Majú nárok na prídavky?

2. feb 2022

D-bnuty stat jja som sa tak hned zrana vytocila znama mi vola nemaju co jest lebo pre chlapa robota neni vyhodili ho a oni im schvalia len 130e mesacne rodicom zdeckom?? dievca si ani strednu nemohlo dokoncit lebo ostala tehotna jedine stastie ze chlapa ma usilovneho dlho robil s autamy a co s toho teraz ked roboty neni?? 4 rocne dieta maju tesia sa na dalsie a nema im kto pomoct a štat sa im vysmeje v obalke?? 2 roky si nevie robotu najst a cersnicka na torte ze im zoberu tych ubohych 130 euro ak pojde robit takto sa stavaju k ludom v nuzi?? ze štat sa tvari ze to nevidi ked su sami na vsetko skusali aj od dobrych ludi pomoc ale to im nepokrije vydavky jedine stastie ze ziju v rodicovom byte maju to lacne inak by skoncili ak tu niekto viete koho mozu kontaktovat o pomoc su s zvolena alebo na ake pridavky maju narok napiste sem

annamalaga
2. feb 2022

Ak pracoval, tak nemal poberať podporu pól roka? . Ak nie, majú nárok na prídavky. A chlap nech hľadá na profesii prácu aj v zahraničí cez agentúru. Nič iné im neostáva žiaľ.

loginexistuje
2. feb 2022

pekne do prace chlap na tyzdnovky a zena upratovat alebo na brigadu a nerobit dalsie decko ak nemam na to ho uzivit sonstatom ho predsa nema
teraz je volnej roboty dost

ivkazba
2. feb 2022

Sorry, ale 2 roky si nevie nájsť prácu a čakajú druhé dieťa? A že štát nevidí, že sú na všetko sami? Ku**a, ak nemám prachy a robotu, nerobím si deti. Štát tu nie je na to, aby živil ľudí. Prečo by ju štát z peňazí tých, čo poctivo platíme mal živiť? Majú nárok pracovať. Vo Zvolene a BB a okolí neverím, že si 2 roky nevie nič nájsť, hoci len tovar niekam dokladať či upratovať.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisa_s
2. feb 2022

Tehotnym zakazuju dokoncit si strednu skolu? To je novinka 🤔

sissy27
2. feb 2022

tak v prvom rade - slečna si strednú školu dokončiť mohla, nebola by prvá ani posledná, čo by maturovala s bruchom, novorodencom, požiadala o individuálny študijný plán, prerušila štúdium na rok alebo za tých 5 rokov akýmkoľvek iným spôsobom doštudovala. Zaujímavé, že otehotnieť zvládla druhýkrát aj so základným vzdelaním... alebo práve preto? Holt so základným vzdelaním a dvoma deťmi dieru do sveta na trhu práce neurobí, ale tak upratovať, za pokladňu v supermarkete, niekde do fabriky skladať komponenty môže ísť aj tak.
A neboj sa, štát to vidí, ale štát tu nie je na to aby živil lajdákov čo nevedia do 5 napočítať ale plodiť deti budú jedna radosť.
A inak ano, na prídavky na deti majú nárok, je to nejakých cca 25€ mesačne na dieťa, to dostáva každá jedna bez ohľadu na to či pracovala alebo nie.

stanulienkat
2. feb 2022

Podľa mňa vymyslený príspevok, pretože taký tupý nemôže byť nikto. A ak je, tak lopatu do ruky a hajde do roboty.

sissy27
2. feb 2022

@stanulienkat bodaj by to bol vymyslený príspevok...ale bohužiaľ, takýchto nemakačenkov, čo len rodia, natŕčajú ruky a pindajú, že štát sa nestará, je v tejto republike viac než dosť.

ivkazba
2. feb 2022

@stanulienkat obávam sa, že takto tupých ľudí je veru dosť, lenivé socky, čo len ruku naťahujú a deti robia.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heln
2. feb 2022

@stanulienkat mozno to nie je ani tak vymyslene ako snaha dostat nieco zadarmo a nadavat na stat.
Dokladanie, upratovacie sluzby, vykopy, triedicka odpadu .... urcite sa da najst aspon nejaka brigada, aktivacne prace, ale to by prisli o tych 130 eur ako pise autorka....
aj vo Zvolene je mnozstvo neziskoviek, komunitnych centier ktore pomahaju takymto ci uz s materialnymi vecami, zakladnymi potravinami alebo hladanim prace, len netreba sediet doma na zadku a cakat ze sa postara stat ale trochu sa snazit.

nelca84
2. feb 2022

roboty je dost, len co ja viem, tak stale beru do Continentalu vo Zvolene, Kuster vo Vlkanovej, Tlačiarne BB, v priemyselnom parku v Šalkovej je veľa firiem, CPS components berie tiež stále, aj ženy. Ale radšej budu žiť zo 130e, lebo su zadarmo, nez ist do roboty. A len vyplakavat a najlepsie zit z nasich dani az do dochodku.
Kto chce, nájde si aj dve roboty.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qetka
2. feb 2022

nehnevaj sa na mna, d-bnuta je akurat ta tvoja znama a jej muz, nie stat.

martul
2. feb 2022

Drbnuti sú akurát oni, nezamestnaný je 2 roky ale decko ďalšie načo robili?
Nevie si nájsť prácu?! Ale prosím ťa, fabriky obehat a keď nie zbaliť a dovi za hranice. A ešte nadávať na štát...

martul
2. feb 2022

A prepáč nohy rozťahovať vedela a má ju niekto ľutovať že si ani nedokončila lebo šustala kade chodila?
Nech sa páči nech ide tovar vykladá Tesco, Lidl, upratovať po firmách, bytovky,...cez víkend letáky roznášať!

dada13288
2. feb 2022

@sisa_s bohuzial, kamoska bola v tretom rocniku tehotna, riesila si indivudialny, ktory jej zamietli a s bruchom kvoli renome skoly nemohla ist. Jedine, ze prerusit studium na rok. Ak by prerusila na viac rokov sla by odznova od 1 rocnika. Dalsia kamoska pohode odmaturovala s bruchom. Su skoly a skoly.

veronikaszabova
2. feb 2022

Toto je na 100% Joke... Neverim, ze si niekto spravi druhe dieta v takej situacii. 🤦

nelca84
2. feb 2022

@veronikaszabova vcera alebo predvcerom sa tu niekto pýtal, ci prídu o HM ked manzel pojde pracovat... asi to nebude fake, podla mna je to ta ista autorka... fakt im je luto toho prispevku, smutne

veronikaszabova
2. feb 2022

@nelca84 omg, to fakt?? Uz tu nie som tak casto, nemam prehlad 😂😂 unikaju mi dobre diskusie 😂

danieladeley
2. feb 2022

A nebudes to ty, z toho prispevku? Lebo ta gramatika sa velmi hodi na nedokoncenu skolu...ale asi skor zakladnu.

simca06022011
2. feb 2022

Vies co pani autorka, ok, nehody sa stavaju a aj stredoskolacky otehotneju. TO ze si skolu nedokoncia, je ich lenivost a sprostost. A na tom si trvam. Dokonca tato spominana, uz caka druhe dieta. CIze nie, stat sa nema starat...starat sa maju rodicia. Maju rozmyslat, predtym ako si urobia deti. Mozu sa za pracou odstahovat, moze ist pan manzel do zahranicia... moznosti xy. 4r dieta malo byt uz davno v skolke a mama mala pracovat. A otec detto. Ak si niekto neviem dlhodobo najst pracu, tak neico s tym nie je ok... V tomto nas stat vobec nie je j**y, tak to ma byt. Bez prace nie su kolace.

reni666
2. feb 2022

v okolí Bratislavy zoberú hocikoho do fabrík az zo ZŠ s platom 1000€ a s ubytovňou zadarmo.. 👀

sim_mi
2. feb 2022

Wtf, nadavat by si mala sama na seba, ze si taka tupa, ze vobec nieco take tu napises a na svojich kamaratov, ze su tak tupi, ze si toto sposobili. Lutujem jedine tie deti, ze im je toto dane do zivota, normalne som sa rozculila nad tvojou hlupotou. Ty asi tiez nebudes z najbystrejsich, ze? Len nastavovat ruky statu, nech sa stara? Z akeho dovodu? Lebo dokazu plodit deti? Sa spamatajte

martina1201
2. feb 2022

Prepáč ale nerozumiem asi. Prídu o 130€ keď pôjde do práce a zarobí cez 500€ a zdá sa im to nevýhodné? No pre mňa je 130 menej ako 500. A teda by im to malo byť zaujímavejšie. Ďalšia vec je, že si nevie nájsť prácu. Práce je dosť ak človek chce zamestná sa. Ak nechce tak hľadá výhovorky. Na to aby si prácu našiel musí si ju hľadať. Sama za ním nepríde a nepovie ahoj som práca a chcem aby si ma robil ty....

autor
2. feb 2022

co tu vy trepete?? presne ste sa dobre nazvali hyeni mna idete urazat co znamim chcem pomoct toto som este nevidela len medzi kravkami..... nie kazdy sa narodi do bohastva potesila som sa ze tu najdem naozaj rady ale vidim ze vam lezu peniaze cez rozum a nevidite ze stat drbe na ludi a ich deti

sisa_s
2. feb 2022

Stat im ma najst pracu a stat im urobil deti?? Pekne, ze urazas ostatne, ale si zjavne taka ista ako ta rodina...vsetky sme sa narodili do bohatych rodin, len oni chudatka nic nemaju a hnusny stat ich nedotuje

autor
2. feb 2022

ja sama s mala im nemam ako pomoct inak by som tupane co tu pisete ze mala studovat vyskusajte si s detmi studovat asi keby robota bola tak si ju najde nie???

martina1201
2. feb 2022

Stovky ľudí si prácu našli len akurát jej chlap si žiadnu nenašiel? Zjavne zle hľadal.....

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz