Môže mať manžel materskú a ja rodičák?

27. jún 2022

2 malé deti do 3 rokov
Moze ist manzel na materskú s mladšou a ja na rodičovský prispevok so starším, že by sme boli na 2 "davkach"? On materska a ja rodicak a vsetci spolu doma?

karolin99
27. jún 2022

Preco nechceš aby robil. Viac peňazí :D

petamich
27. jún 2022

nie, subeh tychto dvoch davok nie je mozny, da sa iba materska a materska, materska a rodicovsky nie

tinkavvv
27. jún 2022

Moze ist na matersku so starsim, ty na materskej s mladsim. A popri tom' moze aj pracovat (na inu zmluvu).

aliziana
27. jún 2022

@tinkavvv ale ak už má po materskej s mladšou, tak môže zostať iba na neplatenej rodičovskej...

loliki
27. jún 2022

A z čoho budete žiť? To by vám stačila materská a rodičovský príspevok? Čo ste banku vykradli?

lienka.7
27. jún 2022

Odpoveď. Nie, nemozes. Nie je mozna kombinácia materska-rodicovsky. Cize musis vymyslieť niečo iné 😉

autor
28. jún 2022

Ďakujem vam dievčatká ' tušila som že to nie je možné 🙂 vďaka

ruzasipova
28. jún 2022

@loliki By si sa divila, aka velka vie byt materska.

matkahelka
28. jún 2022

@loliki mas aspon najmensie tusenie aka je max vyska materskej? zjavne nie. nie kazdy zaraba 800€/brutto. moj muz, ak by siel na matersku, dostaval by 1700€/mesacne. a teda, o takom prijme polovica rodin na slovensku len sniva.

derdia
28. jún 2022

Samozrejme, este k tomu aj Kollarov plat a mozno aj Matovic posle...

zuzanaete
28. jún 2022

@loliki Materska vie byt dost vysoka a su rodiny, ktore aj keby rok nepracovali, tak nemaju problem platit ucty. Su rodiny, ktore otcovu matersku vyuziju na cestovanie. Rodiny su rozne…..

ajka0207
28. jún 2022

@karolin99 viem, že nie úplne k téme, ale ak by šiel na materskú, tak dostane rovnako, alebo viac ako je jeho čistý príjem.

tinkavvv
28. jún 2022

@ajka0207 to nie je uplne pravda. Stale mame max vymeriavaci zaklad.

zuzkaa1991
28. jún 2022

Tak ako piste vysse najvyssia materska je okolo 1700eur kedze v manželovej robote na ukor svojho casu zarobia dobre kolega tak isiel na matersku a víkendy v práci takze mali pekny prijem viac ako zarobi ( cca 1200 zarobi v praci) materska sa pocita z hrubej mzdy ;)

ajka0207
28. jún 2022

@tinkavvv jasné, myslela som pri "priemernej" mzde.

karolin99
28. jún 2022

@ajka0207 Jaj ďakujem už viem 🙂

karolin99
28. jún 2022

@ajka0207 no stále by ju dostával len pól roka či ?

loliki
28. jún 2022

@ruzasipova
@zuzanaete
@matkahelka Skôr asi nemám tušenie, koľko niektorí zarábajú. Ale ak by som bola v takej dobrej situácii, tak sa nepýtam na MK, to by som si už vybavila hádam aj dopredu. 🙂

ajka0207
28. jún 2022

@loliki ako myslíš v dobre situácii? Pokiaľ zarába manzel 1600 eur v hrubom materská bude viac ako jeho čistý príjem

nafka0483
29. jún 2022

@loliki Ako si to myslela ze memas tusenie kolko ini zarabaju? Myslis ze vela ci praveze malo?

loliki
29. jún 2022

@ajka0207
@nafka0483 Nepodstatné, veď je to jedno.

zuzinka888
29. jún 2022

@karolin99 peniaze nie su vsetko. Ak maju peknu matersku pripadne pekne 2 matsrske mozu zbalit kufre a cestovat. Alebo mozno chcu byt len spolu a uzivat si rodinu.

karolin99
30. jún 2022

@zuzinka888 Kľudne. Mna len zaujimalo že preco 🙂

nafka0483
30. jún 2022

@loliki Ked ti je to jedno ok. Ja som chcela vysvetlit, lebo som mala pocit ze nevies ako sa pocita materska.
Bud to alebo mate take prijmy ze niekolkonasobne prekracujete max. VZ a ak vydavky mate enormne vysoke.

loliki
30. jún 2022

@nafka0483 Asi už nebudem na materskej, ale ostatným to môžeš vysvetliť. 🙂

nafka0483
30. jún 2022

@loliki Ostatni sa nepytaju ze ako vyziju z materskej + rodicaku, ze ci vykradli banku. Mala som pocit ze tebe to nedavalo zmysel tak som chcela tebe objasnit 🙂

loliki
30. jún 2022

@nafka0483 Keď mi už 3. krát píšeš, prečo to rovno nevysvetlíš všetkým, ak to vieš. Ak máš taký pocit, tak to tu objasni, budeš mať zo seba dobrý pocit, možno niekomu aj poradíš a môžeme ukončiť našu debatu. Nemáš taký pocit, že sem už autorka nepíše? Kvôli mne nemusíš udržiavať tému. 🙂

petrahl
30. jún 2022

@loliki a co teba do toho, z coho budu zit? Co ta autorka prispevku ziada o mesacnu dotaciu, ci co?

nafka0483
30. jún 2022

@loliki 🤦‍♀️ Mohla by si pripustit ze si napisala somarinu.

Ak nepresahuje max. vymeriavaci zaklad, tak materska bude zhruba taka ako cisty plat.
Takze vyplata + rodicak alebo materska + rodicak (aj ked to nie je mozne takto poberat) vyjde rovnako.

Preto tvoja otazka ze z coho budu zit ci by im to stacilo a ci vykradli banku je mimo. Lebo ak ziju z vyplaty a rodicaku, tak rovnako to bude v pripade materskej a rodicaku.

Tvoja otazka dava zmysel v pripade ze si mimo reality, mas niekolkonasobne vyssi prijem ako je max. VZ a aj niekolkonasobne vyssie vydavky. Preto si nevies predstavit vyzit z materskej (namiesto platu) a potrebovala by si k tomu vykradnut banky.

Alebo v pripade ze beries peniaze na cierno na ruku a materska vychadza samozrejme minimalna podla priznanych penazi a odvodov. Zeby?

loliki
30. jún 2022

@nafka0483 No, konečne. Tak teraz sme všetci múdri a spokojní.
Takže: "materska bude zhruba taka ako cisty plat." To "zhruba" znamená, že menej. To si zabudla napísať. Mnohí sa sťažujú na nízke príjmy, preto som sa pýtala, že či im to bude stačiť. Pre niektorých aj malý rozdiel v príjme je veľký problém. Hlavne, keď pribudne ďalší člen rodiny a treba kupovať plienky, mlieko, oblečenie, hračky atď. Ale keďže sa to nedá spolu takto poberať, tak je to vyriešené.