať kam až sa to vyvinie?

doriiis
19. sep 2024

@stanulienkat ....lebo si to vysnívali a ani za boha si priznať,že by to malo a mohlo byť inak.Lebo sa vydá za nervaka,ktorý bliaka pri jednom decku,tak si spravia ešte jedno,že možno terapia šokom zaberie.🤷🏻‍♀️

svetlonos
19. sep 2024

@pantina007
Skúste sa porozprávať keď bude kľud, deti spať. Ak bude trvať na svojom a chcieť aby si sa ho bála, zacni to riešiť. Toto nie je ani dobrý život pre deti, ta si realne premysli, aké máš možnosti.
Pokial si mu lem povedala, že Katka miska neidrela a on sa buchol sam - nie je to poucovanie!
Véd niekedy si tiež nie som istá, či starsi mladšiemu neublížil a skryknem. Ale keď mi muz povie co sa stalo, tak nehucim.
Skúste pripadne aj poradňu. S dvoma malymi detmi je to zaberak, ale nech si dá muz radsej slúchadlá, keď je nasraný. Alebo sa zavrie do inej izby. Ved neexistuje aby do teba takto skákal za každý plač ci incident! To budeš mať potom fakt lepšie bez neho. Lebo robiť policajta detom q ešte aj medzi deťmi a muzom, je náročné. Skúste si zohnať niekoho k detom a mat čas aj pre seba. Ale takto to pokračovať nesmie.

doriiis
19. sep 2024

@svetlonos ...lenže je rozdiel,či.mu to povedala kľudne alebo podľa jej vlastných slov kričala.

svetlonos
19. sep 2024

@doriiis
no asi on sa už prejavoval dlhsie, tak zhukla aj ona.

gribka1
19. sep 2024

@doriiis Keď kričal on, mala mu pošepkať do uška?

jankafresova
19. sep 2024

@pantina007 na tvojom mieste ho požiadam o okamžitú prácu na agresivite, že v strachu žiť nebudem. musí denne chodiť vybušiť emocie do nejakého predmetu, napr do boxerského vreca, aby to v ňom nevrelo,
a týždenne k psychologovi ktorý sa na toto špecializuje a pomôže mu zváladať to a zmeniť tento spôsob. Prípadne aj antidepresíva pomáhajú.

Ak muž odmietne dve alebo tri z týchto troch riešení, tak by som sa odsťahovala. že takto to nejde,
nebudem v hrôze čakať na prvú facku. a potom ďalšie.

doriiis
19. sep 2024

@svetlonos
@gribka1 ....nie,mala tam ísť,zistiť osobne,čo sa stalo a v kľude to vyriešiť.Manzelovi vysvetliť,že čo sa ne/ stalo a rázne ho poprosiť nech nehuka stále.
Ruku na srdce....mnoho mám a určite aj vy ste aspoň pár krát zhukli na deti neprávom.Lebo ste zle vyhodnotili situáciu,lebo vás bolela hlava alebo ste toho mali jednoducho plné zuby .A kričal na vás niekto preto?
Reagovať na krik krikom je také isté nahovno rozhodnutie,ako hulákať bez rozmyslu.
My doma napríklad nikdy nekricime.Lebo neznášame ani jeden,keď po nás niekto hučí.A vyvoláva to len zbytočne hadky

dobryden
19. sep 2024

@pantina007 Kebyze ta chcel udrieť asi to urobi.Jeho reakci je skor o tom ze nezvládol nervy a ty si ho vyprovokovala.Ved sa ovládol ,ty ako reaguješ ked mas na muza nervy?