Je mi velmi trapne to tu pisat, kedze ide o moju sestru. Ma 22 rokov, este studujeme takze byvame u rodicov, ja sa o chvilku stahujem. No vsimla som si uz dlhsiu dobu, ze ona sa nesprchuje. Ona sa ale ani neciti. Sprchuje sa max 2x do tyzdna, ja to nechapem. Preco som si to nevsimla skor? No preto, lebo som dlhodobo studovala v zahranici a teraz som sa vratila, dokoncujem si na SK Ing. Ja neviem, ale nepride mi to OK a pride mi to zvlastne a divne ze sa vobec neumyva. Mate niekto taky problem v rodine, ci sa to da riesit, lebo niekedy je to neunosne uz.
@mb2021 asi preto lebo smrdi po dome a obtazuje ju to? Zeby?
@matqa411211 no presne si to vystihla :(
Časté sprchovanie tiež nie je dobré. V lete nepoviem,ale sprchuje sa ako vravíš 2x do týždňa. No a keď voda nebude,čo potom? 😏 Možno šetrí aj za teba 😉
Ja neviem...co ti viac pomôže, sťažovať sa na MK alebo sa jej to opýtať?
My sme na vysokoškolskom intraku na izbe mali takú babu. A zhodli sme sa na tom, ze je to nechutne, nehygienicke a s takou bývať nebudeme a keď chce ona byt s nami (inde nebolo miesto) tak večer si bez osprchovania nelahne a ani sme jej to nedovolili veľmi rýchlo sa to naučila 🤣 kazdy vecer 21:30 bola v sprche presná ako hodinky. Skus aj ty o tom s nou hodiť rec...
Ahoj, skús jej kúpiť darčekový kôš plný sprchových gélov, mydiel, peny do kúpeľa a možno pochopí...ak Ti je to nepríjemné porozprávať sa o tom priamo, možno skús najprv nejakým náznakom, v zmysle: ,,ideš dnes do sprchy prvá alebo môžem ja,, alebo ,,ak výdeš zo sprchy, požičiam Ti moje nové telové mlieko, je super,, alebo niečo v tom zmysle... Tak nenápadne začať túto tému, že čo Ti na to odpovie .Ešte mi napadlo, v súvislosti s tým, minule na ihrisku také malé dievčatko hovorí babke: ,,Babi, Ty smrdíš! 😁 Chudák tá babka, zarazená ostala... Tak možno taká úprimnosť bude na mieste aj u vás doma, ak nič iné nepomôže...
A nebude mať neaky problem z čuchom? Možno prave preto necíti ze smrdí.
Tvoja sestra nrjako extremne sportuje ci pracuje, ze sa musi sprchovat kazdy bozi den?
Nech si o mne mysli kto chce co chce, ale ani ja sa nesprchujem kazdy den, kazdy druhy ci tretí, zalezi ako som makala. Ak som 3 dni na HO a nepotim sa, nesprchujem sa. Nesmrdim, frajer by mi povedal 💁♀️
Boli tu uz taketo temy, volakto tam komentoval , ze je korona, sme dlho doma a na nasich blizkych si vsimame somariny. Ja som mala spoluziacku, co sa sprchovala 3× denne. To bol opacny extrem.
A nejakí americkí vedci zistili,že vôňa ženy ovplyvňuje akčnost jej muža 😂. Ak mu vonias po prichode z prace,proste ta ,,žerie" 🤭😁. A miluje ešte viac 😜😊
@janinah Lenze tam smrdis 5 minut po osprchovani aj ty🤷♀️
Nic v zlom, ale keby to tak priroda nechcela, tak by to tak nebolo.
Ja som sa raz niekde docitala, ze najviac smrdia ludia, ktori sa casto sprchuju, este viac ludia, ktori pouzivaju sprchace a uplne najviac ludia, ktori sa po sprche natru telovym mliekom. Taky clovek smrdi v kuse, sam sa samozrejme neciti a dokonca si mysli, ze aky je vonavy, ked toho tolko na sebe ma.
Pred 30 rokmi (a miliony rokov predtym), ked sme si nemuseli kupovat nemecku kozmetiku, tak sa ludia nesprchovali kazdy den a nikto nikomu nesmrdel.
@oliolijanka nikto nikomu nesmrdel? robím s pacientami a medzi ľudmi 40 rokov a čuduje sa svete,zistila som takú vec- neosprchovaní ľudia veru smrdia....ale niekto nevie rozlíšiť prirodzený ľudský pach /podla neho si napr. aj partnerov hľadáme/ a pach zo spotenia a rozkladu a existencie milionov mikroorganizmov,ktoré sídlia na pokožke...viac nemám čo dodať ....
@janinah Ano presne, nieco sa na pokozke smrdi. Ale nie su to mikroorganizmy, ale rozkladajuca sa kozmetika.
Ale vy ste tak zbalamutene, tak ovplyvnene reklamami a influencerkami, ze z normalnych zdravych ludi spravite humusakov.
Kazda druha tu vyplakava, ze s nou jej priatel nechce spat... no lebo tam vsetky voniate ako ruze a vasi chlapi nie su vcielky...
@oliolijanka amen
už sa len smejem....
@janinah Nie, nesmej sa(nevysmievaj sa), vyskusaj.
Resp.nastuduj si.
2-3 x sprcha za tyzden je dokonca odporucane dermatologmi. Ze denne sprchovanie neskodi tvrdi tak jedine nivea a spol.
dva krát do týždňa sa osprchuje, jeden krát do týždňa sa okúpe vo vani - však to nie je také zlé ... či sestra robí manuálne niekde na družstve? vtedy je potreba kúpania aj každý deň - to verím že páchne....
Naozaj ti ta sestra smrdí, alebo len nevonia? Aj rodičom smrdí? Mne sa to nezdá, že by to bolo až také neúnosné, keď sa sprchuje každé 3 dni, samozrejme záleží aj na jej fyzickej aktivite cez deň.
@zuzanazu85 to myslis vazne? Ty a nesprchujes denne?
Ak sa zdravý človek osprchuje 2x do týždňa, tak vôbec nesmrdi. V istých sociálnych vrstvách nikde sa idú umyť raz týždenne do hamamu. To až fakt tak deň pred tým týždenným kúpeľom človek začne niečo cítiť. Takže 2x do týždňa je v pohode. Rozkrok si možno umyje, na to sa nemusí sprchovať.
No neviem, ja som asi divná 😁, ale sprchujem sa každý večer (aj všetky moje deti a muž) či sa mi chce alebo nechce, či som unavená alebo chorá, neviem si predstaviť ľahnúť večer do čistej postele neosprchovaná. Aj keď som len celý deň doma a upratujem, extra sa nepotím, predsa len je to lepší pocit, tak celkovo, byť čistá a voňavá. Samozrejme, používam aj kozmetiku- sprchový gél, telové mlieko, antiperspirant, parfém...pre mňa je to samozrejmá a bežná súčasť hygieny, dokonca aj zuby si umývam 2x denne 😄 Veď jasné, každého vec, ale trošku ma tu prekvapili názory, že sprcha raz za 3 dní je v pohode 🤪 ja by som bez nej tak dlho nevydržala...
? Veď sa jej spýtaj, prečo ma s tým problém. Kto iný by sa to mal spýtať, ak nie rodina?