Škôlka a predĺžená rodičovská do 6 rokov

adidaska11
30. jan 2014

ahojte maminky,potrebujem vediet,ci mozem dat dieta do skolky,ak mi schvalili platenu predlzenu matersku dovolenku.Ak ano tak len na 4 hodiny alebo aj na cely den?Nepracujem a ani sa nechystam do prace.Budem rada,ak mi poradite vdaka 🙂 🙂 🙂

saurian
30. jan 2014

@adidaska11
mozes aj na cely den, mozes aj pracovat.

stanislavao
30. jan 2014

@adidaska11 moj syn chodi na pol dna = 4 hod. tiez mam rodicovsky pre zdravotnu indikaciu.

stanislavao
30. jan 2014

@saurian vazne? a to potom nevezmu rodicak?

mliecica
30. jan 2014

Prosím ťa, ak to nie je tajnosť, akú diagnózu máte? Ja si chcem tiež dať žiadosť, ale neviem či máme nejakú šancu. Malý je stále chorý, opakované obštručné bronchitídy, za posledné dva mesiace sme boli 2x v nemocnici.
@adidaska11

adidaska11
autor
30. jan 2014

@saurian dakujem 🙂 🙂 na cely den?

adidaska11
autor
30. jan 2014

@stanislavao vdaka za info a tebe povedali ze moze na 4 hodiny?

mata128
30. jan 2014

@mliecica
@adidaska11 ja uvazujem tiez nad predlzenym rp....maly je po narocnej operacii srdiecka (transpozicia velkych ciev), mame znizenu bunkovu imunitu,ani imunologicka neodporuca uzavrety kolektiv a opakujuce sa laryngitidy....tiez neviem,ake mame sance,aj ked pediater a aj kardiolog mi tvrdia,ze pri jeho zdr.dokumentacii sa obavat nemusime,vraj prejdeme

stanislavao
30. jan 2014

@adidaska11 nie, to mi nikto nepovedal. ja som ani starsieho nenechavala v skolke spat. tak pokial nemusim, tak ani mladsieho tam nechcem nechavat.

mummy01
30. jan 2014

@adidaska11 ak ti schvalia platenu predlzenu tak moze chodit na cely den do skolky

adidaska11
autor
30. jan 2014

@mliecica ahoj my navstevujeme pravidelne imunoalergologicku ambulanciu v BA.Maly ma diagnozy ekzem,arergie,poruchu imunity a bronchialnu astmu.Podstatne je ze musis mat papiere od odborneho lekara.

adidaska11
autor
30. jan 2014

@mummy01 ahoj ano uz ju mam schvalenu a je to niekde v zakone pisane ze moze ist na cely den do skolky?alebo kde by som nasla take informacie,nevies mi poradit?

adidaska11
autor
30. jan 2014

@mata128 no myslim,ze ak si das ziadost,tak vam to schvalia urcite 🙂 🙂

adidaska11
autor
30. jan 2014

@stanislavao aha 😀 a tiez mas platenu predlzenu matersku?

stanislavao
30. jan 2014

@adidaska11 ano. kazdy rok dodavam spravu od lekara o zdravotnom stave. a zatial to mam priznane. teraz do augusta tohto roku.

mliecica
30. jan 2014

@adidaska11 my ideme v pondelok 1x na alergologiu, tak uvidim co povedia. Ale teraz zase marodime, zapal prinosovych dutin, liecit sa to bude asi mesiac. No kde ja mozem ist pracovat 😒

mummy01
30. jan 2014

@adidaska11 vies co je to urcite v zakone ale momentalne to nemam cas hladat...skus ci ti ujo Google nieco nenajde.Ale je to tak na 100%,ja mam tiez platenu a maly mi chodil chvilu do skolky

adidaska11
autor
30. jan 2014

@stanislavao no moj maly ma 4,5 roka mne to priznali az do jeho 6 rokov,cize na rok a pol.dakujem za info 🙂 🙂

martinkatinka
30. jan 2014

Kamarátka má predlženú platenú zo zdravotných dôvodov a povedali jej, že môže dávať iba na 4 hodiny.

adidaska11
autor
30. jan 2014

@mliecica vsak to je to,ze moj maly je tyzden v skolke max.2 tyzdne vydrzi a potom som s nim 2-3 tyzdne doma,kym sa vylieci,moj syn chodi na alergologiu uz od narodenia ked bol malicky mal ekzem,alergie,potom poruchu imunity a teraz nam zistili astmu

saurian
30. jan 2014

baby ono v podstate predlzena rodicovska dovolenka z dovou dlhodobo nepriazniveho zdravotneho stavu, ak ju UPSVaR schvali, ma "pravne" rovnake postavenie ako klasicka RD, do 3 r. Tzn. dostavas RP, dieta moze byt v skolke, mamicka pracovat, zamestnavatel musi poskytnut RD.

adidaska11
autor
30. jan 2014

@mummy01 oki vdaka skusim nieco 🙂

adidaska11
autor
30. jan 2014

@martinkatinka vdaka 🙂 🙂

adidaska11
autor
30. jan 2014

@saurian no teraz neviem,niektore mamicky pisu ze len na 4 hodiny a niektore zasa,ze dieta moze byt cely den v skolke,tak ja som z toho jelen 😒 😒

janazba
30. jan 2014

@adidaska11 pred 3 tyzdnami som bola koli tomuto na urade a povedali mi ze toto uz zakon neskuma a nekontroluje takze moze chodit do skolky a aj na cely cas,nikto ho nemoze zo skolky ani vylucit ani obmedzit na 4 hodiny..samozrejme ak to nema skolka vo vnutornom poriadku..

martinkatinka
30. jan 2014

Podľa môjho názoru dieťa môže len na 4 hodiny... veď štát platí mamičke RP, aby sa oňho starala doma, pretože má nepriaznivý zdravotný stav... ale neviem, neštudovala som zákony, lebo našťastie aj po náročnej operácii hlavičky je môj malý celkom OK 🙂

saurian
30. jan 2014

@adidaska11
ja som to tiez na viacerych miestach citala, ale ked nam posudzovali zdr.stav na upsvar, tak uz maly chodil do skolky (od 2r10m chodi), a pytali sa na skolku - on chodi na 5 hod - a schvalili, takze urcite neplati ze na 4 hod

adidaska11
autor
30. jan 2014

dakujem za vas cas 🙂 🙂 🙂 budem ho davat len na tie 4 hodinky,myslim,ze to staci

adidaska11
autor
30. jan 2014

@saurian ja som davala k ziadosti na posudenie zdravot.stavu okrem potvrdeni od lekarov,aj potvrdenie zo skolky,tam mi napisali jeho dochadzku,aby videli,ze v skolke je velmi malo a byva casto chory

mliecica
30. jan 2014

@adidaska11 no tej astmy sa aj ja obávam, dúfam že ju nebude mať

adidaska11
autor
30. jan 2014

@mliecica maly to ma po mne,ja mam tiez ekzem,alergie na vsetko mozne a aj astmu od malicka,takze niet sa co cudovat 😒