Celé tehotenstvo som bola doma na rizikovom. Teraz som na rodičovskej dovolenke, ktorá mi konci v polovici júna. Pracujem ako pedagóg od roku 2003. Som tehotná a termín mám v novembri. Dá sa ovplyvniť výška materského, keď možno pôjdem od júna do novembra na PN? Čo by bolo najlepšie? Dieťa nastúpi do škôlky v septembri a cez prázdniny musím byt doma s dieťaťom. Dakujem.
nastup na MD v roku 2017 = materska z roku 2016. ak bola cely cas RD, predpokladany prijem podla potvrdenia z prace...
@carrot_apple ak PP trval, cas na RD sa pre ucely materskeho zaratava
@majusqa77 ale ona bola PN celé tehotenstvo a počas toho jej zamestnávateľ neodvádzal NP a potom bola na RD kde tiež sociálna poisťovňa ju nevedie ako nemocensky poistenú to sú 3 roky a 9 mesiacov, to je tak, že kým nedostane výpoveď tak sa jej materská bude pri druhom dieťati rátať z toho obdobia čo robila? a ak by teda mala výpoveď tak tak isto?
@carrot_apple to je jedno. ak PP trva, dni nemocenskeho poistenia bezia aj pocas PN, aj pocas RD.
ak by mala vypoved zalezi od datumov, od nastupu na dalsiu matersku, ...
@sunny3 keďže si bola stále na PN, tak si treba zistiť ako(teda odkedy dokedy) si bola nemocensky poistená v sociálnej poisťovni lebo keď si na RD tak si iba zdravotne a dôchodkovo poistená. Výška materského by sa dala ovplyniť v prípade, že by si bola nezamestnaná a sama si platila 26týždňov dobrovoľné poistenie (NP,DP, poistenie v nezamestananosti)aby ti vznikla podmienka, že musíš mať nemoc.poistenie pod dobu 270dní pred predpokladným termínom pôrodu za posledné dva roky)