Ahoj, som 8 rokov rozvedená a teraz som si našla priateľa. Môj 17 ročný syn mi robí peklo, že sa s ním musím rozísť, že mám byť sama. Ovedsl mi ze nesom jeho matka, se ma nenávidí. Že on dosiahne to aby sme sa rozišli aj násilím. Myslim ze ho dost ovplyvnil jeho otec lebo teraz je s nim v praci.Teraz neviem co robiť? Ci je normálne aby sme sa rozišli kvôli vydieraniu 17 ročného decka
Taka este nehrala, to uz co si mlady mysli o sebe
Skúšala si mu vysvetliť to, že on jedného dňa odíde, nájde si ženu a bude mať rodinu. A ty nechceš na starobu zostať sama? V 17 ticho podľa mňa už začínajú nejaké tie prvé lásky ako by sa cítil, keby mu ty takto ničis vzťah?
@adacar povedala by som mu, ze dakujem za take reakcie po tom co som sa o nho 17 rokov starala a ze dik aj za to, ze ma moje stastie v pazi a nech sa odstahuje k ocovi, ked to naozaj takto citi, ze uz nie som jeho matka lebo som.nasla niekoho kto chce zdielat moje dni, radosti aj starosti
@adacar co robit? V prvom rade sa s nim porozpravaj, preco to chce. Je to 17 rocny chalan, takmer dospely. Mozno ti bude stacit vypocut ho a problem vyriesite, ak je to iba jeho rozmar, vysvetli mu preco to neurobis a vec ukonci s tym, ze uz sa s nim o tom viac bavit nebudes. Vysvetli mu, ze aj ty mas pravo byt stastna a on by ta mal v tom podporit. Nevidime do vasich vztahov, nevieme aky bol vas rozvod. Skus sa so synom o tom porozpravat.
Mladý by si mal zavrieť hubu no . Býva pod tvoju strechu platíš účty ty , živíš ho ty , platíš mu veci do školy myslím že je jasné kto si ma otvoriť hubu . Ak je s otcom v práci a je ovplyvnený otcom tak by som mu asi povedala že ak sa mu nepáči môže bývať s otcom a že by si bola zvedavá či by tak reagoval keď by si našiel jeho otec novú známosť . Že on nemá čo tebe čo diktovať a ak sa mu nepáči bude mať 18 môže sa starať sám o seba a platiť účty
ano suhlas s @0kristina0 spytala by som sa ho na dovody, relevantne dovody preco sa mu vztah nepaci. uvazim ci je to naozaj tak alebo je to len zbytocne ziarlenie no a potom by dostal na vyber. bud sa s tym zmieri a ostane alebo ma miesto aj u otca
@mariska1989 jeho otec je už 2 roky ženatý, on nás opustil kvôli jeho terajšej manželke
Hmm a otec sa o neho orestal zaujimat ked sa dal dokopy s jeho terajsou zenou?
@adacar a to akože tvojmu otcovi nepovedal nič ale tebe si ide dovoliť? . No tak asi syn čaká že s ňou sa rozvedie a dáte sa dokopy . Mladému treba povedať kde sú jeho hranice a asi dosť rázne. Máš právo na šťastný život tak isto ako jeho otec .
@mariska1989 rozumies, ze je to reakcia mladeho na to, ze aj jeho matka ho odsunie na vedlajsiu kolaj tak ako to urobil jeho otec
@prasiatko30 mam 4 deti, za 8 rokov ich nezobral na jeden víkend ani len výlet, furt sú pri mne, raz ich zobral na jarmok, inak berie chlapcov do fitka ked je doma z turnusu, dievčatá vobec
@adacar to su rady ze zmastit ho ako hada, dat do ustavu 🤦♀️ a jech drzi hubu a neviem co 🤦♀️
Chalan proste ziarli a je treba sa s nim vela rozpravat a vysvetlovat, nie krikom vyhrazat sa a zmastit ho?! Vazne 17 rocneho?? (to reagujem na tie mudre rady)
Povedal ti dovod preco mu to vadi? A preco mu nevadi ze otec ma manzelku? On vie ze otec vas opustil kvoli nej?
Podla mna sa citi odstrceny, ze kazdy z vas si nasiel "novy zivot" (jeho pohlad) a on ostane "sam" (znova jeho pohlad). Treba sa na to pozriet z jeho pohladu. Ano neustupovat, ale vela vysvetlovat.
Ja ho vvpodstate chapem, citi sa asi taky nejaky opusteny...
A teraz citam ze otec sa mu ani nevenuje, no tak potom je to jasne, on sa proste boji ze aj ty sa na neho "vykasles"
On ma sice 17 ale je to stale dieta, ktore sa boji ze pride aj o mamu...
@adacar začala by som rozhovorom, prečo si myslí, že by som mala zostať sama, čoho sa bojí, čo mu na tom vadí...
Pokiaľ nepomôže normálny rozhovor, tak by som ho normálne požiadala, aby si vzhľadom k tomu, že ma tak strašne nenávidí a nie som jeho matka, pobalil saky-paky a odsťahoval sa k otcovi a môže ničiť život a vzťah jemu. Pripomenula by som mu, že hoci jeho otec si našiel nový vzťah a rozbil rodinu, tak on mal u teba vždy zázemie a všetko potrebné, ale ak je to málo, tak nech sa páči, tam sú dvere, kľudne budeš ešte ten rok platiť výživné...
A nie, určite by som sa neukončila funkčný vzťah len preto, že si mladý zmyslel.
@adacar tak tu len trpezlivost, chalanisko ma asi dost velky blok a paniku,ze ostanu na vedlajsej kolaji ako u jeho vlastneho otca. Chod na to pomaly, a venuj sa im tak ako doteraz aby nevideli, ze sa im vzdalujes. I ked pravdepodobne za 2-3 roky chalanisko uz mebude chciet aby si mu dychala na krk pri kazdej prilezitosti a bude rad, ze mas priatela, ktory ta zabava
@benit boze zeny vy si uvedomujete, ze jeho terajsie vystupy su nasledkom jeho predoslych skusenosti s jeho fotrom🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
A dôvod prečo máš byť sama je aký? Pokojne by som mu povedala, že som svojprávna osoba a mám právo mať partnera a byť šťastná. Či by sa mu páčilo do budúcna, keď bude mať frajerku, aby si mu Ty nakazovala, že má byť sám a má sa s ňou rozísť. Povedala by som mu, že ho ľúbim a stojím pri ňom, ale do života sa mi miešať nemôže. Ak by nepochopil a robil naďalej peklo, tak by som ho poslala za ockom, nech vyskakuje na neho, že vás opustil, lebo keby bol s vami, tak by sa také nestalo a bola by som s jeho otcom. Ty nikomu neubližuješ, tak nech neubližuje ani on Tebe.
Myslím, že ma zlu skúsenosť, buď ťa videl trpieť, alebo je na nich zlý tvoj novy partner, niekedy treba aj deti poslúchať, sledovať...ako sa k sebe správate, ako sa správa priateľ k tebe, k nim, ako sa správaš k nim ty, ako k partnerovi.
Určite by som ho nedávala do ústavu, ani otcovi, ani ho nebila.
Treba si nájsť k sebe cestu, on o rok bude mať 18r, môže ísť preč, sam sa starať, žiť, môže sa ti vykašľať na hlavu, aj otcovi. Lenže ty ešte máš menšie deti, predpokladám a o tie sa musíš starať spolu s partnerom. On nie je len tvoj frajer, musí byť kamarát aj s deťmi a hlavne deti ho musia prijať. Ja by som nechcela takého, ktireho moje deti nemajú radi.
Niekde sa stala chyba vo vychove.Ze to dosiahne aj nasilim?Pislala by som ho k psychologovi.
Normálne by som mu oznámila, že už aj ja mám konečne právo na svoj život a byť šťastná. Čo chce 17 ročný od teba,keď nemôžeš mať priateľa? Čo máš okolo jeho riti behať 24 hodín? Zvláštne správanie teda 🤔
@adacar syn potrebuje uistenie, ze je stale milovany. Jeden rodic ho uz kvoli partnerovi opustil. Je to trauma, z ktorou sa nevyrovnal. Potrebuje cas, aby sa s novou situaciou vysporiadal. Myslim si, ze ked casom zisti, ze napriek tvojmu novemu vztahu ma s tebou bezpecnu rodinnu vazbu, zacne tvoj vztah akceptovat. Uistuj ho, ze na vasom vztahu a fungovani sa nic nezmeni. Ze ho mas rada. Na jeho spravanie nereaguj hned. Vrat sa k tomu v rozhovore. Vysvetli mu, ze ta to zranuje ...
@prasiatko30 uvedomujem. A som len 1 zena, zatial som sa nenaklonovala. Ale ona ma byt cely zivot sama lebo ju opustil jeden debil?
Zobrat ho psychologicke alebo nech si to vyskusa u otca
Nas otec tiez odisiel a veru sme mame sceny nevyrabali ked si nasla noveho partnera.
Zvlastne. Mám troch chlapcov, pubertiakov, no veru ani jeden mi s tým neprišiel.
Nie, nie je to normálne