Ahojte 💋
Priateľ pôjde od marca s malou na otcovsku rodičovskú a ja viem ze by som si mala dat odňať rodičovský ale uvažujem, že po tom by som sa "akoze" vrátila do prace. Vysvetlím.
Vycerpam si 2 týždne dovolenky v praci a mam tu možnosť ísť potom na PN. Viem znie to ako účelová PN ale môj zdravotný stav je momentálne hodný PNky, a určite bude aj za mesiac.
Riešila ste to tak niektorá už? Ze muž išiel na Rodičovskú a vy ste sa vrátili do prace a hodili ste sa PN hneď?
Prosím, neodsudzujte ma, snažíme sa prilepšiť, každá koruna je nám dobra.
Ešte ďalšia otázka, priatel ma pozastavenu živnosť ale pôjde si ju otvoriť. Stále platí, že ak pracuje na TP q pôjde na rodičovskú, môže si pozastavenu živnosť otvoriť a faktorov at každý mesiac?
Ďakujem za vaše rady a skúsenosti 💋🙏
@klarissa25 kazda je zrazu hodna PN len cumim. 😲
@klarissa25
@bublinka1426
Posledne dni ide kazda na PN "lebo ma problem" - a hlavne s dodatkom, ze to nie je ziadna spekulacia.
@veronikaszabova a MK je vdacny radca ako ojebat system.
@veronikaszabova q hlavne ako mať hneď celodenne vychadzky
@klarissa25 hehe sak kazda ma chory chrbat :D ....alebo hlavu?
( uprimne zeny co maju ''naozaj problem'' ok. drzim palce k pevnemu zdraviu)....tie nech chodia na PN...) ale nejak su tu same spekulantky...a pritom rodicak aj pridavky zvysili...
ale poslednu dobu je kazda zrela PN...len cumim.
A potom tu budú vypisovať, že ich po návrate z RD prepustili. Ani sa niet čomu cudovat
@wave1804 a je nejaka vazna prekazka preco do tej prace nechces naozaj nastupit? Predsa len plat je viac ako PN. Ja byt zamestnavatelom tak nasledne asi by som ta prepustila s takymto pristupom :/ ..aj mne je kazda koruna dobra to asi kazdej mamicke ale mne by to svedomie nedalo
@casillas28 myslim ze vela ludi uz ani nevie co to svedomie je. a chapem je na hovno doba...
@luliu lenze potom matky po RD ani nechcu lebo vela zien ojebava system/ zamestnavatela... a toto je problem :/....
Každá koruna dobrá,ale miesto práce si vyberie slabšie platenú PN.Len aby to mohlo odrbkavat štát a zamestnavatelov čo najdlhsie.Hlavne,aby sa do práce nemuselo ísť čo najdlhsie.Ano,aj toto je logika niektorých typov ľudí v tejto krajine.
Pri takýchto príspevkoch mi vždy napadne jedna myšlienka.Kvoli takýmto by trebalo zrušiť mimoriadne dlhú rodičovskú dovolenku na Slovensku.A pekne tak,ako v zahraničí....pár týždňov materskej a potom nedostaneš ani cent.Mozno potom by niektorí pochopili
@doriiis a pandemicke OCR napr. tiez.a ked tak mozno riesit matky samozivitelky ...
@wave1804 autorka ten brali aj mojej sestre...do mesiaca bola fit v praci a to robi zdravotnu sestru kde je 12 na nohach..mrzi ma ze ta to postretlo ale to je na pn okamzitu a nie o dva mesiace ked muz bude na materskej..ono to fakt zle znie..podobnu vec sme riesili v praci nedavno u kolegyne (mala prist na stretko z prace ktore zrusila lebl ze je pn a muz ze je na otcovskej-kazdy si domyslel), po navrate do prace dostala vypoved..dufam ze tvoj pripad to nebude..
a dovod odobratia ? ved to sa predsa robi akutne a nie o mesiac ?
@bublinka1426 ..tak pandemicka ocr mala svoj zmysel počas korony.Odvtedy tam zostala a nikto to nerieši.A to,že su podmienky jej dodržiavania deravé jak sito je druhá vec.
@doriiis sak je kriza lebo sak ta uz bude stale... takze svk stat vzdy vytvori priestor na spekulacie. a potom ako prideme my dalsie k tomu ze zamestnavatelia pristupuju k matkam ako spekulantkam? smutna som..ze doplacame na vyjebanost inych zien. pardon za vyraz. je to tak.
Sorry baby, nehnevajte, že som vás pohoršila, to mojim úmyslom nebolo, pekny večer a ďakujem za vás cas
@veronikaszabova a ešte si zabudla dodatok ze každá korunka navyse dobra... tak nech pracuje a bude mat 2x viac tých koruniek. Ale to nie. Nakolko muz bude ďalej zarábať, na MD bude ina naoko a v reali ona sa bude starať o dieta namiesto neho. A jasne, vtedy sa ta korunka "navyse" naozaj hodi👌 inak by mala ze 0 a este aj poistne by musela platit
@wave1804 urobit mi toto v praci, ze po 2 tt sa hodíš na PN, mas okamžitú vypoved, to si píš.
A potom ze sa tu zeny sťažujú, že ich prepúšťajú a prepúšťajú. Uplne opravnene. 👎👎👎
@wave1804 nepohorsila len teda ja som bola v tom ze sa vajecnik berie pri mimomaternicovom pri torzii vajecnika alebo pri rakovine
a tam sa necaka s odstranenim na spravny cas
@bublinka1426 vsetky maju zazracne problem iba po MD, zaujímavé ze? 28 tt boli ok no a zrazu ma priam neliecitelny problém... ze ho nema po RD, to je zaujímavé.🤔
@wave1804 hlavne zdravie zelame. ved kto by si zelal byt chory? nech to dobre dopadne a prepac ale posledne roky od korony su tu same spekulantky. a potom je problem sa vobec po RD zamestnat, kedze to takto je trendom... vymsylat co kde ako kto s kym. myslim ze ziadna tu nepraje nikomu nic zle. musime spolu drzat mame deti ....
Mna pobavila poznamka, ze muz si ide obnovit zivnost a fakturovat pocas tej otcovskej😀 my sme zazracna krajina..Nech este niekto zacne pindat ze sme malo socialny a rodinne zalozeny stat.Nikde inde vo svete to takto nefunguje.Rozmaha sa tu zahadna choroba mamiciek deti ktore idu mat 3 roky😀
@bublinka1426 čakám na mrchu a potom kontrolné sono po nej, moja dr ma tendenciu vylakat človeka zrejme, už ma totiž takto raz vylakala a nakoniec to bola pohoda...keď som otehotnela, hrozila mi potratom a dieťa mi už beha po dome ...inak je to fajn doktorka, len ti povie aj to najhoršie co ta čaká a ja dom možno viac vystresovana než treba...a napádajú ma tu blbiny pýtať sa...
Ja sa do práce v skutku teším, mam fajn prácu...som dva roky doma a už mi je dlho...a tak veľa asi premýšľam...
Prajem aj vám všetkým len to naj, nech sa mame všetci lepšie...dobru noc a ešte raz dakujem
Kocky, ja to chapem tak, ze otec bude na rodicovskej a popri tom ma zivnost, cize bude pracovat. Realne teda sa nebude starat o dieta, takze ona musi ostat doma. A nechce byt bez prijmu, takze zrazu treba PN.
@casillas28 a co jej idu brat? Pretoze ta jej odpoved tu chyba
@martinkatinka vajecnik
@veronikaszabova no to zase nemusi byt nejak dlha pn. A co potom? 🤷 To su spekulacie
@wave1804 tak viac si polepsis keď pôjdeš naozaj pracovať ako na pn nie ? Ohradzas sa tu ze každá koruna dobrá, ale svojou prácou budeš mat viac ako keď bude pn