Ahojte, potrebovala som poradit, dnes som bola na Urade prace a nakolko priatel pracuje vo Svajciarsku, tak nemozeme poberat pridavky na dieta tu na Slovensku. Rodicovsky prispevok si mozeme uplatnit na Slovensku, nakolko vo Svajciarsku takyto prispevok neposkytuju, ale musime mat prehlasenie, ze kanton neposkytuje takuto davku, ale ja neviem, kde toto prehlasenie ma priatel vybavit. Nachadza sa v kantone St. Gallen. Prosim, ake tlaciva su potrebne vyplnit tu na Slovensku a ake naopak vo Svajciarsku. Tetuska na Urade prace splietala nieco aj s tlacivami E 401 a E 411, ake su to tlaciva, to potrebuje tiez Urad prace tu na Slovensku? Dakujem velmi pekne za radu.
http://www.svasg.ch/de/online-schalter/pdf/form...
tu mas tlacivo co musi vyplnit a je tam aj napisane kedy ma na to narok, to znamena:
- musi byt zamestnany, dieta musi s nim zit v 1 domacnosti....mat na neho pravny narok....
ja som na sk urad doniesla potvrdenie od CH-zamestnavatela, ze nepoberam ziadnu inu davku,okrem pridavku.. samozrejme, ze pisane po nemecky som musela dat uradne overit a prelozit.. 😒 asi o par tyzdnov mi prislo vyrozumenie, ze mi bude vyplacana vyrovnavacia davka rodicaku.. 😉 potreboval k tomu vsetkemu iba rodny list sa mi zda..
ja by som potrebovala vediet ak sa da co najrychlejsie ak mam rodny list s apostilou aj prelozeny do nemciny a mam aj ziadost e 411 .oaky rozdiel mi bude vyplateny ak poberam rodine pridavky v SR a manzel pracuje vo svajciarsku v kantone san galene .ziadala som si od 1.12 2012 do 31.12 nakolko sa narodila dcera v decembry
.
ano on moze poberat pridavky ale len v tom pripade keby som bola na slovensku nezamestana ale nakolko pracujem tak sa vyplaca rozdie aky je medzi pridavkami co ja beriem tu a on by bral tam keby som nerobila len neviem presne ze co znamena ten doplatok ze ci to je rozdiel mezi pridavkami co dostanem tu a tym kolko by poberal tam
Zdravim vás, práve sa zaoberám touto problematikou. Rodný list máme preloženy, priatel pracuje vo švajci. Problem sa vyskytol vsak v tom ze nemame spolocnu domacnost teda oficialne. Mame rozdielne trvale pobyty a nie sme zosobaseni. Je spolocna domacnost podmienkou?
Zdravim,ake potvrdenia potrebujem k pridavkam na deti do Svajciarska?
zdravim vas,potrebujem zistit ci mam narok na pridavky vo svajčiarsku na manželkyne deti,ked sme zosobaseny a mame spolocny trvaly pobyt,pracujem v kantone SG,dakujem.Mozte mi info poslat aj na mail, dodesger@centrum.sk
@dodesger http://www.svasg.ch/de/produkte/fam/leistungen/... podla tohoto mas nasrok na pridavky. ziadost si musis podat bud sam alebo cez zamestnavatela.
Ahojte dievcata, chcem Vas poprosit o pomoc z pracou vo Svajciarsku. Hladam si zamestnanie vo Svajciarsku, mam 24 rokou, po zavaznej dohode mozem nastupit ihned, som zodpovedna, komunikativna, pracovita. Hladam pracu v oblasti hotelierstva (chyzna, poprípade neake pomocne prace), alebo ako opatrovatelka najlepsie deti, ( odniest priniest zo skoly/skolky, navarit... poprípade aj starsieho cloveka. Prax v opatrovaní v nemecky hovoriacej krajine mam, vlastnim opatrovatelsky kurz + vodicky preukaz B. Najlepsie oblast Zurich no prijmem hocico. Za najdenie poprípade prace dam financnu proviziu. prosim posielat IP. Dakujem za kazdu radu, ponuku...
Ahojte,je možné si vo Švajčiarsku vybaviť rodinné prídavky tak,aby boli posielané priamo na účet a neriešili by sa cez zamestnávateľa?Máme stým trošku problém,vďaka za info ...
@patricia97 je to mozne jedine ak by bol zivnostnik. ak je zamestnany, tak jedine cez zamestnavatela, ak je nezamestnany, tak cez ahv.
Zamestaný je,len jeho zamestnávateľ má s vyplácaním problém,akoby to platil zo svojho vrecka,PZ má od 19.08.2013,takže je možné požiadať o vyplatenie aj tých pár mesiacov spätne?Nie sme sobášení,no máme spolu 2 maloleté deti a ja mám z prvého manželstva skoro 17 ročnú dcéru,na ňu sa to asi nevzťahuje,máme spoločný trvalý pobyt všetci 5ti.
opatrovatelka slovenka so slov. zivnostenskym listom mam narok na rod. pridavky vo svajciarsku? dakuijem za odpoved.
rodný list musí byť úradne overený?
Ahojte baby, chcela by som radu, priateľ začal pracovať vo Švajčiarsku, s tým že mu v agenture povedali, že má nárok na rodinné prídavky alebo čo to je, cca 300 frankov. Ja som si ich bola na SVK pozastaviť s tým že mi pozastavili aj rodičovský príspevok( tých cca 199 € ) s tým že to oni prešetria a ak oni uznajú za vhodné, budú mi ho vyplácať. A teraz otázka, je možné aby priateľ poberal rodinné prídavky tam a ja na SVK rodičovský príspevok? Ak áno, aké tlačivá je potrebné k tomu doložiť? Pýtam sa preto, lebo nemám chuť čakať na slovenské úrady, kým s tým pohnú, zatiaľ mi vraveli doniesť preloženú pracovnú zmluvu a potvrdenie od detského obdvodného, že chodíme na pravidelné prevedntívne. Ďakujem za všetky rady a postrehy.
@arobrab777 Zdravim no nechcem Ťa zarmútit ale zatial si nemala robit nic podla mna Ťa na urade pekne dostali lebo narok na pridavky ma priatel po ziskani pracovneho povolenia typu L /bewiligung/ najskor je povolenie 90 dnove ale je mozne ze mu agentura dala hned eLko potom treba formular e411 môžem ho poslat napis adresu na fefo195@azet.sk ale to este zdaleka nie je vsetko treba prelozeny rodny list a dalsie veci k tomu a aby si nebola sklamana zo schweiz uradov to je hotova birokracia slovensko je k tomu co chodim po eu najrychlesie aj v inych oblastiach.Tiez Ti dam kontakt na svajc advokata ale hovori aj po slovensky priatel nech ide za nim a on vsetko vybavi alebo aspon mu povie co a ako
ahojte, môj manžel pracuje vo švajčiarsku a poberá tam rodinné prídavky na deti, ja som doma a poberám rodičovský príspevok. Ked začnem pracovať na dohodu nemôžeme prísť o tie švajč. prídavky?
Dobrý večer chcem sa informovať pracujem cez AG slov. vo švajčiarsku a chcem požiadat o rodinné prídavky ake konkrétne tlačivá potrebujem a mam Mane nárok ak poberá manžel SK ROD PRIDAVKY DOMA a potom kde sa už vyplnené tlačivo odovzdáva a dostávaju sa tam rodinné každy mesiac alebo ich možem požiadať spätne po odpracovaný celého roka vo švajci dakujem 🙂
@ivanaadamusova mozes ich poziadat odvtedy odkedy pracujes....ono bude treba dolozit v akej vyske ich poberal muz a doplatia ti rozdiel ked si cez slovensku agenturu zalezi ci si zamestnancom agenturi, alebo nie...rodinne pridavky sa dostavaju kazdy mesiac, vyplaca ich zamestnavatel a pozor rataju sa do prijmu cize sa plati z nich dan
Manžel sa už vyhrážal a pracuje na lodi pod švajčiarskou firmou
Nech si pyta pritel ziadost na pridavky od zamestnavatela vo Svajciarsku, a ak nie od zamestnavatela tak na prislusnej Gemeinde a tam mu aj povedia co presne k tomu treba...urcite mu bude treba rodny list dietata s apostilou a prelozeny sudnym prekladatelom a aj urcenie otcovstva....lebo vo Svajciarsku su na niekt. uradoch specialny....zvlast pokial par nie je zosobaseni, tak bez rozhodnutia sudu nema otec ziaden pravny narok na dieta....a na vsetko co s dietatom suvis...