Dobrý deň chcem s poradiť či mm nárok na pôrodné keď som odišla domov na reverz
@olinamachovicova ano, mas. Reverz je tvoj dokaz, ze si neodisla bez vedomia nemocnice a to potom vyplnis aj na ziadosti.
@nikusiak9 no tých 829 euro ci koľko to je
@myjusiatko ja som už vyplnila stým ze mi nič nechodili a volala som tam tak ze nemám nárok zato ze som odišla bez súhlasu ale to nikde nemám napísané iba ze som išla na reverz
@olinamachovicova tam sa dava len potvrdenie gynekologa ze si chodila na prehliadky
@nikusiak9 áno to som úd dávala ale ze im pediater oznámil ze som odišla bez suhlasu
@olinamachovicova neodisla si bez suhlasu.
https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs//SSVaR/tlac...
Tu je ziadost, tam si vyplnila, ze si neodisla bez suhlasu? Mas ten reverz? Doloz ho. Ak by bol problem, kontaktovala by som zenske kruhy.
@myjusiatko áno mam ten reverz doma ale papiere som už odovzdala to môžem ísť aj tak doložiť k ním?
@olinamachovicova predpokladam, ze ano. Ale s tymto uz skusenost nemam.
@myjusiatko dobre ďakujem vám
Oni ti totiz v nemocnici mohli neodporucat odist, ale ten reverz je dokaz, ze o tvojom odchode vedeli a suhlasili s nim, aj ked ti to mozno neodporucali.
Pravo na odchod na reverz mas zo zakona o zdrav. Starostlivosti paragraf 9 bod 6c.
Neusla si z nemocnice a ani si nejednala proti zakonu. Nie je dovod na nevyplatenie porodneho. Ale pediatricke by som podakovala za komplikacie. Stara sa do veci, do ktorych jej nic nie je. To ona nahlasila na upsvar z akeho dovodu? Nie je to nahodou porusenie lek. tajomstva? To len strielam od boku, ale stazovala by som sa.
@olinamachovicova zamietnut ti to musia rozhodnutim..a ano ak pediater dal ze sa opustilo zariadenie bez vedomia lekarov tak narok nie je ... treba do 15 dni dolozit kopiu k odvolaniu o zamietnuti prispevku
@myjusiatko v tlacive je na to kolonka a je to zakonny dovod na nepriznanie naroku na príspevok.
@olinamachovicova to sa dáva pri doziti bábätka 28 dní a keď si chodila pravidelne na poradne .vtedy máš nárok ...treba si dať potom potvrdiť papiere od detskej dr a od gynekológa zaniesť na upsvar
@9lf9 to, ze ma reverz je dokaz, ze neodisla bez suhlasu zdrav. zariadenia. Ano, je tam na to kolonka. Vediem skupinu ambulantny porod na slovensku, kde zeny na reverz odchadzaju domov skor a viem, ze narok na porodne je.
@myjusiatko ved som pisala aby sa odvolala nie ze narok nema...len ze v tlacive kolonka na to je a ona jej to tam odfajkla a preto musi dolozit reverz a to je dovod preco jej to zamietli lebo zo zakona tak museli spravit
@9lf9 uz chapem, prepac, zle som ta pochopila. Nevsimla som si, ze aj ten prispevok nad je od teba.
@myjusiatko ja som nedostala ešte písomnú odpoveď len rodičak mi prišiel a pôrodné nie tak som tam dnes volala a ze vraj som odišla bez súhlasu tak nemám nárok to mi len povedali budem to musieť ísť riesit
@myjusiatko nic sa nedeje..rychlo to tu pribuda :d ..aj ked na druhej strane nechapem preco to riesila pediatricka ked toto si do ziadosti uvadza matka a pokial by opustila zariadenie bez suhlasu tak predsa personal o tom informuje urady a tym padom je nieco ako zaznam spisane a tu nic take nie je lebo nema byt preco.
@9lf9 tak ženy volala som tam ešte raz tak ze oni sa pomýlili a ze oni si vyžiadali o mne správu s nemocnici že to oni napísali ze som odišla bez súhlasu ale nič tu ja také nemám
@olinamachovicova tak aspon ze tak. Takze co mas urobit ti povedali?
@myjusiatko nie len toľko ze mi zamietli pôrodné
@olinamachovicova tak ako pise
@9lf9 urob.
@olinamachovicova ja som tiez odisla na reverz a € som dostala.
@veronikaszabova a odišla ste sama ci aj s babom?
@myjusiatko tak volala som do nemocnice stým ze vraj reverz je to ze som odišla bez súhlasu doktora
@olinamachovicova pletu si pojmy a dojmy.
@myjusiatko no tak mi povedali ze reverz je to ze stým doktor nesúhlasil a ze ci mi to pôrodné vyplatia tak to mi oni nevedia povedat
v Zákone č. 383/2013 Z. z. § 3 odst. 4 pism. b) sa pise /Nárok na príspevok pri narodení dieťaťa nevzniká oprávnenej osobe podľa § 2 ods. 1 písm. a), ak po pôrode opustila zdravotnícke zariadenie ústavnej zdravotnej starostlivosti spôsobom, ktorý je v ROZPORE s ustanovením osobitného predpisu o prepustení osoby z ústavnej zdravotnej starostlivosti.8a) / odvolavka 8a je na § 9 ods. 6 zákona č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov/, kde a pise v pisemene c:
(6) Poskytovateľ prepustí osobu z ústavnej starostlivosti
a) po pominutí dôvodov ústavnej starostlivosti,
b) pri jej preložení k inému poskytovateľovi ústavnej starostlivosti alebo
c) na jej vlastnú žiadosť, alebo na žiadosť jej zákonného zástupcu, ak napriek náležitému poučeniu odmieta ústavnú starostlivosť, ak nejde o ústavnú starostlivosť uloženú súdom alebo o ústavnú starostlivosť, o ktorej zákonnosti rozhoduje súd.
Takze ty ked mas reverz tak si opustila zariadenie podla zakona a vlastnu ziadost a nie v ROZPORE zo zakonom.
@myjusiatko ja som už z toho zúfalá teraz som volala mojej gynke tak tie papiere mi dali vypísané na matrike v meste kde som rodila a tam mi oni zafajkli že som odišla a moja gynka to len podpísala neviem už čo stým mam robiť ako mi to mohli oni na matrike zafajknut že som odišla
Co eozumies pod porodne? Akoze kocikovne?