Ahojte. Vedeli by ste mi povedať, či budem mat nárok na predĺžený RP? Podali sme prihlášku v máji, dcerka ma už tri roky teraz. Na budúci školský rok ju neprijali, v rozhodnutí však stoji, že nebola prijatá 1) z dôvodu podania žiadosti po termíne určenom MŠ
2) z dôvodu nedostatku miesta.
Boli sme v tom, že prihlášky sa všade podávajú v mesiaci máj, až teraz som zistila, že každá škôlka to ma inak a naša to mala len prvý májový týždeň. Viem, naša chyba.
No ako je to s príspevkom? Žiadala som o prijatie v máji. Je tam dôvod i nedostatok miesta. Je tam však uvedeny aj dôvod - prihláška po termíne. Neviete ako sa to na UPSVaR posudzuje?
to vážne si si ani len neotvorila stránku MŠ o ktorú si sa zaujímala? 🙄 Iste tam mali hneď na prvej strane dátum odovzdávania prihlášok. Ty si evidentne ani nechcela, aby tvoje dieťa bolo prijaté a rátala si s tým, že ti štát bude platiť ešte ďalší rok doma, ale smola 🙂
nedodrzala si termin na podanie prihlasky, takze dovod “nedostatok miesta” je irelevantny. narok mat nebudes, proste si ju neprihlasila
Pozeram ze uz tam je dalsi takyto prispevok toez potermine
@belllinka zas tie hypotézy. ja už pracujem, takze neviem, čo mi ma platiť, že som doma.
To si ani prihlášku podávať nemusela, jasné, že najprv zoberú tých čo to stihli.
@januska12323 tak jasne, ze ona nema zaujem o miesto v skolke, ale iba o prachy 😀
@belllinka vies, keby mám záujem o prachy, tak asi všetko urobím pre to, aby som splnila podmienky. To dava logiku.
Človek spraví nejakú chybu, lebo všade číta ako sa podávajú prihlášky 1-31.5. trapi sa a ty máš potrebu ho ešte osočovať. Ako by bolo tebe, keby urobíš omylom chybu, a niekto ta bude ešte zakaždým obviňovat z úmyslu a vypočítavosti? Lebo toto ty robíš.
Prepáč ale keby to bolo tak ako píšeš tak táto téma neexistuje
Darmo sa tu ženy vadíte, prihlášku je možné podať počas celého mesiaca. Info mám od riaditeľky z našej škôlky a od známej ktorá podávala prihlášku až v polovici mája kedy sa s mužom rozhodli, že predsa chcú aby ich dcéra navštevovala mš. Že už nie je miesto je druhá vec, asi vám rodičák neschvália. Známej dcérku prijali v pohode do triedy s 20 deťmi. Keď je miesto dá sa prijať
@mrazicka0972 a tá tvoja riaditeľka je snáď riaditeľka všetkých škôlok na Slovensku?? Každá riaditeľka si konkrétne obdobie na podanie prihlášok určí sama po dohode so zriaďovateľom.
@matullienka prečo?
@mrazicka0972 tak asi bolo miesto, u nás nebolo, minuly rok nás tiež neprijali, mala mala 2r, chápem, tiež sme podávali niekedy v máji, rozhodnutie neprišlo a teda ani odôvodnenie že je prihláška podaná po termíne (škoda, lebo inak by som sa uvedomila a mohla si dať na to pozor), len odkaz po známej od riaditeľky, že ju neprijímajú.
Takze sme platili súkromnú a teraz asi zas 🙈
Ja viem, moja chyba, myslela som si, že som postupovala správne a dnes neprijemne sklamanie, ani miesto ani RP
Ale niečo som tu zachytila,že ak dieťa už navštevovalo zariadenie,tak by tiež neschválili 🤷♀️
@mnemka Podmienkou pre získanie predĺženého rodičovského príspevku naďalej zostáva zapísanie dieťaťa do spádovej materskej školy pre nasledujúci školský rok v riadnom termíne zápisu.
Žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy na príslušný školský rok sa podávajú v čase od 1. mája do 31. mája príslušného kalendárneho roka. Konkrétny termín, miesto aj spôsob podávania žiadostí určí a zverejní riaditeľ/ka MŠ po dohode so zriaďovateľom na budove MŠ či inom verejne dostupnom mieste, vrátane webového sídla MŠ.
Ak prepasla konkretny termin a je to napisane aj v rozhodnuti ako bod 1, tak nebudu vyplacat nic
@mrazicka0972 nie, skolky si mozu urcit pocas celeho mesiaca maj vlastne dni, kedy sa k nim konkretne daju poslat prihlasky. ale nie je to tak, ze hocikedy v maji. kazda skolka ma terminy
@domka222 áno, ale iba štátne a to nenavstevivala
Ďakujem všetkým, ktorí napísali relevantne odpovede.
Nebudeš mať nárok na RP
@domka222 nevieš kde si o tom čítala? Čaká nás asi podobny osud. Musela som zostať s malým doma po pol roku v MŠ na odporúčanie pedopsychiatra, nakolko sa začal po nástupe zajakvat a pomočovat. Z MŠ som ho teda odhlásila ale prijali ho do novej, ktorú mame blizsie k domu. Kde som podávala prihlášku ešte predtým ako sa celé toto udialo a keď som ešte nevedela, ze s nim budem musieť zostať doma z prace. Čize momentálne je doma odhlásený zo starej MŠ ale prijatý do novej od septembra. Neviem co bude, či ho mám ísť od septembra zapísať alebo to rovno zrušiť a nedrzat miesto. Len keď ho zapíšem a budem musieť aj tak zostať s nim doma, na RP nárok mat nebudem určite.
@nikpa pokiaľ máte takýto stav a bude sa opakovať treba to riešiť aj s lekárom a požiadať o predĺžený rodičak zo zdravotných dôvodov
@matullienka áno, bavili sme sa o tom už s Dr. ale uvidíme podla toho ako sa bude jeho stav zlepšovať. Dúfam 🙏 Ja by som bola rada keby v septembri nastúpil aspoň na skúšku, to ho ale nesmiem odhlásiť. A popravde neverím, že na takého niečo mi štát predĺži RP. Aj keď potom by som to vyskúšala keby to od septembra v škôlke nezvládol.
@belllinka aj ste sa niekoho pýtali či načo by aj ? 🙂
@zuzulienka1 nehádam sa s vami 😅 píšem vám čo mi bolo povedané z nejednej strany, riaditeľky si neurčujú dni ale mesto, tak isto tam viete vybaviť aby vám dieťa vzali aj keď škôlka nechce prijať. Vy máte od koho zistené vaše tvrdenie ? Či ste ani nezisťovali ? Ako píšem, známa tiež podala žiadosť v polovici mája kedy už bolo po termíne a dcérku jej v pohode vzali. Ak chcete viac info, informujte sa u svojej riaditeľky v mš. Pekný večer 😉
@mrazicka0972 známej dcéru vzali aj po termíne, lebo mali miesto. Pracujem v MŠ, tiež sme mali oficiálny termín zápisu prvý májový týždeň. Kapacita sa nám zaplnila už v stredu (!) - mamičky prišli osobne a stáli vonku v rade. Prišlo nám veľa prihlášok ešte aj v posledný májový týždeň, bohužiaľ škôlku nenafúkneme a neprijali sa aj deti, ktoré podali prihlášku v termíne. Potermínové žiadne, s výnimkou spádových predškolákov.
@mrazicka0972 na stranke skol/skolok su terminy🤣🙈 nemusis nic zistovat. Maj je mesiac prihlasok, ale konkretne dni ma kazda skolka/skola u seba na webe.
Ak vezmu po termine - tak len preto, ze maju miesto. Kedze jedno dieta je casto prihlasene aj do 3 skolok, ale nastupi do jednej. Teda na kazde taketo dieta pripadnu dve skolky, kde sa logicky miesto uvolni. A skolka prijme dalsie dieta. Ale nie, ze prihlasene po termine.
Ako prvi sa prijimaju “povinni skolkari”, teda predskolaci. Potom zvysok.
@zuzuliennka1 škoda, že riaditeľky majú nejak až koncom mája až júna zasadnutie a tam sa rozhoduje kam ktoré dieťa prijmu ale v pohode 😅 keby som o tom niečo nevedela tak by som sem nepísala 🤪
Nečítala som predošlé príspevky, lebo už len tie prvé ironické sú úsmevné. Ale píšem autorke, aj keď je to už možno pasé. Informovala som sa ohľadom prijatia dieťaťa po termíne na Regionálnom úrade školstva, vedúca odboru MŠ mi jasne povedala, že riaditeľ MŠ je povinný prijať prihlášku do MŠ počas celého mesiaca máj. Nielen v tom určenom termíne, takže dievčatá, ktoré tu mudrujú a osočujú sa, brzdite. Riaditeľ síce vypíše termín, ale zo zákona je povinný prijať prihlášku od 1.-30.mája. Ide vlastne o to, že ten termín je kvôli osobnému stretnutiu sa rodič-dieťa-pedagóg/riaditeľ. Vy môžete aj online podať prihlášku, prípadne poslať doporučene dokumenty. Ale platí termín CELÝ MÁJ.
@tanulik89 Ďakujem, cením si to. Z hľadiska nároku sa to však zrejme takto neberie. Ja som zas čítala, že prihlášky je možné podávať cely rok. Aj keď dieťa zrejme neprijmú.
Tu však ide o ten TERMIN. My sme mali termín 1.týždeň (to som nevedela, že sa to vyhlasuje), ja som podala druhy týždeň a to je teda podľa zákona po termíne. Takze ani škôlka, ani príspevok, len opäť súkromná zostava.. 😔
Podmienkou je podanie ziadosti v termine a sucasne neprijatie z kapac.dovodu..nesplnila si 1 podmienku, takze neuznaju