Ako to je keď mám nastúpiť do práce po rodičovskom asom znova tehotná?
Normálne nastúpis do práce a robíš do nástupu na materskú, ak ti to zdravotný stav dovolí.
@jaankaa17 ked ti maly nastupi do skolky stracas narok na pandemicku OCR takze do prace musis nastupit resp to musis riesit s nimi uz 2.9 mas nastupit hadam si im to oznamila
@jaankaa17 v práci vedia ze si na OČR. Len s nimi ries.
@nafka0483 lenže mne to príde tak, že ona v robote ani nedala vedieť, že 2.9. nastupuje.
@markaterka Ona musela RD ukoncit odkedy nastupila na OCR. Cize ju uz eviduje ze "nastupila" do prace, akurat ze hned si vzala OCR. Cize teraz uz "len" ukonci OCR a je naspat v praci.
Nastúpis normálne do prace. Tehotenstvo nie je choroba
@fidka79 vo vsetkom mas uplnu pravdu....ja uz radsej len odpovedam striktne cisto na polozenu otazku. Kedysi som vedela napisat aj svoj nazor - no bola som oznacena za zavistlivu chuderu - ved ina skupina ludi vraj zneuziva system viac tak co riesim - no co uz, idem zasa chvilku zavidiet niekam do kuta😉☺😉
@alenah31 pripadne aj čítanie s porozumením ked som pozerala tie príspevky
@sasanka605 asi tak👍
Dobrý deň, neviem, či je táto diskusia ešte aktívna, ale skúsim sa opýtať. Volala som aj na ,,socialku,, samozrejme, ale odpovedi som sa vlastne dočkala. Som na RD so 16m synom, som stále som zamestnaná, resp. mám zmluvu. Chcem dať syna do jaslí a nastúpiť do práce. Ale do inej práce. Chcem sa spýtať, keď nastúpim do roboty a dám výpoveď v pôvodnom zamestaní a otehotniem budem mať nárok na materskú alebo zas až keď odrobim 270 dni ? Aj keď vlastne budem poberať stále rodičovský až do 3 rokov syna a bol by to kvazy reťazovy porod ?
Snáď je to pochopiteľne, pýtam sa lebo mala som prvý krát problém otehotnieť, chcem ísť pracovať, lenže do pôvodného zamestnania nastúpiť nemôžem mám možnosť ísť pracovať do inej firmy len sa bojím že ako zákon schválnosti otehotniem hneď a nárok na materskú mat nebudem.
@zojeva nastúp do novej práce a daj v starej výpoveď - v tej starej si vlastne stále na RD čiže výpovedná lehota ti bude plynúť a ty môžeš pracovať v novom zamestnaní. Nie - tým, že ti pôvodný PP trval počas RD nemusíš znovu "zbierať" nových 270 dní NP, ale ak v novom zamestnaní odpracuješ aspoň 90 dní bez PN a OČR bude sa ti materské počítať z príjmu od nového zamestnávateľa a zo starého zamestnania sa ti iba pripočítajú potrebné dni poistenia. A ešte pozor - nepôjde o reťazovú materskú aj keby sa ti druhé dieťa narodilo skôr ako prvé dovŕši trik roky. To platí len v prípade ak si išla na MD s prvým dieťaťom, plynulo prešla na RD a teraz prejdeš plynulo na MD s druhým dieťaťom a medzi tým nemáš iný príjem ako RP.
skús upresniť otázku, čo ako je?