Môžem pracovať, keď mám pandemický rodičovský?

simonatobiasko
21. okt 2021

Dobrý deň... som na rodičovskom príspevku pandémie.. chcem sa opýtať ci môžem pracovať keď mám pandemicky rodičovský.. môžem ho premenovať na manžela? Môžem ísť aj na brigádu? Vie niekto ako to ide ?

ivkazba
21. okt 2021

Nie, nemôžeš ho "premenovať" na manžela. A k čomu ti je pandemický, ak pôjdeš pracovať? Veď príjem budeš mať.

kate211
21. okt 2021

@simonatobiasko Mozes ist aj pracovat aj na brigadu, ale o pandemicky prides. Ako premenovat na manzela? Manzel pracuje? Pokial nepracuje, nema na inu davku narok? Nemozes ho premenovat na manzela, na pandemicky sa prechadza suvisle po klasickom RP. A to len v pripade ked poberatel kasickeho RP, nema po skonceni narok na ziadnu inu davku. To chcete pracovat obaja + nejaka brigada a este k tomu dostavat pandemicky od statu? To myslis toto vazne? Mas aj nejake moralne vysvetlenie, preco by ti mal byt vyplacany, keby oba pracujete?

ckatka
21. okt 2021

Nie. Pandemicky rodičak sa vypláca tým, čo z dôvodu pandémie nemôžu pracovat

stary_ujco
21. okt 2021

@ckatka a vypláca sa aj tým, čo pracovať nechcú, ale toto opatrenie im prišlo mimoriadne vhod...

nikyball
21. okt 2021

Ja pracujem , chcem pracovať a chcem aj pandemicky, aj dávky v hmotnej aj rodicak na 18 ročné decko 🤣 môžem? Keď nie tak to kľudne premenujem na manžela 🤣

kate211
21. okt 2021

@nikyball Presne toto chcem aj ja. A vy vsetci mi prosim poradte ako to mam 'spravit', aby sa to dalo.

alana1
21. okt 2021

@nikyball smola, ked pracujes zaplatis buduci rok este o 30eur vyssiu dan 😂 to za odmenu, ze si pracovita 😂

lenkasarka
21. okt 2021

To je take slovenské 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

diewcatqoo
21. okt 2021

Ten pandemicky rodicak sa este stale vyplaca? Myslela som, ze ho uz zrusili...

nelca0510
21. okt 2021

@diewcatqoo kiezby. Moja suseda bojkotovacka opatrení,kovidu,očkovania, si veselo sedí doma a dieťa v škôlke. Veď keď môže,tak prečo nie.

nikyball
21. okt 2021

@alana1 to je tak krásne. Ale keby som chodila do práce a popritom bola pol roka PN a pol roka na podpore to by mi až tak nevadila ta daň

nikyball
21. okt 2021

@kate211 premenuj to na babku možno to pôjde. To by si mohla aj dôchodok brat.

sasanka605
21. okt 2021

@kate211 morálku do toho neťahaj, tu sme pri štátnych dávkach.
Ze ja furt natrafím na takúto stupídnu otázku, nie nemôžeš pracovať. Malo tvoje dieťa tri roky? Dokedy by si chcela poberať rodičovský, do začiatku základnej alebo strednej školy? Podmienky si mozes prečítať napr.tu https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

diewcatqoo
21. okt 2021

@nelca0510 vidim, ze na slovensku je radost zit kvoli takymto davkam :D

simonatobiasko
autor
23. okt 2021

Manžel je nezamestnaný!! Je na úrade práce

simonatobiasko
autor
23. okt 2021

@nikyball veľmi smiešne pani ! .. keby že ste v mojej situácie tak čo bys te vi urobili hm ? Manžela vyhodili z prace a teraz nič nám neostáva iba tích 300€ a ztohoo musím platiť pani zlata ! Všade sme volali nikde do prace neberú

nelca0510
23. okt 2021

@simonatobiasko tak nech manžel za prácou cestuje. Alebo nech je doma,stará sa o deti,vy do práce, ale pokiaľ má najmladšie 3 roky nič sa už nevypláca.

nikyball
23. okt 2021

@simonatobiasko ty chces aj pracovať aj brat pandemicky. Ja to vidím na tú prácu a nie vymýšľať ako dostávať peniaze za nic

simonatobiasko
autor
24. okt 2021

@nikyball ja nič nepitam ... iba som sa spýtala čo je na tom ? .... ak by som mohla dostať tak prečo nie ?

3vita
24. okt 2021

Neskutočné. Pán manžel nech sa zdvihne a ude pracovať ako všetci normálni muži a nie nadávať že práce nie je a špekulovať ako to vymyslieť inak. Kto chce, prácu si nájde. Ty keď máš prácu nájdenú, tiež do práce. Nech sa na mňa nikto nehnevá ale toto je už veľa

husky25
24. okt 2021

@simonatobiasko viete koľko ľudí prišlo o prácu za tieto dva roky?? A niekto nedostával ani ten poje....y pandemicky, a ako mali žiť tí ľudia?? Ďalšia vec mnoho ľudí ako baby píšu to využívajú do roboty sa im nechce decko v škôlke a mamička doma pred tv nohy vyložené, tak sa nečudujte akú sa reakcie báb vyššie, prachy zadarmo dostávať to áno ,ale do práce sa už ide ťažšie.... samozrejme nenarazam len na vás, mnoho žien je lenivých

maciatkolulu
24. okt 2021

@simonatobiasko tvoj muž pracoval, hej? A je na úrade práce, hej? A vy máte iba pandemicke, hej? To tohomoc nenapracoval, keď nedostáva podporu.

lucia147852
24. okt 2021

Pokial seriózne pracoval, má nárok na podporu v nezamestnanosti. A zas mi netvrd že nikde neberú, keď človek potrebuje ide aj do kaufu vykladať tovar a tam berú skoro vždy

ivkazba
24. okt 2021

@simonatobiasko píšeš, že muž stratil prácu a nikde neberú. V profile máš bydlisko Košice, takže tomu neverím. A ak nič iné, vykladať tovar v Tescu, v Bille, v Kauflande... takú prácu určite nájde. Netreba telefonovať, ale chodiť osobne z prevádzky do prevádzky. Píšeš že žijete len z pandemického. Takže muž je doma viac ako pol roka, keď muž už nepoberá podporu v nezamestnanosti. Zdravý chlap si za vyše pol roka určite nejakú prácu nájde v KE.

nikyball
24. okt 2021

@simonatobiasko veď aj ja pýtam čo je na tom. Aj tí čo už pracujú roky by chceli dostávať všetky možné príspevky. Ale vies čo má vytáča? Že špekulanti vymýšľajú ako sa dostať k niečomu na čo ani nárok nemajú. Pandemicky by som dala hlavne mamičkám, čo pracovali pred tehotenstvom a teraz bud nemajú možnosť sa vrátiť do pôvodnej práce alebo naozaj si teraz nevedia nič nájsť. Ty si prácu vieš nájsť, takže nepotrebuješ pandemicky.
Nespoliehajte sa s mužom na príspevky a hurá do práce. Budete mať viac a navyše časom nárok na podporu, materské, dôchodky, pn a podobne. Nie všetko dostávať zadarmo

bublinka1426
24. okt 2021

@nelca0510 potom bude tazko vysvetlovat ked bude mat ze je na rodicaku aj 5 rokov ( och och tazke casy pandemie) na jedno decko :D =======> lebo TAKETO LENIVE HNIDY BUDU PRE BUDUcICH ZaMESTNAVATELOV OBYCAJNE LENIVE MATKY a taketo som zvedava ako si budu hladat novu pracu....co ste robili po beznom rodicaku pani? preco tak dlho? och lebo pandemia...a bola som na tom pandemickom a zmykala stat

bublinka1426
24. okt 2021

@simonatobiasko tak nech si pan manzel kedze ste obaja doma, hlada pekne pracu, casu ma isto dost. a ked tebe samali 300 euro. tak prosim otvori si profesiu a tiez hladaj lebo napr. novym zamestnanim mozes ziskat aj viac, o tom asi vies. plus, prichadzate odanovu bonus na deti,preto je tiez lepsie mat normalny TPP. radim v dobrom.

bublinka1426
24. okt 2021

@ivkazba mne vzdyvraveli, ked clovek chce, pracu si najde a je to tak.

bublinka1426
24. okt 2021

@lucia147852 presne obchody beru skoro vsade a vsetkych :D

ivkazba
24. okt 2021

@bublinka1426 takýmto nevadí, čo si bude nejaký zamestnávateľ myslieť o tom že bola 2 roky na pandemickom.