Dobry den, je tuniekto kto by mi vedel poradit? Som na rodicovskej a planujeme babo. Pocas materskej mi skoncil pracovny pomer, takze myslim ze narok na dalsiu matersku mat nebudem. Mozem sa pocas RD zamestnat aby mi narok vznikol??
@janatamara nie som odborník ale myslim, ze budes mat nárok opat na materskú podľa nového zakona. Čítaj... ,,materská pri tzv. reťazových pôrodoch: ,,
@janatamara aby si mala narok je potrebne mat za posledne 2r pred porodom 270 dni NP, popri RP pracovat mozes takze kudne mozes uzatvorit PP.
@nikpa dakujem za odpoved ale retazovy porod nestihnem.
@janatamara Musis mat najskôr splnenu hlavnú podmienku naroku na MD t.j.270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom, ďalej musi byt NP aktivne alebo musis byt v OL. Kedy skoncil PP? Od kedy trval?
@evittam zamestnana som bola 3 a pol roka. Pracovny pomer mi skoncil 30.9 2017😕.
@janatamara A podporu si vycerpala? Ak nie mas na ňu nárok do 30.9.2019. a narok na MD riesit az keď otehotnies.
@evittam No teraz pozeram ze mam preklep😣. PP mi skoncil 2016 nie 2017 😔
Takze nic😅
@janatamara Hm no nic. Prisla si o peniaze.
@evittam no uz nic nenarobím😳
Narok na matersku nebudes mat, ja som sa tiez zamestnala tam je podmienka 270 dni byt nemocensky poistena v poslednych dvoch rokoch a ist na MD z pracovneho pomeru alebo byt v ochrannej lehote.